Yleinen

Paviljongin joulutunnelma: kaamosta karkuun ja sviittiin kylpyyn

maanantai, 7 joulukuun, 2020
*Kaupallisessa yhteistyössä Solo Sokos Hotel Paviljonki ja Pieni Ideapuoti*

Lumisateen saattelemina karkasimme synkkää marraskuuta Tampereelta Jyväskylään. Joulukuun ensimmäinen päivä valkeni meille ja laskeuduimme jouluiseen tunnelmaan Solo Sokos Hotel Paviljongin huomassa.

Olimme pitkällä kotimatkalla Tampereelta kohti Rovaniemeä, ja molemmat ensimmäistä kertaa kunnolla Jyväskylässä. Ensimmäistä kertaa ajomatka tehtiin kahdella välipysähdyksellä, josta Jyväskylä oli ensimmäinen.

Mielessä staycation-henkinen välipysäkki, jouluinen totaalirentoutuminen ja arjesta irtautuminen. Kupla, jossa ei tarvitse stressata mieluiten yhtään mistään. Korkeintaan siitä, moneltako jaksaa nousta aamupalalle. Matkalaisten mieltä kevensi suuresti se, ettei hotellilta oikeasti tarvinnut liikahtaa mihinkään ennen seuraavan päivän siirtymää. Ellei siis ihan välttämättä haluaisi, eikä me tosiaankaan haluttu. Hotellilomailu on pelastanut meidän pandemian aikaisen matkakuumeilun. Ei välttämättä tarvitse poistua kotikaupungistakaan, kun voi lähteä pitkän kaavan illalliselle ja ja vaahtokylvyn kautta jonkun toisen viikkaamiin lakanoihin nukkumaan. Siinä on jo tehokas kombo mielen tyhjentämistä ja virkistämistä varten.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Meillä oli matkalla neljä tärkeintä – kylpy, ruoka, näköalat ja tunnelma. Kaikki löytyy täältä!

Solo Sokos Hotel Paviljonki on täynnä rauhaa keskeisellä paikalla

Meillä oli ohjelmassa resepti the täydelliseen rentoutumiseen, ihan omat pikkujoulut kahdestaan. Olisipa voinut jäädä useammaksi yöksi vain nauttimaan kiireettömästä joulutunnelmasta ja lumisesta Jyväskylästä.

Tuli heti mieleen miten olisi hauskaa viettää täällä joulu! Olen viettänyt joulua hotellissa ainoastaan ulkomailla. Poikkeuksellisena vuotena se toimisi myös kotimaassa. Paviljonki on palkittu World Luxury Hotel Awardseissa Suomen parhaana modernina luksushotellina ja Pohjois-Euroopan parhaana designhotellina. Puitteet joululle ja tyylikkäälle staycationille ovat täällä ainakin kohdillaan.

Me pääsimme vielä nauttimaan modernista luksuksesta ihan rakennuksen parhaisiin neliöihin – sviittiin numero 827. Tämä se olisi tyylikäs ympäristö ottaa vastaan joulu ja vaihtaa vuotta hyvässä seurassa.En aivan aavistanut millaiset majoitustilat meitä odottikaan. Sviitti ulottuu kahteen kerrokseen ja upeilla näkymillä Jyväskylän keskustaan ja harjulle. Yläkerrasta löytyy suuri parveke, jossa mahtuu helposti oleskelemaan vaikka isommallakin porukalla.

Mie esittelen teille kyllä sviitin, mutta ensin syyään!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Trattoria Aukio – Valamiiseen italialaiseen pöytään

Ei ehkä tarvitse kuvailla kovinkaan erityisin sanakääntein miten paljon hyvä ruoka rentouttaa ja ilahduttaa.  Varsinkin italialainen. Varsinkin hiljaisessa ravintolassa. Trattoria Aukio sijaitsee Paviljongin kanssa samassa rakennuksessa, ja sinne löytää tiensä respan yhteydestä. Ravintolassa asiakkaat oli ripoteltu sopivasti aivan eri puolille salia erilaisiin tiloihin. Meidät vietiin verhon taakse korotettuun tilaan, eikä ainakaan kolmen metrin läheisyydellä käynyt kuin maskikasvoinen tarjoilija. Oma rauha – ja risottoa.

Trattoria on kuulemma kuulu risotoistaan ja onneksi mie olen suuuuri risottofani.  Tiesin jo etukäteen, että hyvää kannattaa odottaa. Vaihtoehtona olisi ollut nauttia illalliseksi La Tavola Italiana pitkällä kaavalla, mutta meillä oli vähän muuta mielessä.

Alakuun:

Ilmakuivattua kinkkua, marinoitua viikunaa ja luumua, salamia, puolikuivattua tomaattia, peperoncinomajoneesia, waldorfinsalaattia, katkarapuja, paahdettua munakoisoa, kauden sieniä, sinihomejuustoa ja viikunahilloa

sekä parmesaanikuorrutettuja valkosipulietanoita

Tämä annos oli jo itsessään tuhti ja sopiva vaikka afterwork-tyyppiseen illanistumiseen. Tykkäsin erityisesti munakoisosta, tomaatista ja tietenkin sinihomejuustosta viikunahillolla. Oli jopa harmi miten nälkä oli! Tätä olisi halunnut makustella pidempäänkin. Sonja yritti saada minut maistamaan etanoita, mutta en vielä uskaltanut. Ilmeistä päätellen siinä lautasella oli päivän parhaat alkupalat. Tämä oli oikein sopiva kokonaisuus alkuun kahdelle, ja jäi odotus päälle lämmintä risottoa varten.

Risotot. Voisin monessakin paikassa sanoa, että teen itse parempaa risottoa, mutta täällä melkein veti vertoja. Sonja sanoi kauniisti hänen lautaseltaan löytyvän olevan: ”melkein yhtä hyvvää ku sinun tekemä”. Mie taas olin valmis antamaan enemmänkin kehuja. Mie nnnautiskelin. Suuntuntuma oli just oikea. Ja kun ruokaa ei ollut tarvinnut itse laittaa, se on aina parempi. Kuha oli loistavaa, ja sitä oli riittävästi. Valkoinen kala toimii risoton parina aina ja riesling solahti kolmanneksi pyöräksi kuin ittestään. Kyllä italialaiset osaa viinit.

Sonja on oppinut punaviinien maailmaan, ja tuoksuteltiin kilpaa hänen tilaamaansa punaista. Olispa hauskaa päästä joskus viinimaisteluiltaan ihan oppiminen mielessä.

Jälkihyviksi:

Lämmintä suklaakakkua, vaniljajäätelöä ja appelsiinikompottia ja

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sonjan piti tietenkin päästä maistamaan tiramisu

Olipa onnellista, että suklaakakku oli jo valmiiksi gluteeniton vaihtoehto. Sitrushedelmä oli kiva lisä jo muutenkin perinteisen varmaan mutakakkumaiseen valuvaan suklaaseen ja vaniljajäätelöön. Sonja kehui tiramisua, mutta mielipiteen mukaan se olisi saanut olla hiukan kosteampaa ja tujakampaa. Mie olin vissiin niin väsynyt kaikesta ajamisesta ja jännityksestä, että olin ihan töötissä jälkkärin kohdalla. Sonjan mielestä olin kumartunut leivoksen äärelle, kuin vaikeaan matikankokeeseen. Olisipa matikka aiheuttanut mulle yhtä kivoja tuntemuksia aikoinaan kuin tämä kakku!

Jälkkärin kanssa tilattiin kaktusrooibosteetä, joka tuoksui aivan ihanalta. Rooibosta mulla kuluu päivässä varmaan toista litraa, ja tällaista jännää en ollut ennen maistanutkaan.

Sopivassa ähkyssä ja pikkujoulutunnelmassa ohitimme useammankin joulukuusen ja lähdimme yläkertaan jatkamaan rentoutumisretriittiä.

Nyt se sviitti, eli Ultimate Solo Terrace 827

Sata neliötä tilaa. Valtavasti kahdelle, mutta sopivasti vaikka perheelle tai kaveriporukalle.

Tilaa oli odottamattoman paljon. Meidän molempien asunnoissa yhteensäkään ei ole niin paljon neliöitä kuin tässä.

Jo alakerran huone vaikutti avaralta. Vähän päätä pyöritellessä ymmärsi kyllä mistä hotelli on palkintonsa saanut. Hillitty ja maanläheinen värimaailma. Puuta, pellavaa, graniittia. Hillittyä ja seesteistä, mutta kuitenkin silmiin osuvia yksityiskohtia. Ei erityisesti taidetta seinillä pienehköjä metsäaiheisia tauluja lukuunottamatta sängyn päädyissä. Nukkumistilat löytyy molemmista kerroksista, joten täällä voisi helposti viettää aikaa isommalla porukalla, mutta tarvittaessa omassa rauhassa. Molemmissa kerroksissa on myös omat wc-tilat. En ihmettele, miksi tämä sviitti sopisi vaikka polttareiden tai festarietkojen järjestämiseen. Tilaa on niin runsaasti, ettei ainakaan ahdasta tule.

Olohuoneen tyyppinen oleskelutila sijaitsee yläkerrassa, ja sopivasti samassa yhteydessä on minibaari, kapselikahvikone ja vedenkeitinhommat. Olohuoneeseen voisi hyvin tilata vaikka huonepalvelusta illallista tai vaikka woltata.

Mie ihastelin erilaisia valaisimia ja valaistusratkaisuja. Isossa osassa viehätystä oli suuri koko huoneen levyinen parveke ja maisemat keskustaan, järvelle ja Lutakon suuntaan. Siis, sieltähän näki melkein kaikkialle. Talven synkimpään aikaan kaupungin iltavalot hoitavat myös yölampun virkaa tarvittaessa.Hauskana ja outona yksityiskohtana huomasimme molemmat, että tässä huoneessa on ollut kauneimmat pyörteet vessanpöntössä mitä ikinä on nähty : D Se oli niin hassu juttu, että oli pakko kirjoittaa se erikseen ylös. Noniin, nyt tiedätte!

Sitten sitä hemmottelua, eli itse asiaan.

Kylpyyn.

Kylpylomat on meidän rakas harrastus, joka on korona-aikana erityisesti pitänyt pintansa. Meillä ei edelleenkään ole kummassakaan asunnossa ammetta eikä saunaa. Varaamissamme hotelleissa tulee mahdollisuuksien mukaan olla jompikumpi, mutta priorisoimme aina ammeen, varsinkin hyvän ammeen.

Kuuma iltakylpy on kuin kokovartalohieronta ja rauhoittava unentuoja. En tiedä hotellilomilla nykyään mitään parempaa luksusta. Me ollaan jopa niin antaumuksellisia kylpijöitä, että raahataan reissuillamme joskus omaa kylpyvaahtopulloa. Uppoaminen vaahtoon kaupungin valojen loisteessa oli euforiaa. Se hetki ajamisen ja hyvin syömisen jälkeen on parasta mitä voi olla. Me lilluttiin ammeessa yli tunti.

Mahduttiin hyvin ammeeseen kahdestaan, sillä se oli normaalia tilavampi. Lisäksi erityistä plussaa siitä, että suihkutilat olivat erikseen, ja ammeen molemmilla puolilla pystyi lepuuttamaan päätä rennosti.

On huoneita ja on sviittejä. On ammeita ja sitten tällaisia valtavia sviittiammeita. Ah.

Kylppäristä löytyi kylpyvaahtoa sekä Ritualsin suihkutuotteet. Saunomisen ystäville myös löylypalloja, joka oli aika hauska idea, jonka aion käyttää vaikka ensikesänä lahjoja suunnitellessa. Löylypallopurkista löytyi kuivattuja koivunlehtiä ja vähän irtoteepalloa isompi pallo, johon lehdet pystyi kasaamaan. Tällä reseptillä autenttisen tuoksuisiin löylyihin! Jos meillä olisi ollut vielä yksi päivä enemmän, olisi keretty saunaakin testaamaan. Sen sijaan kylvyssä käytiin kahdesti. Illalla, ja vielä aamiaisen jälkeen ennen lähtöä.

Tässä kylpyhuoneessa oleskeli mielellään.

Kaunis kylpyhuone antaa hyvän kuvan huoneesta ja myös koko hotellista. Suunnitteluun ja viihtyvyyteen on selkeästi panostettu sellaisella pieteetillä, että siellä haluaa oikeasti olla ja viihtyä. Tässä oli selkeästi onnistuttu. Kylppäristä on myös suora yhteys parvekkeelle vilvoittelemaan.

Kylvyn jälkeen ei tarvitse muuta kuin kellahtaa tekemään tuttavuutta peiton ja tyynyn kanssa. Mie harvoin nukahdan heti, mutta nyt oli niin täydellisesti kaikki tarpeet tyydytetty, että heleppoa oli!

Lissää ruokaa!

Aamupalalle vanuimme mahdollisimman myöhään. Piti jotenkin varmistella itselleen, ettei meidän tarvi startata heti kasilta tai ysiltä, että varmasti keretään.

Ei ollut kiire minnekään. Ei tarvinnut keretä. Aikataulut oli ihan itse tehtyjä. Oli niin lomafiilis.

Aamiainen tarjoiltiin pienin joulukuusin koristellussa aamiaissalissa toisessa kerroksessa. Iso sali oli tyhjää täynnä, paitsi tarjoilupöydistä. Kahvi ja tee tarjoiltiin pöytään, mikä oli mukava lisä. Gluteenittomille oli oma pöytä, eikä tarvinnut valita vain yhdestä vaihtoehdosta. Otin siis sekä suklaavohvelia, että suklaakakkua. Lämpimiä kasvisjuttuja hamstrasin myös, koska nam. Jouluisiin aamuihin kuuluu myös olennaisena osana riisipuuro, ja tottakai sitä lähti mukaan lisukkeineen. Mulle ainaki kymmenen mantelia. Valikoima oli erinomainen ja Solo-aamiaiseen kuuluvia erikoisuuksia oli mukavasti. Erikseen olisi voinut tilata mieltymysten mukaisen munakkaan.

Aamiaisen jälkeinen kiireettömyyden tuntu seurasi onneksi lähtöhetkeen saakka. Niin mukava lähteä ajamaan pitkää matkaa rentoutuneena ja hyvin nukkuneena. Ilman tuntua siitä, että ”jos ei nyt jo lähde, niin on perillä varmaan vasta aamuyöllä!” Onneksi ei. Tällä matkalla pysäkit oli suunniteltu hyvin ja sopivin väliajoin. Kyllähän se 700km tuntuu niskoissa ja hartioissa jokatapauksessa, mutta huomattavasti kevyemmin kun on saanut käydä välillä kuumassa kylvyssä lihasjumeja avaamassa.

Tämä oli mitä toimivin pysähdys, pikkupikkujoulu, ja arjen katkaisu. Varatkaa ihmiset staycation omasta kotikaupungista jos ei muita reissuja ole tiedossa. Jos olette matkalla Lappiin, pysähtykää välillä. Aloittakaa loma jo matkalta. Minusta tuntuu, että nämä ajot tulee tehdä aina jatkossa just näin.

Muuta ihanaa:

Hotellilla on yhdeksännessä kerroksessa omat vierassaunat erikseen miehille ja naisille. Käytiin sen verran tutustumassa tiloihin, että päästiin maisemia ihastelemaan! Saunojen yhteydessä on loungetilat, jossa on lokoisat sohvat ja tarjolla kahvia ja teetä. Johan tänne kelepais tulla, jos ei omassa huoneessa olisi saunaa. Näköalat olivat nimittäin suoraan järvelle.

S-cardin haltijoille on tarjolla tutustumispassi Jyväskylän museoihin. Tämä olisi meitä taiteenystäviä kiinnostanut todella paljon, mutta ajomatka Ouluun painoi päälle. Sitäkin suuremmalla syyllä: ens kertaan!

Mitä muuta Jyväskylässä?

No tänne kannattaa tulla vaikka vain hotellilomalle, koska miksi ei?! Ollaan me hullumpiakin reissuja tehty. Paviljonki on kaunis hotelli, jossa oleskelee oikein mielellään myös ilman liikahtamista ulos. Harjulle voi myös nousta kuuntelemaan joka päivä loppiaiseen saakka klo 18 Jouluääntä, tai testata kuuluuko kaiku sviitin parvekkeelle saakka.

Hotellin liepeiltä alkaa Rantaraitti, joka on melkein 13km pitkä reitti Jyväsjärven ympäri. Tällä reitillä jos jossain olisi saanut kunnon annoksen paikallisia nähtävyyksiä! Tämäkin jäi odottamaan seuraavaa kertaa.

Olisipa joku kerta taas sellaista aikaa, että voisi pysähtyä ajan kanssa Jyväskylään. Se on monesti ollut vain läpikulkupaikka. Ohi ajaessa kerkeää ihastella veden ääreen levittäytynyttä kaupunkia ja sitten vain jatkaa matkaa.

Saavutettavuus ja parkkihommat

Hotellin kyljessä on parkkihalli, josta pääsee suoraan respaan. Kannattaa ladata Moovy-sovellus, toimii myös muissa isoissa kaupungeissa. Sillä pääsee suoraan sisään ja suoraan ulos. Veloitus menee suoraan pankkikortilta. Helpompaa ei voisi olla. Vuorokausi maksoi P-Paviljonki 2-parkissa 16 euroa. Sisäänpääsy tapahtuu osoitteesta Uno Savolan katu 6.

Paviljonki sijaitsee aivan Matkakeskusta vastapäätä, ratapihan toisella puolella. Heleppoa.

Koronatoimet

Se miten vähän ihmisiä missään oli, toi turvaa ilman sen kummempaa miettimistä. Kun sai olla rauhassa ja pitää pitkiä etäisyyksiä, ei tarvinnut stressata tungoksista ja väenpaljouksista. Respassa on pleksilasit ja käsidesiä on saatavilla ihan jokapuolella. Asiakaspalvelijoilla ja tarjoilijoilla on maskit ja visiirit. Aamupala on mahdollista tilata huoneeseen lisämaksulla, mutta meille kerrottiin hotellissa olevan sen verran väljää, että yhdeksän jälkeen aamiaissalissa olisi tuskin paljoa porukkaa. Se piti. Turvavälit tulivat kuin itsestään, eikä ollut sellainen olo, että tarvitsisi ketään erityisesti väistellä. Ruokaa sai ottaa ihan rauhassa ja kanssaihmiset hölväsivät desinfiointiainetta.

Joulun aikaa hotellissa?

Kiireetön joulu Solo Sokos Hotel Paviljongissa – Vietä joulua hotellissa! Pakettiin kuuluu La Tavola Italiana-illallinen ja ihana aamiainen, sekä joulusauna ja kylpytakit kaikissa huoneluokissa. Jos meillä ei olisi jo joulusuunnitelmat paketissa, harkitsisin tätä vakavasti.  Alkaen 95€/hh/yö.

Tyylikkäästi uuteen vuoteen Jyväskylässä – Uusi vuosi hotellissa olisi myös kova juttu. Täältä näkisi varmasti ilotulitukset täydellisesti! Pakettiin kuuluu viiden ruokalajin illallinen Trattoria Aukiossa, livemusiikkia, uuden vuoden malja, sekä iltasaunat ja kylpytakit. Alkaen 105 €/hh/yö.

Piece by Piece-blogin juttu Paviljongista ja samasta sviitistä – Essin blogissa myös ihana juttu sviitistä, jota tuleva hääpari kaavailee hääsviitikseen!

Mitäs sanotte? Eikös ollut upea amme? Ja koko sviitti! Joku kerta paluumatkalla takaisin etelään mie haluan uusiksi yön täällä ja aamun aloituksen tuossa ammeessa. On sitten joulu, uusivuosi, pääsiäinen tai vaikka ihan normi tiistai niinkuin meillä.

p.s. Videomateriaalia hotellilta löytyy minun Instagramista @magellant ja kohokohdasta nimeltä Kaamosta karkuun!

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin perjantai, 18 joulukuun, 2020 at 22:50

    Kieltämättä oli kyllä upea amme ja tosiaan koko sviitti. Tuonkaltainen loma on ollut itselläni nyt jonkin aikaa mielessä. Joulu hotellissa ei itseäni kylläkään kiinnosta lainkaan, mutta uutta vuotta tuolla voisi olla upea viettää. Missähän Jyväskylän kaupungin järjestämä ilotulitus on?

    • Reply Maarit Johanna maanantai, 28 joulukuun, 2020 at 09:06

      Uusi vuosi myös ehottomasti! Tänä vuonna ei kuulemma järkätä ilotulituksia lainkaan. Siinäkin mielessä kaikki omat elämykset on varmaan paikallaan 🙂 Tämä amme kyllä kannattaa testata!

    Leave a Reply