Ihana Islanti

*Sisältää kaupallisia linkkejä*

Suoritin Erasmus-ohjelman kautta vaihto-opiskeluani syksyllä 2014 Akureyrin yliopistossa (Háskólinn á Akureyri) Pohjois-Islannin pääkaupungissa. Opiskelun ohella oli aikaa myös seikkailla ympäri Islantia ja lähimaisemia. Seuraavina vuosina saarelle oli pakko palata. Ehkä se vie mennessään vähintään kerran vuodessa tulevaisuudessakin! Islanti-blogin yli kuusikymmentä juttua löytyy tältä sivulta kokonaisuudessaan sinun inspiraatioksesi. Nauti! 🙂

Skrollaa alas vuoden 2015, 2016 ja 2018 postauksiin!

Mikäli eksyit lukemaan postauksia etsiäksesi tietoa vaihto-opiskelusta Akureyrissa, lue ensimmäiseksi tämä:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pieni vaihtoinfo Akureyrin yliopistoon Islantiin

Miksi Islantiin? Valotusta syistä miksi oikein olen lähdössä Islantiin, ja missä ihmeessä on Akureyri?

Miten vaikeaa oli päästä perille – Matka Rovaniemeltä Akureyriin Kertomus siitä, kun menomatka ei sujunutkaan kuten oli suunniteltu.

Kolme päivää ja kolmekymmentä kilometriä Fiiliksiä ensimmäisistä päivistä uudessa kodissa ja kotikaupungissa.

Hortus Botanicus Akureyrensis Täältäkin löytyy kasvitieteellinen puutarha!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mielettömät puitteet uintiin ja urheiluun Kun kuntosalillakin on merinäköala.

Mývatn – Roadtrip highlights Ensimmäisen viikon päätti vaihtariporukan elämysöveri reissu uskomattomalle Mývatn-järvelle.

Päivän asu islantilaisittain Ehdin asua Akureyrissä kaksi päivää ennen ensimmäisen islantilaisen villapaidan ostoa. Seitsemäntenä ostin toisen, ihanan, ja se on postauksessa esillä!

Pólar Hestar – Sydän kurkussa issikan selässä Ensimmäistä kertaa hevosen selässä. Islanti opettaa.

Mitä mahtuu kahteen viikkoon? Melkoista actionia ensimmäisinä viikkoina perillä.

Viking Rafting – hyppy kielekkeeltä ja kuohuva koski Sarjassamme en-olis-Suomessa-uskaltanu-juttuja. Koskenlaskua Pohjois-Islannissa!

Kotivuonomme Eyjafjörðurin valaita moikkaamassa Maailman suurin nisäkäs nähtynä vain parin metrin päästä! Mieletöntä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Fálkafellin variksenmarjat ja Bárðarbunga 117km Erään viikonlopun puolipäivävaellus lähitunturille ja kuvia syksyn ruskasta.

Kahavilla Nobel-palkitun kanssa Halldor Laxnessin lukeminen kuuluu yleissivistykseen islantilaisessa oppilaitoksessa. Nautin omani kahvilassa.

No purkautuuko se tulivuori? Kun reissusuunnitelmatkin pitää tehdä varoitusten mukaan. Elämä tulivuorten varjossa on jännittävää ja toisinaan vähän turhankin jännittävää.

Mývatn – Ruskaretki Dimmuborgirin katakombeissa Toinen osa upeasta roadtripistä Mývatn-järvellä. Ymmärtää kyllä miksi Islannissa on kuvattu niin paljon fantasiaa. Maisemat niin utopistisen upeita.

Ei tästä maailmasta // Diamond Circle – roadtrip Kolme hämmentävän kaunista vesiputousta, yllättävä Ásbyrgin kanjoni ja eeppinen kontrasti syksyn ja talven välillä. Huh.

Kotini – Pohjois-Islanti Kuun ensimmäisen torstain, ja Instagram Travel Thursdayn kunniaksi tässä postauksessa esillä on kauneimmat instakuvani ja ensimmäisen kuukauden fiilikseni tähän asti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Talviko tulossa? Niinhän sitä luulis jos säätiedotuskin lupaa, mutta inkkarikesää silti pukkaa.

Neljä viikonloppua Reykjavíkissa ja lukiolaisten pikatreffit Tässä vaiheessa ne viikonloput ja hulinat ovat vielä eessä päin.

Reykjavik, you silly! Ei tätä uskoisi pääkaupungiksi. Puisia omakotitaloja. Missä kaikki tornitalot?

Þingvellirissä Äiti Maa elää Wannabe-geologin unelmakohde, mannerlaattojen leviämisseläke ja myös Islannin Parlamentin syntypaikka. Historian havinaa.

Se kuuluisa Kultainen kierros Roadtripin ensimmäinen kohde ansaitsi oman postauksensa, mutta geysirit, Gullfoss ja Blue Lagoon esitellän tässä.

Tähdenlento Reykjavikissa Kaupunkilomalla näkymiä ylhäältä ja alhaalta. Huippukelit ja revontulet!

Islannin ympäri neljässä päivässä! Kannattiko kokemuksena? Matkalla muutama muuttuja. Serpentiiniset vuoristotiet keskellä yötä sumussa ja tuiskussa. Toisaalta ne vesiputoukset olis jääneet muuten näkemättä. Tämä oli Seikkailu.

Akureyrista Skaftafelliin 787km / Seljalandsfoss / Skogafoss Ympäriajon ensimmäiset kaksi päivää ja ensimmäiset kaksi vesiputousta.

444km – Svartifoss & Jökulsarlón Seikkailu jatkuu. Minulle maailman kauneimman vesiputouksen kokeminen kahdestaan keskellä erämaata oli yksi Islannissa olon hienoimmista hetkistä. Ja Vatnajökull sulaa…

Kieli-imurin koti-ikävä ja kulttuurishokki Puoliväli on ohitettu ja arki rullaa. Elämä ehkä hymyilee. Mulla saattaa tulla tänne jopa ikävä.

Myrkkyä ilmassa!! Tekstari hätänumerosta muuttaa tavallisen arkipäivän.

Hengissä kotiin konferenssista ja presidenttejä näköpiirissä Arctic Circle-konferenssimatkaan mahtui pari presidenttia ja awkward-tilanteita.

Vihreää energiaa Hellisheidistä ja auringonlasku Helmeltä Maailman suurin geotermisen energian voimalaitos lähellä Reykjavikia oli näkemisen arvoinen paikka. Varsinkin kun päivän kruunasi auringonlasku Perlanilta.

Mödruvellirin lampaat ja Islannin vanhimmat puut Maatilavierailulla lähilaaksossa.

Reykjavíkin keskustan halvin Hotel Metropolitan Hotelliarvostelu true-budjettimatkailijalle Reykjavikiin.

Pätevät unet Hilton Reykjavík Nordicassa Kävimme minilomalla Islannin ainoassa Hiltonissa.

Miten sujuu opiskelu Akureyrin Yliopistossa? Syyslukukauden kurssini ja yleisfiilikseni opiskelusta.

Kansainvälinen keittiö ja kasa karjalanpiirakoita Akureyri Multicultural Councilin järjestämä International Food Day 2014 oli menestys! 170 karjalanpiirakkaa upposi parempiin suihin ja itsekin pääsi herkuttelemaan.

Blábjörg Guesthouse ja viimeiset 305km Islannin ympäri Ihana majatalo itäisillä vuonoilla ja luminen matka Dettifossin kautta takaisin kotiin.

RUB23 * Ehkä maan parasta sushia Tripadvisorin mukaan Akureyrin parasta ruokaa ja parasta sushia. Kyllä oli nam. Tänne uudelleen!

Joulukuu ja Islannin ilkeät joulupojat  Kolmetoista tonttua Dimmuborgirilta kiusaamassa väestöä joulun alla. Sanompa että suomalaiset tontut on ehkä kivempia. Eikä ole pelkoa Joulukissasta.

Vaihto-opiskelijan avautumispäiväkirja osa 1 Viimeisen viikon stressihirviöfiilikset liian vaikeasta, mutta kuitenkin selätettävästä lakikurssista.

Litra pehmistä iltapalaksi? Nämä voittaa suomalaiset jäätelön kulutuksessakin.

Viimeinen viikko Islannissa Vaihtarit alkavat lentää kotiin yksi kerrallaan ja täällä vain pidetään läksiäisiä, ollaan surullisia ja koitetaan selviytyä lumimyrskystä jäätelön avulla. Normi arki!

26h matkustamista AKUREYRI-RKV-KEF-ARN-HEL-RVN-SODANKYLÄ Kertomus pitkästä kotimatkasta joka sisälsi neljä lentoa, yön lentokentällä ja lennon businessluokassa.

Saga Class -kokemus KEF-ARN by Icelandair 16.12.2014 kertoo vähän tarkemmin kokemuksia Icelandairin businessluokasta ja Saga Loungesta.

Mitkä fiilikset vaihto-opiskelun jälkeen? Jatkoa varsinaiselle opiskelupostaukselle. Tässä kerrotaan myös onko kotiinpaluun jälkeen ollut ikävä Islantiin ja pääsinkö kursseistani läpi.

Auringonlasku Arktisessa Akureyrissa Upeimmat otokset kaupungin satamasta joulukuun alulta. Kerrankin oli tyyntä, ja mulla kaulalla kamera. Voi kyllä mulla vähän jo hinguttais takaisin.

Vaihto-opiskelijan avautumispäiväkirja osa 2. Paluu lokakuun alun fiiliksiin, kun kulttuurishokki iski päälle ja kaikki tuntui vaikealta. Minäkö muka hiljainen hiirulainen! Empä olisi ikinä uskonut.

Älä missaa näitä Reykjavíkissa!  Neljänä viikonloppuna pääkaupungissa ehti tutustua tärkeimpiin nähtävyyksiin ja käydä uimassa ja kahviloissa.

Fiiliksiä vaikka Porvoosta – Akureyri Old Town Aika ihana vanhakaupunki löytyy myös entisestä kotikaupungistani. Tunnelmat on kyllä aika porvoomaiset, voiku meillä olis Lapissaki vielä tällaisia taloja!

Mitä tehdä ja mihin mennä? Turistina kotona Akureyrissa Vihdoin ja viimein kunnollinen postaus kotikaupungistani ja sen hienoimmista kohteista! Toimii myös hyvänä koosteena aikaisemmista postauksista ja omalla kohdalla matkakuumeen ja Islanti-ikävän herättäjänä. Voi kun olisi lennot ja ihana Islannin kesä!

Islanti Hollywoodin näyttämönä Tiesittekö miten monet leffat on kuvattu Islannissa ja hinku sinne kuvaamaan vain kasvaa? Eipä mikään ihme kun maisemat on kuin satumaasta, tai vaikka toiselta planeetalta.

Ravintolasuositukset Akureyriin Me Sandran kanssa käytiin testaamassa niin monta raflaa kuin ehdittiin, ja tässä niistä kertomukset!

Näpsyjä vuoden takaa Akureyrista No koska kauhia ikävä ja facebook muistuttelee jatkuvasti mitä tapahtui tasan vuosi sitten. Tiedetään. Olin viettämässä elämäni syksyä!

 

Satujen saari vei mennessään ja sinne piti palata heti seuraavana syksynä. Reissu oli lyhyt, mutta ehdimme vaikka mitä! Tälle matkalle lähdin äidin ja ystävän kanssa.

Islantiterkkuja! Lyhyet kuvaterveiset reissun päältä ja keskeltä matkan euforiaa.

Sweet 23 ja Islannin ikävä Pääsin kotiin parahiksi viettämään syntymäpäiviäni! Pieni tiivistelmä reissusta.

Laugarvatn Fontana – Kylpylä Golden Circlella Jos etsii vaihtoehtoa Blue Lagoonille Kultaisen kierroksen päätteeksi, kannattaa tutustua tähän ihanaan paikkaan!

Ihana ensimmäinen Airbnb-kokemus Reykjavikissa First time for everything! Majoituimme hotellin sijasta tavallisessa asunnossa ihan keskustassa.

Reykjavíkin imussa Mitä kerettiin nähdä ja tehdä pääkaupungissa.

Issikkaretki Eld Hestarin tilalla Kun oli ihan pakko päästä ratsastamaan!

Vihdoinkin aurinkoinen Blue Lagoon! Toista kertaa laguunissa kylpemässä. Mitkä kelit!

 

Islanti 2016

Lyhyelle extemporereissulle yksin!

Terveisiä arvatkaa mistä! – No just Reykjavikista. Ihanaa <3

Islannin matka, jolle en melkein halunnutkaan lähteä – Kertomus siitä miten kaikki ei aina mene niinkuin elokuvissa ja sitten ne menee just niinkuin elokuvissa.

Álafoss – neulootikkojen unelmakohde – Kun kerran pääsin lankataivaaseen Mosfellsbaerissa

Þingvellirin piilotteleva Öxarárfoss ja peysaprinsessat – Vaihtoehtopysäkki Golden Circlelle. Taatusti vähemmän turisteja kuin vain repeämälaakson puolella. Täältä löytyy vielä mieletön vesiputous, jota ei paljon mainosteta.

Tunnustan, olen turisti!

Katutaiteen lupaava keskus Reykjavik

Vesiputousähky vaanii Islannissa

Reynisfjaran mustahiekkaranta

 

mainos

*Varaa hotelli Reykjavikista Booking.comin kautta*

 

2 Comments

 • Reply Kylmälä Marjatta tiistai, 7 huhtikuun, 2015 at 14:29

  Eniten pidin artikkelistasi ”Älä missaa näitä Reykjavikissa”, koska siitä sain hyviä vinkkejä viikonloppumatkaani varten ensi marraskuussa. Lennot on jo ostettu ja hotelli Cabin varattu!
  Vuosi sitten kävin siskoni ja veljeni luona Torontossa Reykjavikin kautta. En osannut kuvitellakaan, millainen hengästyttävä kokemus Islannin luonto on. Siitä jää kyltymätön halu tulla uudelleen. Vähän samanlainen kuin Norjan vuonoilla Tromssasta Bergeniin. Seuraava matka haaveissa onkinTromssasta Kirkkoniemeen. Oletko Lapin tyttönä ollut paljon Pohjois-Norjassa?

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 7 huhtikuun, 2015 at 18:49

   Heippa vaan Marjatta ja kiitos kivasta kommentistasi! 🙂
   Hauskaa että olet menossa uudelleen Reykjavikiin. En olekaan kovin monesti kuullut että sinne lähtisi vain kerran eikä koskaan haluaisi takaisin. Mulla on jäänyt myös hurja hinku takaisin vuonoille. Siellä lepää maisemissa sielu kyllä lepää! Mietin myös lentoja Amerikkaan tulevaisuudessa Islannin kautta. Samalla reissulla pääsisi edes pikkuisen taas fiilistelemään vaikka Reykjavikia ja kuumia lähteitä.

   Ja kyllä! Norjassa on tullut myös kierreltyä. Tromssa on minun lempikohde tähän mennessä, blogissa on juttua meidän viimekesäisestä roadtripistä Sodankylästä Tromssaan ja takaisin, sekä kohteista paikan päällä. Ah mikä paikka! Haaveissa olisi tietysti ajaa koko Norja läpi vuonoja pitkin ihan Stavangeriin tai Bergeniin asti. Ihanaa matkaa sulle Islantiin ja Norjaan 🙂

  Leave a Reply