Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Parkside on lasi-iglumaista tunnelmaa perhekoossa Pyhätunturilla

sunnuntai, 15 maaliskuun, 2020

*Kaupallisessa yhteistyössä Sunday Morning Resort / Parkside Pyhä*

Mulla on ollut järkyttävä Lappi-ikävä. Mulla on ollut lumi-ikävä, talvi-ikävä ja jopa kaamosikävä.

Ei varmaan tarvi edes aloittaa siitä eteläisen Suomen lumitilanteesta, ja siitä, että olen ollut kotona viimeksi viime vuoden puolella. Jep. En ollut ennen tätä reissua hiihtänyt tälle talvelle metriäkään. Ainoat kosketukset talviseen Lappiin oli instasta ja vanhempien lähettämistä whatsapp-kuvista, joissa nojataan kotipihalla olevaan 1,5 metriseen kinokseen. Onneksi olin etukäteisesti suunnitellut itelleni edes yhden pitkän viikonlopun hiihtolomaksi.

Olin oottanut ladulle pääsyä viikkoja. Aurinko paistoi, ja oli ehkä täydellisin keli. Vain ehkä seitsemän pakkasastetta. Ekalla pitkällä suoralla mie huudan niin kuin keuhkoista lähtee:

I H A N A A  !

Onneksi äiti ja tätini Rauna ymmärtävät minua ja rupesivat huutamaan mukana 😀 Tuntui, että sitä varmaan vain hymyili kaikille vastaantulijoille. Me hiihdettiin Luontokeskus Naavalta Astelille saakka ja takaisin. Kilometrejä tuli yhteensä 11km. Olen hiihtänyt kyseistä reittiä lapsesta saakka ja tykkään siitä miten paljon on tasaista, ja nousut ja laskutkin on nopeita. Reilun parin tunnin hitaalle fiilistelylle oli aivan perfekto.

Tutustuin Matkamessuilla Pyhätunturilla toimivaan Sunday Morning Resort-yritykseen ja pääsin tekemään heidän kanssaan yhteistyötä. Firma on juuri saanut valmiiksi Pyhän perherinteen juurelle rivin upeita Parksideu Pyhä-paritaloja keskelle metsää. Olipa mieletöntä päästä testaamaan. Mulla jäi paikasta niin hyvät vibat ja koko reissun oli sellainen tunnelma kuin olisi ollut ihan puhtaasti vain lomalla. Tällaiset blogiyhteistyöt on niitä parhaita, kun tietää valinneensa yhteistyöhön juuri omien mieltymysten ja arvojen mukaisen kumppanin!

Sunday Morning on myös ihan oma resorttinsa vähän kauempana Pyhällä. Paikassa on muun muassa oma ravintola Aihki, sekä tilaussauna paljulla.

Parksidessa on tunnelmaa kuin lasi-iglussa, sekä tilaa ja designia vaativammallekin matkailijalle.

Monta muutakin lyömätöntä plussaa: perherinteet sijaitsevat ihan takapihalla. Talon kiertämällä pääsee heti rinteeseen. Ladut lähtevät vierestä, ja Pyhä-Luoston kansallispuiston reittien alkupisteeseen on 200m ja siellä lähimmälle kivalle laavulle on vain noin puolen tunnin kävelymatka. Jokaisessa paritalon puolikkaassa on reilusti tilaa jopa viidelle aikuiselle tai perheelle. Oma rauha ja vessajonot on huomioitu hyvin. Riittävän kokoinen sauna ja iso kylppäri kahdella sadevesisuihkulla riittävät takaamaan, että tarvittaessa kaikki mahtuvat yhtä aikaa saunomaan. Hintaan kuuluu aina lakanat ja pyyhkeet, sekä loppusiivous. Kohde on uniikki, eikä toista samantyyppistä Pyhältä löydy. Jos haluaa sekä mökkeillä, että igluilla, on Parkside just sopiva kohde!

Paritalohuoneistot sijaitsevat alle 5min ajomatkan päässä Luontokeskus Naavalta. Google Maps löytää tien perille. Matkan varrella ohitetaan monenlaisia mökkejä ja perille päästessä jo moderni ulkoasu hurmaa. Avaimen virkaa toimittaa sähköpostilla toimitettava koodi.

Sisään tullessa tuoksuu puu. Eteiseen on jätetty hyvin tilaa ulkovaatteille, kengille ja urheilukamppeille. Ulkoterassillekin mahtuu. Myös pesutorni ja kuivauskaappi löytyvät, ja eteisestä oma pikkuvessa. Todellinen lisäpiste perheen tai kaveriporukan kanssa majoittuville! Missään vaiheessa ei kerennyt muodostua jonoa.

Isompi kylpyhuone saunoineen pikkuvessan vieressä on ihastuttava valaistuksineen, kiukaineen ja pikku-ikkunoineen. Peilissä on iso meikkausvalo, ja suihkuja löytyy kaksi. Mustikan tuoksuiset pesuaineet ja poronsarvista tehdyt pyyhekoukut olivat kivoja mietittyjä yksityiskohtia. Vitsi mie tykkäsin tästä saunasta. Oltiin kaks yötä, ja tottakai olin molempina iltoina ylälauteella rentoutumassa.

Käytävällä on ovet molempiin makuuhuoneisiin. Toisessa sängyt on vedetty yhteen parisängyksi ja toisessa on twin.

Omaa rauhaa, mutta kuitenkin ihan vierekkäin.

Valaistus oli suunniteltu tunteella. Tunnelmavaloja voi säätää ja isommat valaisimet tuovat lisävaloa tarvittaessa. Ulkoseiniltä tutuiksi tulleet valot toimivat kauniisti käytävällä ja makuuhuoneissa.

Tummasävyinen käytävä on tehty kaappitilaksi, jossa on myös kätevä laskutila laukuille tai istumapaikka kenkien pukemiseen. Tummat sävyt ei ole yhtään synkeitä, vaan toimii. Käytävä jatkuu keittiönä ja olohuoneeseen liittyvänä ruokailutilana. Keittiö on läpeensä moderni ja varusteltu. Mikroa ei ole erikseen, mutta uunissa ilmeisesti on myös mikrotyyppinen ominaisuus. Sen verran hyvä varustelu löytyi, että järjestimme asunnolla brunssin yhdeksälle hengelle! Kaikille löytyi myös istumapaikka, sillä kuuden hengen ruokaryhmä ja olohuoneen sohva sekä nojatuolit riittivät sopivasti kaikille. Lisää tilaa olisi löytynyt vielä verannalta.

Olohuone ja siitä jatkuva lasinen veranta ovat Parksiden helmiä. Huomattiin vasta seuraavana aamuna, ettei koko huoneistossa ole mitään tauluja seinillä. Tänne ei tarvita koristukseksi lappimaisemavalokuvia tai poroverhoja. Suuret ikkunat ja tarjoavat Lappia parhaimmillaan, metsämaisema avautuu suoraan eteen. Lisäksi design-huonekaluja katselee mielellään. Olohuone on kalustettu Pohjanmaan Kalusteen tuotteilla. En ole koskaan googletellut hotellien tai majoitusten kalusteita, mutta äiti ihastui ensiksi nojatuoleihin ja mie ruokaryhmään. Nojatuolit eivät välttämättä näytä kovinkaan mukavilta, mutta äiti kertoi testanneensa viimeisen parin kuukauden aikana ”ainakin kaikkien huonekaluliikkeiden valikoiman, eikä yksikään tuoli oo tuntunut näin hyvältä.”

Olohuoneen kruunu on poronsarvista muotoiltu kattovalaisin, joka on tehty tilauksesta Parksidelle.

Täällä on haluttu panostaa paikallisuuteen ja suomalaisuuteen, sekä tehdä muutenkin ympäristöystävällisiä ja kestäviä valintoja. Tästä kertoo myös verannalle tuotu biotakka. Muutama kysyi instagramissa, onko takassa oikea tuli vai hologrammi, ja kyllä se aivan oikeaa tulta on, koska sen itse siihen sytytin 😀 Sen verran se kuitenkin on vain koristeena, ettei se erityisesti lämmitä. Eikä siinä saa esimerkiksi paistaa vaahtokarkkeja tai muutakaan, ettei systeemit hajoa. Kaunis se kuitenkin oli katsella. Harmitti etten ottanut kaukoputkeani mukaan. Verannalta olisi ollut loistavat spotit tutkia tähtitaivasta ja toki bongailla mahdollisuuksien mukaan revontulia! Siellä ei edes jäädy, koska sisältä voi laittaa infrapunalämmittimen päälle ja mennä sitten itse hetken päästä perässä. Itse laitoin villapaidan päälle, ja tarkenin.

Veranta oli ihan lempparipaikka varsinkin illalla. Jos kaipaa lomaltaan lasi-iglumaista tunnelmaa, mutta iglujen hinta, koko ja konsepti muuten ei istu ihan omaan suunnitelmaan on Parkside aivan loistava vaihtoehto. Viereissä olevien rinteiden valot sammutettiin muistaakseni aivan kohtuulliseen aikaan, joten valosaasteestakaan ei tarvitse olla huolissaan taivasta katsellessa. Mietin myös, miten ihanaa olisi ollut raahata joogamatto mukana ja tehdä aamuisin verannalla parit aurinkotervehdykset.

Verannalta on suora näkyvyys rinteille. Tästä voisi helposti vaikka valvoa perherinteeseen aamulla uskaltautuvia lapsia ja jäädä itse vielä sisälle hengailemaan.

Biotakka on mahtava, helppokäyttöinen ja tunnelmallinen lisä. Avataan vain biotakan rako ja sytytetään tuli pitkävartisella sytyttimellä. Ja kattokaa nyt noita maisemia.

Sivuseinällä oleva korkea ikkuna on kuin portaali toiseen todellisuuteen. Sen eskapistisempaa taidetta ei kyllä tarvita! Heräsin molempina aamuina seitsemältä valoon ja vain tuijotin sohvalta ulos. Kun valoon tottui, nukahdin vielä tunniksi.

Joo, mie nukuin sohovalla, ja hyvin nukuinkin. Saivat minun kunniavieraat parhaat paikat. Äitille ja iskälle twinhuone sekä pikkuveljelle tyttöystävineen parisänky. Mie nautin saadessani herätä auringonvaloon ja tuijottaa tuota ihanaa ikkunaa.

Meillä oli tosi kivaa. Valehtelematta vietin Pyhällä kevättalven parhaan viikonlopun perheen kanssa hiihtäen ja ulkoillen. Kumpa meillä olisi ollut enemmän aikaa. Ensi vuonna otan kyllä enemmän lomaa kuin yhden perjantain. Kyselin nimittäin jo varausta ensi vuodelle samaan aikaan. Haluan tänne uudestaan! Harkittiin jopa, että pitäisikö varata kokonainen talo, jotta voitaisi viettää kunnolla koko perheellä aikaa. Olohuoneet on kyllä sen verran isoja, että pystyy viettämään iltaa vaikka vain toisella puolella. Kaikenkaikkiaan voin suositella Parksidea varauksetta. Tykkäsin todella paljon. Kodikkuutta, hotellimaista tunnelmaa, rauhaa, tilaa ja luksusta. Täältä ei puuttunut kyllä mitään!

Koe lisäksi ainakin nämä Pyhätunturilla:

Tsokan vohvelit ja kävelyhissi ylös. Voi myös kävellä alas.

Perjantaina meitä halutti mennä katsomaan auringonlaskua Huipulle. Sinne pääsee PyhäExpressillä, vaikkei olisi laskettelemassakaan. Lipun saa vaikka suoraan kännykkään, tai jonottamalla vuokraamosta. 11 euroa. Huipulla Ravintola Tsokka palvelee viiteen saakka, tai sitten ehkä myöhempään. Jokatapauksessa vohvelit olivat nousun arvoisia. Saa myös gluteenittomana ja tarvittaessa vegaanisena. Minun gluteeniton vohveli savujuustolla ja mustikkahillolla oli aivan täyskymppi. Suunniteltiin kävellä huipulta alas merkittyä reittiä, mutta ylhäällä puhalsi vähintään myrskylukemat. Saatiin kahvilasta ohje kävellä alas sinisen rinteen vasenta reunaa. Se oliki jännä seikkailu se! Sininen hetki sinisessä rinteessä oli aikamoisen upea.

Luontokeskus Naava

On meidän luottopaikka käydä syömässä Pyhällä. Tosi hyvät keitot! Luontokeskuksen puolella voi tutustua Lapin luontoon vähän tarkemmin.

Tiaislaavu ja Tunturiaavan luontopolku

Ihan mahtava reitti vaikka lyhyeen aamureippailuun ja vaihtoehdoksi hiihtämiselle. Muistan käyneeni joskus ruska-aikaan Tiaislaavulla muutama vuosi taaksepäin. Reitti alkaa ihan parin sadan metrin päästä taloilta ja reititys on selkeää. Matka on helppo ja lyhyt jos on vaikka lapsiakin mukana. Tiaislaavun hauskinta antia ovat tosi kesyt kuukkelit, joita saattaa tulla kerralla useita kujertamaan laavun viereisiin puihin ja samalla ryöstämään kädestä pullanpalaset ja muut pikkuherkut. Siinä on jo aikuisellekin ihmettelemistä!

Lisäksi tottakai hiihdä, hiihdä hiihdä!

Pyhä on täynnä ihan mahtavia talviaktiviteetteja ja kesä-syksykaudellakin vaellusreitit on vertaansa vailla. Luostokaan ei ole kaukana jos haluaa vaikka kylpylään, tai jaksaa hiihtää niiin pitkälle.

Lisää fiilistelyjä löytyy minun IG-kohokohdasta ”P Y H Ä”!

Kivoja kevätkelejä kaikille 🙂

> Parkside Pyhän varauskalenteriin <

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply