Lappi-jutut

Kotini on Sodankylässä keskellä Lappia. Suomiretki-kampanjan siivittämänä aloin kirjoitella juttuja matkailusta Suomessa ja sattuneesta syystä juurikin täältä Lapin ympyröistä. Keskeisen sijaintinsa vuoksi Sodiksesta on helppo matkailla ympäri Lappia. Kaikki Lapin seikkailut sekä muut aiheeseen liittyvät jutut löytyvätkin nyt tältä sivulta koostettuna. Postaukset ovat järjestyksessä sijainnin mukaan. Tervetuloa lukemaan 🙂

*sivusto sisältää kaupallisia linkkejä*

Rovaniemi

 Laiskan naisen ja miehen viikonloppupatikka Me käytiin mutka Vaattunkikönkäällä. Kävelyä alle puoli kilometriä suuntaansa.

Trooppinen Rovaniemi Eräänä päivänä oli Rollossa vähän lämmin!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rollon viimeiset kerrat Kun huomasin että asun enää viikon Rovaniemellä. Nyyh.

Syksyn aloitus saunalautalla Pääsimme M/S Erkin Arkin kyytiin viettämään hauskaa viikonloppua!

Uusi koti ja uusi alku Rovaniemellä Kahden vuoden jälkeen asun taas täällä. Uusi elämä.

Kotikaupungin tutkimusmatka Instagram Travel Thursdayn kunniaksi kuvia kevättalvisesta Rovaniemestä.

Laiskan päivän patikka Syväsenvaaran näkötornille Päiväretkivinkkini Retkipaikan blogiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vappu Rollossa: sushia, seikkailua ja stromatoliitteja Ensimmäinen vappu Lapissa pitkään aikaan sisälsi hurjasti herkuttelua, visiitin Seikkailupuisto Huimaan ja Geologian tutkimuskeskuksen takapihan kivinäyttelyyn.

Se minun juttu Johan sitä voi itselleen tunnustaa, että se omin juttu löytyy luonnosta. Varsinkin oma takapiha (Ounasvaara) ihastuttaa.

Keskiyön Käyrästunturin heilahtaneet revontulikuvat Rovaniemen ainutta tunturia huiputtamassa syksyn ensimmäisinä pimeinä öinä.

Marraskosken Kontonulkki ja maisemat kuin Kolilla On laavu ja näkötorni ehkä upeimmalla paikalla ikinä. Myöhäissyksyn parhaat auringonlaskut katseltiin täältä.

Kaihuanvaaran tornilla ja tuvalla  Tämän meni ihan retkeilyksi! Talvinen päiväretki näkötornille ja Sirenin tuvalle.

Pyhä-Luosto

Kesän ekat huiputukset! Instagram-hehkutusta Luoston retkistä.

Rakkarinnettä Noitatunturiin Perinteinen kesän ensimmäinen retki Noitatunturille. Me kierrämme lenkin aina ”väärin päin”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Luostolla sadetta piilossa Lähdettiin mökille kun oli satanut liikaa yhdelle kesälle.

Jalokiviä kaivamassa Luoston Lampivaaralta löytyy Ametistikaivos, jossa vietimme siskoni polttarit sekä häiden jälkimainingit. Vierailun arvoinen kohde Lapin matkaajalle ja paikalliselle.

Retkipäivä suksin Luostolla Taitaa olla Pyhä-Luostolla se kuuluisa Winter Wonderland. Ainakin siltä tuntui kun hiihteli tykkylumisten kynttiläkuusien keskellä.

Melkein kesä Ukko-Luoston portailla Se kaikista hauskin ja jalkalihaksia puuduttavin jalkaree… pikkupatikka Luoston huipulle maisemia ihailemaan

Sodankylä

Parin tunnin pyrähdys Sattasvaaralle Meidän lempikohde on Sattasvaara mikäli tarvitaan helpotusta patikkakuumeeseen nopeasti ja hyvillä näköaloilla. Sattasvaaran reissuun kuluttaa kotiovelta kotiovelle alle puoli päivää.

Lapin kesä Joskus ihan legendaarisenkin kuuma kesä Lapissa ottaa toisinaan mittasuhteita vähän eri suuntaan. Kylymä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sodankylä viha-rakkaus Miksi mie asun täällä? Välillä se on ihanaa, ja toisinaan kamalampaa ei voisi ollakaan. Lapsuuden kotikylä, äkkiä pois.

Oratunturi kahtena keväänä Melkein vahingossa kahden kevään ekat reissut on tehty juuri Oratunturille ihan Sodankylän lähistölle. Ekalla kerralla lunta oli vähän, ja toisella kerralla jo lievästi sanottuna ihan riittävästi.

Porttikoski – Älä aja ohi! Nelostietä on sahannut Sodankylä – Rovaniemi-väliä pienen ikänsä ja nyt vasta huomasin tien varressa kyltin Porttikoskelle. No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan, sillä tämä oli upea!!

Sodankylä herää!! Midnight Sun Film Festival 2015 Paikallisen näkökulmasta tunnelmointia elokuvajuhlien aikaan. Parasta? Ruoka 😀

Melkein epäonnistunut miniseikkailu ja Pittiövaaran kuru Toukokuun kauniit päivät piti käyttää hyvin ja päästiin vihdoin näkemään Pittiövaaran takana piilotteleva hieno kuru!

Miksi pakenisin kylmää kun Sodankylä on kerrankin kaunis? Talvista lumimaisemaa kaamoksen kourista auringon suuntaan ehtivästä kotikylästä.

Viikonloppu Sodiksen helteissä Välillä Rollosta on karattava kotiin marjastamaan, retkelle ja uimaan.

Yöttömän yön Viiankiaapa Keskiyön vaellus suolla, juttu Retkipaikan blogissa

Kittilä

Liikaa kevättä rinnassa Kumputunturiin Kevään ensimmäinen retki toukokuussa oli vasta toiveajattelua keväästä ja rankka lenkki mielelle ja jaloille. Onneksi oli huikeat näkymät!

Lumisadepäivä Levin Kätkävaaralla Me harvoin päädytään Leville retkeilemään. Tällä kertaa mentiin olosuhteiden pakosta ja yllätyin. Kaunista voi olla, vaikkei oltaisikaan kansallispuistossa!

Levitunturin kesämaisemissa – Hotel Levi Panorama Tässä postauksessa hotelliesittelyn lisäksi myös kesäaktiviteetteja Leviltä.

Levin jääkausireitti ja illallinen Panoramassa Me kiersimme geologisen polun, eli 9km jääkausireitin Koutalaen ja Levitunturin huippuja kiertäen.

Kuusamo-Posio

Pieni Karhunkierros Oulangalla Ruskaretkellä Koillis-Lapissa

Korouomalla kannatti käydä Ensimmäistä kertaa jääputouksilla

Torniojokilaakso

Oletko kuullut Struven ketjusta? Unesco kohteiden perässä suunnattiin roadtripille ja löytyhän sieltä Struve pisteiden lisäksi upeita koskimaisemia ja uusi lempparivaara Ruotsin puolelta!

Luppioberget – Torniolaakson aurinkovaara Aavasaksan sisarvaarasta juttu Retkipaikkaan

Puolen päivän loma Ruotsin puolella vei stressin mennessään Retkipaikan juttuun liittyen vähän fiilistelyä samaisesta reissusta

Sompio

Nattastunturi ja palovartijanmaja Kertomus huikaisevan upean Pyhä-Nattasen valloituksesta. En voi kuin ihmetellä miten olen onnistunut asumaan 20 vuotta vain alle sadan kilometrin päässä noin uskomattomasta luonnon muodostelmasta sitä näkemättä.

Back to Pyhä-Nattanen Uusintareissu aurinkoisessa säässä, isommalla porukalla ja paremmalla kameralla.

UKK-puisto / Saariselkä

Elämäni kovimmat 30km Kiilopäällä Meinasin luovuttaa. Tämä patikkaretki oli mitoitettu selkärepultaan ihan väärälle ihmiselle. Asteita oli liikaa ja eväspullat loppui kesken. Lihakset huusi kipua vielä kolme päivää reissun jälkeen. Ens kerralla Markku kantaa teltan!

Arctic Wonderland Tältä näyttää Kiilopäällä kun kaamos on juuri alkanut, lunta on silmänkantamattomiin ja paikalla vain minä ja hän.

Epäonnistunutkin retki voi olla ihana Kun ei päästykään yöksi luontoon, eikä Tolosjoki halunnut tulla ylitettäväksi.

Portaat Kiilopäälle Happihyppely tunturiin!

Taide-elämyksiä Kakslauttasessa ja Kiilopään kylmät kylvyt Yks täydellinen päivä taiteen ja luontoelämysten ystäville

Käsivarsi

Muistan öisen Saanatunturin Huiputus keskellä yötä. Eväänä viskiä.

Pallas-Ylläs

Pääsiäispäivä Pallaksella Pääsiäissunnuntain kohteeksi valikoitui Pallas. Hotelli turisteja täynnä, mutta iltapäivällä polulla ei ollut meidän lisäksi kuin upea auringon paiste!

Pallaksella parhaassa säässä ja seurassa Ja meillä oli koko tunturit vain kahden kesken ihanassa säässä.

Retkipaikkalainen seikkailemassa Saatepostaus ensimmäiselle kirjoitukselleni Pallaksen Palkaskurusta Retkipaikan bloggaajana!

Lapland Hotel Pallas keskellä kansallispuistoa Hotelliarvostelu Pallakselta

Inari

Portaat Karhunpesäkivelle Ylioppilasjuhlien kakuttelut Ivalossa vaativat vähän spurtteja, joten käytiin äitin kanssa kiipeämässä Karhunpesäkivelle.

Utsjoki

Tuulenvirettä metsästämässä Kaldoaivilla Meidän piti tulla opettelemaan leijahiihtoa, mutta matkalla tuli pari muuttujaa! Säästä tuli liian hieno.

Skaidijärven sankarit fatbike-retkellä Nuorgamissa Ensimmäistä kertaa läskipyörän päällä ja koukutuimme heti. Kaldoaivin erämaa oli huippu paikka eräpyöräilyyn.

Pilkillä erämaassa Kevään kauneimmat talvikelit ja parhaat kalapaikat!

 

*mainos*

No Comments

Leave a Reply