Suomen suurin matkablogiyhteisö

Original Sokos Hotel Vaakunan uudistuminen

Original Sokos Hotel Vaakuna julkisti keväällä tiedotteen uudistumisesta. Ensimmäinen ajatukseni oli että voi ei, taas yksi hieno paikka jossa on vielä aitoa historian siipien havinaa ja hienoa tunnelmaa modernisoidaan tylsäksi.

Keväällä uudistettiin heti yksi Standard-huone harjoitus- ja mallikappaleeksi, johon pääsin silloin tutustumaan. Hotellin ylin majoituskerros, eli 9.krs oli jo otettu käsittelyyn.

Ensivaikutelma huoneesta oli todella positiivinen. Ei olisi uskonut kyseessä olevan Standard-huoneen! Uudistus vaikutti tyylikkäältä ja etenkin perinteitä kunniottavalta! Esimerkiksi pääsisäänkäynnin yläpuolella oleva tunnuksenomainen lippa tulee myös huoneiden sänkyjen päälle.

Muitakin kivoja yksityiskohtia on: Tablettien rinnalla huoneiden puhelimet tulevat olemaan toimivia, vanhan mallin mukaisia väännettävällä numerovalitsimella toimivia laitteita. Ihanaa! (vaikkakin itseäni nuoremmat eivät varmaan enää osaakaan tuollaista käyttää…) 🙂

Lisäksi nojatuolit ovat aidot ja alkuperäiset – vain verhoilu on uudistettu.

Tilavuutta huoneeseen tuo myös lisävuoteen näppärä sijoittelu television alle.

Kesän aikana 9. kerros on valmistunut ja uudistus siirtynyt seuraavaan kerrokseen. 9. kerroksen erikoisuutena ovat Superior- ja SuperiorX-luokan huoneet, joissa on omat parvekkeet! Aivan mahtava juttu, sieltä on varmasti kiva seurailla kaupungin elämää viinilasi kädessä etenkin hyvillä keleillä. Lähinnä vinkiksi ensi vuotta varten 🙂 Itse ajattelin kuitenkin käydä lähiaikoina testaamassa parvekkeellisen huoneen, ei malta ensi kesään saakka odottaa!

Hotellista löytyy pieniä jänniä yksityiskohtiakin. Yhden kerroksen (en nyt muista mikä) ovista löytyy edelleen erikoinen muisto menneiltä ajoilta: Pieni luukku, josta asiakas on voinut esim. jättää pyykit henkilökunnan huoleksi. Sisäpuolella on siis ollut toinen luukku, ja laittamalla pyykkipussin välikköön ei henkilökunnan ole tarvinnut häiritä lepäävää matkalaista sitä noutaessaan.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply