Yleinen

Guernsey – 7 vinkkiä kauniille Kanaalisaarelle

sunnuntai, 16 huhtikuun, 2023

Oletko matkustamassa Kanaalisaarille? Kiinnostaako Guernsey? Tässä hauskoja vinkkejä niin työmatkalaisille kuin turisteille!

Minulla on takana nyt kahdeksan reissua Guernseyhin ja voin sanoa olevani ehkä jo hiukan kaavoihini kangistunut. Mutta hyvällä tavalla. Tiedän jo mitä haluan tehdä, missä käydä, missä rentoutua ja missä syödä. On ihanaa kun osaa jo reitit ja tietää parhaat paikat. Tottakai myös saarella asuva siskoni puolisoineen seuraavat mitä kaikkea siellä tapahtuu, jotta uudet hauskat asiat voidaan heti minullekin saakka raportoida. Tässä teille muutama mukava vinkki kohteista, jotka kaikki on tullut koettua jo useampia kertoja. Jokaisen otsikon alle voisin kirjoittaa alaotsikoksi ”yksi lempipaikoistani tai -asioistani saarella”. Tässä siis kerralla useampi lempparivinkki!

The Bathing Pools – La Valletten merivesialtaat

Vihdoin ja viimein remontista valmistunut merivesiallasalue Saint Peter Portin eteläpuolella. Upea paikka, joka on maisemoitu hienosti. Uimaan tai aurinkoa ottamaan pääsee täysin ilmaiseksi. Alueella on pukuhuoneet ja suihkut, mutta suihkuttelusta tulee maksaa erikseen. Sen voi maksaa contactless-kortilla automaattiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Altaat täyttyvät siis merivedestä nousuveden aikaan, joten vesi on yhtä kylmää kuin meressä. Myös mereen pääsee alueelta pulahtamaan jos uskaltaa. Mainingit saattavat olla melkoiset, mutta joka kerta meressä näkyy rohkeita uimareita.

Huoltorakennuksen ”katolla” on näköalakahvila, josta saa erikoiskahveja, teetä, leivoksia ja pientä lounasta. Täällä on usein perheitä ja koiran ulkoiluttajia hengailemassa kauniissa säässä. Meidän tapa on tehdä uintireissusta puolipäiväretki kävellen kotoa. Uikkarit äkkiä päälle, pulahtamaan, ja sen jälkeen ylös kahville.

Jerbourg Cliff Walk ja pari herkkuvinkkiä

Rantareitti, jolla todella tajuaa olevansa rosoisella ja romanttisella saarella. Koko saaren voi kuulemma kiertää kävellen halutessaan, mutta minusta hauskinta on ajaa tai ottaa bussi Hotel Jerbourgin parkkipaikalle ja lähteä siitä suoraan korkeista maisemista jylhiin maisemiin. Reitti on vehreä ja jotakuinkin helppo kulkuinen. Paikoin joutuu väistämään mutaisia kohtia tai vastaan tulevia koiran ulkoiluttajia. Jonkin verran saa hyppiä yli kivien ja kavuta portaita ylös ja alas. Kuntoa kannattaa olla, tai varautua etenemään hitaaaasti. Vauhtia hidastaa myös kuvien ottaminen jokaisen mutkan jälkeen uudelleen.

Jos reittiä haluaa mennä oikein pitkälle, voi päätyä Moulin Huetin kaksoisrannalle, jonka yläpuolelta kurkistaa ihastuttava teehuone Moulin Huet Tearooms. Paluumatkalle kannattaa jättää myös mahaan ehkä hiukan tilaa jälkkärille, sillä Hotel Jerbourgin lobbyssa on verrattoman kokoinen kakkuvitriini. Sitä kutsutaankin ihan Dessert Roomiksi, joka on varsinkin aurinkoisin viikonloppupäivisin aika täynnä.

Saksa valloitti Guernseyn toisen maailman sodan aikana. Muun muassa tästä valloituksesta on muistona useita rannikolla vielä nököttäviä historiallisia bunkkereita, torneja ja muita sodankäynnin jälkiä. Vielä tätäkin vanhempaa valloitushistoriaa saarelta löytyy kohtuullisen paljon: esimerkiksi Vale Castlen historia ulottuu 1000 vuotta taaksepäin, ja Saint Peter Portin sataman maisemaa hallitsevan Castle Cornetin 800 vuotta taakse päin. Useisiin kohteisiin pääsee vain kävelemällä sisään ja tutkimalla paikkoja. Castle Cornetiin on pääsymaksu, ja siellä toimii laaja historiallinen museo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisää Guernseyn valloituksesta: Discover The Occupation Of Guernsey | Visit Guernsey

Candie Gardens – Guernsey Museum

Rakennettu puutarha rinteellä kohti saaren keskustaa. Tänne kävelee satamasta kymmenessä minuutissa. Puisto ei ole järin iso, mutta se on sitäkin ihastuttavampi. Se on kokonaan reunustettu paksulla kivimuurilla. Alueelta löytyy kirsikkapuita, upeita istutuksia, sorsalampi, ja penkkejä jotka oikein kutsuvat istumaan ja lukemaan. Sitä kutsua olen useasti noudattanutkin, kun olen odotellut siskoani töistä ihan läheltä. Puutarhan yläosasta löytyy Guernsey Museum, sekä jälleen yksi teehuone. Tämä on upea kohde rauhalliseen teen juontiin kirjan kanssa silloin, kun katsetta nostaessa haluaa nähdä merelle saakka.

Spa day kylpylässä

Mulla itseasiassa on saaresta vähän samanlaiset vibat kuin Pärnusta. Se on osittain sellainen vanhempien ihmisten kylpyläkohde, johon mennään hoitoihin ja rentoutumaan. Me ollaan siskoni Tarun kanssa käyty kahdesti jo Saint Pierre Park-kylpylähotellissa viettämässä kunnon pitkän kaavan Spa Day. Kylpyläpäivän voi räätälöidä itselleen mieluisaksi hoitoineen ja aterioineen. Proseccolla tai samppanjan kera. Meidän päivä on alkanut kylpytakkeihin kääriytymisellä ja hieronnalla, jonka jälkeen on siirrytty ehkä kasvohoitoon. Sen jälkeen on hauska loikoilla altailla ja saunassa ja lähteä lounaalle tai iltapäiväteelle vielä kylpytakissa ja tohveleissa. Kylpylävieraille osoitetun loungen penkeille on saattanut sen jälkeen lähes nukahtaa.

Perinteinen ”Afternoon Tea”

Britannian kruunun alueella kun ollaan, täälläkin rakastetaan teetä ja iltapäivän tee-elämyksiä. Iltapäiväteen saa melkeimpä kaikista hyvätasoista hotelleista. Les Rocquettes, Old Government House ja Saint Pierre Park olivat kaikki erinomaisia kokemuksia. Gluteenittoman tarjoilun saa pyydettäessä melkein mistä tahansa kun tilauksen tekee hyvissä ajoin. Saint Pierre Parkin gluteenittomat skonssit veivät kielen!

Guernsey Soft Ice

Paikalliset ovat erittäin ylpeitä saarelaisesta maidosta, joka on Briteissä luksustuote. No ei se ihmekään. Minä en enää ole maidon tai maitotuotteiden suurkuluttaja, mutta hehkutusta tarpeeksi kuultuani minun oli ainakin annettava pikkusormeni jäätelölle. Sataman läheisyydessä on kioskeja, joista tätä herkkua saa vaikka koossa XXS. Se monesti riittää, sillä guernseyläinen softis on tuhtia tavaraa. Maku on samettinen, täyteläinen ja no, aikamoisen täydellinen!

Toivottavasti sait postauksesta inspiraatiota matkan suunnitteluun! Jos sulla on kysyttävää Guernseystä, sinne matkustamisesta, hintatasosta tai muusta, ota ihmeessä yhteyttä tai kommentoi tähän. Voit myös tutustua vanhempiin postauksiini saaresta tästä linkistä: Guernsey -aiheiset postaukset

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin sunnuntai, 16 huhtikuun, 2023 at 18:46

    Ei ole tullut käytyä, mutta kiinnostavalta kuulostava kohde. Tuo Jerbourg Cliff Walk voisi olla sellainen, josta pitäisimme kovasti, näyttää hienolta! Myös tuo linnoitus näyttää olevan todella hienolla paikalla, ja viime aikoina ollaan tykästytty kylpylöihin ja käyty muutamassakin eri kylpylässä Suomessa, joten eipä kuulosta kylpyläkään yhtään hassummalta.

  • Leave a Reply