Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Lähes luksusta – Triplakuplassa kaikki on ihanan helppoa

keskiviikko, 5 helmikuun, 2020
*yöpymisen tarjosi Original Sokos Hotel Tripla

Oh yes! Been there. Mistään hotellista en ole etukäteen kuullut niin paljon ristiriitaisia juttuja kuin tuliterästä Sokos Hotellien Original-perheen jäsenestä, joka on juuri avannut ovensa Pasilan aseman, eli Kauppakeskus Triplan yhteydessä. Toisten mielestä ei ole mitään ideaa edes harkita hotellia johonkin kauppakeskukseen, ja rakennuskin näyttää kuin kuplamuovilla päällystetyltä. Mutta mie se en olekaan elänyt nuoruuttani ostareilla ja kaupungeissa. Ja sitä paitsi sanompa vaan tässä suoraan jo heti aluksi:

Tripla on ehdottomasti hienoin yöpymäni Sokos Hotel!

Mie se kyllä voin sanoa. Olin Original-hotellien brändibloggaajana 2015. Täällä on viety originaalius ihan uudelle levelille. Tämä on tunnelmaltaan luksus, mutta sydämeltään Original. Vastuullisuus, yhteisöllisyys ja paikallisuus on se tärkein juttu.

430 huonetta.

Loistava sijainti.

Upeat maisemat.

Harkittu ja nykyaikainen sisustus.

Turhuudet riisuttu.

Tärkeimmät jätetty.

Oli pakko sanoa sisustussuunnittelijalle Sancy-sviitin kierroksen jälkeen:

”Mikään ei kieli siitä etteikö tämä hotelli voisi olla esim. Kööpenhaminan keskustassa.”

Käytävillä tuoksuu puu, Kylä-kahvilassa on paikallinen urbaanin taiteen vaihtuva myyntinäyttely, rauhoittava, moderni ja simppeli sisustus, valtavia ikkunoita Helsingin näkymillä on joka puolella. Mulle isot ikkunat näköaloilla on aina se paras elämys. Voi olla vaikka miten hieno hotelli, mutta jos joudun katsomaan ikkunasta betoniseinää, ei se vain ole sama asia.

Konferenssipuolen valtavat kattokruunut ovat kierrätystavaraa entisestä Herkku-myymälästä. Kyseessä on vain yksi esimerkki kierrätyksestä ja vastuullisuudesta. Rakentaminen on saavuttanut korkeimman mahdollisimman platina Leed-ympäristösertifikaatin ja hotellille haetaan myös Green Key, joka on melkeimpä oletuksena Sokos Hotellissa.

Kuulimme esittelykierroksella miten pasilalaiset oli otettu mukaan hotellin suunnitteluun ja yhteisöllisyyden kehittämiseen. Hieno homma! Asian pitäisi olla toki arkipäivää jo kaikkialla, mutta täällä se on sitä jo todella.

Vastuullisuus, konsepti ja tarinat ovat aina kiinnostavia, mutta kyllähän sitä hotellin valitsee mielellään myös huoneen perusteella.

Mie valitsen aina näköalat ja ammeen monen muun asian yli. Triplasta löytyi molemmat.

Ainakin tästä huoneesta. Lähetäämpä kattomaan!

Kulmahuone 1506

Kulmahuoneessa on sitä jotain, ja se jokin on toki ikkunat kahteen suuntaan. Ulos näkee sängyltä nousematta. Ihan  p a r a s t a.

Siis katsokaa nyt!

Erikoisuutena kylpytakkien viereen oli laitettu yömyssyt. En tiedä mikä juttu, mutta huvitti 😀 En pystyisi nukkumaan tämän pehkon kanssa vielä myssy päässä, mutta ehkä se toimisi jonkun hauskan pariskuntareissun yhteydessä.

Huoneesta ei löydy jääkaappia tai minibaaria. TV-tasona toimiva puinen kaapisto oli ainoa säilytystila, mitä huoneesta löytyy. Eteistilassa on toki naulakko päällystakeille, mutta muuten tilaa hengarivaatteille löytyy vain tasolta pikkutilalta. Tässä näkyy käytännössä mitä se turhasta tavarasta riisuminen tarkoittaa tässä hotellissa. Ja hyvä niin. Melkein missä tahansa muussa hotellissa se jääkaapin puuttuminen saattaisi ärsyttää, mutta täällä se on vain loogista. Samasta rakennuksesta kuitenkin löytyy 24/7 auki olevia kauppoja ja ravintoloita, joihin pääsee käytännössä vaikka pyjama päällä hakemaan lisää… ihan mitä vaan! On tehty siis elämä helpoksi.

Huoneesta löytyy tietenkin amme, koska must. Tämä ei ole Triplassa oletuksena kaikissa huoneissa, mutta monista löytyy. Varauksen yhteydessä voi esittää toiveen. Meille kylpyyn pääsy on suurinta luksusta hotellielämässä. Olette varmaan jo huomanneet, että mie olen viimeaikoina valinnut hotellini osittain vain sen perusteella missä pääsee ammeeseen. Koska kotona ei ole, tarvitaan silloin tällöin kylpylomia. Kylpylääkään ei tarvita, jos löytyy kunnon kylpy vaahdolla. Täältä hep!

Ja miten ihanaa muutenkin päästä täysin uuteen, siistiin, kiiltävään ja moderniin huoneeseen. Kylppäristä sen uutuuden viimeistään huomaa. On hauskaa ajatella, että on ehkä jopa historian ensimmäinen kylpijä koko ammeessa.

Tripla oli ihan paras paikka rentoutumiseen matkamessupäivän jälkeen. Me vain jämähdettiin sängylle katsomaan valon sinistymistä ja nukahdettiin siihen.

Aamiainen

Noustiin samaa aikataulua auringon kanssa ja aamukahvin tuoksua seuraten tultiin aamiaiselle. Isossa valoisassa tilassa oli paljon ihmisiä, mutta onneksi myös paljon tilaa. Oli ehkä ruuhkaisin aika syödä, mutta löydettiin silti rauhallinen spotti läheltä ikkunaa. Tarjolta löytyi tarvittava, mutta ei mitään liikaa. Hävikki on minimoitua. Meille kerrottiin ylijäämäpuurosta tehtävän esimerkiksi pannukakkuja. Minulle puuro maistui ja kasasimme muutenkin tottuneesti lautaset täyteen kaikkea ihanaa.

Täyden kympin ansaitsee ihan omituisen ihana munakokkeli. Yleensä ne ovat hotelliaamiaisilla joko vähän outoja tai korkeintaan ihan ok. Tällaista kermaista en ollut aikaisemmin maistanut! Original-aamiainen ei erikoisuuksilla koreile, mutta se ei jätä aamiaista silti mitenkään ”riisutuksi”. Näläkä ei varmasti kenellekään jää.

Hotelliaamiaiset ovat kylpyjen lisäksi parasta lomilla. Tai vain ihan pitkillä viikonloppuvisiiteillä.

Kahvi oli myös erinomaista!

Pdimme molemmat Triplan konseptista, sijainnista ja varsinkin niistä maisemista.

Tämä on tulevaisuudessa yksi varteenotettavimpia kohteita yöpyä esim. myöhäiseltä lennolta tullessa, kun ei jaksa jatkaa heti Tampereelle saakka. Tänne on uskomattoman helppoa tulla. Kaikki on samassa paikassa, kunhan vain nousee junasta. Vasta Tampereella tajusimme, ettemme itseasiassa olleet poistuneet junaan nousua lukuunottamatta lainkaan ulkoilmaan ennen Tamperetta.

Eniten pidin siitä miten puitteet toivat luksusta.

Toisille luksus tarvitsee viisi tähteä ja tietyt palvelut. Toisille luksus on vain yö ihan missä tahansa hotellissa, kunhan on rauhallista ja saa nukkua pitkät unet.

Minulle luksusta tuovat näköalat, moderni ja uudelta tuoksuva miljöö, amme, hyvä aamiainen ja sijainti. Vedenkeitin kahvilla ja teellä, sekä kylpytakit ovat vielä ekstraa.

Tripla ei ole luksushotelli, mutta se voi hyvinkin tarjota puitteet luksustunnelmoinnille. Eikä minulla ole mitään tarvetta sanoa niin, jos en itse usko niin.

Mitäpä mieltä te oletta? Instan kautta sain jo hyvän tukun viestejä, joissa kerrottiin jo tehdyistä varauksista hotelliin. Voin suositella. Tripla oli helposti lähestyttävä, mutkaton ja tosi kiva. Me niin tullaan uudestaan.

Keskustelin ennen postauksen julkaisua vielä Sonjan kanssa otsikosta.

M: Voinko mie nyt laittaa tähän, että Triplakuplassa kaikki on IHANAN helppoa? Että meneekö se nyt vähän mehusteluksi?

S: Ei! Se OLI ihanan helppoa. Ikinä missään ei ole ollu mikkään nuin ihanan helppoa. Ja sitä paitsi siellä todellakin oli kuin kuplassa.

Niin kerta. : D

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Minni123 maanantai, 10 helmikuun, 2020 at 16:16

  Moikka! Kiitos tästä postauksesta, vaikuttaa todellakin paikalta, jossa viihtyy mielellään. 🙂 Löysin vasta blogisi googlatessani matkajännitystä. Itse kärsin hyvin samanlaisesta vaivasta yhdistettynä reissurakkauteen, ja kiinnostaisikin kovasti tietää, mikä on sinun tämänhetkinen tilanteesi asian suhteen. Onko jännitys/oireet helpottaneet ja oletko löytänyt toimivia keinoja jännityksen hallintaan? Kommenttiboksistasi löytynyt ASMR-menetelmä oli itselleni täysin uusi asia – tutustuttava heti! Kiitos jos ehdit vastailla! 💛 terkyin: Minni

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 16 helmikuun, 2020 at 15:19

   Hei kiitos kivasta kommentista 🙂
   Mie lensin viime viikolla pitkästä aikaa ja pakko sanoa, että kyllä se lentäminen ja reissujännitys on edelleen olemassa. En taida niistä kokonaan päästä koskaan. Niihin on ehkä oppinut siedättymään, mutta ne on silti olemassa. Rutiinit ja omat systeemit helpottaa. Ne asmr-pätkät, omat soittolistat ja meditaatiot on ihan kullanarvoisia mulle! Samoin aina on pakko tehdä pakkauslistat ja hoitaa pakkaaminen hyvissä ajoin, ettei siitä tarvi stressata erikseen lähtiessä. Sellainen korostettu rauhallisuus ja hyvin varattu aika kaikille siirtymille helpottaa oloa jo ihan suunnitteluvaiheessa. Toivottavasti sieki saat helpotusta sinun jännitykseen ja tuo asmr voisi auttaa sinuakin 🙂

 • Reply Minni123 maanantai, 10 helmikuun, 2020 at 16:17

  Moikka! Kiitos tästä postauksesta, vaikuttaa todellakin paikalta, jossa viihtyy mielellään. 🙂 Löysin vasta blogisi googlatessani matkajännitystä. Itse kärsin hyvin samanlaisesta vaivasta yhdistettynä reissurakkauteen, ja kiinnostaisikin kovasti tietää, mikä on sinun tämänhetkinen tilanteesi asian suhteen. Onko jännitys/oireet helpottaneet ja oletko löytänyt toimivia keinoja jännityksen hallintaan? Kommenttiboksistasi löytynyt ASMR-menetelmä oli itselleni täysin uusi asia – tutustuttava heti! Kiitos jos ehdit vastailla! 💛 terkuin: Minni

 • Leave a Reply