Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Haawe Hotel: kylvyssä jäälauttojen keskellä

tiistai, 29 kesäkuun, 2021

*Haawe Hotel tarjosi majoituksen*

Revontulia, jääriitettä, laavutunnelmaa ja tulta.

Miehän en siis edes mahdollisuuksien mukaan käy kuin kivoissa paikoissa. Mutta tämä, ihan Rovaniemen keskustassa sijaitseva Haawe Hotel on ollut mulla bucket listalla ties kuinka kauan, varmaan avautumisestaan saakka. Kuvat huoneista ovat kuin toisista maailmoista. Ei tuollaisia hotellihuoneita voi ollakaan! Niissä Lapin luonto on tuotu ihan lähelle. Ei pelkkinä kuvina, mutta elementteinä. Sellaisina haavemaailmoina, mitä ihminen saattaisi Lapin parhaimmillaan kuvitella olevan. Luontoa, mutta jopa hiukan luonnotonta.

Jokatapauksessa, se toimii.

Jo sisään astuessa hiljainen taustamusiikki ja valkea luminen tunnelma toivottavat tervetulleeksi. Aulassa ei ole ketään. Sisään kirjaudutaan koodilla ihan itse suoraan huoneeseen. Kontaktiton hotelli toimii turvallisesti, mutta myös introverttiystävällisesti. Ketään ei tarvitse tavata koko oleskelun aikana, jos ei halua. Haawe on ”boutique aparthotel”, eli käytännössä huoneistohotelli. Lähdettiin ottamaan paikasta lähemmin selvää. Huoneen oven avatessa olin jo aivan fiiliksissä.

Aamiaistarpeet ovat huoneessa jo valmiina jääkaapissa ja leipälaatikossa. Runsas valikoima kielii jo, että tästä voi napata ehkä vähän etukäteen iltapalaksikin jotain hyvää. Keittiö on tarpeenmukaisesti varusteltu, ja astianpesukone on juuri pyörittänyt Marimekon ja Iittalan astiat puhtaiksi ja kuumiksi. Nespressokone ja iso purkki erilaisia kahveja on aina mukava yllätys. Teepannu, vedenkeitin, mikro ja liesikin löytyy. Kaikki designtuotteita. Ultima Thule-lasit sopivat tähän huoneeseen kuin ne olisi tätä varten tehty.

Eteisessä voi vaihtaa vaatteet suoraan Marimekon kylpytakkiin.

Aurinko paistaa upeasti huoneeseen.

”JÄÄ”, on ehkä elämyksellisin, upein ja erikoisin huone missä olen ikinä käynyt. Katseenvangitsijoina toimivat jäälautat takavaloineen ja rapattu seinä hurmaavat livenä vielä enemmän kuin kuvissa.

Tänne haluaisi vain jäädä.

Huone on saanut inspiraationsa mistäpä muustakaan kuin Rovaniemen läpi virtaavasta Kemijoesta. Hotellin sivuilla kerrotaan tarinaa seuraavasti:

”Kemijoki on Rovaniemen kohdalla suurimmaksi osaksi jään peittämä joulukuusta huhtikuulle.
Vain virtapaikoissa jää on haurasta tai joki kokonaan avoin läpi talven.
Keväällä jäiden sulaessa joki kuljettaa mukanaan jykeviä jäälauttoja, jotka työntyvät tulvaveden saattelemana maalle ja voivat viedä mukanaan veneitä ja laitureita.
Jää on kaunis, hauras, vahva. Todellinen luonnonvoima.”

Yksityiskohdista ei huoneessa ole muutenkaan pulaa.

Jokainen kohta on mietitty. Lattialaatatkin ovat kuin jäälautoilla astelemista, kylpyhuoneessa siirrytään jo riitteen puolelle. Niin upeaa. Valaisimet sopivat loistavasti yhteen. Valaistusta voi säätää seinäpaneeleista. Ilmastointikin onneksi löytyy kesäkuumalla.

Jää-huone on kooltaan pienimpien joukossa, mutta tilan puute ei kyllä vaivaa. Huone on kuitenkin luokkaa deluxe. 35 neliöön on saatu mahtumaan sopivan väljästi kaikki. Sohvaryhmän takana sijaitsee hiukan keittiötasoa korkeammalla muhkea sänky.

Huoneen kruununa toimii kylpytila, upea spa-osasto. Tämä tila yksinään ansaitsisi niin paljon palkintoja. Aivan uskomaton sisustus. En ihmettele yhtään, että tässä huoneessa, tässä tilassa ja tässä ammeessa on kuvattu niin yrityskuvia, muotikuvia ja yksityiskuvia. Mie sitten joukon jatkoksi!

Voi että mie huokailin täällä ihastuksesta.

Huh mikä huone!

Amme oli upea ja sänky tarjosi hyvät unet. Nukkumisen laatuun vaikutti myös aurinkoisena hellepäivänä itse säädettävä ilmastointi. Täällä ei tarvinnut hikoilla. Sai vain nukkua.

Aamiainen itsepalveluna – jatkoon!

Pääasiallisesti hotelleissa on aamiaiset aina vähän liian aikaisin. Kun haluttaisi nukkua mahdollisimman myöhään, niin unet jää tavallaan aina vähän kesken.

Täällä aamiaistarpeita oli kahdelle hengelle enemmän kuin riittävästi. Syötiin illalla hiukan jo, ja aamullakin meni hiukan vielä ”second breakfastin” puolelle. Ruokaa oli siis runsaasti. Leipälaatikosta löytyi paahtoleipää, ruisleipää sekä kahta sorttia muroja, jääkaapissa oli ainakin mustikkamehua, mustikkajugurttia, hedelmiä, graavilohta, kylmäsavuporoa, nutellaa, marmeladeja, puuropusseja ja suklaata. Nespressokone kävi meillä varmaan kuusi kertaa kun maistelimme erilaisia kahveja.

Vaihtoehdot olivat laadukkaita. Varauksen yhteydessä voi ilmoittaa omista erikoisruokavalioistaan, joiden perusteella aamiaset pyritään toteuttamaan. Erittäin jees!

Haaweessa jokainen huone on erilainen.

Et voi varata siis kolmea eri Jäätä yhtä aikaa. Muut huoneet kertovat jo nimillään niiden ominaisesta tunnelmasta. Tunturipuro, Usva, Kelo, Gaissa, Köngäs ja muut. Tuli kyllä sellainen olo, että täytyy ehkä kerätä koko sarja. Käydä majoittumassa kaikissa huoneissa. Ainakin niissä joista amme löytyy! Huoneisiin ja niiden tarinoihin voi tutustua täällä.

 

Kävin All About Laplandin Alexin kuvattavana myös Revontuli-huoneessa, jossa oli aikamoisen upea valaistus.

Revontulesta löytyy myös amme, iso sauna ja tilaa jopa viidelle ihmiselle majoittua.

Nettisivuilla näkyy olevan kesäksi -20% alennuskoodi. Käykääpä ihimiset ihimeessä kattomassa jos tämä hotelli teitä säväytti!

Esimerkiksi Jää-huoneelle jää hintaa tietyille päiville koodia käyttämällä 148 euroa. Kajo-huoneen löysin jopa 114 eurolla. En malta odottaa koska päätetään vain varata Haawe uudelleen. Tämä viehätti, yllätti ja ihastutti.

Kiitos paljon Alex kuvaussessiosta! Postauksen otsake-kuva, sekä muotokuvat minusta ovat myös hänen käsialaansa. Muut kuvat ovat minun ja Sonjan ottamia.

 

Juttuja Haaweesta myös seuraavista linkeistä:

Visual Addict -blogin juttu Haawe Hotellista

Inhimillinen turhamaisuus -blogin juttu Haawe Hotellista

Walleni.us -blogin juttu Haawe Hotellista

Ylen juttu kaupunkikuvapalkinnon myöntämisestä hotellille

 

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply