Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Kylpyläharrastus going strong – St. Pierre Park Guernseyssä

tiistai, 14 tammikuun, 2020

Sain siskoltani Tarulta ehkä joulun parhaimman lahjan. Taru oot best!

SPA DAY, eli kylpyläpäivä Guernseyn yhdessä kivoimmista hotelleista St. Pierre Parkissa.

Kylpyläpäivän konsepti on kiinnostava ja ihan erilainen kuin mihin sitä on Suomessa tottunut. Pitkään mulla on ollut kylpyläkäynneistä sellainen samanlainen käsitys kuin alakouluikäisenä. Jos joku olisi multa silloin kysynyt täydellisen kylpyläpäivän reseptiä, vastaus olisi ollut kutakuinkin:

”Kolmeksi tunniksi polskuttelemaan ja liukumäkeen, jonka jälkeen burgerille tai pizzalle!”

Edelleen voisin tuollaisen setin myös ottaa, mutta tämä rentoilusysteemi sopii nykyisenlaiselle (kiireinen, stressaantunut, väsynyt) minulle paljon paremmin. Itsenäisyyspäiväviikonloppuna se oli suorastaan täydellistä.

Päiviä voi suunnitella omaan tarpeeseen ihan miten haluaa ja hinta muodostuu sen mukaan. Yleensä pakettiin kuuluu hoitoaikaa 25-105 minuuttia, 1-3 ruokalajin lounas tai iltapäivätee, sekä vapaata aikaa altailla, saunoissa ja loungessa. Meillä oli aamupäiväpainotteinen elämys kahden ruokalajin lounaalla ja 55min hoidoilla.

Taru oli ottanut perjantain vapaaksi töistä, ja vaellettiin hotellille myrskytuulessa. Perjantaina ei olisi älytöntä ruuhkaa, jota viikonloppuna saattaisi olla odotetettavissa. Ilmoittauduttiin respassa ja mentiin vaihtamaan ylle päivän asut. Ihan parasta, että kaikki kamppeet sai vain jättää pukuhuoneen kaappiin, ja kulkea hotellilla pelkässä kylpytakissa.

Spa day alkoi 55 minuutilla hoitoja.

Meillä oli hoidot yhtä aikaa erillisissä huoneissa. Minut ohjattiin ihanaan tilaan, johon olisin todellaki voinut jäädä vain hengailemaan. Pehmeällä äänellä ja vain tarpeelliset asiat puhuva terapeutti teki ensin selkä-niska-hartiahieronnan, jonka jälkeen vielä virkistävän kasvohoidon. En tiiä olinko kokemuksen jälkeen kuin uudestisyntynyt vai valmis kahden tunnin päikkäreille. Jokatapauksessa, se oli just sitä mitä tarvitsin just silloin. Ne päikkäritkin olisivat itseasiassa onnistuneet, koska hotellilla on spa-asiakkaille oleskelulounge, jossa on isoja leponojatuoleja, paljon aikakauslehtiä, valikoima teetä ja hedelmävesiä.

Me kuitenkin kääriydyttiin kylpytakkeihin ja hivuttauduttiin ravintolan puolelle. Ruuan oli saanut saapuessa valita itse listalta, joten ei tarvinnut kuin tilata erikseen juomat. Olishan täältä saanut vaikka samppanjaa, mutta me jätettiin ne toiseen kertaan. Oli muuten hyvät vaihtoehdot! Alkupalakala kapriksilla oli ihan super ja minun risotto tuhti ja juustoinen. Just niinkuin pitää. Jaksoin syödä ehkä kolmasosan ja olin ihan ähkyssä. Sopivasti.

Maha täynnä ei sais uida, mut ei se meidän pulikointi mitään kuntouintia ollutkaan. Vaan olipa upea vasta uudistettu allasosasto.

Ei ollut liukumäkiä ja päämäärättömästi ajelehtivia uimakellukkeita missään. Eikä kyllä minkäänlaista ruuhkaa. Ihanan rauhallista. Meidän lisäksi paikalla oli vain muutama pariskunta.

Tällaisesta mie pidän. Siis edelleen, voi että ku Suomessakin olisi enemmän tällaisia aikuisten rentoilukulpylöitä! Vaikka edes perhekylpylöiden yhteydessä.

Ei se tyylikkyydessä voittanut instaystävällisintä tietämääni spata Tallinnan Telegraaf Hotellissa, mutta hieno se oli. Isompi ja valoisampi. Saunoissa oli myös tilaa. Terassilla oli kuuma allas kaikille kokeilunhaluisille. Ei muuten, mutta ulkona oli myrsky ja vettä satoi vaakatasossa. Olipa islantilaistyylinen elämys!

Esimakua spa day-kokemuksista sain jo lokakuussa Hotel Telegraafista Tallinnassa. Ei taida olla päivääkään, etten haaveilisi visiitistä takaisin.

Onko kylpylöinti teidän juttu? Onko suomalaista suosikkia?

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply