Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Hakusessa kylpylähotelli ilmastoinnilla ja muita yksisarvisia

keskiviikko, 3 kesäkuun, 2020

Miten olikin hankalaa suunnitella kesälomaa Suomessa. Teki mieli vain nakata hanskat tiskiin ja jäädä kotiin. Kaikki kesälomasuunnitelmien poikkeuksista nillittäminen tuntuu toki aivan uskomattoman #firstworldproblems’ilta, mutta koska tämä on matkablogi, teen sen täällä silti.

Minulle muuten olisi oikeastaan aivan yhdentekevää koska sen lomani pitäisin, mutta suunnittelin sen tänä vuonna heinä-elokuun vaihteeseen. Siskoni piti tulla Suomeen silloin kahdeksi viikoksi syntymäpäiviensä aikaan, mutta reissu tietenkin peruuntui. Kanaalisaarilta ei pääse mihinkään vielä kuukausiin, eikä luonnollisesti Suomestakaan mihinkään varsinaisesti kehoteta matkustamaan. Tänä vuonna pidän kolme viikkoa lomaa. Luonnollisesti suuren osan ajasta olemme kotosalla, ja kulutamme päivämme kävelemällä Pyynikin tai Rauhaniemen rantaan uimaan, ja Hatanpään Arboretumille riippumattoon köllimään. Silloin tällöin retkiä luontokohteisiin, koska aikaa on. Sen lisäksi haluttaisi pienelle reissulle!

Olen yrittänyt googletella mielenkiintoisia, uniikkeja ja tasokkaita hotelleja ja muita majoitusvaihtoehtoja Suomessa kesäksi. Hotelleja joista löytyy joko uima-allas, ulkouima-allas tai huoneesta vaikka kylpyamme tai poreamme. Merinäköalat kiinnostaa, samoin kaikki erikoisuudet ja kivat pikkujutut.

En tiedä teistä, mutta minusta tällaisia helmiä on jotenkin aivan supervaikea löytää!

Samaistuin todella paljon Sari Venäläisen instastoryihin, jossa Sari etsi viiden tähden majoitusta Suomesta. Vastaan tuli aivan naurettavaa settiä. Suomessa ilmeisesti kuka tahansa voi laittaa kohteelleen viisi tähteä ja ladata sen jonnekin buukkauspalveluun. Huoh.

Ihan kuin Suomessa EI OLISI hyvätasoisia ja upeita kohteita, pienillä erikoisuustvisteillä ja luksuksella. Kyllähän kaikenlaista löytyy, kunhan viitsii kaivaa. Mutta miten sellaiset voi edes löytää, jos ei tiedä mistä ja miten etsiä? En minä tiennyt, että esimerkiksi Seinäjoella on aivan mielettömän hieno Hotel Alma, jossa on torni ja huikean upeita huoneita! Minä luulin itseäni hyväksi tarjoushaukaksi, joka tietää ja osaa katsoa kaikki. Mutta Suomi. Vaikea maa, näköjään. Tuntuu lisäksi, että kesämatkailu, tai ainakin matkailumarkkinointi Suomessa on suunnattu vain lapsiperheille. Ainakin minulle kohdistuva markkinointi on näyttänyt juuri siltä.

Kun etsii tuollaista hyvätasoista kylpylämajoitusta, sitä jotenkin olettaisi myös muiden puitteiden olevan suhteellisen kunnossa. Mutta ei. Harkitsin jo aivan tosissaan muutamaa rannikolla olevaa kylpylähotellia pariksi yöksi, kunnes tajusin tarkistaa heinäkuulle erään oleellisen asian. Kurkistus asiakasarvioihin kesältä 2018 paljasti heti, ettei missään kolmesta katsomastani hotellista (Naanatali, Ruissalo ja Yyteri) ollut ilmastointeja huoneissa! Pyöräytin silmiäni ja klikkasin kaikki välilehdet kiinni. Mitä ihmettä? En mie halua maksaa kolmelta yöltä pätsikuumassa standard-huoneessa Suomessa saman verran kuin viikosta tasokkaasta hotellista ilmastoinnilla jossain Kreikassa. Tsiigailin myös Haikon kartanon, mutta hotellirakennus ei oikein säväyttänyt tällä kertaa. Långvik olisi myös varmaan kiva, mutta en jotenkin saanut itseäni vakuutettua.

Ja niin olin taas lähtöruudussa.

Piipahdin huvikseni myös Lomarenkaan sivuilla ajatuksenani tutkia mökkivaihtoehtoja. Luovutin heti alkuunsa. Ei siellä ollut lähimaillakaan sellaisia mitä viitsisi varata kahdelle hengelle. Ja oikeastaan koko pointti on tänä kesänä ne paikat, jotka olisivat edes suhteellisen lähellä. Meillä on tiedossa kolme reissua pelkästään kesäkuun ja elokuun aikana Lappiin, joten ylimääräistä automatkailua yli neljän tunnin yhdensuuntaisen ajomatkan päähän en ehkä enempää jaksa harrastaa. Eikä sitä taida kestää myöskään auto, Sonjan selkä, saati budjetti. Tällä perusteella hylkäsin suorilta ajatuksen esimerkiksi Järvisydämestä. Ei jaksa ajaa niin kauas, ja Savonlinna kutsuu kuitenkin ensi kesänä. Oopperajuhlat peruuntuivat, mutta siirsin liput ensi vuodelle. Lisäksi Järvisydän oli melko hintava, joten ei. Ei just nyt. Minusta iglu-tyyppiset sviitit ovat muutenkin parhaimmillaan sellaisena aikana kun yöllä on pimeää ja voi katsella tähtitaivasta.

Onneksi on kuitenkin Instagram, ja siellä suosittelevat ystävät! Se yksisarvinen nimittäin löytyi.

Kylpylä, check. Ulkouima-altaat, check. Sviitti poreammeella, check. Merinäköala, check. ILMASTOINTI, check. Alle neljän tunnin ajomatka, check.

Kaiken lisäksi vielä sellainen paikka, josta en ole koskaan kuullutkaan, enkä käynyt lähimaillakaan. Ihan uusi kohde ja juttu. Lähistöllä on myös vaikka mitä jännää, joiden näkemistä odotan kovasti. Hintakin oli huomattavasti edullisempi kuin edellä mainitsemissani nimekkäämmissä kylpylöissä. Ja me varattiin vielä sviitti! Samalla rahalla ei olisi ollut sviitteihin asiaa Naantalissa.

Varasimme loman Kasnäsistä.

En malta odottaa! 🙂

Jos sulla on vinkkejä kivoista ja erikoisista suomalaisista hotelleista tai vaikka mökeistä, saa vinkata kommentteihin! Myös omat kokemukset Kasnäsistä tai jo mainitsemistani muista hotelleista otetaan mielenkiinnolla vastaan. Oletko sie kohdannut vaikeuksia lomakohteen löytämisessä Suomesta? Joko päädyit ratkaisuun?

Tämän postauksen kuvat ovat Hotel Telegraafista Tallinnasta. Siitä hotellista, johon kaikista mieluiten olisin vienyt Sonjan kesällä, vaikkei siellä ulko-altaita olekaan. Telegraaf saa vielä odottaa, kunnes on turvallisempaa matkustaa. Siihen saakka reissatkaamme Suomessa.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply