Hyppää sisältöön

Paikka auki Pikavuorossa: Rantapallo etsii reportteria

Haaveiletko talvesta lämpimillä leveysasteilla? Tahdotko olla joukkueessa mukana, kun Pikavuoro maailman ympäri jatkaa seikkailuaan seuraavalle etapille Bangkokista kohti Etelä-Korean Busania?

Pikavuororeportterin paikka auki Bangkokista Busaniin

Rantapallo etsii vauhdikasta reportteria pitämään kotiyleisön kärryillä Pikavuoro maailman ympäri -projektin tulevan talven käänteistä.

Ajokki Royal starttaa Thaimaan Bangkokista kohti Etelä-Koreaa 5.12.2012. Perille saavutaan 4.2.2013. Rantapallon reportteri kulkee mukana alusta loppuun raportoiden seikkailun etenemisestä säännöllisesti Pikavuoro maailman ympäri -blogiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehtävä sopii sinulle, jos jo tässä vaiheessa ilmoituksen lukemista haaveilet itsestäsi kameran ja kannettavan kanssa purkamassa päivän tapahtumia blogitekstiksi Laosin palmujen alla, Hongkongin pilvenpiirtäjien varjossa tai kiinalaisen pikkukylän majatalossa.

Millainen on hyvä pikavuororeportteri?

 • Et ole lähdössä ensimmäistä kertaa ulkomaille. Olet intohimoinen matkailija ja nähnyt muutakin kuin Tallinnan ja Teneriffan.
 • Kirjoittajataustasta ja/tai viestinnän opinnoista on etua. Suomesi on sujuvaa sekä suullisesti että kirjallisesti.
 • Hallitset myös valokuvauksen vähintään perustasolla.
 • Olet valmis pistämään itsesi peliin ja ottamaan matkasta kaiken irti. Avainsanat: turnauskestävyys ja sopeutumiskyky.
 • Persoonaasi kuuluvat avoin mieli ja luontainen valppaus. Reissun kannalta tärkeiden hetkien aikana on oltava hereillä, niin fyysisesti kuin henkisestikin.
 • Et häkelly yllättävistä tilanteista ja suunnitelmanmuutoksista. Ehkä jopa iloitset niistä.
 • Ekstrabonusta aiemmasta bloggaajataustasta, sosiaalisen median aktiivisuudesta sekä videoeditointitaidoista.

Mitä Pikavuoro antaa?

 • Unohtumattoman kokemuksen halki Aasian osana letkeää pikavuoroperhettä.
 • Upeita kokemuksia: maisemia, ruokia, juomia, ihmisiä, eläimiä, viidakoita, rantoja, auringonlaskuja ja kaatosateita.
 • Elinikäisiä ystäviä: eri-ikäisiä, -näköisiä, -kokoisia, -värisiä, -maalaisia. Ennen kaikkea hyviä.
 • Matkailukartallesi saat kahden kuukauden aikana kaikki nämä: Bangkok ja Thaimaan paratiisisaaret, Kambodzan mystinen Angkor Wat, joulu Laosin Luang Prabangissa, Hongkongin pilvenpiirtäjät, Macaon kasinot, Peking, Shanghai ja Kiinan kaukainen maaseutu. Perillä Etelä-Koreassa odottavat pääkaupunki Soul ja etapin lopullinen määränpää Busan.
 • Rantapallo kattaa kaikki matkasta syntyvät kustannukset (lennot, majoitus, ylläpito, viisumit ym.) projektin alusta loppuun. Reportteri ei kuitenkaan ole työsuhteessa Rantapalloon.
 • Pikavuoron mukana kulkee tällä kertaa myös tv-tiimi. Rantapallon reportteri päätyy siis todennäköisesti joko kuvaan tai kameran taakse (tai molempiin) itsekin.

Hakuohjeet

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 12.9.2012 mennessä päätoimittaja Riikka Krennille osoitteeseen riikka.krenn@rantapallo.fi. Liitä mukaan lyhyt CV sekä valokuva itsestäsi. Jatkoon valitut haastatellaan Helsingissä 14.9.2012 ja valinta tehdään viikon 38 aikana.

Haluatko lisätietoja Pikavuorosta ja reportterin pestistä?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tule Pikavuoron infotilaisuuteen sunnuntaina 9.9.2012. Kippari Jani Laine on tuolloin henkilökohtaiseti paikalla ja valmis kertomaan kaiken tarpeellisen pikavuoroilusta.

Myös Riikka Krenn sekä edellisen etapin reportteri Kalle Jokinen ovat infossa tavattavissa. Tarjolla siis runsain mitoin ensikäden tietoa ja voit myös jättää hakemuksesi paikan päällä infossa.