Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Luksusyökylässä naapurissa: Arctic Light Hotel

perjantai, 11 kesäkuun, 2021

Taas ne on staycationilla!

Tämmösiä me vaan ollaan. Kylpyammeiden perässä pitää vähän matkustaa. Ja joskus aivan tosi vähän ja tosi lähelle, nimittäin naapuriin. Arctic Light Hotel alle kahden minuutin kävelymatkan päässä meiltä – Rollon tyylikkäimmällä kadulla.

Paljastetaanpa tässä heti alkuun, että kumpikaan meistä ei ollut koskaan aikaisemmin ollut Arctic Lightissa yötä. Joo, saattaa kuulostaa siltä että täällä vähän juksataan, mutta tottapa se on. Aamupalalla olen käynyt vaikka kuinka monesti, ja lasiterassilla ja lobbyssa on tullut vietettyä aikaa lukemattomia kertoja. Huoneissakin olen käynyt kuvauskierroksella ja kavereita moikkaamassa, kun ovat olleet Rovaniemellä käymässä.

Vihdoin päästiin mekin! Pakkohan se tämäkin on ainakin kerran kokea. Staycationit kotikaupungissa on kyllä aivan paras keksintö ever. Varsinkin keskellä viikkoa.

Paras juttu heti alakuun: UPGRADE SVIITTIIN!

Balmuir Suite, eli huone 422.

Vähän niinkö kulmahuone. Ihanasti väljyyttä ja paljon pehmoisia yksityiskohtia. Värit ovat Arctic Lightin yleisilmeeseen verrattuna kylmemmät, mutta sisustus toimii hyvin. Sohva, pöytä, isot peilit ja valaisimet on mietittyjä juttuja. Hotellin tyyli viehättää minua muutenkin, ja tämä toimi hyvin. Sonja ihastui myös. Vielä kun sai valot päälle, niin sviitti oikein puhkesi eloon yksityiskohtineen.

Kylpyhuone oli musta. Aivan ihastuttava. Jos mie saisin omaan kämppääni valita alusta asti kylpyhuoneen, siitä tulisi juuri tällainen. Kylppärin ikkunoista voi avata verhot suoraan Valtakadulle, vaikkakin aika korkealta. Periaatteessa voi siis kylpeä katsellen taivasta. Ja mehän kylvettiin.

Annan erityiskiitosta Ritualsin tuotteista, joita mulla on kotonakin.

Suomen peli piti katsoa, kun kerran oli valtava telkkari ja meillä Salesta haettuja napostelueväitä. Kylpytakit päällä ei ollu huolen häivää huomisesta. Ja sitten kun ei enää jaksanut istua sohvalla, peruutettiin sänkyyn, ja katsottiin peli loppuun peiton alta. Me ei siis melkein ikinä katota hotellissa telkkaria, mutta tässä oli toki säännön vahvistava poikkeus.

Huone oli ehdottomasti nautinto. Tottahan sitä nyt ihiminen sviitissä viihtyy. Ei ollut yhtään sellainen fiilis, että ompa outoa olla parin sadan metrin päässä kotoa. Me oltiin aivan lomalla ja aivan reissussa. Tämä oli sellainen ympäristön vaihdos joka sai todellakin vaihtamaan lomamoodiin ihan välittömästi.

Parasta koko hommassa oli toki ne luonnolliset kaksi asiaa:

kylpeminen ihanassa ammeessa ja mahtava aamupala.

Mie otin kaksi puolentoistatunnin kylpyä.

Se on täydellistä rentoutumista. Joskus mie luen kännykältä kirjaa samalla, joskus puhun puhelimessa (kuulokkeilla) tai joskus vain lillun. Ennen kaikkea siten, että hartiat on pinnan alla. Se on kuin hierontaa, jos vesi on tarpeeksi kuumaa. Minun pitää aina laskea niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee. Sen pitää olla jopa hiukan tukalaa. Minun lihakset tykkää kun kuuman kylvyn jälkeen ottaa kylmän suihkun, ah ai että.

Se kuuluisa aamupala on edelleen yhtä hyvä, ellei parempi. Raakakakut tuntuivat jopa aikaisempia maukkaammilta, ja smoothieiden reseptejä on ehkä tarkistettu. Erittäin toimivaa. Erityisesti kiitosta ansaitsevatkin juuri kaikki marja-/hedelmä-/pähkinäasiat, erilaiset levitteet, alkoholiton skumppa, sekä makuvedet. Lyhyesti: kaikki erikoisuudet. Olisin ehkä toivonut hiukan ekstraa gluteenittomien leipien valikoimaan, mutta muuten täällä on kyllä erikoisjutut huomioitu ilman, että muusta olisi tingitty. Luulisi ainakin vegaanin löytävän paljon kaikkea ihanaa lautaselle!

Kahvikoneesta tippunut americano oli niin hyvää, että piti ottaa toinenkin kuppi ja juoda sekin viimeistä pisaraa myöten.

Aamupalan jälkeen Sonja lähti parturiin ja mie kylpyammeeseen. Kirjauduimme ulos vasta yhdeltä, koska hotellilla ei ollut keskellä viikkoa kovin täyttä. Aina kannattaa siis kysyä.

Olipa aivan ihanaa. Sonja on melkein joka päivä sieltä tulon jälkeen hinkunut takaisin. ”Siellä meillä oli niin onnellista ja rentoa.” Niin olikin. Onneksi joku päivä voipi lähteä uusintakierrokselle.

Arctic Light Hotel on melkeinpä taidehotelli taidekadulla. Se on tehty suojeltuun rakennukseen, ja entisöity vanhaa kunnioittaen. Lappi teema on läsnä, mutta ei sellaisena tietynlaisena päälleliimattuna teemapuistona. Täällä käytetään enemmän värejä kuin voisi palkintoja voittaneesta hotellista kuvitella. Mutta täällä ne värit toimii. Lasiterassi ja hotellin lobby on suosikkipaikkojeni joukossa Rovaniemellä rauhalliselle teen juonnille. Arctic Light on kokemus. Huoneen saa kesällä halvimmillaan noin 135 eurolla/yö. Edullisimmatkin huoneet ovat tyylikkäitä, ja kohta jo aamupalan vuoksi kannattaa tulla käymään. Toki aamiaiselle pääsee myös ilman yöpymistä. Ainakin aikaisemmin aamupala on pitänyt varata erikseen esimerkiksi soittamalla. Hintaa voi samalla tiedustella.

Ei siis jättänyt kylmäksi. Kaikki odotukset täällä yöpymisestä kyllä täytettiin. Arctic Light on vain aikamoinen hotelli. Suosittelen, tietenki!

Yksi blogin suosituimmista postauksista on muuten postaukseni vuodelta 2015 Arctic Lightin aamupalasta!

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply