Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Hotel Telegraaf Tallinnassa on viiden tähden yksityiskohtia

sunnuntai, 27 lokakuun, 2019

*Hotel Telegraafin ja Sparkling Groupin kutsumalla blogimatkalla*

Mie oon niin myyty.

On vaikeaa välillä edes kuvitella, että joku hotelli enää erityisemmin yllättäisi. Uniikit boutiquetyyppiset paikat onnistuu kuitenkin säväyttämään. Exactly like nowhere else.

Mulla oli takana aika tosi tosi kiireiset pari viikkoa ja olin kovassa stressissä ennen lähtöä reissuun. Olin onneksi saanut pari päivää vapaata, joten tiedossa oli NELJÄ päivää ilman töitä. Kuten kirjoittelin jo heti reissun jälkeen blogiin, oli ehkä rentouttavin blogimatka ever. Meillä oli fine diningin ja taiteen täyteinen reissu, ja onneksi kerettiin nauttia myös meidän ihanasta hotellista kunnolla.

Dear Telegraaf, oot nyt virallisesti minun lemppari ja haluan luoksesi uudestaan. Sonja on luvannut jo lähteä mukaan ja tavallaan lupasin jo viedä äitinkin sinne. Oikeastaan ei ollenkaan haittaa. Voisin keviästi varata uuden matkan vaikka samantien.

Telegraaf on historiaa

Hotellin kaunis vanha rakennus Tallinnan Vanhan Kaupungin ytimessä on jo vuodelta 1878. Pytinki on pitänyt sisällään pankin ja myöhemmin myös koko kaupungin teleliikennekeskuksen, josta hotelli on saanutkin nimensä ja inspiraationsa.

Telegraaf on yksityiskohtia

Hotelli on kauniisti modernisoitu, mutta yksityiskohdat ne minua eniten viehättää. Niitä jo jätetty historiasta ja tehty paljon uutta. Hotellin tyyli on hiukan Art deco, taidetta on joka puolella. Huoneeseen on esimerkiksi kehystetty vanhoja postimerkkejä, jotka ovat balanssissa tyylikkäiden uusien valaisimien kanssa. Peilit ovat upeita ja yksityiskohtaisia. Vessapaperirullat on taiteltu valmiiksi ja sinetöity hotellin omilla tarroilla. Niin pieniä juttuja, mutta merkitsevät paljon.

Hurmaannuin huoneessani olevasta vanhasta puhelimesta ja herätyskellosta. Kauaa ei tarvinnut tuumia onko kyseessä ihan soivat pelit, kun puhelimeni rupesi pirisemään. Olin myöhässä lounaalle lähdöstä ja puhelimeni oli lentotilassa. Huppss… Mutta siis kyllä, jopa nämä ikiaikaiset puhelimet toimivat täällä.

Tchaikovsky oli kuin Tammerin veranta. Rakastan lasikatoksia, joiden alle näkee kun alkaa sataa ja ilta pimenee. Ravintolan taide on ortodoksi-ikoineita, muotokuvia, pompöösejä kehyksiä ja hiukan menneiden aikojen överiyttä.

Telegraaf on rentoutumista

ja se on tehty helpoksi. Huoneessa on muhkeita tyynyjä hyviin yöuniin ja mie olin onnellinen. Isot ja paksut tyynyt eivät kuitenkaan ole kaikille se juttu. Sitä varten hotellista löytyykin tyynymenu, josta voi valita itselleen mieleisen tyynyn. Vältetään tällä suoraan ainakin kaikki niska-hartiaongelmat.

Huoneessa voi myös pulahtaa vaikka vaahtokylpyyn.

Toisessa kerroksessa sijaitsee Elemis Spa, jonka hemmotteluita päästiin kokeilemaan. Jokaiselle oli varattu Telegraafin puolen tunnin nimikkohieronta. Olen viimeisen kuukauden aikana käynyt osteopaatilla, fyssarilla ja vaikka missä sen verran monesti, että oli mukavaa antautua ihan kunnolliselle hemmotteluhieronnalle ilman niksautuksia. Meinasin nukahtaa ja sen kyllä näki naamasta. Hierojaterapeutti oli taitava ja mie olin hyvän olon kuplassa.

Parasta oli kuitenkin ehkä instagram-ystävällisin allasosasto, mitä olen nähnyt!

3m x 10m altaassa pystyi hyvin uimaan, ja se oli vielä +28’c lämminkin. Ei tarvinnut palella. Jacuzzi oli sijoitettu mielettömän lasiseinän eteen. Kyllä oli kaunista. Hengailin siellä niin kauan, että unohdin kokeilla saunaosastoa kokonaan. Tarjolla olisi ollut ainakin tavallinen ja höyrysauna. Alue oli todella rauhallinen. Ainoastaan muutama ihminen oli yhtä aikaa.

Telegraaf on makunautintoja Tchaikovskyssa

Venäläisen keittiön ja eestiläisten raaka-aineiden fine dining-ravintola Tchaikovsky ei ole mikään perus hotelliravintola, vaan muun muassa parhaaksi sellaiseksi valittu. Kirkkaasti ainakin kaunein hotelliravintola, missä olen käynyt! Lasikatto ja kynttilät tekevät ihmeitä. Chef de Cuisine Vladislav Djatsukin luotsaama keittiö siivitti koko porukkamme venäläisten makujen maailmaan heti saapumisiltana. Meitä palveli myös sympaattinen sommelier. Puitteet ovat UPEAT.

Eivätkä annokset eivät jääneet sisustukselle kakkoseksi.

Alkupalaksi tarjoiltu kuninkaallinen blini sipulilla ja kaviaarilla oli paras annos koko reissulla. Leikkelin blinin neljään osaan ja huokailin. Olisin voinut haluta näitä esimerkiksi kolme. Kuohkeaksi paistettu asia oli saanut juuri oikeanlaisia lisukkeita juuri oikean määrän.

Pelmenionnellisuus tapahtui pääruokaosiossa. Tryffelilastut raastettiin suoraan lautasille pöydässä. Aivan ihania. Näitä oli helppo syödä.

Jälkkäriksi tarjoiltiin suloiset pavlovat. Supermakeaa, ihanaa ja kaunista. Ainoa mitä jäin kaipaamaan oli lisää ruokaa. Blinejä olisi oikeasti voitu tarjota vaikka kaksi tai pääruoka olisi voinut olla hiukan isompi. Tai sitten minäkin olisin halunnut myös borssikeittoa, vaikka toiseksi alkuruuaksi. Porukan vegaaneille tarjoiltiin erilainen menu, ja näitä olisi voinut vaikka sekoitella.

Jännä, että monet mieltävät venäläisen keittiön ruuan sellaiseksi hyvin yksinkertaiseksi ja kansanomaiseksi. Mie taas olen syönyt pelmenini ainoastaan Palkinissa Pietarissa ja nyt Tchaikovskissa 😀

Hotelliaamiainen tarjoillaan myös Tchaikovskissa, ja tilataan listalta. Kahvit ja teet tarjoillaan pöytiin. Buffet on myös katettu, eikä mikään huono. Toki saa myös sekä tilata, että kerätä buffetista. Jos aamiaisella saa macaronleivoksia ja silliä, mie olen ainakin tyytyväinen. Sanomattakin selvää, että aamiaiselta ei poistuttu ilman ähkyä.

Tilasin molempina aamuina ihan tavallista veteen tehtyä kaurapuuroa marjoilla ja toisena aamuna lisäksi eggs florentinet sekä lasillisen skumppaa. En tiiä kovin montaa parempaa tapaa aloittaa aamua.

Listalta olisi saanut myös esimerkiksi mannapuuroa tai vaikka pannukakkuja siirapilla tai pekonilla. Makunsa kullakin!

Telegraaf on luksusta.

Kaikki yllämainittu varmasti puoltaa tätä asiaa. Superior-tason huoneeni 505 sijaitsi viidennessä kerroksessa näkymillä Vanhaan Kaupunkiin. Oli tilaa ja mieletön kylppäri omalla ammeella. Nukuin molempina öinä verrattoman hyvin.

Simply yksi hienoimmista hotelleista, joissa olen koskaan ollut. Ja miehän todellakin olen ollut. Täällä tulen satavarmasti olemaan myös uudelleen. On ihanaa, että voi varauksetta kertoa tällaisia asioita jostain kohteesta. Mie pidin Telegraafista aivan älyttömästi. Niin kivaa, että Tallinna on lähellä ja sieltä tietää nyt tällaisen helmen, johon voi mennä tosi helposti viettämään parin päivän retriittiä.

Voin suositella helpolle, rentouttavalle, tyylikkäälle ja rauhalliselle kylpylälomalle.

Kiitos Telegraaf ja Jacqueline Järv kutsusta tulla tutustumaan ihanaan hotelliin ja päästä kokemaan kaikki tämä!

Olen otettu, kiitollinen ja hemmoteltu.

Reissulla mukana:

Anniina’s Kitchen, Hannan Soppa-ruokablogi, Beachhouse Kitchen, Marjon Matkassa, Lindas Virtuve, Piektdiena ja Liz Gorina.

Seuraa blogia facebookissabloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Jyrki sunnuntai, 27 lokakuun, 2019 at 16:51

  uudelleen. On ihanaa, että voi varauksella kertoa tällaisia asioita jostain kohteesta. Mie pidin

  Täytyy tutustua 🙂

  Pitäisikö muuten olla varauksetta?

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 27 lokakuun, 2019 at 17:54

   Haha voi eikä 😂😂😂 KIITOS ku huomasit, oikea sana tekstiin korjattu!

 • Reply Heli-Hannele/Beach house kitchen tiistai, 29 lokakuun, 2019 at 19:08

  Olihan fantastinen, ihana & täydellinen hotellielämys, aamiainen oli parhain koskaan nauttimani, voi jestas ne benedictit sun muut! Tuo kylpylämaailma oli ihan omaa luokkaansa, kaunis ja niin tunnelmallinen. Ikävä tuonne! Ihanaoli tutustua uusiin ihmisiin ja sinuun, tulisipa joku hieno uusi kutsu meidän pressimatkapoppoollemme!

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 29 lokakuun, 2019 at 19:36

   Sanoppa muuta, olispa makiaa! Ihan niinkuin olisi kaveriporukalla ollut reissussa, oli niin mukavaa 🙂
   Tuo spa kyllä kutsuu minua niin suuresti, että ihan pakko mennä pian takaisin. Aamupalalistaltaki jäi kokeilematta ne pannukakut pekonilla :p

 • Reply Marjo sunnuntai, 17 marraskuun, 2019 at 22:22

  Ihana Hotel Telegraaf! Sellaista menneen maailman tuntua ja historian lehtien havinaa. Silti joukossa uuttakin sisustuksessa mutta sopusoinnussa vanhan kanssa. PIdin hotellin ilmapiiristä ja ystävällisestä palvelusta. Ripaus ylellisyyttä ja luksusta saa aina mukavan fiiliksen majoittumiseen. Huoneen näkymä aukesi Vanhankaupungin punatiilisten kattojen yli – aah, niin romanttista. Vaahtokylpyyn olisi seuraavalla kerralla kiva pulahtaa ja ottaa lasi kuohuvaa siinä samalla. Olin ihan pakko ottaa käteen sen vanhan puhelimen luuri ja kokeilla toimiiko se. Ravintola Tchaikovsky oli piste iin päälle ja ruokalajit suussa sulavia. Kylpyläss en ehtinyt käydä mutta hieronta teki hyvää pitkän päivän jälkeen.
  Ihana paikka ja tänne on päästä uudelleen !

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 19 marraskuun, 2019 at 14:05

   Juuri näin ihanaa siellä oli! Mieki oon tutkinut alkuvuoden viikonloppuja Tallinna ja Telegraaf mielessäni 🙂

 • Reply Mia Emily keskiviikko, 5 elokuun, 2020 at 13:43

  Hello,
            
  I am a professional blogger outreach services provider, with a high range of clients.
  We need the editorial post:  https://www.rantapallo.fi  
  We are interested in your site as well as your other sites. Please send me the price.

  Waiting for your positive response,

  Thanks,
  Best Regards,
  Mia Emily                                                                                                                                              

 • Leave a Reply