Epäsopivaa ja ruokotonta

Matkapäivis,

22.6.2018 – Huoltoasema jossain Keski- ja Pohjois-Vietnamin välillä

Rekat, joiden tuulilaseja ympäröi neonvalot kaahaa skoottereiden ohi ja tööttää. On lämmin, vaikka on yö. Ihan niinku kuu lämmittäis. Taivaalla loistaa 3 tähtee, joista yks on tosi kirkas. Katon sitä ja ajattelen Pohjantähtee. Kaipaan pohjosta. Lunta, pakkasöitä, kallioita.

Me otetaan käsistä kiinni ja pyöritään. Kikatan. Hengitän maantiepölyä, joka kirvelee jo silmissä. Miten sopimatonta, siveetöntä ja ruokotonta. Konservatiiviset miehet huoltoaseman likasilla muovituoleilla vilkuilee paheksuvasti. Kehdataankin.

Yksi kuu, kolme tähtee, maantie ja neonvalot. Muu maailma tuntuu olevan horroksessa, vähemmän olemassa kuin me. En tiedä onko muunlaista elämää enää olemassa, elämää, joka olis vähemmän levotonta. En tiedä onko muita ihmisiä, kun sää, mää, bussikuski, konservatiiviset miehet ja vähän matkan päässä riippumatossa tupakoiva mies. En tiedä muuta, kun että haluaisin pyöriä lisää, mutta sulle tuli jo huono olo.

Ja sen, että haluaisin suudella sua, mutta susta se olis epäsopivaa.

Previous Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply