Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Perjantaitreffit on pelastus viikolle ja suhteelle

torstai, 27 helmikuun, 2020

Me oltiin vielä syksyllä aktiivisia ulkonasyöjiä. Rahaa kului aivan älyttömästi kun saatettiin ihan tuosta noin vain päättää, että tiistai-iltaan sopisi aivan just loistavasti vaikka pihvi puoliksi Stefans Steakhousessa. Olihan se hauskaa, hienoa ja sellaista, mutta ehkä arki ja juhla sekoittui vähän liiaksi. Meni pää vähän pyörälle. Mie oon ainakin huomannut, että elän Tampereella kokoajan niinkuin olisin vähän niinkuin ”lomalla”. Täällä on niin paljon kaikkea ja valikoima huimaa päätä verrattuna Lappiin.

Eräs ystäväni kertoi aloittavansa jokaisen viikonlopun lasillisella viiniä. Perjantaina, heti töiden jälkeen joku kiva riesling ja ai että. Sillä lähtee viikonloppu mukavasti. Se lasillinen oli symboli sille, että jätetään hanskat naulaan pariksi päiväksi ja nyt saa luvan rentoutua. Mulla kilkatti se ajatus kivasti. Ehdotin Sonjalle, että mitä jos mekin tehtäisi jokin siirtymäriitti viikonloppuun. Ei välttämättä samanlainen, mutta jotain kivaa.

Lopputuloksena syntyi perjantaitreffit.

Joka perjantai-ilta varataan vain meille. Ja yleensä jostain pöytä.

Meillä on ollut kamalan kivaa! Näitä iltoja on ollut superhauska suunnitella. Ravintolakäynnit saa ihan erilaisen ulottuvuuden kun suunnitellaan, harkitaan, tutkitaan listoja ja mietitään mitä laitetaan päälle. Aikaisempi extempore-meininki ei ole täysin jäänyt pois, mutta ollaan saatu ihan uudenlainen elämys tähän rinnalle. Entistä parempikin vielä. Tärkeintä on vaan keskittyä yhteiseen oloon ja siihen, että päästään viettämään aikaa pikkuyksiön ulkopuolelle. Tai siis, useimmiten ainakin. Muutamat treffit on vietetty kotona tehden esimerkiksi itse pizzaa tai korkkaamalla pieni viini kotona ja katsottu vaikka leffaa.

Pointti on vielä se, ettei treffi-illan tarvitse olla kamalan kallis. Se voi olla pizza puokkiin jossain kadunvarsipizzeriassa ja pepsi maxit päälle. Toki me tykätään myös laittautua ja siirtyä johonkin hauskaan ympäristöön, josta saa hyviä cocktaileja ja kivoja pikkuannoksia. Ai että niitä on ollut kiva odottaa. Meille on kerennyt jo muodostua yksi ihan uusi lempparipaikkakin.

Tässä kuitenkin muutama testattu ja hyviksi treffipaikoiksi valkattu paikka Tampereella:

Tapas Bar Inez,

Pellavatehtaankatu 19

Ihan mainioita tapaksia! Täällä saa tilata laittamalla korttiin rastia ruutuun ja antamalla kortin tarjoilijalle. Hauskaa ja helppoa. Saa helposti kulutettua enemmän kuin oli tarkoitus, koska kaikkea haluttaa maistaa. Vuohenjuusto pinjansiemenillä ja hunajalla oli taivaallinen. Sangrialle myös pisteet. Kannattaa varata pöytä, jotta ei jää ilman.

Huber

Aleksis Kiven katu 13

Tykätään syödä pihvi puoliksi, mutta ei kovin isoa ja todellakin vain puoliksi. Huber oli ollut meidän must-listalla jo pitkään ja varattiin sieltä pöytä erääksi perjantaiksi. Päästiin parvelle kivaan paikkaan ja oli kyllä tosi kiva ätmös. Pidin siitä industrial-hengestä. Tarjoilija yritti hiukan painostaen myydä meille 300 gramman pihviä, kun kerrottiin haluavamme syödä puoliksi. Huberissa ei ole jokapäivä samanlaiset pihvit tarjolla, vaan tarjonta riippuu päivän leikkuista. Tarjolla oli siis haluamastamme erästä 180gramman ja 300gramman vaihtoehdot joiden välillä punnitsimme. Epäilimme suuresti jaksetaanko sitä isompaa, koska ei olla aikaisemminkaan syöty niin paljoa. Pidämme lihasta, mutta ei kuluteta sitä todellakaan paljoa. Hintaero oli toki myös suuri. Tilattiin sitten se pienempi ja kyllä se oli hyvä! Lisukkeet toimi ihanasti, ja punaviini toki myös.

Oli mukava testata Huber, kun siitä niin useasti ohi kävellään, mutta kyllä äänet silti menee enemmän Stefans Steakhouselle, jos Tampereella haluaa hyvää pihiviä!

Plevna Panimoravintola

Finlaysonin tehdasalue

Plevnan makkarat on sellainen juttu, että tuskin on edes tamperelainen jos niitä ei ole maistanut. Meillä oli vähän suunnittelematon perjantai, ja päädyttiin sitten Plevnan kivalle verannalle. Siellä ollaan monesti käyty yksillä ja kaksilla aikaisemmin, mutta ei aikaisemmin syömässä.

”Baijerilainen” annos kahdella makkaralla oli oikein kiva ja uppopaistetut sipsit kylykeen sopivan tuhti ja rasvainen lisuke. Hunajasiideri vain toimii! Ihanaa mättöä, jonka jälkeisenä aamuna silmät on muurautuneet umpeen jos ei muista juoda ainakin litraa vettä.

Sandro

Kauppakeskus Ratina, Vuolteenkatu 5

Lihaisten elämyksien jälkeen varattiin pöytä ystävänpäiväksi Ratinan Sandrosta. Tämä oli todella positiivinen ylläri! Mulla on Sandro-kokemuksia ainoastaan brunssilta ja Helsingistä. Ensinnäkin, saatiin aivan ihana pyöreä pöytä ikkunan äärestä. Saatiin kääntää ravintolasalille selkämme ja katsella ulos sinistyvää taivasta. Tällä konstilla fiilis kauppakeskusravintolasta katosi ihan kokonaan. Tilattiin alkuun dippilautanen avocado-yrttipestolla, pistaasilla ja labnehilla. Olin siirtynyt lääkärinmääräyksestä aikaisemmin samalla viikolla gluteenittomalle ruokavaliolle, mutta onneksi Sandro handlaa gluteenittomatkin. Täällä dippien kylkeen sai lisähinnalla aivan tajuttoman hyvää ja kuumaa sahramileipää. Se dippi oli uskomattoman hyvää ja sitä oli onneksi runsaasti. Pääruuaksi jaettiin lammasvarras ja nappiin meni sekin. Dippailtiin sitä lammasta vielä jäljelle jääneessä dipissä ja tuli fiilis, että tänne tullaan vielä uudelleen.

Meille sopii kyllä ihan todella hyvin tämä annosten puolitus. Saadaan sillä ruokaa aina tarpeeksi, koska ravintola-annokset on yleensä sen verran suuria ja samalla säästetään kuluissa. Vaikka syödään useasti ravintoloissa, ei tule mitään järkyttäviä laskuja.

Salsallada

Näsilinnankatu 21 C

No tässä se meidän lemppari!

Ihan hassua, että tällaista täydellistä tapasravintolaa ollaan etsitty täältä kauankin, ja sitten ei muka oltu keretty testaamaan tätä. Salsallada on kaiken huipuksi yksi lähimpiä ravintoloita meiltä, mutta sijaitsee sen verran hassusti sivukujalla, ettei ole tullut käveltyä paljon ohi. Lyhyesti: ihana sievä miljöö, todella hyvät cocktailit ja jumalaiset valkosipuliöljyssä tiristetyt jättiravun pyrstöt! Sliderit espanjalaisittain manchegolla ja serranokinkulla oli aivan kielen vieviä ja no, eipä ollut muussakaan valittamista. Nykyään meidän suunnitelmat alkuviikolla pyörii tyylillä: ”mennäänkö Salsalladaan vai onko jotain muita ideoita?” Minkäs sille voi jos on löytänyt näin hyvän!

> Seikkailumielellä-blogin juttu Salsalladasta <

Ja kuten arvata saattaa, ollaan menossa huomenna taas Salsalladaan. Valkosipuliravut kutsuu jo meitä! Tällainen järjestely tuntuu niin kivalta. Vaikka oltaisi muutenkin suurin osa illoista yhdessä kotona, on perjantait ihan erityisiä yhteiselle rauhoittumiselle, uuden suunnittelulle tai ihan vain keskustelulle. Syömisen jälkeen me yleensä vain siirrytään tyytyväisenä kotiin ja mennään aikaisin nukkumaan.

Onko teillä jotain omia siirtymäriittejä viikonloppuun vai onko täällä enemmän fiilispohjalla kulkevia? Olisi hauska kuulla!

Loppuun pieni toive: Kommentteihin saa todella mielellään jakaa vinkkejä hyvistä treffipaikoista Tampereella! Plussaa, jos annokset sopivat jaettavaksi.

> Lyhyenä hetkenä-blogissa myös ihana treffiboksivinkki! <

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply