Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Gustav – Rollon uusinta, kuuminta ja fancyinta

perjantai, 29 tammikuun, 2021

Kauppalehden vuoden 2020 ravintolatulokas, Gordon Ramsayn Rovaniemen valinta ja melkein pelkkää ylistystä korviini kantautuneen puskaradion perusteella.

Edellämainitut olivat jo yksistään aika hyviä syitä lähteä kokeiluretkelle kiinnostavimpaan uuteen rollolaiseen ravintolaan. Kokeiluretki venyi useampiin visiitteihin ja haaveiluihin uusista ja uusista pöytävarauksista.

Gustav on aivan ihana ravintola. Jotain, jota ei ollut tiennytkään Rovaniemeltä vielä puuttuvan, ja joka niin täydellisesti täydentää paikallista ruokamaailmaa. Silti tunnelma on hyvin keskieurooppalainen ja erittäin loppuun saakka mietitty. Sisustus viehättää lattioita myöten. Täällä ei ole lähdetty kikkailemaan Lappi-elementeillä, vaan ihan toisenlaisilla värimaailmoilla. Iso tila valtavine ikkunoineen toimii hyvin, koska Koskikadun kävelykatuosuus on rauhallista seurattavaa. Illalla hämärtyessä tunnelma on jo jouluvaloissa aivan eri. Aivan yhtä hauskaa kuin on istua pöydän ääressä sisällä katsoen ulos, on aina kulkea Gustavin ohi matkalla omille asioille. Ihan kuin tämä olisi ollut Koskikadulla aina!

Palvelu on huippua, mutta niin on Gustavin perustajaparin muissakin ravintoloissa Rovakadun Cafebar21:ssä ja Yucassa.

Lounaalla

Kolmen ruokalajin pöytiintarjoiltu lounas hintaan 12,90 euroa, sisältäen kahvin tai teen.

Tämän parempaa hinta-laatusuhdetta ei löydy koko citysta, tuskin edes viidensadan kilometrin säteeltä. Päivän annokset ovat yleensä aina muunnettavissa vegaanisiin tai gluteenittomiin. Joka kerta on tarjoiltu gluteeniton vaihtoehto, eikä jälkkärikään ole jäänyt saamatta. Annokset ovat kauniita, mutta ennen kaikkea aivan järkyttävän hyviä. Kaikki alkukeitot loistavia, pääruuat ensiluokkaisia, jälkkäritkin, ah. Tuntuu aivan pöljältä edes kirjoittaa tällaista huumaa, mutta yksi syy ikävöidä Rovaniemelle on Gustav.

Mietitte siellä kuitenkin onko muka mitään poikkipuolista sanaa koko paikasta. Ensimmäisellä kerralla en saanut lounaalla sitä annosta mitä tilasin. Huomasin tämän vasta maistettuani. En kuitenkaan ilmoittanut tästä virheestä, koska saamani annos oli niin hyvä. En halunnut luopua siitä. Että semmonen herkullinen virhe!

Muuten ei ole ollut mitään valittamista mistään. Alla olevista kuvista ehdottomasti paras annos on kolmannen kuvan turska. Meitä oli neljä syömässä, ja äänestettiin jo paikan päällä se parhaaksi koskaan syömäksemme lounasannokseksi missään ever. Se kastike oli jotain upeaa, ja kala oli tehty niin hyvin. Mie en saa koskaan turskasta tuollaista.

Illallisella

Tämä ei mikään perinteinen ravintola illallismenun suhteen olekaan. Annokset on jaoteltu kylmiin, lämpimiin ja makeisiin, joiden perusteella voi valkkailla miten haluaa. Kaikkien annosten koot ovat luokkaa ”puolikas”, joka on meille pihvinpuolittajille aika optimaalinen juttu. Yksittäisten annosten hinnatkaan eivät päätä huimaa, joten täällä saa keveästi kerättyä eteensä vaikka viiden ruokalajin illallisen kohtuulliseen hintaan. Meille on yleensä riittänyt kolme tai neljä ruokalajia per nenä jälkkäri mukaan lukien, jos yksi annoksista on ollut risotto.

Gustav on jo kuulu ihanasta hapanjuurileivästään. Mie en ole sitä luonnollisesti maistanut, mutta seuralaiset ovat aina kehuneet leipää. Gluteeniton vaihtoehto ei ole ollut yhtään huono, ja sitä on tuotu aina myös lisää. Illallisen yhteyteen kuuluu aina leipä ja levite, mutta erikoislevitteitä voi tilata erikseen vaikka alkupalaksi.

Gustavin viinilista on vaikuttava, mutta siitä ei ole vielä omakohtaista kokemusta.

Sen sijaan drinkkilistaa voin lämpimästi suositella! Ylläolevassa kuvassa Victory-mocktail, jossa makuna muun muassa satsumaa ja minttua.

Omasta mielestäni ravintolan illallislistan parhaimmistoa ovat tähän mennessä olleet risotot ja kalat.

Harmittaa edelleen, etten kerennyt maistaa ensimmäiseltä listalta sienirisottoa. Joulusesongin aikana listalta löytynyt basilikarisotto limellä toimi myös ihanasti. Toivon hartaasti, että risotot jäävät pysyväksi osaksi Gustavia.

Makeaosio ansaitsee ihan omat kiitoksensa. En osaa tähän hätään edes kuvailla miten ihanaa kaikki oli esimerkiksi valkosuklaatyrni-annoksessa.

Menulta löytyy jokaiselle jotain, ja keittiössä myös sovelletaan. Ikinä ei ole tarvinnut jäädä harmittelemaan mitään. En ala enempää avaamaan mitä kuvan annoksissa on ollut, sillä listaa ollaan jälleen ihan pian uusimassa. Ehkäpä saitte postauksessa ideasta kiinni ja inspiraation ehkä lounaaseen tai pöytävaraukseen. Koska varaus kannattaa siis tehdä! Ainakin viikonloppuisin voit jäädä tyystin ilman pöytää, jos et ole ajoissa liikkeellä.

Lounaalle pääsee myös ilman varausta ja se kannattaa myös ehdottomasti käydä testaamassa. Vaikka useampana päivänä. Viikottain vaihtuva lista löytyy nettisivuilta.

Mie jään nyt tähän oottelemaan uuden menun ilmestymistä. Kertokaapa tet joko ootta käyny ja mitä ootte tykänneet? Tai joko vasta suunnittelet?

***

Muuta: Gustav sijaitsee ihan kaupungin ytimessä, Koskikadun kävelykatu-osuudella uudessa Osuuspankin talossa. Pankin takana on kohtuullisen iso parkkipaikka (maksullinen).

Lue myös: Sanna Walleniuksen hyvä juttu Gustavista ja Kauppalehden arvio Gustavista.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin lauantai, 30 tammikuun, 2021 at 13:20

  Tuo kuulostaakin kivalta paikalta! Täytyy harkita, kun lähiaikoina lähiseuduilla tulee liikuttua. Tuo parkkipaikka onkin hyvä vinkki. Kun tulee omalla autolla ulkopaikkakuntalaisena, joutuu sitä parkkipaikkaa aina pohtimaan. Onko tämä siis sun lempparipaikka Rovaniemen ravintoloista? Toisaalta varmaan vaikea verrata vaikka tuohon Yucaan, kun ovat niin erilaisia.

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 31 tammikuun, 2021 at 10:49

   Tämä on ehdottomasti tällä hetkellä minun lemppari Rovaniemellä! Yuca on tosi kiva, mutta aika erilainen konsepti muutenkin. Heillä tarjoillaan lähinnä meksikolaisia makuja. Tykkään yleisesti tosi paljon Rollon ravintolatarjonnasta. Se on verrattain korkeaa luokkaa. Gustav on helmi vielä näiden joukossa 🙂
   Parkkipaikka on hyvä mainita jos hiihtolomalaiset haluaa ohiajaessa käydä testaamassa. Muutenkin keskustassa löytyy kohtuuhyvin paikkoja.
   Toivottavasti pääset pian testaamaan!

  Leave a Reply