Suomen suurin matkablogiyhteisö
Ajatuksia

Vihdoin täällä!

3.5.2015
Uuden kotialueeni näkymiä illalla Jätkäsaaren ja Ruoholahden välillä

Uuden kotialueeni näkymiä illalla Jätkäsaaren ja Ruoholahden välillä

Pahoittelut pitkästä blogihiljaisuudesta, mutta kuten aktiivisemmat lukijani tietävät, meillä oli muutto Lappeenrannasta Helsinkiin viime viikonloppuna. Varsinainen muutto vei itsessään kaikki mehut ja vapaa-ajan tältä bloggaajalta, mutta tilannetta hankaloitti se, kun Elisa mokasi netin siirron ihan totaalisesti. Soitin jo kuukautta aiemmin, että netti pitää olla siirrettynä 24. perjantaina ja asia oli sillä selvä. Mutta kun ei ollut. Viikonloppuna huomasin, ettei netti ole toiminnassa, joten soitin asiakaspalveluun maanantaina ja sain vastaukseksi, että siirrosta ei ole mitään merkintää. Oletin, että sehän korjataan saman tien, mutta valitettavasti netti luvattiin vasta torstaille. Koko taloyhtiö on Elisan ”hallinnassa”, joten enpä usko, että heidän olisi pitänyt tehdä sen suurempia kytkentöjä enää. Varmaankin vain painaa jotain nappia, mutta eiiii. Arvatkaa vain kuinka hankalaa kahdelle aktiivibloggaajalle on, kun netti ei toimi viikkoon :O.

Pitsirakennus

No se siitä, sillä nyt se toimii :). Olemme ehtineet viettää viikon Helsingissä ja täytyy myöntää, että pää on vielä aika sekaisin kaikista näistä uusista asioista ja suurista muutoksista. Mutta sen verran on jo tullut selväksi, että HELSINKI ON MAHTAVA PAIKKA :D! En kaipaa tippaakaan takaisin Lappeenrantaan. Tänäänkin (sunnuntaina) lähdimme Tiian kanssa huonekalukaupoille Itiksen suunnalle ja kaikkialla oli valtavasti porukkaa. Lappeenrannassa ei ole sunnuntaisin ketään yhtään missään. Voin jo nyt sanoa, että blogiin tulee varmaankin enemmänkin näitä vertauksia ja huomioita Helsingin ja Lappeenrannan välillä.

Jätkäsaari

Löysin itselleni jo nyt luultavasti uuden kantabaarini, eli Groteskin. Päätin nimittäin tiistaina lähteä käymään parilla, mutten saanut ketään mukaani, joten suuntasin testaamaan ensimmäistä kertaa tätä paljon kehuttua cocktailbaaria. Sattuikin aika sopivasti, että illan baarimikkona toimi sama tyyppi kuin Sokos Hotel Tornin Ateljee Barissa silloin, kun kävimme arvostelemassa kyseisen paikan Tiian kanssa noin vuosi sitten. Hetken aikaa aivoissa raksutti, että baarimikko tuntuu todella tutulta, joten lopulta uskalsin kysyä sitä. Hänkin muisti vielä minut ja jopa drinkin, jonka hän valmisti silloin vuosi sitten. Siinähän se pari tuntia menikin mukavasti rupatellen ja mahtavia drinkkejä maistellen. Pisteet Helsingille!

Oilivia-drinkki, joka sisältää mm. oliiviöljyä, mustapippuria ja basilikaa :P. Hyvää!

Oilivia-drinkki, joka sisältää mm. oliiviöljyä, mustapippuria ja basilikaa :P. Hyvää!

Tässä ajassa olen ehtinyt näkemään ainakin yhden julkkiksen (Ketonen), käymään pizzalla Putte’sissa, sushilla Hanko-sushissa ja Sumossa, burgerilla Friends & Brgrissa ja viinilasillisella Kämpin Brasseriessa (jossa ei ole enää sitä suosikkiviiniäni!). Eli viikkoon on mahtunut paljon tekemistä, menemistä ja näkemistä. Nyt kun netti toimii ja pääsen palaamaan arkirutiineihin heti maanantaiaamusta lähtien, blogi alkaa taas päivittyä tiuhempaan tahtiin. Kiitos siis kaikille odottamisesta! Minulta on pyydetty postauksia Helsingin baari- ja ravintolatarjonnasta, kun pääsen testailemaan niitä, joten ainakin sellaista on luvassa tulevaisuudessa. Jos jokin muukin kiinnostaa teitä, ehdottakaa ihmeessä!

Friends & Brgrs

Friends & Brgrs

 

Tämän postauksen tarkoituksena oli toimia pelkkänä pienenä tilannekatsauksena, jotta osaatte alkaa taas seurailla blogin päivittymistä :). Jossain vaiheessa pitäisi myös viilailla tuota blogin ulkonäköä, mutta jos nyt ensin pääsisin siihen postausvireeseen.

Vappuaaton brunssi kotona :) *kello saatu yhteistyössä Keskisen Kellolta ja Perkko Oy:lta

Vappuaaton brunssi kotona 🙂
*kello saatu yhteistyössä Keskisen Kellolta ja Perkko Oy:lta

Mukavaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa työviikkoa kaikille!

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply lena 3.5.2015 at 21:06

  Tervetuloa takaisin Jerry! 🙂 Harmi kun en ollut tuolloin tiistaina Helsingissä, olisi ollut hauska lähteä kanssasi drinksulle. Mutta toisen kerran!

  • Reply Jerry / Pako Arjesta 3.5.2015 at 21:48

   Kiitos :)! Sitten kun vielä ehtisi jossain vaiheessa lukea kaikki rästiin jääneet blogit :P.
   Harmi tosiaan, ettet ollut silloin täällä, mutta ehdottomasti mennään joku toinen kerta :)! Siinä vaiheessa on varmaankin käyneet jo paikat tutuiksi ;).

 • Reply Anne | Metallia Matkassa 3.5.2015 at 21:11

  Saat Helsingin kuulostamaan niin suuremmoiselta.. :’D Ihanaa kun joku on niin innoissaan 😛 Kyllä se siitä tasottuu vielä 😉

  • Reply Jerry / Pako Arjesta 3.5.2015 at 21:48

   Sitähän se on :P! Joko se on asenteesta kiinni tai sitten tämä on pelkkää ”alkuihastusta” :). Pikkuhiljaahan sen näkee ;).

 • Reply Panu / Panun matkat 3.5.2015 at 22:46

  Taisitte muuttaa mun duunihuudeille. Pitäisiköhän tupata kylään. 😉

  • Reply Jerry / Pako Arjesta 4.5.2015 at 09:11

   Hyvinkin mahdollista, että muutettiin :). Missä päin olet töissä? Eihän sille voi minkään, jos joku päivä työmatkan varrella pitääkin poiketa lasilliselle tänne ;).

 • Reply Sandra 3.5.2015 at 23:36

  Jee, hyvä että netti pelaa (Elisa on siis ihan kura yhtiö, ei yllättänyt noi sekoilut) ja elämä Helsingissä maistuu.

  Muistan niin hyvin sen tunteen, kun pääsi taas kaupunkiin, jossa on elämää Kouvolan jälkeen 🙂

  • Reply Jerry / Pako Arjesta 4.5.2015 at 09:12

   Elisa tosiaankin näyttää olevan aika hanurista, mutta minkäs teet.
   Onneksi elämä täällä todellakin maistuu :)!

   Kouvola ja Lappeenranta ovat sen verran samanlaisia meiningiltään, että uskon todellakin, että tiedät miltä tämä tuntuu x).

 • Reply Katja 4.5.2015 at 06:32

  Mukavia asettumisia Helsinkiin! Repesin Annen kommentille, mutta vaikka olisikin alkuhuumaa niin nauttikaa siitä täysillä. Kyllä se Helsingin talvinen tuuli hyydyttää hymyn sitten myöhemmin 😉

  • Reply Jerry / Pako Arjesta 4.5.2015 at 09:13

   Kiitos :)! Nautitaan ehdottomasti! Ja toisaalta asenteestahan se on aina kiinni, olipa kyse mistä tahansa :P. Kyllä tätä tuulta ja sadetta on koettu täällä jo aika monena päivänä, mutta sehän ei ole edes hidaste ;).

 • Reply Kthetraveller 4.5.2015 at 15:08

  Minen muista toivottelinko jo Verkkokaupassa tervetuloja tänne Helsinskyyn mutta tervetulloo nyt sitten vaan. Onhan se pikku harppaus tulla Lappeenrannasta tänne 😉

  • Reply Jerry / Pako Arjesta 4.5.2015 at 17:57

   Olin silloin sen verran ärsyyntynyt, etten enää muista itsekään, mutta kiitos kuitenkin :). Olihan se aikamoinen harppaus, mutta onneksi todella hyvä sellainen!

 • Reply Maarit Johanna 4.5.2015 at 18:52

  Ehin jo vähän miettiä että vihdoin missä ja mitä? On itekki ollu hetkisen ihan pihalla blogimaailmasta, joten sunkin hiljaiselo tais sattua omani kanssa samaan aikaan. Mukavaa asettumista Stadiin 🙂

 • Reply Lotta Watia | Unagidon 7.5.2015 at 16:50

  Ihanaa että pääsitte vihdoin sinne asettumaan! Kivalta näyttää nuo uudet kotihoodit. Uuteen paikkaan muuttaminen on aina niin cool – oli se sitten Helsinki tai vaikka Jyväskylä. Muistan miten siistiä oli aikoinaan muuttaa Vaasaan, mutta kyllä se hymy siitä sitten hyytyi ajan kuluessa… 😀 Mut hyvä että muutitte kesää vasten, niin pääsette heti nauttimaan ihanan kesäisestä Helsingistä. Eipä sitä taida nyt reissuunkaan hetkeen niin tehdä mieli!

  • Reply Jerry / Pako Arjesta 7.5.2015 at 17:04

   Totta! Vihdoin se toteutui :). Todellakin tykätään näistä kotikulmista. Uuteen paikkaan muuttaminen todellakin on siisti juttu, vaikka aiemmin ei ole kokemusta kuin saman kaupungin sisällä muuttamisesta. Toivotaan, ettei meillä hyydy se hymy täällä, vaikkei tämäkään tietysti mikään unelmapaikka ole :P. Hyvät ja huonot puolet kaikissa paikoissa. Juuri ennen kesää muuttaminen on kyllä ihan parasta jo pelkästään fiiliksenkin kannalta. Kohta kun saadaan tuo terassi vielä sisustettua niin siinähän on hyvä nautiskella kesästä :). Itse asiassa ajattelin, ettei ihan heti olisi tarvetta lähteä reissuun, mutta kyllähän nuo sinunkin Japani-postauksesi tekivät taas sen hemmetin kaipuun sinne Japaniin :D. Eli kohta on pakko päästä edes Tallinnaan tai johonkin x).

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle 8.5.2015 at 23:41

  Tervetuloa pääkaupunkiseutulaiseksi! Itsekin muutin muualta pk-seudulle. Nyt tosin olen ehtinyt jo muuttaa juuri ja juuri pk-seudun ulkopuolelle tänne kehyskuntaan, joka sopii meikäläiselle huomattavasti paremmin. Voin kuitenkin uskoa, että Helsinki sopii kuin nenä päähän, jos nauttii iltaisin drinksuilla ja erilaisissa tapahtumissa käymisestä. Etteköhän te mainiosti viihdy ja nähdään varmastikin kesän tapaamisissa sun muissa tapahtumissa 🙂

  • Reply Jerry / Pako Arjesta 9.5.2015 at 12:32

   Kiitos, Elina :)! Juuri tuollaisista jutuista nautin kaikkein eniten, joten ehdottomasti Helsingin keskustassa asuminen on kaikkein paras ratkaisu meille :). Varmasti viihdytään, kiitos! Ja varmaankin tullaan näkemään tapahtumissa kesän aikana, koska nyt vihdoin pääsen osallistumaankin niihin todella helposti :P.

  Leave a Reply