Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Sky Hotel Ounasvaara oli huippua huipulla!

lauantai, 15 toukokuun, 2021

Nämä on taas näitä minun hehkutusjuttuja, mutta saatte luvan kestää. Mie en halua ees käydä, tai kirjoittaa muutako tällaisista aivan ihanista paikoista. Me käytiin viime vuonna viettämässä Sonjan nimipäivää Tampereen ikonisessa Ilves-hotellissa, mutta tänä vuonna sekä maantieteellinen sijainti, että nimipäivien aikataulu lähtivät vaihtoon.

Lapland Hotel Sky Ounasvaaralla näytti olevan päivään sopiva huone, joten mie varasin meille sellaisen. Mulla on helatorstain kunniaksi viiden päivän viikonloppu, joten otettiin sekä helatorstaista, että nimipäivistä varaslähtö.

Noustiin keskustasta kävellen Ounasvaaran rinnettä myötäilevää talvikävelyreittiä näkötornin kautta huipulle saakka. Aivan mahtava nousu, ja aivan mahtava aloitus lomalle.

Suosittelen muuten lämpimästi Rovaniemen kävijöille jo näin alkajaisiksi Ounasvaaraa lenkkeilyyn, retkeilyyn, kaikenlaiseen sporttailuun (esim. maastopyöräreittejä löytyy vaikka millä mitalla) metsäihmettelyyn ja geologisten ihmeiden tutkiskeluun. Huipun tuntumassa on esimerkiksi upeita kalliopaikkoja, joita on hotellilta helppo saavuttaa.

Mie olin varannut meille jälleen kunnon kylpyloman. Ainoa toive huoneelle oli siis amme.

Olipa muutenkin aikamoinen huone sataviis!

Sky Hotel on ollut rempassa, ja auennut uudelleen hiljattain. Näytti aivan superhyvältä. Tilaa oli. Meillä oli ikkuna tavallaan siihen parkkipaikan puolelle, mutta koska se oli aika korkealla, ei me nähty kuin puita.

Huoneluokka oli nimeltään Northern Comfort Bath, mutta olipa kyllä aivan sviitin tuntua.

Ensinnäkin: tilaa oli runsaasti, ja sisustus ylellisen tuntuinen. Minun mieleeni. Toiseksi: vessa ja kylpyhuone olivat erillisissä tiloissa. Asia josta mie annan heti lisäpisteitä. Lisäksi amme ja suihkutkin oli kylppärissä eritelty, eli ammeessa ei tarvinnut pestä tukkaa. Se oli pelkästään kylpemiseen. Taas lisäpisteitä. Ammeessa oli myös kokoa ja syvyyttä. Yksin tilaa oli ruhtinaallisesti, mutta kaksinkin mahtui aivan hyvin.

Pidin myös paljon miellyttävän keveistä kylpytakeista. Tällaisissa on aina mukava oleskella.

L u k s u s t a.

Kylvin sekä iltapäivällä, että aamulla. Koska sitä varten sinne mentiinkin.

Sängyt olivat oikein mukavia, ja myös tyynyt oikein jees. Monesti hotellityynyjen muhkeus tuottaa mulle hiukan vaikeuksia, mutta Oukulla mie nukuin aivan hyvin. Sekin toki auttoi, että huoneen sai täysin pimeäksi, mikä on meillä kotona toistaiseksi vielä mahdotonta. Ainoa miinus mitä huoneesta keksin, oli minibaarin tai jonkun jää/viileäkaapin puuttuminen. Sille oli selkeästi olemassa paikka vedenkeittimen alla, mutta sellaista ei ollut. Liekö sellainen joskus huoneluokkaan tulossa?

Muuten me laiskoteltiin aivan urakalla joko vuorokausi. Tilattiin Woltilla sushia, ja luettiin kirjoja. Sonja oli raahannut kolme kirjaa mukana repussa! Mie luotin BookBeatiin, kuten melkein aina. Respasta sai hyvää kahvia, ja maisemat houkutteli, joten käytiin myös lobbyssa hengailemassa.

Illalla herkuteltiin Sky Kitchen & View-ravintolan ainoina asiakkaina.

Saatiin hyvää palvelua ja vieläkin parempaa sapuskaa. Mikä tärkeintä, saatiin ihan ite valita paras kaikista näköalapöydistä. Alkuviikosta ravintolassa on käytössä bistrolista, muuten tarjolla on myös laajempaa menukokonaisuutta. Me ihasteltiin metsämaisemaa ja näkymää kauas pohjoiseen päin, kuunneltiin joikumusiikkia ja syötiin aivan järkyttävän hyvää alkukeittoa ja gluteenittomia leipiä.

Parasta oli silti maistella sitrushernerisottoa ja flank steakia. Erityisesti risoton päälle paahdetut kukkakaalit oli aivan pala taivasta. Mie olen kuullut kyllä porukan kehuvan Skyn ravintolaa useastikin, mutta pitihän se iteki käydä kokeilemassa. Olen kyllä niin tyytyväinen, että Rovaniemellä on aivan mahtava ravintolaskene.

Hintalaatusuhde ja palvelu oli täällä aivan kohdallaan. Joskus olisi kyllä hienoa vielä tulla testaamaan se yllätysmenu! Tämän kokemuksen jälkeen siihen olisi jo kova luotto.

Aamiainen tarjoiltiin niin ikään Sky Kitchenin tiloissa kakkoskerroksessa. Tilaa oli runsaasti, koska aamiaisen aikataulua oli porrastettu. Valikoimaa oli myös kiitettävästi, ja sellaisiakin erikoisuuksia, mitä en ole aikaisemmin hotelliaamiaisilla törmännyt. Esimerkiksi kuusenkerkkäsmoothieta ja erilaisia marjajauheita. Kiitän aina erityisistä gluteenittomista vaihtoehdoista. Täältä löytyi ainakin kinuskileivoksia ja karjalanpiirakoita.

Kahvi ja tee tarjoiltiin pöytiin, paitsi Sonjalle, joka haluaa ehdottomasti juoda pikakahvia myös hotellissa.

Koko hotelli on sisustettu hyvällä maulla lappilaisesti.

Paljon on käytetty inspiraationa poroa eri muodoissa. On poron taljaa, poron muotoisia puuesineitä, poron sarvia, sekä poron nahkaa. Aulassa palaa tuli ja näkymät ovat upeat melkeinpä joka suuntaan.

Aamulla käytiin vielä kävelyllä, kun Ounasvaaran huipulle ei tarvinnut erikseen tehdä asiaa.

Lempparikalliot alkavat suoraan hotellin nurkilta, josta pääsee myös heti päätyovelta talvikävelyreitille. Toimii siis toki myös muihin aikoihin vuodesta. Mukava aamupalan jälkeinen palauttelukävely hisseille oli sekä sopivan mittainen, että hauska retki hyvälle näköalapaikalle. Valittavana olisi myös monenlaisia muita reittejä, mutta tämä on suosikkini hotellilta. Ajan useasti auton hotellin alaparkkiin, ja lähden siitä pikkukävelylle kohti korkeinta kohtaa. Rovaniemeä parhaimmillaan! <3

Lapland Hotels yllätti positiivisesti ja tämän reissun perusteella suosittelen lämpimästi ainakin Sky Ounasvaaraa kesän retkiä varten. Ammelomailijoille myös ammeellista huonetta aivan ehottomasti! Seuraavaksi mie harkitsen Lapland Hotelsia Tampereelle, mutta onkohan siellä millaisia ammeellisia huoneita? Onko täällä tietäjiä?

Joko sie oot käyny Oukulla lomalla? : )

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Bellatsau sunnuntai, 16 toukokuun, 2021 at 11:34

  No en oo käyny Oukulla, mut mieli tekis luettuani sun rapsan paikasta. Sä kirjoitat ja kuvaat niin superisti. Ja kaiken ilman siirappia ja turhaa imartelua.
  Oon käyny kakrujen kanssa joskus kai 2012? Rollon Urheiluopistolla. Kyse oli yh-perheille myönnetystä lomasta.
  Jossain Kammissa asuttiin ja paikan yhteydessä oli myös uimahalli, jossa uiminen uimashortseilla olikin kielletty. Ei tiedetty tätä ja juuri uimisesta pojat iloitsivat etukäteen. Eivät sitten uineet kuin sen yhden kerran.
  Pakkasta näkyi olevan -28.
  Sä oot pohjoisen tuntija. Anna tulla vaan useammin postauksia Lapin ja pohjoisen huippumestoista, kaikenlaisista adiasn liittyvistä. Kiva lukea.
  Joulupukin kylää Rollon kupeessa en halua nähdä enää ikinä …

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 17 toukokuun, 2021 at 10:28

   Kiitos kivasta kommentista 🙂
   On ollut välillä kirjoitusblokkia päällä, mutta tämä oli niin kiva kokemus, että aivan pakko kirjoittaa! Ehkäpä tässä kesän mittaan aktivoituu taas retkivibatkin, ja pääsee kirjoittelemaan lähialueiden upeista kohteista!

   Urheiluopistolla en ole itse yöpynytkään, mutta pidän kyllä paikasta. Se uimahalli-kylpylä on tosi kiva. Harmi kun ette päässeet useampaan otteeseen uimaan.
   Joulupukin kylästä on varmasti monella mielipiteitä, mie käyn siellä itse lähinnä postissa (koska keskustassa ei ole kunnollista postia ollenkaan), ja tarvittaessa Iittalan liikkeessä. On se hiukan muovinen, ja minusta vähän aikaansa jäljessä. Varmaan turistit tykkää, mutta en ole ite kovin fani 😀

  Leave a Reply