Suomen suurin matkablogiyhteisö
Ajatuksia Pako Arjesta

Tokyo, here we come!

14.11.2014

Olen kääntänyt Bel-Airin Prinssiä jo yli 4 kautta, joten mielestäni Carlton-tanssi sopi tähän loman alkajaisiksi erinomaisen hyvin ;).

Se on loma nyt :)! Viimeksi pidin oikean loman vuosi sitten, kun olimme Tokiossa, joten oli jo aikakin ottaa vähän rennommin. Eilisestä asti ollut se matkaa edeltävä pieni jännitys päällä :). Jotenkin on vieläkin vaikeaa tajuta, että huomenna Audin keula suuntaa kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää ja lennämme Prahan kautta Tokioon :D.

Saavumme Tokioon vasta maanantaiaamuna, joten en osaa sanoa, missä vaiheessa niitä postauksia alkaa satelemaan sieltä. Ainakin sen verran voin sanoa, että Instagram päivittyy melko tiuhaan tahtiin, minkä lisäksi hostaan ma – pe välin myös Rantapallon Instagramia ensimmäistä kertaa :).

Tulevia postausideoita ovat mm. eri lentokenttäloungejen pienimuotoiset arvostelut ja tietysti jonkinlaista juttua myös hotelleistamme. Sen lisäksi meinasin tehdä esimerkiksi päiväkirjamuotoista postaussarjaa Tokiosta käsin, mutta katsotaan nyt, mitä tästä muotoutuu ;). Postausehdotuksia ja toiveita saa mieluusti antaa myös matkan aikana!

Se on jännä juttu, että yleensä odotan varsinaista määränpäätä todella kovasti, mutta inhoan varsinaista matkustusosuutta, mutta tällä kertaa odotan sitä innolla. Olen kokenut businessluokan vasta yhden kerran, joten en malta odottaa, että pääsen testaamaan sen sellaisella lennolla, jossa on tarkoitus nukkua.

En tiedä, olenko hieman outo tämän suhteen, mutta tykkään katsoa ennakkoon kaikenlaisia matkaan liittyviä asioita. Videoita businessluokasta, arvosteluita lentokenttäloungeista, lentokenttien pohjapiirroksia (jotta tiedän, missä mikäkin on) ja vähän kaikenlaista muutakin. Olen katsonut Finnairin businessluokan lyhyen esittelyvideon varmaankin 10 kertaa ihan vain siksi, että siitä tulee niin hyvä fiilis :P. Tästä syystä ruokalistakin on jo tullut vilkaistua ja päädyin myös katselemaan lennon viihdetarjontaa… saaden samalla itselleni aikaiseksi jopa pienimuotoisen stressin siitä, miten aika riittää kaikkeen :).

Yleensähän toivon, että lento menee mahdollisimman nopeasti, mutta nyt olen yrittänyt etukäteen miettiä, miten ehdin tehdä kaikkea, mitä haluan. Lentokoneessa mm. ainakin neljä upouutta elokuvaa, joita en ole vielä ehtinyt nähdä, mutta olen odottanut niitä jo pidemmän aikaa. Lisäksi haluaisin ehtiä lukemaan kirjoja ja lehtiä ja jossain välissä pitäisi ehtiä nukkuakin :P. First world problems…

En tiedä, oliko tässä postauksessa mitään punaista lankaa, mutta nyt ajatukset liitelevät sen verran korkealla, etten pysty keskittymään :). Halusin kuitenkin tulla kertomaan tänne kuulumiset ennen matkan alkua. Hauskaa viikonloppua kaikille!

 

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Katja 14.11.2014 at 18:32

  Hyvää matkaa Japaniin! Ottakaahan kaikki irti : )

 • Reply Kthetraveller 14.11.2014 at 20:14

  Oikein hyvää matkaa Jerry ja nauttikaa! Kilistele metallisia aterimia, lipitä samppanjaa minunkin puolesta ja muistapas se napinläpi lautasliinassa 😉

  • Reply Jerry / Pako Arjesta 14.11.2014 at 20:34

   Kiitos paljon :)! Hoituu, aivan varmasti ;). Yritetään muistaa tuollaiset yksityiskohdat tällä kertaa :P.

 • Reply Katja 14.11.2014 at 20:40

  Hyvää matkaa! En malta oottaa kuvia Tokiosta, ihastelen niitä Instassa sitten ja huokailen perään 🙂

  • Reply Jerry / Pako Arjesta 14.11.2014 at 20:43

   Kiitos :)! Please do :P. Mutta se varmasti helpottaa, että oma matka Aasiaan on vielä edessä.

 • Reply Maarit Johanna 15.11.2014 at 01:07

  Hahaa mie oon ihan samanlainen ja tutkin niitä videoita, kuvia ja kaikkea nippelitietoja.
  Mutta siis joo, postauksia ootellessa ihan LLOISTAVAA matkaa! ^^

  • Reply Jerry / Pako Arjesta 15.11.2014 at 06:56

   Tuntuu, että aina tästä matkabloggaajaryhmästä löytyy joku muukin, jolla on näitä ”erikoisia” tapoja x). Hienoa!
   Kiitos kovasti :D!

 • Reply Anssi 15.11.2014 at 01:20

  Hmm, hetken piti miettiä tätä lentokuviota, kun Finnairkin tekstissä mainittiin. 😀 Eli lennätte Helsinki-Praha-Helsinki-Tokio? Oon lukenut, että Finnair myy toisinaan halvemmalla mm. Tukholmasta alkavia lippuja. Tuleeko teille siis Tsekkoslovakiassa pyörähtämisestä huomattava säästö (ei nyt mitään summia tarvi kertoa toki)? Vai tottahan sitä tietysti bisneksessä varmaan huvikseenkin lentelee… 😉

  Hauskaa matkaa teille! Jään odottamaan mitä Japanista alkaa kuulua!

  • Reply Jerry / Pako Arjesta 15.11.2014 at 06:59

   Siis tuohan on ihan hemmetin typerää, mutta niin se vain on, että liput ovat huomattavasti halvempia tuolta :P. Kuulin Finnairilta, että se johtuu eri markkina-alueesta, jolloin hinnat saavat olla toisenlaiset. Voin sanoa yleiset hinnat busineksessa: 4 000€ / hlö suoraan Helsingistä n. 2 100€ / henkilö Prahasta. Eli säästö on aikamoinen, vaikkei liput halpoja olekaan. Tuohon tietysti tulee päälle erillinen lento Helsingistä Prahaan ja sitten matkan jälkeen takaisin + hotelli, mutta jää se silti halvemmaksi :). Toinen yhtä halpa reitti olisi Budapest. Tukholmastakin pääsee halvemmalla kuin Helsingistä, mutta se taas taisi olla jotain 2700€ luokkaa. En tätä tekisi muuten, jos ei olisi kyse busineksesta ;).

   Kiitos kovasti! Toivotaan, että sieltä kuuluu jotain mielenkiintoista :)!

   • Reply Kthetraveller 15.11.2014 at 10:21

    Tuo on tosiaan sellainen hintaero suoriin lentoihin verrattuna että tuollainen ekstrakeikka kannattaa tehdä. Ja varsinkin kun tietää sen suuren eron mitä verhon toiselta puolelta pitkillä lennoilta löytyy verrattuna turistiin. Ja jos saan sanoa, paras hetki business-luokassa on omasta mielestäni se hetki kun ensimmäinen samppanjalasillinen tarjoillaan eteesi koneeseen tulon yhteydessä. Matka vasta ihan alussa ja kaikki kiva vasta tulossa. Have fun!

    • Reply Jerry / Pako Arjesta 18.11.2014 at 09:36

     On ehdottomasti! En missään nimessä jaksaisi tehdä tuota parin sadan euron vuoksi varsinkaan kun hotelleistakin pitää maksaa yms. mutta mekin säästämme 2500-3000 euroa yhdellä pienellä reititysvalinnalla. Ja tuo tasoerohan on aivan mieletön :D. Viime vuonna päätin, etten matkusta pitkiä matkoja enää economyssa ja nyt se vain vahvistui entisestään :). Tietystihän saa sanoa! Omakohtaisia kokemuksia kuulee kaikkein mieluiten :). Se on mahtava fiilis, joten tiedän tasan tarkkaan, mitä tarkoitat. Tuokin lento meni yllättävän nopeasti… ihan tuosta vain :).

 • Reply Sandra 15.11.2014 at 05:11

  Hyvää matkaa, olet sen niiiiiiin ansainnut. Jään seurailemaan instaa silmä kovana. Nauti matkasta ja Tokiosta!

  • Reply Jerry / Pako Arjesta 15.11.2014 at 07:00

   Kiitos :)! Todella kivasti sanottu :D. Nautin aivan varmasti ja samalla päivittelen Instaan niitä kohokohtia ;).

 • Reply lena 15.11.2014 at 11:35

  Jeee, ihan parasta reissua! Hauskaa reissua ja nauttikaa! 🙂

 • Reply Sofia / Liikkeellä 15.11.2014 at 20:53

  Oikein mukavaa matkaa teille, nauttikaa ja ottakaahan rennosti! 🙂

 • Reply mollymay 6.12.2014 at 22:40

  Mä lensin tänä kesänä ensimmäisen pitkän lentoni, Euroopan ulkopuolelle. Lentoa varten olin ottanut kirjan ja matkaoppaita ym. muuta mukaan ajankuluksi. Joku olisi voinut painottaa, että siellä on tosiaan ne viihdekeskukset. 😀

  • Reply Jerry / Pako Arjesta 7.12.2014 at 08:03

   No mutta parempihan se on, että on liikaa tekemistä kuin liian vähän x). Pahimmassa tapauksessahan ne viihdejärjestelmät olisivat epäkunnossa ja sitten ei olisi mitään tekemistä. On tosi hyvä juttu, että sanoit tästä, koska olen itse sellainen, että otan kaikesta mahdollisesta selvää aina ennen matkaa :). Siispä minulla ei olisi käynyt mielessäkään, ettei tuo viihdejärjestelmä-juttu ole jonkun tiedossa. Tuollaista on vaikea huomioida, jos on tällainen, joka pyörii tuntikaupalla netin uumenissa löytääkseen kaiken tiedon lennoista, hotelleista ja määränpäästä :). Kiitos siis kommentistasi!

  Leave a Reply