Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Kolme kertaa kolmeen viikkoon Clarion Helsinki – mutta miksi?

keskiviikko, 22 heinäkuun, 2020

Koska me rakastetaan sitä. That’s why!

Minun ja Sonjan Instagramista on saattanut jo paljastua miten paljon me ollaan pyöritty Helsingissä. Lähinnä vielä Jätkäsaaressa ja just Clarionissa. Oon saanut varmasti kymmeniä viestejä tyylillä: ”Pakko päästä!” ja ”Niin ihana allas!” ”Mieki haluan tuonne ens kerralla!” Enkä ihmettele. Meki tultiin kolmannella kerralla melkeen ku kotiin. Tosi kotoisaa meille siellä jo on!

Tutkin Helsingin hotellitarjontaa kun oli aihetta jäädä kesäkuun lopussa kaupunkiin yöksi. Oltiin menossa autolla tekemään galleriaripustusta Sonjan taulut takakontissa. Korona-ajatukset jäyti vielä takaraivossa. Ei paljon huvittanut lähteä kantakaupungin melskeeseen ja parkkipaikkakin piti saada. Jonkun ihanan hotellin halusin, mieluiten jollain pienellä ekstralla:

a) uima-allas olisi aina bueno, ja jos vielä

b) aamupala kuuluisi hintaan,

c) huoneessa olisi kylpyamme, ja

d) ikkunasta merinäkymät. Mieluiten korkealta.

Clarion Helsingistä löytyi kaikki edellämainittu. Ja vielä parkkimahdollisuus.

Kesäkuulle oli vielä aika kiva Breakaway-tarjous: 99 eurolla standard-huone ja kuohuviinipullo. Mulle ei tietenkään sellainen riittänyt, niin varasin vähän kalliimmalla Superiorin. Meillä oli ihan mahtavaa. En edes muista koska meillä olisi viimeksi ollut joku tällainen lomanen, ettei ole mitään suunnitelmia. Käytiin ripustamassa Sonjan taulut Lauttasaaressa Galleria Foggaan ja se olikin nopeasti hoidettu. Sen jälkeen sai vain höllätä. Oli kesäkuun helteiden kuumimmat päivät ja meidän ihana huone oli täydellisen viileä.

Uitiin kattoterassin altaalla, käytiin kylvyssä (ja Sonja puolikylvyssä), juotiin skumppaa alakerran Livingroom Barissa minun serkun ja hänen miehensä kanssa, uitiin lisää, nukuttiin hyvin ja nautittiin aamupalaa piiitkällä kaavalla.

T ä y d e l l i s t ä.

Aikaisemmat reissut Helsinkiin ovat poikkeuksetta olleet täynnä sinkoilua. On yritetty ujuttaa vuorokauteen useampi kaveritapaaminen, monta museokäyntiä, joku uusi ravintolakokemus ja vielä joku aikaisen aamun kävelylenkki. Oh my gawd, onko se edes ollut mitään lomaa? Tämä sen sijaan, tämä oli lomaa alusta loppuun. Joka käynnillä!

Kunnon taidenäyttelyssä taitelija haluaa järjestää toki myös taiteilijatapaamisia. Ei tarvinnut paljoa houkutella Sonjaa uusintareissulle Clarioniin heti pari viikkoa ripustuksen jälkeen. Tällä kertaa matkustettiin Helsinkiin junalla. Ensimmäistä kertaa maaliskuun puolivälin jälkeen! Kokoajalle luvattiin hirveää myrskyä, mutta meitä hemmottelikin Helsingissä aurinkoinen sää. Ja taas me pyrähdettiin Lauttasaaresta Jätkäsaareen nauttimaan elämästä. Käytiin syömässä hotellin Kitchen & Table-ravintolassa, koska ei jaksettu lähteä etsimään muualta ravintolaa, haettiin lounaaksi vastapäätä olevasta K-Marketista hyvät salaatit, ja käytiin mahtavalla aamukävelyllä toisella puolen rantaa. Sonja on jo aivan hullaantunut Jätkäsaaren industrial-miljööseen. Löydettiin iltakävelyllä Saukonpaadenrannan istuskelupaikka ja painettiin se heti mieleen. Pakko päästä uudelleen!

Mie otin varalta mukaan myös salikamppeet ja kävin hetken hikoilemassa altaan vieressä olevalla pikkusalilla. Mikään minua ei motivoi treeniin niin paljon kuin maisemat. Se on jo nähty Islannissa, missä tuhlasin jäsenyyteen melkein merenpäällä olevaan kuntosaliin.

Meillä on edelleen tapana puolittaa ravintolassa ruoka. Hotellin omassa Kitchen & Tablessa liha-annos riitti passelisti molemmille. Me vielä pyydettiin tarjoilijalta voisiko annoksia vähän soveltaa. Yhdisteltiin kaksi eri annosta yhdeksi, koska emme jaksaneet valita kaalin ja perunoiden kaveriksi savulohta. Samana päivänä oli syöty jo lohta kahteen otteeseen.

