Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Kuinka kääriytyä vuorokaudeksi Ouluun?

torstai, 14 tammikuun, 2021

*Kaupallisessa yhteistyössä Original Sokos Hotel Arina ja Pieni Ideapuoti*

Oulu, valkea kaupunki, Pohjolan pääkaupunki, paska kaupunni ja sekoitus uutta ja vanhaa meren äärellä. Lappi lähellä, ja moottoritiet vievät myös etelään. Risteyskohta ja kaikkea mahdollista. Meille monesti läpikulkupaikka. Pitkät matkat etelään ja pohjoiseen kuljetaan melkein poikkeuksetta Oulun kautta.

Heräsimme Jyväskylässä ja nukahdimme Oulussa, olimme roadtripilla kotiin pohjoiseen. Tässä oli pysäkki sopivalla paikallaan. Oulu oli hiljentynyt vastaanottamaan joulun aikaa ja meillä ei ollut kiire jatkaa matkaa. Matkan yksi määränpää sijaitsee keskellä Oulua. Rotuaarilla, palloa vastapäätä, vaaleanpunaisen Puistolan talon vieressä. Kauppakeskus Valkea on seinän takana ja kaikki muu ympärillä. Kääriydyimme sinne, Original Sokos Hotel Arinaan, yhdeksi yöksi.

Arina toteuttaa parhaillaan muodonmuutosta. Uusia teemahuoneita on tulossa tänä vuonna. Me pääsimme meritunnelmaan, klassikkohuoneeseen nimeltä ”Luoto”, niinkuin Hailuoto.

Käärin sinut pumpuliin, lupaa jo valkoinen teksti ovessa.

Huone on kaunis ja valkea, sisustettu merellisin elementein. Ei mitenkään päälleliimatusti, vaan pehmeästi.

Sängyn ympärille saa vedettyä verhot ja seinällä oleva lamppu tuo huoneeseen tunteen siitä, kuin aallokko heijastuisi lattiaan ja seiniin. Tuntuu turhauttavalta edes yrittää selittää yksityiskohtia sanoin.

Luoto-huonetta myydään usein pakettina, joka sisältää kaiken tarpeellisen oikeanlaiseen hotellilomaan ja hemmotteluun.

Pakettiin kuuluu kuohuviiniä ja suklaata, sekä aivan ihana aamiainen kannettuna huoneeseen. Sunnuntaisin myös myöhäinen huoneenluovutus. Ei ollut sunnuntai, mutta sepä ei meitä hidastanut. Pöydältä löytyi lisäksi juustoja, suklaata ja kahdet villasukat. Tottakai vedimme sukat heti jalkaan ja juustot ääntä kohen. Vielä nyt kuukausi yöpymisen jälkeen kyseiset sukat löytyvät työpäivän aikana jalastani lähes päivittäin. Kiitos! Villasukat ovat Arinan oma onnellistamistuote, joita neulovat arinalaiset, eli hotellin omat työntekijät. Tämän paikallisempaa onnellisuutta on varmaan aika hankala löytää. Myös suklaa oli oululaista. Oli kyllä osattu. Samoja onnellistamisjuttuja voi myös ostaa aulan myymälästä.

Parasta huoneessa oli ehdottomasti kylpyamme. En taida muistaa koska olen viimeksi ollut yötä hotellissa ammeettomassa huoneessa. Se on vuoden 2020 tunnelmien tiimoilta tullut niin tärkeäksi elementiksi, ja tuo muutenkin aina juhlan ja luksuksen tuntua. Mie rakastan kylpemistä. Se on parempaa kuin varsin kylpylässä käynti.

Hämärä kylppäri, amme, ja 39 asteinen vesi, paljon kylpyvaahtoa ja vaikka hyvä kirja. Ah.

Viinipullon poksahdus ja kylpyveden valuminen. Niitä hetkiä varten sitä hotelliin lähtee. Tietää rentoutumisen alkavan juuri siitä. Jos mie saisin päättää, amme olisi vakkarielementti jokaisessa hotellihuoneessa.

Viiden tunnin ajo haastavassa säässä vaati veronsa. Hyvältähän se tuntui olla perillä ja pulahtaa sinne ammeen lämpöön, melkein liian hyvältä.

Illastimme rentoutuneina melko tyhjässä Amarillossa.

Koko saliin oli ripoteltu ehkä viisi seuruetta sopiville etäisyyksille toisistaan.

Emme olleet kokoaikana varmaan kolmea metriä lähempänä ketään paitsi hauskaa tarjoilijaa.

Meillä on jo omat suosikit uudelta listalta. Rovaniemellä käymme Rillossa aika useasti ja nykyinen lista saa meiltä kiitosta jo muutenkin. Tilasimme lemppareita. Alkupalalistan pikkuannokset on aivan mahtavia, ja niistä koostettu kokonaisuus ”Revolver vol 2” on parasta amarilloa, mitä ikinä. Ensinnäkin se on edullinen läpileikkaus kaikkea mitä raflasta saa, ja toiseksi, sillä lähtee jo näläkä. Kolomanneksi, se on mitä instagramystävällisin yhdistelmä varsinkin värikkäiden drinkkien kanssa! Me ollaan yleensä sellaisia annosten puolittajia ravintolassa, että jaettavien annosten yleistyminen on meistä vaan positiivista. Revolverin tilatessa molemmat saa kaikkea. Tällä kertaa tilattiin lisäksi chicken pocket, joka on alkupalalistan ulkopuolelta molempien lemppari. Kokoelman ja chicken pocketin saa lisäksi gluteenittomana ihan vaan pyytämällä. Jes!

Alkupalalista on muutenkin uudistunut todella mukavasti. Annokset ovat pienempiä, mutta myös edullisempia. Oman maun mukaisen kokonaisuuden saa helposti kerättyä, tai pitäydyttyä vaikka vain yhdessä herkussa. Suosittelen ehdottomasti testaamaan ainakin okraa, joka oli suurin ylläri! Boneless chicken ja halloumiranut toimii myös todella hyvin.

Ruuan olisi muuten voinut myös tilata suoraan huoneeseen. Huonepalvelumaksu on poistettu toistaiseksi kokonaan, joten koronaturvallisen loman voi viettää myös täysin omassa rauhassaan.

Tipahdettiin peiton alle jo ennen kymmentä. Mulle ajopäivät on aina raskaita, ja kylvyn ja ruuan jälkeen ei tarvinnut paljoa unta maanitella. Kroppa tiesi, että nyt lupa nukkumiseen oli annettu. Uni tuli heti.

Nukuttiin oikein hyvin. Luoto-huone on aivan Valkean sisäänkäynnin yläpuolella, mutta minkäänlaisia kaupungin ääniä ei kuulunut. Herätyskellon olin säätänyt soimaan varttia ennen aamiaista. Tämä oli kirjaimellisesti harvinaista herkkua. Yleensä rakastan buffetteja, ja hotelliaamiaisia (ja siis, edelleen!), mutta onhan huonepalvelusapuskat ihan omanlaistaan hemmttelua. Huoneeseen kannettu ruoka oli elämys, jota varten ei tarvinnut erityisesti pukeutua tai meikata ja lähteä ovesta ulos. Kunhan avasi oven ja raivasi pöydälle tilaa pitkille lautasille.

Huoneeseen tuotu aamiainen oli käytännössä pieni buffet kahdelle hengelle ilman lämpimiä lihapulla-pekoni-munakasvaihtoehtoja.

Syötävää oli melkoisen riittävästi, ja lämmintä lihaa ei tarvinnut jäädä kaipailemaan. Ei jäänyt näläkä mihinkään kohtaan. Kaikkea löytyi, ja ylikin jäi! Kahvi oli hyvää, mehushotit terästivät aistit heti ja makiaa oli melkein joopa liikaa.

Gluteenittomat löytyi mulle erikseen ja mistään ei rajoitteen vuoksi tarvinnut jäädä paitsi. Jälkkäreitäkin löytyi muutamia. Lämpimät lätyt hillolla oli ehkä parasta, ja vedettiin ehkä jälkkäriksi tarkoitetut herkut jo heti alakuun. Tietenkin. Valtaisasta eväästä riitti vielä kotimatkalle pieni pussillinen.

Aamupalanautintojen päätteeksi mie tein vielä yhden rentoutumisharjoituksen dippaamalla itseni kuumaan veteen ja vaahtoon puoleksi tunniksi. Semmosta se on, ku on mahollista.

Uutta Arinassa 2021

Maaliskuussa valmistuu 90 uutta huonetta, jotka on toteutettu paikallisten tekijöiden ja arkkitehtien toimesta kolmessa eri teemassa. Lohi, Terva ja Kesäyö. Uudistetut sviitit tulevat olemaan myös kyseisissä teemoissa. En ehkä malta oottaa, että pääsis niitäkin vaikka kesällä testaamaan! Asiakassaunat uudistuvat myös, ja ne saavat autenttisen saunan sertifikaatin. Makuvesiä ja jalkakylpyjä väläyteltiin. Jotain tavanomaisesta hotellisaunasta poikkeavaa siis. Kaikessa tekemisessä on suosittu kotimaista ja hyödynnetty hyvää vanhaa. Arina on, ja tulee olemaan Green Key-hotelli.

Kävimmä ihan vierailullakin täysin uudessa Lohi-huoneessa, joka oli jo saatu valmiiksi. Seinät loistivat kuin lohen evät ja sisustuksella oli saatu hyvin leikiteltyä. Huoneella on myös tarinaa ja tehtävää. Hotellilla on suunnitelmissa tehdä hyväntekeväisyystyötä. Ajatuksena on, että jokaisesta Lohi-huoneessa yövytystä yöstä lahjoitettaisiin tietty määrä rahaa lohikannan tukemiseen. Oulujokea on padottu ja lohikanta on pienentynyt. Tätä paikallista tärkeää asiaa halutaan tukea. Aiheeseen liittyvää kirjallisuutta löytyy huoneesta runsaasti.

Kesäyö-huoneet ovat saaneet inspiraationsa Pohjolan vaaleista kesäöistä ja Terva-huoneissa Toripolliisipatsas valvoo oululaista unta. Meidän visiitillä nähtiin polliisi myös Lohi-huoneessa.

Miksi Ouluun kannattaa tulla?

Se on loistava välipysäkki, mutta myös hyvä basecamp tai aivan lomakohde itsessään.

Mulle Oulu on tullut tutummaksi ystävien asuessa siellä. On tullut kierrettyä keskustan liepeillä saarilla, käytyä Hailuodossa ja Kärppien pelissä. Meritunnelmaa löytyy kaupunkiympäristössä. Kiinnostaisi paremmalla ajalla käydä tutustumassa Oulun teatteriin ja taidemuseoon (joka kuulemma on ihan tasokas!).

Täällä voi yöpyä ja tehdä päiväreissun vaikka Syötteelle, jonne ei lappilaisittain ole matka eikä mikkään. Kemin lumilinnaankin ajelee alle pari tuntia. Suomen läpi ajellessa hiihtolomat mielessä kannattaa harkita kunnon roadtrippiä. Tiiän miten monet ajelee vaikka Helsingistä Leville yhtä soittoa tai niinku mie Tampereelta Rovaniemelle. Eihän semmonen ole mistään kotoisin, jos vaihtoehtoja ja aikaa on. Loman voi aloittaa jo matkalta. Jäähä yöksi ilman mitään kiirettä siitä ajatuksesta kuinka aikaisin sitä pitääkään sämähtää seuraavana aamuna taas tien päälle. Tämä kotimatka etelästä pohjoiseen kahdella hotellipysähdyksellä oli nautinnollisin ajomatka ikinä. NÄIN se pitäisi aina tehdä. Ihastuin ideaan jo reilun viisi vuotta sitten Norjassa ja suunnittelen jo täyttä häkää ensi kesää. Haluan autoilemaan. Roadtripille. Sopivia matkoja ja hyviä hotelleja.

Ylipäänsä, haluan tältä vuojelta enemmän hotellilomia ja kylpyjä!

Pari vinkkilinkkiä tähän loppuun:

Pohjoinen kaupunkiloma Oulussa

Sokos Hotellien parhaat matkavinkit

Joko sie olet käyny Oulussa?

***

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin torstai, 14 tammikuun, 2021 at 18:38

    Itselleni Oulu on jäänyt vähän vieraaksi. Joitain kertoja siellä on kyllä tullut yövyttyä, mutta muuten en kovinkaan kattavasti ole kaupunkiin tutustunut. Pikisaarea käytiin ihmettelemässä viime vuonna, mutta seuraavaksi olisi kiva mennä käymään Hailuodossa. Ehkäpä keväällä ja samalla sitä voisi käydä Liminganlahdella.

    • Reply Maarit Johanna torstai, 28 tammikuun, 2021 at 18:32

      Pikisaari on kyllä kiva! Ja Hailuotoa voi myös lämpimästi suositella. 🙂

    Leave a Reply