Suomen suurin matkablogiyhteisö
Ajatuksia Pako Arjesta Suomimatkailu

Missäs sitä oltiinkaan viikonloppuna? No polttareissa!

21.1.2015

Minulla oli kaksi syytä tulla Helsinkiin viime viikolla. Ensinnäkin halusin osallistua torstaina Matkamessuille, mutta minulle henkilökohtaisesti sitäkin tärkeämpi asia oli isoveljeni polttarit, joita olin järjestänyt pari kuukautta muiden avustuksella (olen yksi bestmaneista). Koska polttarit ovat hyvin henkilökohtainen asia, pidän postaukseni mahdollisimman ”yleismaailmallisena” enkä siis mene sen enempää yksityiskohtiin, ja tästä samasta syystä kuvienkin määrä on vähäinen.

Kun polttarisankari saatiin raahattua perjantai-illaksi Helsinkiin, lähdimme syömään porukalla burgerit Hard Rock Cafehen. Ravintolaa oli pähkäilty pidemmän aikaa, mutta jokainen paikka tuntui saavan positiivisten mielipiteiden lisäksi myös negatiivisuutta. Tästä syystä valitsin HRC:n, koska se oli ainoa, joka sai pelkkää positiivista keskustelua aikaan. Meininki oli sopivaa polttareihin, mutta täytyy myöntää, että ruoka oli suurimmalle osalle melkoinen pettymys. Minun lisäkseni vain yksi tuntui pitävän ruoastaan, mutta ei se meillekään mikään maata järisyttävä makuelämys ollut. Useimpien kohdalla burgerit olivat hieman mauttomia (liian vähän suolaa) ja kuivia. Harmi sinäänsä, kun oli kyse vielä spesiaali-illasta. Hyvitykseksi saimme kupilliset kahvia, mikä oli eleenä ihan hyvä, mutta useimpien mielestä riittämätön. Itse olen vähän huono vaatimaan hyvityksiä muutenkaan, joten en ota tuohon sen enempää kantaa.

IMG_6621

Helsinkiläisten baarien tuntemukseni on todella vähäistä, joten oli hienoa päästä testaamaan mm. Shakeria (jonka Jyväskylä-versio on suosikkibaarini) ja Tigeria. Shakerin henkilökunta osaa tietysti hommansa erinomaisesti ja siellä olikin mukavaa viettää alkuiltaa. Päädyimme myöhemmin Helsingin kattojen yllä sijaitsevaan Tigeriin, josta olin tietysti kuullut paljon, mutten varsinaisesti tiennyt siitä mitään. Mielikuvissani Tiger oli se paikka, jonne hieman rikkaampien vanhempien jälkeläiset tulevat juomaan skumppaa hienoissa vaatteissaan. En tiedä, mistä tämäkin mielikuva oli tullut, sillä totuus oli jotain aivan muuta. Jo alkuillasta vessan lattia lainehti kusesta ja oksennuksesta ja paikat olivat vähän rempallaan. Meininki oli muuten ihan hyvä, mutta itse vihaan kyseisiä teinijuottoloita, jossa on tarkoitus vain vetää pää täyteen ja paikat paskaksi. Eli kiva kokemus tavallaan, mutta eipä tarvitse mennä sinne uudestaan.

Lauantaina oli varsinainen pääpäivä, jolloin lähdimme kokeilemaan paintballia Sissoksen Bunkkeriin. Itselleni ja monille muille tämä oli ensimmäinen kerta, joten ennakkoon oli vaikeaa tietää, mitä odottaa. Eihän tuo tuollainen halpaa ole (56€/2h/hlö), mutta se oli sitäkin hauskempaa. Kaikki sujui Sissoksen puolelta hyvin (paitsi lähtiessämme oli hieman laskutusongelmia). Itse paintball oli aivan mielettömän hauskaa, rankkaa ja adrenaliinintäyteistä! Kun sain ensimmäisen osuman kuulasta ja huomasin, että se kirpaisee välillä aivan p*rkeleesti, adrenaliini ryöpsähti kehooni, koska en halunnut enää ottaa yhtään osumaa vastaan. Ihmisillä on tietysti erilainen kivunsietokyky, mutta ei se nyt mitään herkkua ole, kun päälaelta alkoi vuotaa verta osuman kovuuden takia. Ja olisittepa nähneet porukan mustelmat, kun myöhemmin saunottiin :P. Paintball opetti ainakin sen, että tämän bloggaajan kunto on aivan retuperällä… —> lenkille!

Liikuntasuorituksen jälkeen pitää tietysti päästä saunomaan, joten olin varannut meille Sauna2 Punavuoren. Tilat olivat aika hulppeat (tästä tulikin kommenttia monilta), mutta ainoa negatiivinen puoli oli se, että vessoja oli vain yksi. Meitä oli kuitenkin 16 henkilöä, joten tuollainen voi aiheuttaa hieman ongelmia. Kaiken kaikkiaan oli mahtavaa päästä tutustumaan isoveljeni kavereihin ja huomata, että he ovat aivan mielettömiä tyyppejä. Nyt on helpompaa mennä häihinkin, kun tuntee entistä usemman vieraan ennakkoon :).

Sauna2Punavuori12_main

Sauna2Punavuori6_main

Suuntasimme myöhemmin saunalta Apollo-klubille, josta yksi polttarivieraista oli hienosti hoitanut meille VIP-tilan. Apollo oli jo itsessään hieno paikka, mutta olihan siinä jotain siistiä, kun pääsi punaisen verhon taakse omaan VIP-tilaan, jossa on ainoastaan siellä oleville tarkoitettu baaritiski ja myös erilliset loossit/parvet, joista näki suoraan esiintymislavalle ja tanssilattialle. Ette arvaakaan kuinka hieno fiilis oli napata skumppalasi käteen ja mennä omalle parvelle kuuntelemaan mahtavaa livebändiä, joka soitti todella meneviä biisejä.

IMG_6654

Tiedän, että lukijat eivät välttämättä saaneet tästä postauksesta kauheasti irti, mutta tämä oli minulle tärkeä asia, jonka halusin jakaa kanssanne edes tässä mittakaavassa :). Lupaan palata niihin matkailuaiheisiin postauksiin heti ensi kerralla.

Ps. Enimmillään nukuin 4 tuntia yössä ja la-su välisenä yönä vain 2 tuntia, joten olin todella tyytyväinen, että valitsin laadukkaan hotellin, joka toimi turvasatamanani viikonlopun ajan. Useimmat tietävätkin, mikä tämä hotelli on, mutta kerron siitä lisää myöhemmässä postauksessani :). Siellä sain ainakin kaiken irti noista parista nukutusta tunnista.

(saunatilan kuvat otettu Sauna2-sivuilta)

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 21.1.2015 at 19:17

  Hei onpa hienon näköinen noi saunatilat! Oon käynyt aiemmin vaan Hakaniemen Sauna2-tiloissa (aiempi työpaikka sijaitsi samassa rakennuksessa), ja nekin oli ihan viihtyisät mutta ei missään nimessä noin hienot!

  Ja Tiger… Saitpa ainakin nopean palautuksen todellisuuteen sen paikan suhteen. 😀

  • Reply Jerry / Pako Arjesta 21.1.2015 at 19:43

   Ne oli kyllä todella hienot tilat :). Oli kivaa kuulla muiltakin yllättyneitä kommentteja siitä kuinka hienot ne olivat ;). Ja todellakin näin nopeasti sen todellisen puolen Tigerista x).

 • Reply Sandra 21.1.2015 at 20:07

  Kiva lukea välillä tällaisia ei niin paljon matkailuun liittyviä postauksia! 🙂

  • Reply Jerry / Pako Arjesta 21.1.2015 at 22:00

   Kiva tietää :)! Kiitos. Ajattelin, että ehkä ketään ei kiinnosta koko homma varsinkaan, kun en voinut kertoa polttareista sen tarkemmin, mutta halusin kirjoittaa tämän sen takia, että se oli itselleni niin tärkeää :). Mutta hienoa, että tästä tykätään!

 • Reply Katja 21.1.2015 at 20:25

  Hahaa, hyvä kuulla totuus Tigerista sillä itselläni on jostain kumman syystä myös ollut ihan samanlainen mielikuva paikasta kuin sulla! 😀 Ja hyh, voin vaan kuvitella millainen järkytys tuo olisi (varmasti sinnekin kun pitää maksaa sisään enemmän kuin pari euroa) ja sitten oksennuslammikko olisikin toivottamassa tervetulleeksi.

  Ja paintball! Kerran olen päässyt kokeilemaan ja huippua oli. Tuo adrenaliinin vellominen on kyllä ihan parasta kun oikein innostuu ja eläytyy hommaan 🙂

  Kuulostaa kyllä, että teillä oli aivan mahtavat polttarit!

  • Reply Jerry / Pako Arjesta 21.1.2015 at 21:59

   Hassu juttu, että sinä ja Maarit olitte molemmat samaa mieltä Tigerista :O. Mistäköhän meille kaikille on tullut tuo mielikuva :P. Onneksi polttareihin osallistunut tyyppi (joka hoiti myös Apollon) sai meidät ilmaiseksi sisään, joten vain narikka piti maksaa. Olisi ehkä ärsyttänyt enemmän, jos olisi maksanut maltaita lipusta :P.

   Paintballissa todellakin pitää ottaa kaikki ihan tosissaan ja eläytyä kunnolla. Silloin siitä saa eniten irti! Itse ainakin tykästyin siihen todella kovasti, joten pitää yrittää mennä kesällä testaamaan uudestaan täällä Lappeenrannassa päin :). Kiitos, meillä oli tosiaan upeat polttarit! Tärkeintä oli se, että isoveljeni tykkäsi ihan mielettömästi. Ja tietysti tuli itselleni mahtava olo, kun sain kaikilta niin hyvää kommenttia järjestelyistä. En siis järjestänyt yksin, mutta päävetovastuu oli minulla.

 • Reply Maarit Johanna 21.1.2015 at 21:03

  Hei kuulostaa hauskalta! Hyvä että kerroit millaista tuolla Tigerissä on, en ole koskaan käynyt ja olen itsekin luullut sen olevan jotenkin rikkaiden teinien biletysmesta jossa kaikki on kallista ja hienoa. Mutta hauskalta näyttää tuo sauna!
  Itehän järkkäsin pikkusiskolleni kesällä polttarit ja me vietiin se ametistikaivokselle ja turvesaunaan 😀 vähän eri meininki mutta erilainen oli ihminenkin 🙂

  • Reply Jerry / Pako Arjesta 21.1.2015 at 21:57

   Oli kyllä todella hauskaa (ja rankkaa) :)! Hyvä tietää, ettei tuo Tiger-mielikuva ollut ihan tuulesta temmattua, jos sinullakin oli tuo käsitys. Mutta onneksi sauna oli tosiaankin hieno paikka!
   Nuohan kuulostavat kivoilta polttareilta :)! Niistähän pitää juurikin tehdä sen ihmisen näköiset eikä mitkään geneeriset polttarit, joita kaikki pitää. Jos itselläni on joskus polttarit, haluan varmaankin jotain aktiviteettia ja sitten ihan rauhallista illanviettoa.

 • Reply Journey Diary / Jenna 22.1.2015 at 08:14

  Kivan oloiset polttarit ootte kyllä saaneet järkättyä! Kiva lukeä välillä henkilökohtaisempiakin juttuja matkustelun ohessa 🙂 Voi että, itelläkin vielä omat polttari tuoreessa muistissa…

  • Reply Jerry / Pako Arjesta 22.1.2015 at 08:52

   Ne olivat kyllä todella kivat ja onnistuneet :). Kiva tietää, että tällaiset jutut kiinnostavat! Millaiset omat polttarisi olivat :O? Varmasti hienot :)!

 • Reply mollymay 23.1.2015 at 20:30

  Joo, kyllä tämän luki siinä kuin muutkin. 🙂
  Hm..tuo Tiger taitaa olla siinä Kampin lähellä?

  • Reply Jerry / Pako Arjesta 23.1.2015 at 21:26

   Hyvä juttu :).
   Tiger on juurikin siinä Kampin lähellä, Narinkkatorin päädyssä ylemmissä kerroksissa.

 • Reply ottoizakaya 24.1.2015 at 15:40

  Sauna2 tilat näyttää makeelle, etenkin toi poreamme! 😀 Pitää pitää mielessä. Ja onnittelut vielä myös polttarisankarille.

  • Reply Jerry / Pako Arjesta 24.1.2015 at 16:01

   Ne olivat kyllä hulppeat :). Kannattaa tosiaan! Eihän se halpa ole, mutta isommalla porukalla ei lainkaan hassumpi. Kiitos, välitän eteenpäin!

 • Reply Radisson Blu Plaza - väsyneen matkailijan pelastus - Pako Arjesta 26.1.2015 at 21:52

  […] että uneni määrä olisi erittäin rajallista alkaen Matkamessujen torstaista ja päättyen polttareiden jälkeiseen sunnuntaihin. Totuushan oli karmeampi kuin luulin, koska parhaimmillaankin ehdin nukkua […]

 • Leave a Reply