Kitchen & Table on kiva, mutta lista vähän turhankin simppeli. Ruoka oli hyvää (perunat omg!), ja Nordic Choice Clubin jäsenenä siitä sai sisäänkirjautuessa annetulla voucherilla 8 euroa alennusta. Todella kiva etu! Samalla voucherilla saa myös alkoholittomia juomia respan jääkaapista ja vaikka kahvin ja pullan Livingroom Barista.

Yksi iso syy miksi tultiin uudelleen, oli minun saama tasokorotus Nordic Choice Clubissa Silver-tasolle. Silverissä on mahdollisuus saada pyydettäessä myöhäinen uloskirjaus ilmaiseksi neljään saakka. Se on ehkä paras etu mitä hotellissa voi saada! Meillä lähti juna takaisin Tampereelle juuri neljältä ja kerettiin vielä iltapäiväuinnille kolmen jälkeen ennen ratikkaan rientämistä. Ei tullut edes kiire. Perilläkin olo oli vielä fresh!

Kolmas visiitti niin lyhyeen aikaan tuntui menevän jo hiukan naurettavuuden puolelle, mutta minkäs teet. Näyttelyn purkupäivä oli torstai, ja se tarkoitti joko päivän aloittamista ennen kuutta, jotta Helsinkiin kerkeäisi ajoissa. Sitten ajomatka takaisin. Vaihtoehtoisesti lyhentäisimme päivää ja säästäisimme hermojamme jäämällä Helsinkiin. Me jäimme Helsinkiin. Tein lomaa edeltävän viimeisen työpäiväni Superior-huoneen muhkealla nahkanojatuolilla istuen varpaat lämmintä ikkunaa vasten. Kyllä on ollut surkiampiakin työpäiviä!

Neuloakin kerkesin.

Mikä kaikki sitten Clarionissa on niin kivaa, että sinne pitää tulla uudestaan ja uudestaan?

Huoneet ovat todella jees. Hiljaisuus, ja rauhallisuus on meidän juttu. Käytäviltä harvemmin kuuluu mitään ääniä. Sisustus on sopivan harmoninen molempien tornien puolella, mutta silti laadukas fiilis säilyy. Standard-huoneissakin on aivan tarpeeksi tilaa. Kaikissa testatuissa on ollut myös hyvä sänky. Näkymät merelle on niiin rentouttavia. Me vain istutaan ikkunan ääressä ja tuijotellaan. Se on ihan täydellistä vastakohtaa siihen mitä tekee kotona. Hotellilomalla ei tarvita telkkareita jos on näkymät. Lisäksi huoneet on mukavan viileitä hulluilla helteilläkin. Kylppärissä on Ritualsin Happy Buddha-tuotteet. Meillä on näitä nykyään kotonakin. Lähtiessä on aina parasta pestä tukka, koska se tuoksu jää leyhymään hiuksiin koko päiväksi! Meillä on joka kerta myös otettu huomioon toive kylpyammeesta, mikä on meille toki aina ihan must. Kylvyssä tulee käytyä uimisen lisäksi allasaikojen ulkopuolella. Erityisesti Sonja on mieltynyt puolikylpyihin, joissa vettä lasketaan vain 15cm, ja sitten istutaan ammeessa toppi päällä lukemassa kirjaa : D

Uima-allas katolla. Joo, myönnetään: harvoin siellä ihan ylhäisessä yksinäisyydessä saa uida varsinkaan viikonloppuisin. Keskellä viikkoa sen sijaan on monesti heti kolmen maissa melko rauhallista. Lämpimällä säällä on kiva jäädä altaan viereen aurinkotuoleille myös köllimään. Aivan parasta parsaa salin ja uinnin jälkeen.

Nordic Choice Club ja Silver taso. Se myöhäinen uloskirjaus ja saapuessa annettava 8 euron voucheri käytettäväksi ruokaan tai alkoholittomiin juomiin. Aivan todella hyvät edut! Myöhäiset uloskirjaukset on monesti kiven alla ja niistä joutuu maksamaan monissa paikoissa aikamoisia summia, vaikka haluaisi olla vain pari tuntia ekstraa. Tämä neljä tuntia on meille aivan mahtava juttu. Tiesittekö muuten, että Kämp Collection Hotelsit kuuluu nykyään tähän samaan klubiin! Eli kannattaa liittyä, niin saa pisteitä myös esim. Klaus K:ssa ja Kämpissä vieraillessa.

Rokkiparkki puolen kilsan päässä. Auto on helppo viedä ja se on siellä ainakin turvallisessa paikassa. Hotellista kerrottin myös vinkki, että Jätkäsaaressa on myös kiekkopaikkoja, joissa on ainakin sunnuntaina ilmainen pysäköinti jos haluaa kikkailla. Mie en kuitenkaan uskaltanut jättää autoa vartioimatta ulos Sonjan taulut kyydissä, joten Rokkiparkki oli hyvä. Koodin parkkiin saa soittamalla respaan ennen saapumista ja vuorokausimaksu (27 euroa) maksetaan lähtiessä hotellille. Tripadvisorissa oli nillitystä, koska Rokkiparkki sijaitsee niin kamalan kaukana. Kesällä tuo viiden minuutin kävelymatka ei ainakaan ole mikään ongelma.

Kaikki mitä me hotellilta halutaan. Asiat jotka tuossa postauksen alussa luettelin. Kyllä. Kelpaa meille. Kaiken lisäksi hinta on kohtuullinen. Ensimmäisellä yöpymisellä Superior skumppatarjouksella aamupaloineen ja Rokkiparkkivuorokaudella oli 166 euroa. Seuraavalla kerralla otettiin vain se Standard hintaan 99 euroa. Viimeisimmällä kerralla ihan minun loman aloituksen kunniaksi taas Superior-huone 125 euroa clubilaisen hintaan ja Rokkiparkit siihen päälle 27 euroa. Not bad.

Kyllähän me pidetään keskustan hotelleistakin ja palan halusta vielä Sonjan taas joskus Klaus K:hon, ja hänelle vielä tuntemattomaan Kämpiin. Tällä hetkellä Clarion täyttää meidän tarpeet paremmin kuin hyvin. Kaiken huipuksi täällä pääsee ihan todelliseen lomafiilikseen ja kotimatkakin on lyhyt.

Kai siellä jotain sellaistakin on, mikä ei ole niin kivaa?

No on tietenki. Mutta se nyt on vähän turhaa nillitystä. Uima-altaan ja saunojen aukioloajat voisivat olla joustavammat. Minusta on hassua, että keskellä päivää ei pääse uimaan, kun se olisi just paras aika mennä sinne lillumaan. Klo 11-15 ei uima-altaalle ole siis asiaa. Onneksi salille kuitenkin pääsee.

Lisäksi aamiaisella kaipaisi myös gluteenitonta tuoretta leipää, croissanttia tai karjalanpiirakkaa. Se on vähän mälsää, kun joutuu niistä herkuista luopumaan ruokavalion vuoksi. Gluteenittomat leivät ovat yksittäispakatuissa pusseissa. Olen ratkaissut itse ongelmani sillä, että laitan oman leivän päälle sitten nutellaa tai hilloa ja höystän puuroni kermavaahdolla. Onneksi buffetissa voi olla kekseliäs. Ja gluteeniton mutakakku on muuten aivan sairaan hyvää. Vaikka sokeriakin minun pitäisi välttää, syön niitäkin yleensä kolme palaa (yksi pala on kooltaan noin 2cm x 2cm x 1cm :D), koska ei voi mitään. Kahvin kanssa ihan syntisen täydellisiä.

Epäselväksi jäi, onko saunatilojen pukuhuoneissa tarkoitus olla puhtaita pyyhkeitä, vai tuleeko pyyhkeet ottaa huoneesta. Ensimmäisellä kerralla pyyhkeitä oli, toisella ei. Lisäksi lukkokaapit ovat olleet joka kerta toimimattomia kun olen ollut paikalla. Olen pitänyt tavarani repussa ja vartioinut niitä itse. Toki jätin tärkeimmät huoneeseen.

Ei mulla oikeastaan ole muuta negatiivista sanottavaa. Aloin kirjoittamaan tätä juttua juuri kesäloman alettua, varpaat lämmintä ikkunaa vasten. Työt loppuivat, sähköpostiin asennettiin automaattiheipat. Vielä läppärin pakkaamisen jälkeen kerkesin uimaan ennen lähtöä. Ihan täydellistä.

Erikseen sanomattakin varmaan käy jo selväksi miten suuresti voin suositella. Vielä pienenä ekstrana loppuun haluan mainita, että Clarionit ovat olleet mm. Priden pääyhteistyökumppaneita, ja Gay Travel Finland-oppaita löytyy lobbysta. Tunnelma on rento, avoin ja suvaitsevainen ja tänne on helppo tulla just sellaisena kuin on. <3

Ei mulla muuta. Paitsi että haluaisin niiin joskus päästä testaamaan Clarionin sviittejä! Se olisi ihan unelmaa.

Tällä hetkellä yritän vain saada ympättyä edes yhden yön Superior Clarionia elo-syyskuulle. Nyt on taas fiilis lähteä Helsinkiin ihan vain tämän takia. Haluaisin vielä viedä Sonjan myös myöhäis-kesäiseen Tallinnaan. Onneksi Clarionilta pääsisi helposti kävelemään Länsiterminaaliin. Voi kyllä. Joo. Kiva kun ei tähän loppuun tarvi edes yrittää runoilla, että me tullaan takaisin, koska tultiin jo. Kaksi kertaa. Sonja on ilmoittanut jo Clarionin olevan hänen lempparihotelli, mikä on kyllä tullut jo selväksi. : D

Vastauksena toistamiseen otsikon kysymykseen: Me rakastetaan sitä.

Ja asiaa miettineille: maksettiin kaikki itse : )

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply