Kaupungin esittely Kokemuksia Laatumatkailu Pako Arjesta

Terveiset Tokiosta!

18.11.2014

Konnichiwa, mina-sama! Doozo yoroshiku onegaishimasu. (toivottavasti meni oikein 😉 )

Pyhäkkö Harajuku

Tosiaan terveiset tÀÀltÀ nousevan auringon maasta, eli paratiisista :D! Aloitimme matkamme jo lauantaina, lensimme Prahaan ja sieltÀ sitten takaisin Helsinkiin sunnuntaina. Saavuimme maanantaina Tokioon noin vuorokauden matkustamisen jÀlkeen ja nyt olemme viettÀmÀssÀ ensimmÀistÀ kokonaista pÀivÀÀmme tÀssÀ miljoonakaupungissa.

Teen jossain vaiheessa pienet arvostelut lentokenttÀloungeista, joita pÀÀsimme testaamaan, mutta tÀhÀn vÀliin voin sanoa sen verran, ettÀ niiden kÀyttö tekee matkustamisesta todella paljon rennompaa.

Olen muuten yrittĂ€nyt tykitellĂ€ Instagramiin mahdollisimman paljon kuvia matkanteosta ja paikan pÀÀltĂ€, joten toivottavasti ne vĂ€littĂ€vĂ€t tĂ€tĂ€ fiilistĂ€ edes hieman sinne ruudun toiselle puolelle :). TĂ€llĂ€ hetkellĂ€ kirjoittelen tĂ€tĂ€ postausta klo 17.00 aikoihin Hiltonin Executive Loungesta ”tee-aikaan” :). Lounge on 37. kerroksessa, joten hakeuduin tietysti suuren ikkunan viereen. Allani avautuu valtava kaupunkinĂ€kymĂ€ ja upea vuorijonon siluetti, jonka taakse aurinko on laskemassa. En haluaisi olla tĂ€llĂ€ hetkellĂ€ missÀÀn muualla.

Olimme melko vÀsyneitÀ saapuessamme eilen hotellille, sillÀ lentokoneessa ei tullut nukuttua kauheasti. TÀstÀ huolimatta on pakko myöntÀÀ, ettÀ pÀÀsin huomaamaan valtavan eron vÀsymyksen tasossa businessluokan ja economyn vÀlillÀ. Economylennon jÀlkeen viime vuonna olin aivan puolikuollut. Koko ensimmÀinen pÀivÀ oli aivan kamala. Nyt jaksoin heilua kaupungilla iltaan asti ilman suurempaa vÀsymystÀ :). Sain myös ne kaksi asiaa, jotka ehdottomasti halusin ensimmÀisenÀ pÀivÀnÀ: Tendon Tenya -ketjun tempuraa ja Krispy Kreme -donitsiketjun donitsin :D. En siis paljoa pyytÀnyt ;).

Kakiage Tendon -annos ei nÀytÀ hÀÀppöiseltÀ, mutta se on yksi parhaista ruoista, mitÀ olen koskaan syönyt :)

Kakiage Tendon -annos ei nĂ€ytĂ€ hÀÀppöiseltĂ€, mutta se on yksi parhaista ruoista, mitĂ€ olen koskaan syönyt 🙂

Saimme upean hotellihuoneen 21. kerroksesta, joten nÀköalat ovat melko hulppeat, kuten Instan kuvista nÀkee. Ainoa syy, jonka takia kuvien perusteella ei nÀytÀ siltÀ, ettÀ olisimme korkealla johtuu siitÀ, ettÀ monet viereiset pilvenpiirtÀjÀt ovat arviolta 50.-kerroksisia :P.

NÀkymÀ huoneemme ikkunasta

NÀkymÀ huoneemme ikkunasta

KĂ€vimme tĂ€nÀÀn Harajukussa ja Shibuyassa ottamassa pientĂ€ shokkihoitoa. PitihĂ€n sitĂ€ heti mennĂ€ niille alueille, joissa on eniten ihmisiĂ€, jotta totumme tĂ€hĂ€n vĂ€enpaljouteen nopeasti. KĂ€vimme myös ”halvalla” lounaalla :P. Matkabloggaajakaverini Veera Bianca oli suositellut 2 Rooms Bar and GrilliĂ€ hienojen nĂ€köalojen ja hyvien cocktailien vuoksi. MeillĂ€ oli myös nĂ€lkĂ€, joten pÀÀtimme mennĂ€ sinne lounaalle. Tiesin vain, ettĂ€ se on ilmeisesti jossain Harajukussa tai sen lĂ€hellĂ€, joten kuvittelin, ettĂ€ kyseessĂ€ on sellainen boheemi / rento paikka, jossa tarjoillaan hampurilaisia ja drinkkejĂ€ yms. TĂ€mĂ€ mielikuva tuli siitĂ€, ettĂ€ Harajukun alue on yleisesti ottaen rentoa. Erehdyin kuitenkin pahan kerran. Saavuimme kerrostalon 5. kerrokseen ja hienostuneet vastaanottovirkailijat kysyivĂ€t heti, minne haluaisimme istumaan. Oli kylmÀÀ ja tuulista, joten he suosittelivat jĂ€ttĂ€mÀÀn upean terassin vĂ€liin ja siirtymÀÀn suoraan ravintolan puolelle. Kun meidĂ€t saatettiin pöytÀÀn, takit vietiin narikkaan ja lautasliinat aseteltiin syliin (ja autettiin tietysti tuolien kanssa), tajusimme olevamme ”hieman” hienommassa ravintolassa. MistĂ€ tiedĂ€t olevasi alipukeutunut? SiitĂ€, ettĂ€ tarjoilijoilla ja jopa kokeilla on hienommat vaatteet kuin sinulla :P. Ajattelin, ettĂ€ ”tĂ€stĂ€ lounaasta tulee kallis keikka”, mutta toisaalta mietin, ettei se nyt ole niin kamala juttu. Tilasimme halvemmasta pÀÀstĂ€ olevat kala-annokset (pienet, fine dining -annokset), vissyĂ€ ja yhden drinkin. Loppuhinnaksi tuli yli 80€! Viimeksi söimme kaksi viikkoa Tokiossa noin 600 eurolla, joten tuo oli hieman ylihinnoiteltua meille. Ruoka ei edes ollut mitenkÀÀn erikoista. No, hauska kokemus ja tarina siitĂ€ tuli… ja opinpahan tarkistamaan asiat etukĂ€teen ;).

Punanapsijaa

Punanapsijaa

Nyt on koko pĂ€ivĂ€ kierrelty kaupungilla, joten otamme vĂ€hĂ€n aikaa rennosti ja lĂ€hdemme syömÀÀn jotain hyvÀÀ… ja halpaa tĂ€llĂ€ kertaa. Onko kenellĂ€kÀÀn teistĂ€ kĂ€ynyt mokaa ravintolan hintatason suhteen, ylĂ€kanttiin siis? LĂ€hdittekö pois noloina, raotitteko lompakkoanne kaikesta huolimatta vai jouduitteko tiskaamaan :)?

Ps. Tokio-postauksillani ei ole varsinaista teemaa ainakaan nÀin alustavasti vaan keskityn enemmÀnkin pÀivÀkirjamaisiin juttuihin. En ole toiminut nÀin aiemmin, joten arvostaisin mielipiteitÀnne tÀllaisista postauksista. Ovatko nÀmÀ tylsiÀ? Kiinnostavia? LisÀÀ tÀllaisia? Vai ei enÀÀ ollenkaan :P? Kertokaa vapaasti, jotta voin tarjota teille mahdollisimman mielenkiintoista luettavaa jatkossakin. Kertokaa muutenkin jos teitÀ kiinnostaa joku tietty asia Japanissa, jolloin voin ehkÀ kirjoittaa siitÀ :).

Kello on kohta jo 00.00, kun viimeistelen tÀtÀ postausta hotellihuoneessamme. Nyt on aika mennÀ nukkumaan, jotta jaksaa herÀtÀ taas aikaisin aamulla :). HyvÀÀ yötÀ jo Suomeenkin! Me aloitamme nukkumisen tÀÀllÀ ja siirrÀmme sen tehtÀvÀn teille joskus seitsemÀn tunnin pÀÀstÀ :P.

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply Katja 18.11.2014 at 17:15

    Hei!

    Mun mielestĂ€ tĂ€mmöiset pĂ€ivĂ€kirjamaiset jutut on kyllĂ€ kivoja (ja heti nousee mieleen ajatus, miksei itse ole piiiitkÀÀn aikaan moisia tehnyt?)! VĂ€littyy tunnelmat tuoreeltaan ja ohan nĂ€in helpompi kuvailla omia ajatuksiaa ja tekemisiÀÀn kun ne on siinĂ€ ihan juuri tapahtuneet. Sitten niihin muunlaisiin kirjoituksiin voi panostaa ajan kanssa 🙂

    ItsellĂ€ni on kĂ€ynyt moka Bangkokissa ravintolan kanssa, mutta se oli oma vika kun jouduin huijatuksi kaverin kanssa. MissÀÀn ei nĂ€kynyt ruokalistoja, joten me vaan tilattiin kaikkea hyvÀÀ kun ajattelimme, ettei tĂ€mĂ€ nyt niin kallista ole. Sitten tuli lasku pöytÀÀn ja se olikin 100 e… Hahhaha, sanoinkuvaamaton fiilis! Maksettiin ja luikittiin pois. Emme olleet kyllĂ€ ainoat valkoiset jotka Ă€imistyneinĂ€ maksoivat ruokia eli paikka oli selkeĂ€sti sellainen turistin kusetus-mesta. Mut oli hienoo maksaa pelkĂ€stÀÀn keitetystĂ€ riisistĂ€ 5 e…

    KyllĂ€ tuosta aina oppii! 😀

    • Reply Jerry / Pako Arjesta 18.11.2014 at 17:19

      Kiitos, ettÀ jaksoit vastata ja kertoa oman mielipiteesi :)! Kiva kuulla, ettÀ tÀllaiselle löytyy kannatusta, sillÀ olet mielestÀni oikeassa, ettÀ tunnelma vÀlittyy parhaiten nÀin :).

      Auts :/. Tuo kusetushommahan on sitten jo ihan oma asiansa. Se on omaa tyhmyyttĂ€, jos tekee niin kuin itse tein, mutta turistihuijaukset yms. voivat olla joskus vaikka kuinka ”hyvin tehtyjĂ€”, joten siitĂ€ on turha syyttÀÀ itseÀÀn. HyvĂ€, ettĂ€ selvisitte vielĂ€ ”kohtalaisella” hinnalla eikĂ€ millÀÀn ”viisi tonnia nyt ja heti” :). Mutta tosiaan kyllĂ€hĂ€n noista oppii. Ei itsekÀÀn olisi tehnyt mieli maksaa suupalasta 40 euroa, mutta ei voi minkÀÀn :P. Varmaankin kiva paikka, jos rahalla ei ole merkitystĂ€, mutta kun itselleni on 😛

  • Reply Sandra 18.11.2014 at 18:56

    TykkÀÀn pÀivÀkirjamaisuudesta! PÀÀsee paljon paremmin mukaan teidÀn fiiliksiin tuoreeltaan. VÀhÀn kuin instasta seuraa kuvina ja sitten blogi tuo lihaa kuvien ympÀrille.

    Budapestissa mentiin ekana iltana syömÀÀn Ă€lyttömĂ€n nĂ€lkĂ€isinĂ€ ekaan paikkaan, mikĂ€ tuli vastaan. Tilasin gulassia, jota mainostettiin ulkona kyltissĂ€ noin viiden euron hintaan. Sain pöytÀÀn jonkinlaista ohraa ja lihakastiketta, joka maistui noh, kotiruoalle. Ajattelin, ettĂ€ aha ok, ja vatsan kurniessa söin. Laskun tullessa annos maksoi jotain 17 euroa ja ihmettelin sitĂ€ tarjoilijalta. HĂ€n sitten selitti, ettĂ€ olisi pitĂ€nyt tilata gulass soup, jos olisi halunnut keittoa (minkĂ€ siis itse miellĂ€n gulassiksi) ja ettĂ€ tĂ€mĂ€ gulass oli juuri tĂ€tĂ€ lihakastiketta ja eri hintaista. VĂ€hĂ€n jĂ€i kusetuksen makua ja muutenkin annos oli unkarilaiseen tasoon kallis laatuun nĂ€hden. Ei onneksi kuitenkaan isommasta rahamÀÀrĂ€stĂ€ ollut kyse. 😀

    • Reply Jerry / Pako Arjesta 19.11.2014 at 01:17

      Hienoa, kiitos mielipiteestÀ :)! Tuo on todella hyvin sanottu ja siihen itse asiassa pyrinkin, ettÀ blogi tÀydentÀÀ Instaa :).
      Tuollainen kuulostaa kyllÀ hieman kusetukselta :/. SitÀkin suuremmalla syyllÀ, ettÀ Budapestin kaltaisessa turistikaupungissa tiedetÀÀn, mitÀ asiakas tarkoittaa gulassilla. Eli pelisilmÀÀkin olisi pitÀnyt olla (jos ei olisi kusettanut). Onneksi selvisit kuitenkin kohtuullisella hinnalla, vaikka se olikin jotain ihan muuta kuin piti :). Kiitos kommentista!

  • Reply Maarit Johanna 19.11.2014 at 00:39

    Komppaan! PĂ€ivĂ€kirjat on just parhaita 🙂 Ihan huippua lukea nĂ€itĂ€ juttuja missĂ€ kaikki on loistavasti mutta kĂ€y hauskoja kĂ€mmejĂ€. Mahtavaa ettette haluaisi olla juuri nyt missÀÀn muualla. Odotellessa teidĂ€n lentokokemuksia ja hotelliarvosteluja ^^

    • Reply Jerry / Pako Arjesta 19.11.2014 at 01:19

      Hienoa, kiitos tiedosta :)! NÀinhÀn niiden asioiden pitÀÀkin mennÀ :P. Usko pois, Japanissa niitÀ kÀmmejÀ tapahtuu liiankin helposti xD. Mutta kiva, ettÀ pystyn vÀlittÀmÀÀn tunnelmaa myös ruudun sille puolelle. Lento ja hotellijutut taitavat jÀÀdÀ nÀillÀ nÀkymin siihen, kun palaan kotiin, mutta jossain vaiheessa teen postaukset aivan varmasti ;).

    Vastaa kÀyttÀjÀlle Maarit Johanna Cancel Reply