Suomen suurin matkablogiyhteisö
Laatumatkailu Pako Arjesta

Luksusreilausta

24.10.2014
japani luksusjuna

Kuva otettu CNN:n sivuilta

En ole koskaan matkustanut pidempää matkaa junassa kuin Lappeenranta – Helsinki välin, mutta olen pienestä pitäen pitänyt junamatkustamisesta. Siinä on jotain kiehtovaa ja myös rentouttavaa. Erityisesti tämän vuoden aikana olen kiinnostunut luksusjunamatkoista, kuten Orient Expressistä (Idän pikajuna) ja muista sellaisista. Voin vain kuvitella kuinka kiehtovaa olisi matkustaa vanhojen aikojen luksusjunalla alppien läpi siemaillen samppanjaa ja ihaillen maisemien vaihtumista. Yö kuluisi rattoisasti omassa makuuhytissä ja aamuun mennessä juna olisi saapunut taas uuteen maahan. Mahtavaa.

Toisaalta tämän linkin takaa löytyvä moderni, japanilainen juna saattaisi olla vielä enemmän omaan makuuni, mutta kuka kieltää kokeilemasta montaa eri vaihtoehtoa ;)?

Kuva otettu CNN:n sivuilta

Kuva otettu CNN:n sivuilta

Kaikki ovat tietenkin kuulleet interreilauksesta ja tuntevat varmaankin vähintään yhden kaverin, joka on kokeillut sitä nuoruudessaan. Tai ehkä olet itsekin käynyt kiertämässä junalla Euroopan maita rinkka selässä. Blogini lukijat varmasti tietävät kuitenkin sen, ettei tuollainen matkustaminen ole ihan se, mitä haen omilta reissuiltani. Pari päivää sitten mieleeni juolahtikin seuraava ajatus: ”Voisinko yhdistää reilauksen ja luksuksen?”

Tätä kautta löysinkin mm. kokemuksia tällaisesta matkustamisesta ja myös palveluntarjoajia, jotka mahdollistavat matkustamisen reilaamishengessä, mutta ykkösluokassa. Eikä hintakaan ollut päätähuimaava. Kahden hengen ykkösluokan passit maksaisivat yhteensä noin 1700€ (matka-aikana 22 päivää).

En vielä tiedä, milloin toteutamme tällaisen matkan, joten suunnitteluni on vasta lähtökuopissa, mutta haluaisin matkustaa esimerkiksi Ranskassa, Sveitsissä ja Italiassa tällä matkalla. Yöpyisimme kivoissa hotelleissa matkan varrella ilman sen suurempaa kiirettä minnekään. Samalla voisi nähdä monta upeaa kaupunkia lyhyemmällä aikavälillä. Näin olisi helppo päättää, minne voisi tulla tutustumaan myöhemmin paremmalla ajalla.

Kuulisin mielelläni lukijoideni kokemuksista reilauksesta, junamatkustuksesta Euroopassa tai ihan yleensäkin kaikesta tähän aiheeseen liittyvästä :). Miltä tämä alustava suunnitelmani kuulostaa? Kiinnostaisiko tällainen matkustaminen kenties sinuakin?

Mukavaa perjantai-illan jatkoa kaikille :)!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Panu / Panun matkat 24.10.2014 at 23:48

  Ehdottomasti kiinnostaisi luksusjunamatkat, vaikka en olekaan sellaista koskaan aktiivisesti harkinnut. Junamatkustuksesta sen sijaan on kokemusta reilusti: olen matkannut junalla monessa Euroopan maassa ja tehnyt Trans-Siperian. Hienoin kokemukseni on kahden hengen hytti modernissa saksalaisessa yöjunassa. Sain olla hytissä yksin, koska juna ei ollut täynnä. Vaunu oli varustettu suihkulla, hytti omalla lavuaarilla ja aamulla tarjoiltiin aamiainen hyttiin. 🙂 Venäjän pitkän matkan junien 3. luokassa taas oli aivan omanlaisensa tunnelma. Luksus oli siitä kaukana, mutta ei se mitenkään kauheaa ollut – ja viihdyin oikein hyvin. Parhaita hetkiä oli ostaa ruokaa pysähdyksien aikana sitä asemilla kaupustelevilta mummoilta.

  • Reply Jerry / Pako Arjesta 25.10.2014 at 00:03

   Tuo Saksa-kokemus kuulostaa aika mukavalta :). Mutta tuo Venäjä ei niinkään :P. Mutta varmasti hienoja kokemuksia kaikki nuo, joten kiitos, että kerroit niistä :). En muista olenko matkustanut junilla lyhyitä matkoja lukuunottamatta missään muualla kuin Suomessa, joten tuo kokemuspohja on aika vähäinen vielä tässä vaiheessa. Mutta tuo luksusreilaus on ihan vakavasti harkinnassa. Siitä saisi varmasti hyvää juttua myös blogiin :). Kiitos kommentistasi ja omien kokemuksiesi kertomisesta, Panu!

 • Reply terhi 25.10.2014 at 11:31

  Itse tykkään melkein kaikista matkustusmuodoista, laivoista ehkä eniten, mutta koskaan ennen en ole tuntenut niin suurta houkutusta suunnitella junamatkaa johonkin kuin nyt. Upeita kuvia.

  • Reply Jerry / Pako Arjesta 26.10.2014 at 00:41

   Vau, hieno juttu, jos tämä sai sinussa aikaan junamatkustusintoa :)! Nuo japanilaisen junan konseptikuvat (?) ovat minunkin mielestäni todella upeita ja houkuttelevia. Kerrohan, jos päätät lähteä johonkin junareissuun :)!

 • Reply lena 30.10.2014 at 09:03

  Taa oli hauska postaus! Kelpaisi luksusreili, todellakin. Olen ollut maailman huonoin junamatkaaja ennen Transsiperian reissuani, ja senkaan jalkeen ei ole esim Suomessa tullut montaa kertaa matkattua junalla.
  Siperiassa olin varmaan kamalimmassa mongolialaisessa junassa koko matkan, mutta kaverini yliopistoporukka vuokrasi vastaavalle matkalleen koko junan Moskovasta Pekingiin. Sellaisen luksusjunan. Se olisi todella hauska kokemus, hyvalla porukalla (ei ollut kuulemma edes ihan kauhean kallis).

  Toki luksusjuna Venetsiasta Lontooseen kiinnostaisi seka Briteissa the Royal Scotsman-juna. Aaarhg mista sita rahaa ja aikaa keksisi 🙂 Yhtakkia alkoi inhoamani junamatkailu kiinnostaa kun tata postausta luin. 😀

  • Reply Jerry / Pako Arjesta 30.10.2014 at 09:30

   No kiva, että pidit :)! En tiennyt kuinka moni kiinnostuu tällaisista, mutta on kiva huomata, että ainakin pari ihmistä ;). Tuollainen mongolialainen juna ei ole mikään mukavimmalta kuulostava kokemus :P. Mutta tuollainen koko junan vuokraaminen kuulostaakin aikamoiselta :O! Sitten voi sanoa kavereille ”vuokrasin muuten koko junan” :P. Tarpeeksi isolla porukalla voi tietysti tehdä kaikennäköisiä hienoja juttuja :).

   Kiitos tuosta linkistä, jonka laitoit! Eihän nuo halpoja reissuja ole, mutta sitäkin hienompia. Olen jo pidemmän aikaa halunnut matkustaa vähän kaikkialla luksusjunilla, mutta niiden hinnat ovat todellakin melko kovia. Vaikka tämä kuulostaisikin tyhmältä, rahaa ja aikaa löytyy aina siihen, mitä ihan oikeasti haluaa todella kovasti ;). Voi aluksi tuntua siltä, ettei niin ole, mutta kyllä ihminen aina keksii keinot :). Upeaa, että sain aikaiseksi jotain noinkin hienoa kuin sen, että nyt sait kipinän tuohon junamatkailuun :D! Enkä edes ole itse käynyt noissa, että saisin sitä ”tunnelmaa” välitettyä, joten odotahan vain, kun pääsen tekemään postausta omista kokemuksistani vielä joku päivä ;).

   Kiitos kovasti tästä piristävästä kommentistasi :)!

 • Reply lena 30.10.2014 at 09:12

  Innostuin googlaamaan tata asiaa, taa saattaisi kiinnostaa! http://www.luxurytrains.in/default.aspx

 • Leave a Reply