Yleinen

Kaikki uusiksi ja paluu juurille

torstai, 7 toukokuun, 2020

Yhtäkkiä usein käyttämäni lentoyhtiö on konkan partalla ja mie en muuta teekään kuin töitä. Pääsiäisviikon loma peruttiin ja se vietettiin kotona eristyksissä ylitöitä tehden, eikä ihanassa mallorcalaisessa huvilassa koko perheen kanssa. Siskoani en ole nähnyt sitten joulukuun ja seuraavasta kerrasta ei ole varmuutta. Uusia matkoja ei ole tiedossa. Ehkä en edes jaksa haaveilla kirsikankukka-ajasta Japanissa tai miettiä koska pääsee taas paratiisirannoille. Edes viiden vuoden päähän. Ehkä ei koskaan. Kaikki on nyt eri tavalla ja paratiisit tulee löytää mikromatkojen päästä ja kansainvälinen sukulointi hoidettava sitten joskus, tai kun uskaltaa.

Minun rahat on aikaisemmin menneet aina ulkomaan reissuihin. Joko olen maksellut edellisestä reissusta lentoja vielä pari kuukautta matkan jälkeenkin, tai säästänyt ennen matkaa pidemmän aikaa. Nyt mulla jää jopa rahaa säästöön. Puhutaan pienistä summista kuukaudessa, mutta kuitenkin. Yllättävän likviditeettilisäyksen myötä kerkesin jo kehittää itselleni nettishoppailutarpeen. Onneksi se pysyi kohtuudessa, koska jouduin edelleen kesken olevaan hammasremonttiin. Osittain senkin myötä tarjoutuvan pysähdyksen seurauksena tajusin mihin oikeasti haluan kuluttaa.

Haluan päivittää retkivarusteet! Tai ainaki varusteita.

Mulla ei ole aikaisemmin ollut omaa trangiaa, ei kunnollista vaellusreppua tai riippumattoa. Haaveilen kahden hengen tentsilestä (eli puihin kiinnitettävästä ”riipputeltasta”), retkikäyttöön tarkoitetusta muurikkapannusta ja pikkusetistä kupilka-lautasia. Uudet fjellutkin sietäisi hankkia. Yhteishinta saattaisi kohota sellaisiin summiin, mihin ei ole varaa edes työssäkäyvänä juuri nyt. Aloitin marssimalla Partioaittaan ja hommaamalla trangian ja kupilkat! Ja joo, kotiutin myös ihan oman riippumaton. Meidän ”yhteinen” oli minun nimipäivälahja Sonjalle viime vuonna. Harkintani pääsi päätökseen, kun Partioaitassa oli Ticket to the Moon-tuotteista -20% alet tällä viikolla. Tämä ei siis ole maksettu mainos, vaan ihan täysin yletöntä ilottelua uusista ja varmasti käyttöön pääsevistä tarvikkeista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Olen instan kautta päässyt inspiroitumaan aivan mahtavista tileistä, ja haaveilenkin pääseväni kokkaamaan kolmen ruokalajin dinnereitä metsän siimekseen. Perjantaitreffit kaipaavat uudistamista. Koska ravintoloihin ei (ainakaan vielä) pääse, olemme nauttineet kotona lähinnä burgereita manchego-juustolla ja savuaiolilla. Sonja on tilannut multa jo outoor-lättyjä, mutta haluttaisi kehitellä kunnon menukokonaisuuksia trangialla tehtäväksi. Ja vielä gluteenittomasti. Täällä ollaan jo aivan etukenossa tekemässä suunnitelmia. Tosin ei ne kelitkään vielä helli ihan niissä mittasuhteissa, että viitsisi mennä aivan aikaa viettämään tuonne mettään. Tampereella on ollut muuten aivan ihana kevät, mutta tuuli on ollut voimakasta. Siksi kymmenenkin asteen lämpötiloissa on hytisty aivan tarpeeksi.

Seuraava hurja seikkailu tulee muuten olemaan matka Lappiin. Iskä ja äiti on kaivaneet minun Skodan metrisestä kinoksesta, se on käytetty katsastuksessa ja huollettu. Enää se tulisi saada jollain ilveellä Pirkanmaalle. Junaan en uskalla mennä, eikä autojunat kulje, joten vuokraan täältä auton hakeakseni omani pois. Ikinä ei ole ollut Lappiin matkustaessa tarvinnut ottaa niin paljon asioita huomioon. Mutta auto. Se tulee tuomaan vapauden, minimoimaan julkisilla kulkemisen, ja saavuttamaan luonnon.

Tästä kesästä tulee erilainen kuin kuvittelin. Toivottavasti löytäisin paljon uusia kohteita Pirkanmaalla ja lähiympäristössä. Ne kansallispuistot ja lähiseudun retkeilyalueet on edelleen saavuttamatta, mutta tänä kesänä tuskin on muita aktiviteetteja kiilaamassa ohi.

Löytänette minut siis kesäviikonloppuisin keittelemässä vaikka villiyrtti-chorizorisottoa ja turvottelemasta tikkupullataikinaa jostain Helvetinjärven liepeiltä. Tai sit mie vaan raahaan Sonjan Pyhäjärven rantaan evästelyretkelle, jos ei kauemmas jaksa. Että see ya!

Sonja otti kuvat Pyynikinharjulla Vapun päivänä aamukahdeksalta. Haluttiin saada jotain spessua vappuun, joten aamiainen ulkona oli siihen aivan passeli. Hamampyyhe toimi hyvin sekä ruokailualustana, että lämmittävänä vilttinä heti kun tuuli rupesi puremaan kohmetta sormiin. Otsakekuva on Suolijärveltä viikkoa aikaisemmin.

Onko täällä muita kesäretkien odottajia?

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin keskiviikko, 13 toukokuun, 2020 at 16:32

    Sinne Helvetinjärvelle tosiaan kannattaa lähteä, se on todella hieno. Jos/kun sinne menee, niin kannattaa suunnata muualle kuin Helvetistä itään -luontopolulle, sillä parhaat paikat helvetinkolua lukuun ottamatta löytyvät muualta + ruuhkaa ei myöskään ole.

    • Reply Maarit Johanna tiistai, 19 toukokuun, 2020 at 13:26

      Kiitos vinkistä! Ehdottomasti sinne 🙂

    Leave a Reply