Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Chocolala – on myös sinun tekemiä suklaakonvehteja

lauantai, 9 marraskuun, 2019

*Hotel Telegraafin ja Sparkling Groupin kutsumalla blogimatkalla*

Oletko koskaan tehnyt itse suklaakonvehteja? Kiinnostaisiko opetella?

Lahjaksi, omaksi huviksi, tai vaikka jouluksi.

Jos olet matkaamassa Tallinnaan vaikka joulutoreille, tai vaikka ihan muutenkin, varaa paikka parin tunnin suklaakurssille! Chocolala järjestää niitä ihan Vanhan Kaupungin ytimessä.

Paikka on I-H-A-N-A.

Suklaapuodit ovat muutenkin minun heikkous. Chocolalan puodissa on jopa suklaaputous ja tietenkin aikamoisen huumaava suklaan sokerinen ja paksu tuoksu. Yritin säästää itseäni, enkä alkanut tutkimaan suklaavalikoimia suuremmissa määrin. Sen sijaan joulupukin oloinen Jaan otti meidät sydämellisesti vastaan ja kuljetti alakerran bunkkeriin. Siellä holvissa parhaassa tallessa on salaisia suklaareseptejä ja suklaata. Sinne meitä ei päästetty kurkkimaan, mutta stooreja kerrottiin kokoajan niin tiukalla varmuudella, että samat jutut oli varmasti kerrottu sadoille ennen meitä.

Jaan oli ollut aikaisemmin tiedemies ja hostannut omaa radiota, Elmaria. Ikävän pilkahdus äänessään kuulimme miten aikoinaan Elmar oli ollut Eestin toiseksi tunnetuin brändi heti suklaamerkki Kalevin jälkeen. Nykyään Jaan tekee myös suklaata ja opettaa suklaan saloja myös muille. Tarinoinnin ohessa meille puettiin päälle sadetakkien näköiset suojapuvut ja saimme käydä käsipesulla. Sitten duuniin! Omiin muottiastioihin saimme ohjeistuksen mukaan laittaa niin paljon ja minkälaisia täytteitä kuin meitä huvitti, kunhan jättäisimme 2mm rakoa, jotta pohjustuksen saa tehtyä. Helpommin sanottu kuin tehty.

Ei ole suklaan tekeminen erityisen helppoa, vaikka suurin osa siitä meidän itse suorittamasta hommasta olikin lähinnä suklaaganachen läträämistä sekaisin erilaisten makujen kanssa. Ganachea sai sekoittaa esimerkiksi marjalikööriin, Vana Tallinnaan tai koivuiseen liemeen, jota itse päädyin käyttämään ainakin puoleen omista konvehdeista. Täytteitä muuten oli jokalähtöön: kuivatuista marjoista pähkinöihin, kookoshiutaleisiin ja ties minkämoisiin hitusiin. Omiini laitoin vähän kaikkea. Samalla Jaan kertoi stooreja suklaan syntyperästä. Espanjalaisten saavuttua Amerikkaan ja maistettua kaakaota vuosisatoja takaperin oli tullut puheeksi suklaan syntinen puoli. Oli tultu johtopäätökseen, ettei kaakao voi olla syntiä, koska synti ei voi maistua niin kitkerältä!

Konvehtien kovettumisen ajaksi meidät passitettiin yläkertaan juomaan kaakaota kermavaahdolla ja vaahtokarkeilla. Kyytipojaksi saatiin tietenkin paikan päällä tehtyjä konvehteja. Oh my gawd miten voi olla suklaa hyvää, ja sokeriöverit vain muutaman konvehdin takana.

Alakerrassa sijaitsee myös pieni suklaahistoriallinen museotila, jossa sai käydä tutkailemassa suklaatehtailun historiaa Eestissä. Meille myös esiteltiin paikan vegaanisia suklaita ja maistateltiin paikan erikoisuuksia, eli suklaakirjoja. Kun saatiin omat konvehdit siloiteltua kultapölyllä, ja pakattua ne sievästi rasioihin en voinut muuta kuin ihastella tuotoksia. Ei siinä vaiheessa haluttanut ostaa enää mitään valmista, kun oli omia tekeleitä kauniissa rasiassa! Omani aion säästää jouluksi.

Saa nähdä millaisen vastaanoton ne saa! : D

Postauksen kivoista kuvista kiitokset Keir Rämsonille, joka toimi reissulla valokuvaajana.

Reissulla mukana:

Anniina’s Kitchen, Hannan Soppa-ruokablogi, Beachhouse Kitchen, Marjon Matkassa, Lindas Virtuve, Piektdiena ja Liz Gorina.

**

Seuraa blogia facebookissabloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply