Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Uusi vuosi 2020 vaihtui Grand Hotel Tammerissa

maanantai, tammikuu 6, 2020

… viisi, neljä, kolme, kaksi, yksi…!

Huudettiin lähtölaskenta uuteen vuosikymmeneen Radisson Blu Grand Hotel Tammerin juhlasalissa paljetteihin, puuhkiin, maskeihin ja pukuihin sonnustautuneiden ihmisten keskellä.

Melekeen niinkuin elokuvissa!

Tammerissa on kautta hotellin historian pidetty juhlia ja otettu hienosti vastaan uutta vuotta. Mie seuraan suurena fanina Tammeria facebookissa ja olinkin heti hököllä, kun uuden vuoden bileet tulivat julkisiksi ja varaukseen. ”Masquerade Night” ja kolmekymmentäluvun menu kuulostivat vain liian hyvältä missata. Marssittiin Tammeriin kahville ja varattiin samantien paikat.

Lainasin äitiltä 20-luvun tyylisen mekon, ja vihdoin vanha venetsialaismaskikin sai luvan näyttäytyä ihan oikeissa asiaan kuuluvissa partyissa.

Siis tällaisia tapahtumia mie niiiin olin odottanut. Lappilaiselle ihanan harvinaista herkkua. Oli niin upeaa nähdä miten ihmiset oli panostaneet asuihinsa maskeja myöten. Ja onhan Tammer nyt ihan super upea paikka järjestää pukujuhlia! Melkein harmitti, etten ollut hankkinut ihan kokopitkää iltapukua. Ehkä nyt osaa aavistaa tulevaa varten, että kaupunkilaiset ne kyllä osaa pukeutua.

Sisällä näytti  i h a n a l t a. Portaikkoon oli tehty täydellinen selfiepaikka. Olin yrittänyt tutkia etukäteen netistä millainen ilta olisi tiedossa. Facebookin kautta selvisi menu ja ohjelmanumerot, muuten kaikki jäi yllätykseksi. Alkuun kerrottiin hiukan historiasta ja Tammerin juhlavuodesta.

Pääosassa oli toki ruoka.

Blinejä kaikilla herkuilla.

Kokonaisia katkarapuja, joita minulle vieressä istuva ystävällisesti opetti oikeaoppisesti kuorimaan ja syömään.

Silliä, a la Russe. Luojan kiitos opin Islannissa rakastamaan silliä.

Vasikanpaistia.

Ihanaa leipää.

Sacherkakkua.

Jääkarpaloita kinuskikastikkeella.

Ja niin paljon kaikkea ihanaa.

Illallisen menu oli saanut inspiraationsa vuodelta 1934.

Tilattiin kyytipoijjaksi pullo cavaa. Kupliva olikin uuteen vuoteen ainoa oikea valinta!

Ja kyllä me syötiinkin. Blinit oli ehkä paras juttu ikinä, ja noin hyvää sacheria en oo syönyt edes Salzburgissa.

Onneksi Tampereella on useassa ravintolassa juuri bliniviikot alkamaisillaan, joten sitä ihanaa saa vielä pitkään.


Ohjelmassa oli Olivia Rougen burleskiesitys ja DJ Juissin tahdittamaa swing- ja jazz-tyyppistä tanssimusaa kaupungin vanhimmalla tanssiparketilla. Piti sekin toki käydä kokemassa, vaikka oletusarvoisesti en tanssimisesta pidä lainkaan. Ainakaan siihen saakka kun pääsen tanssimaan. Kolme hauskaa biisiä riitti meille ja oltiin ihan nääntyneitä!

Kaupungin oma ilotulitus oli myös aikataulutettu, jos joku halusi lähteä niitä erikseen Ratinaan katsomaan. Me muiden muassa tyydyimme vetämään niskaamme viltin ja tulemaan hotellin etupihan portaille vilkuilemaan. Valitettavasti yläterassille ei ollut pääsyä tähän aikaan vuodesta.

Introvertin välikuolema on pitkissä illoissa ihan must juttu. Onneksi lempparipaikassamme Vihtorin kirjastolla tai verannalla ei ollut melkeimpä ketään ruokailun päätteeksi. Karattiin sohville loikoilemaan puoleksi tunniksi cavalasit kourassa. En tiedä ihanampaa paikkaa koko kaupungissa. Veranta on minun suosikki kaikenlaiseen rentoon ystävien tapaamiseen tai omiin yksityisiin kahvihetkiin. Aina niin rauhallista. Taustalla soi korkeintaan joku hiljainen jazz. Parempaa olohuonetta ei ole olemassakaan!

Näköjään Masquerade Nighteja on ollut jo yli 70 vuotta sitten!

Puolilta öin päästiin huutamaan porukalla lähtölaskentaa. Huipennukseksi ylätasanteelta heitettiin alas ilmapalloja, joissa oli sisällä palkintoja. Melkoinen kuhina saatiin aikaiseksi ja piti itsekin hengitystä tasailla pallottelun jäljiltä! En saanut voittopalloa, mutta olishan se nyt vähän liikaa taas ollut : D H-hetken jälkeen käveltiin upeassa yössä kotiin. Oli kyllä mukavaa. Ihanaa, että tällaisen illan jälkeen pääsi vielä omaan sänkyyn nukkumaan.

Koko lysti, eli illallinen kustansi 56 euroa per nenä. Otetiin siihen päälle vielä pullo cavaa puoliksi, joka riitti mainiosti illallisen seuraksi. Juuri ennen puolta yötä ottamani rooibostee oli 4 euroa lisää. Ei mitenkään edullista, mutta ei sellaista tältä illalta nyt odottanutkaan. Tapahtumaan sai tulla siis myös vain syömään, jos pelkkä menu inspiroi.

Ehkä joskus siis otetaan uudelleen!

Hyvää uutta vuotta 2020!

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply