Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Lapin huipulla Star Arcticin maisemissa

tiistai, 13 lokakuun, 2020

*Star Arctic Hotel tarjosi yhteistyössä majoituksen ja illallisen*

Vielä kerkeää hyvin varata syysloman ja tulla Lappiin!

Joulumatkatkin on jo kulman takana. Monilla on suunnitelmat vaihtuneet kohteineen. Yhä useampi matkaa nyt Lappiin, eikä se ole mikään ihme. Niin mekin tehtiin. Saatiin mahdollisuus vierailla vähän pidemmällä kaavalla Saariselän parhailla paikoilla, Kaunispään huipulla. Star Arctic Hotel lepää ihan huipun tuntumassa katsoen Saariselän keskustaan ja etelän tuntureille päin.

Meillä kävi kyseenalainen tuuri. Koko kolmen vuorokauden ajaksi Lappi peittyi tiheään valkoiseen utuun. Nousu Kaunispäälle oli eksoottinen ja jopa hiukan turhan jännittävä. Sumu teki kaikkeen elokuvallisen elementin. Vuorokauden ajasta riippuen joko hiukan kauhuelokuvallisen tai indieromanttisen. Se oli kaunista, läpitunkevaa, kuvauksellista ja meni suoraan ytimiin. Sumusta ilmestyi milloin upeita valokuvauksellisia kohteita, riistalintuja iltapäiväretkellä keskellä Kaunispääntietä, tai poroja sarvista riippuvine kilisyttimineen.

Matkalla ylös olin jo hetken varma, ettei koko hotellia ole edes olemassa. Tien viitatkin olivat näkymättömissä ja tunnuttiin saapuvan johonkin tietoisuuden rajamaille. Niin vain löydettiin parkkipaikka ja päärakennus.

Star Arctic on mahtavalla paikalla, eikä hotelli ole toki aivan ainoa syy miksi Saariselälle kannattaa matkustaa. Lapin ruska ja retkeilymaastot on aivan vertaansa vailla. Niistä lisää vähän alempana. Tutustutaan ensin hiukan hotelliin!

Star Arctic Hotel koostuu useammasta erillisestä rakennuksesta, eli kyseessä ei ole yksittäinen suuri hotelli. Rinteeseen on maisemoitu pitkiä rivejä maisemallisia sviittejä terasseineen, sekä erillisiä lasikattohuoneita, joista jokainen on oma pieni mökkirakennuksensa.

Maisemasviitit ovat periaatteessa kaksikerroksisen paritalon puolikkaita. Me yövyimme kaksi yötä sviitissä numero 202.

Minimalistisissa sviiteissä on ilmavuutta. Ansaitussa pääosassa ovat suuret koko seinän levyiset ja korkuiset ikkunat. Sisustuksella ei turhia koreilla, vaan jätetään hengitystilaa. Parasta sviitissä on tummin sävyin ja kauniin valaistuksin toteutettu kylpyhuone. Meidän sviitistä löytyi sekä amme, että sauna maisemaikkunalla. Molempia kokeiltiin. Kylpyä useampaankin kertaan. Toisena iltana lämmitettiin sauna ja istuttiinkin pitkällä kaavalla. Mie en ole koskaan ollut mikään saunoja, mutta täällä sai säätää itse saunan haluamaansa lämpötilaan. Miedoissa löylyissä oli makia istua, kun ei tarvinnut kärventyä. Parvekkeella oli mukava käydä välillä viilentymässä.

Makuusoppi löytyy parven rauhasta ja se oli ihana. Myös yläkerrasta löytyy suuri maisemaikkuna. Eihän sitä nyt voi tietää kummasta suunnasta näkyy revontulet tai tähdet paremmin. Eipähän ainakaan tarvitse valita istuako sohvalla, vai mennäkö jo sänkyyn maisemia ihastelemaan, kun sen voi tehdä molemmista.

Tämän tyyppinen huone oli hiukan hankala kuvata ja kuvailla. Se täytyy itse käydä kokemassa! Ehdotonta plussaa annan säilytystilasta ja mahdollisuudesta säätää itse huoneen lämpötilaa.

Huoneistosta löytyy myös vedenkeitin, kahvia, teetä ja miniannokset maitoa, sekä pieni keittiö induktioliedellä omiin kokkailuihin. Tämä oli hyvä homma. Me kerettiin useammatkin keittolounaat syödä omalla sohvalla. Parasta ruokaa Saariselällä maisteltiin kuitenkin hotellin omassa ravintolassa.

Ravintola Kaunis

Sonjan sanoin: ”Harvoin saa pelkästään todella hyviä ruokia.” Niimpä. Muutamia makuja me jäätiin vähän kaipaamaan, joten häätyy joskus palata. Kaunis on ensinnäkin upeassa rakennuksessa respan ja baarin kanssa samassa yhteydessä. Annokset olivat hyvinkin valmiita kokonaisuuksia, mutta ei vähääkään tylsiä ja liian perinteisiä.

Listalta pystyi valitsemaan melkein mitä tahansa joko alkupalaksi tai pääruuaksi, kunhan ilmoitti minkä kokoisena annoksensa haluaa. Pidin ideasta! Me normaalisti jaetaan aina annokset, koska ravintola-annokset on meille aivan liian isoja. Tällaisia ideoita toivoisin lisääkin, tai yleisesti vähän pienempiä annoksia. Sitruunainen tattikeitto oli yllättävän toimivaa ja lämmintä. Marmorifileestä ei meinattu saada kunnon kuvaa, koska se katosi meiltä niin nopeasti. Tuntui, että sitä olisi pitänyt tilata kaksi-kolme annosta lisää, tai kolmanneksi pääruuaksi.

Parasta koko illallisessa oli siika. Me puolitettiin poroburgeri ja siikafilee-annos ja siika voitti. Sopiva koko eikä mitään minifileetä, upea soosi ja sipulit. Kerrankin myös tarpeeksi perunaa. Olen monesti maistanut aika mautonta kalaa, mutta tästä löytyi makuja jokaisesta osa-alueesta. Paras yksittäinen maku pääruuissa oli Sonjan mielestä burgerissa ollut puolukkamajoneesi. Kommenttina pääruokien jälkeen tuli pöydän toiselta puolelta seuraavaa: ”Jos olisin erityisesti tällaisten ruokien fani, tämä kokonaisuus olisi tähän mennessä ollut aivan 6/5. Mutta muuten vain 5/5.” Meksikolaisten makujen ystäväkin siis arvosti.

Minun drinkki oli muuten sekoitus hillalikööriä ja kuohuviiniä. Teen sitä kotonakin, ja toimi myös täällä.

Mie sain kunnian syödä molemmat jälkkärit!

Juustolautasesta olisi riittänyt vaikka neljälle. Parasta oli yhdistää sipsit, hillo ja aurajuusto. Saatoi dropata hiukan auraa myös suklaiseen leivokseen. Se vain toimii melkein kaiken kanssa. Suklaakakku toimi kyllä muutenkin, erityisesti mustikkasorbetilla oikein hyvä.

Kauniissa tarjoillaan myös aamiainen.

Sopivasti herätäkseen tulee siis kävellä päärakennukseen syömään. Parasta aamiaisessa on maisemat ja se, että se on jonkun muun tekemää. Täällä ei valikoiman laajuudella koreilla, mutta laadukkailla raaka-aineilla. Gluteenittoman puuron sai keittiöltä pyynnöstä.

Sonja kiitteli erityisesti kahvia ja lämmintä ruisleipää. Mie pidin perunaröstistä, jota olisi voinut vetää vain ihan paljaaltaan.

Lasikattohuoneet

Nämä ihanat pikkumökit ovat saaneet tietenkin inspiraationsa lasi-igluista. Tilaa on kuitenkin enemmän kuin tavanomaisessa sellaisessa. Mökkimäisyys on toimiva, ja tilaan saa kunnon eteisen säilytystiloineen. Sisustukseen on panostettu, koska pieni tila vaatii enemmän tarkkuutta. Tummasävyiset kylpyhuoneet olivat kauniit, ja tilaa oli. Iglumaisissa kohteissa monesti kylpytilat on ahdettu hyvin ahtaalle. Täällä ei sellaista fiilistä jäänyt.

Huomasin myös, että sängyn alle oli piilotettu vedettävät lisäsängyt! Tänne saisi ilmeisesti vaikka lapset mukaan, tai hiukan isommankin porukan jos vain sopu säilyy.

Oi mie olisin rakastunut näihin mökkeihin vielä enemmän, jos maisemia olisi näkynyt edes vähän.

Vaan kyllä me viihdyttiin näinkin.

Kulutettiin aikaa keittämällä teetä, lukemalla kirjoja, neulomalla ja vain ihmettelemättä niin puhtaan valkoista taivasta. Olihan se nyt hiukan hassua sitä tuijotella, mutta ei oikein muuta näkynyt. Täällä olisi ideaalitilanteessa täysin esteetön ja valosaasteeton näkymä tähtitaivaalle.

Tässä minä, esittelemässä upeaa maisemaa maisemasviitin terassilta. : D

Ja tässä minä, kun yhtenä hetkenä sumu väistyi, ja Saariselän keskustan valot tulivat puoleksi tunniksi näkyviin.

Miksi Saariselälle kannattaa tulla?

Usvan seasta on vähän paha huudella, mutta huudan silti: maisemat! (Olen sentään käynyt Kaunispäällä aikaisemminkin, niin tiedän mistä puhun : D) Urho Kekkosen kansallispuisto on aivan nurkan takana retkeilyreitteineen, ja voi pojat mitä nähtävää siellä oli vain muutaman kilometrin säteellä reittien lähtöpisteestä. Me käytiin muutaman kerran pienellä päiväretkellä keskellä ruskan värejä.

Ei meinattu päästä ensimmäisen puolen kilsan kävelyn jälkeen eteenpäin, kun oli pakko pysähtyä kuvaamaan.

Ja kuvaamaan.

Kuukkelit on ihan uskomattomia lintuja. Ne kujertaa villisti ja laskeutuvat kädelle. Useita kertoja, kun vain on pähkinöitä taskusta syöttää.

Lisäksi porot kulkee samojen reittien laitamilla, puhumattakaan oravista ja muista pikkueläimistä. Me törmättiin (vain kuvaannollisesti) myös isoon porukkaan riekkoja keskellä tietä. Että kaikenlaista.

Täällä voi tiirailla ruskaa ja muutakin elämää. Vaikka parkkipaikka olisi täynnä autoja reitin alkupisteessä on harvoin poluilla ruuhkaa. Tällä hetkellä varsinkaan. Oma rauha luontopolulla on mahtavaa.

Ei tarvi edes laskeutua Saariselälle päästäkseen luontoon. Heti hotellilta voi poiketa rinteeseen ja poluille. Maaruska loisti punaisena ja violettina ihan minuutin kävelymatkan päästä maisemasviitiltä. Löydettiin aivan huikeita spotteja kuvaukseen, mutta ei uskallettu kovin kauas näkyvyyden ollessa huono.

Lähitulevaisuuden matkat tulee meillä kohdistumaan jälleen Lappiin. Matkailualan yritykset tarvitsevat suomalaisia matkailijoita, ja täällä todellakin on nähtävää ja koettavaa. Revontulisesonki on jo parhaimmillaan ja sitä varten tämäkin hotelli toimii ihan parhailla paikoilla. Jos olet aina ajatellut ettei sinulla ole budjetin puolesta asiaa lasi-igluihin tai muihin sviitteihin, voit ehkä miettiä uudestaan. Marras-joulukuun huoneet Star Arctic Hotellissa ovat paikoin jopa -50%, alkaen 129€/yö aamiaisella. En kyllä tiedä voiko tätä halvemmalla enää näin hyvätasoiseen hotelliin päästä ja saada mahdollisuus nähdä revontulia. Meinaan, tällaiset huoneet on tavallisesti sesonkina moninkertaisilla hinnoilla myynnissä. Lisäekstrana vinkkaan, että päärakennuksen alakerroksessa on pari tilaussaunaa, joista toisen yhteyteen on mahdollista vuokrata ulkoporeallas. Tämä olisi aika eeppistä seuraavalla kerralla!

On muuten lappilaisena aika hauskaa, kun pääsee nyt lähietäisyydeltä todella upeisiin paikkoihin ja hotelleihin, jotka aikaisemmin ovat markkinoineet ehkä enemmän ulkomaille. Pääseepäs näkemään hiukan pintaa syvemmältä. Hauskaa : ) Kiitos Star Arcticille kivasta syyslomasta ja hyvästä palvelusta!

Joko sulla on syyslomasuunnitelmia vai ulottuuko haaveet jo vähän pidemmälle ajalle?

Täältä voit kurkkia varauksia ja niitä pilvettömiä maisemakuvia Star Arctic Hotellilta > Star Arctic Hotel <

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Lentoonlähdössä by Hannamarielina tiistai, 13 lokakuun, 2020 at 23:47

  Näyttääpä ihanalta ja viihtyisältä 🙂 kiva kuulla tällaisestakin paikasta.

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 19 lokakuun, 2020 at 09:15

   Sitä se oli! 🙂 Ei muuta kuin korvan taakse seuraavaa reissua varten!

 • Reply Marika / Matkalla Missä Milloinkin sunnuntai, 18 lokakuun, 2020 at 10:14

  Harmi, että sumu peitti maisemat ja taivaan. Vaikka toisaalta luonto näytti teille myös jotain ainutlaatuista ja kaunista. Toivottavasti suomalaiset hyödyntävät näitä mahtavia tarjouksia ja tukevat kotimaan matkailuyrittäjiä!

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 19 lokakuun, 2020 at 09:15

   No älä muuta sano. Ja kyllä, ilman sumua ei olisi ollut tällaisia maagisia hetkiä. Aika mielettömiä kuvia sai aikaan! 🙂

  Leave a Reply