Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Miksi luopua mistään kun voi saada kaiken?

perjantai, lokakuu 30, 2020

Terkkuja Rovaniemeltä!

Tuotiin tänne muuttokuorma yöjunalla Tampereelta. Koko auto oli täynnä tavaraa – Sonjan maalauskamppeet, kaikenlaista tarpeellista Ikeasta, talvivaatteet, pleikkari, lankakasa ja työhommat.

Tultiin jäädäksemme – kuukaudeksi.

Aloitimme kokeilun. Miltä tuntuisikaan asua oikeasti kahdessa kaupungissa? Jos lokakuu tuntuu hyvältä, tulemme joulukuuksi uudelleen. Ja helmikuuksi, huhtikuuksi, kesäkuuksi ja niin edelleen. Tähän mennessä kokeilu on ollut menestys. Olemme viihtyneet loistavasti. Täällä on ollut jo parin viikon talvi, ja aivan upeita kelejä. Harmaudeltakaan emme ole välttyneet, emmekä muutosten tuomilta ahdistuksilta.

Meillä on molemmilla ollut ikävä perhettä. Minun perhe asuu Sodankylässä ja Rovaniemellä, Sonjan Ylitorniolla ja Rollon eteläpuolella. Ehkä nyt voisi saada kaiken, eikä tarvitsisi menettää mitään.

Ei jäädä paitsi mistään.

Päädyimme tähän, kun Sonja mietti onko Tampere sittenkään oikea paikka. Listasi plussia ja miinuksia molemmista kaupungeista ja kysyi myös minun mielipidettä. Tulin viereen ja keskusteltiin. Samaa asiaa oltiin käyty läpi monessa mielessä useita kertoja. Ei koskaan ihan tällä tavalla. Sitten peitin kädellä miinusmerkkiset listat.

Miksi luopua mistään kun voi saada kaiken?

Jos on mahdollisuus olla molemmissa, niin miksi ei oltaisi? No, me päätettiin yrittää olla.

Minulla on kuitenkin omistusasunto Rollossa. Lupasin Sonjalle, että tehdään siitä kunnolla sellainen jossa viihtyy. Oikea koti kummallekin. Tähän mennessä tämä entisenä airbnb-asuntona edellisen omistajan käytössä ollut kämppä oli käytännössä minulle vain hienot seinät ja ”varasto” minun tavaroille. En ollut sisustellut, koska en ensinnäkään ollut viettänyt pitkiä aikoja Rovaniemellä, ei ollut rahaa, enkä edes osaa sisustaa. Niinpä me tehtiin ennakkovalmisteluja ja käytiin shoppailemassa. Sonja sai päättää ja suunnitella. Hyvin maltillisella budjetilla sai ihmeitä aikaan ja Tampereella kerkesimme käydä Ikeassa parikin kertaa ennen lähtöä. 42 neliötä tuntui nyt luksukselta verrattuna meidän 31 neliöön Tampereella.

Vaikka en kyllä valita siitäkään, kun saadaan sen myötä myös koko Tampere.

Rovaniemen koti <3

Nyt lokakuu on kohta ohi ja me pakataan auto jälleen junaan. Kuukauden päästä taas palataan, mutta sitä ennen Tampere ihmeineen odottaa. Kokonaiseksi kuukaudeksi! Ihanaa.

Onko täällä muita kaksikotisia? Kiinnostaisi kuulla teidän kokemuksia asumisesta kahdella paikkakunnalla!

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Marika / Matkalla Missä Milloinkin perjantai, lokakuu 30, 2020 at 20:13

  Heh, otsikko nauratti, sillä juuri puolisen tuntia sitten pohdin priorisointia ja sitä, että voiko elämässä saada kaiken. Minusta on mahtavaa, että otitte Rovaniemen kodin käyttöön. Voihan olla, että tämä on se teidän juttu, asua vuorotellen kahdessa eri kaupungissa. Tai jossain vaiheessa huomaatte, että viihdytte huomattavasti paremmin toisessa. Ja vaikka haluaa saada kaiken, niin itselleni olen muistutellut, että KOKO ajan ei tarvitse saada kaikkea. Eli jonkin asian voi jättää odottamaan rauhallisempaa ajankohtaa ja joihinkin haluaa ehdottomasti panostaa nyt.

  • Reply Maarit Johanna maanantai, marraskuu 2, 2020 at 08:17

   Kiitos kommentista :p No siis, pakko myöntää että oli aika matala fiilis saapua Tampereelle. Huonosti nukutut pari yötä takana ja täällä on vaan todella kurja sää. Oli vähän ikävä Rovaniemelle!
   Olen kyllä samaa mieltä, ettei kaikkea ole pakko saada kokoajan. Tämä asumisasia on vain ollut roikkumassa nyt niin pitkään, ja tällaisen sopivan väliaikaisratkaisun tekeminen helpotti molempien mieltä. Ja ohan se niin, että me ite voidaan tehdä päätöksiä suuntaan tai toiseen koska tahansa. Vaikka siten, että ollaankin kaksi kuukautta Rollossa, ja kuukausi Tampereella jos vaihteeksi niin huvittaa. Tai jos tuntuu siltä, että rahaa olis kiva jäädä säästöönkin, niin ei muuta ku Tampereen kämppä sitten pois. Ei se ole sen kummempaa, vaikka ajatuksena nyt kirpaiseekin 🙂 Pääseehän tänne aina uudestaan lomalle!

 • Reply Henna J (kyllä, se jonka kanssa juttelit viimeksi skypessä) sunnuntai, joulukuu 6, 2020 at 11:57

  Hei Maarit. Hauska sattuma, että kun pitkästä aikaa kurkistin tänne, olit pohtinut asumista ja koteja. Meillä suuntaa muuttokuorma kohti Rovaniemeä vuonna 2021 ja itä jää taakse. Laps muutti just omilleen (hän jää lukioon tänne itään) ja me muutamme miehen kanssa Rolloon. Hänkin on asunut siellä opiskeluaikoina, joten tietää kyllä mihin on menossa 😀 Ja mulle on sitten Suomen pohjoisin kärki vähän lähempänä. Koska eihän se vajaa 500 km ole lappilaiselle pahakaan matka. Suurin piirtein sama matka tulee olemaan myös tänne itään, jolla tulee silläkin aina olemaan paikka sydämessä. Näyttää siis siltä, että mulla tulee jatkossa olemaan kahden kodin sijaan kolme kotia, vaikka itään meille ei jääkään enää omaa osoitetta.

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, joulukuu 6, 2020 at 12:06

   Hei Henna! Onnea isosta päätöksestä ja hyvästä kohteesta uudeksi kodiksi! Tervetuloa Rovaniemelle 🙂 Niin sitä jättää sirpaleita itsestään maailmalle ja tekee koteja moneen paikkaan. Onni se on sekin, että niitä on monta. Olis kiva nähdä sinut kun tuutte!

   • Reply Henna sunnuntai, joulukuu 6, 2020 at 19:04

    Haaveena olisi muuttaa jo kevättalven aikana, riippuu asunnon myynnistä. Saat esitellä minulle jonkun kivan kahvilan tai sushipaikan 😉 Nähdään!

    • Reply Maarit Johanna sunnuntai, joulukuu 6, 2020 at 21:35

     Oi hienoa! Toivotaan parasta 🙂
     Mie oikein mielelläni!

  Leave a Reply