Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Lomaltapaluuloma Scandic Simonkentässä

sunnuntai, 20 lokakuun, 2019

Kaikki tietää, että lomailu ei ole aina pelkkää rentoilua. Kotiinpäin matkustaminen voi olla hyvinkin uuvuttavaa. Mie olen jo oppinut, ettei enää kannata ajoittaa töihin paluuta siten, että palaa aamuyöllä maanantaina Suomeen ja menee suoraan töihin. NOT.

Niin kovasti kuin olisi tehnytkin mieli, hankin meille lennot Venetsiasta Suomeen lauantai-illaksi. Helsingissä oltiin yöllä sunnuntain puolella. Oli vain kohtuullista, että jäimme yöksi Helsinkiin, emmekä jatkaneet matkaa enää viikonloppuyönä junalla kohti Tamperetta.

Paras päätös ever!

Olin varannut meille yön Finnair Plus pisteillä ja rahalla vasta reilua viikkoa aikaisemmin. Yöt Helsingissä liikkuivat kahden sadan tienoilla, enkä sellaisiin summiin nyt pystynyt venymään. 1000 Finnair Plus pistettä ja 72 euroa riitti Scandic Hotels voucheriin Finnair Plus shopista. Tarkistin Helsingin Scandicien voucher-saatavuuden etukäteen puhelimitse, koska olin kantapään kautta oppinut ettei sitä tosiaan aina ole edes viidessätoista parhaassa vaihtoehdossa (Näin kävi kerran Tukholmassa). Lentokentän Scandiciin ei päässyt, mutta Simonkenttään pääsi! Varasin sen. Tiedustelin puhelimessa myös upgraden extrahintaa superiorluokkaan kylpyammeelliseen huoneeseen tai vähintään doublehuoneeseen. Voucherin päälle olisi tullut 60 euroa lisähintaa, joten jätin ottamatta. Olin kuitenkin tyytyväinen varauksesta ja varsinkin pistekikkailun kautta saatavasta hinnasta. Scandicin sivujen kautta kyseinen yö standard-huoneessa oli 202 euroa! Selvää säästöä siis.

Tässä vaiheessa suosittelen tsekkaamaan omat Finnair Plus pisteet! Onko vanhentuvia pisteitä? Saisitko niillä ja rahalla mahdollisesti erittäin edullisesti hotellivoucherin?

Sunnuntaina aamuyöllä varttiavaille kaksi me sitten raahauduttiin Simonkentän vastaanottoon, saatiin avaimet ja hissiin mennessä perään vielä huikattiin: ”Niin muuten siinä huoneessa on nyt sitten double, että viihtykää!” Tuli ihan tosi kiva fiilis.

Niiin ihana ja tilava huone! Me kerettiin jo köllähtää sängylle kun minun piti vielä käydä pesemässä naama lennon jäljiltä. Olihan siellä kylppärissä se paras yllätys: kylpyamme!! Siis kyllä niitä toiveita näköjään kuunnellaan. Siinä matkaväsyneenä tuntui, että olisin voinut kyyneleen tirauttaa. Aamun suunnitelma oli siis selevä, tästä tuli kylpyloma. Nukuttiin sikeästi ja katkeamatta valtavassa tyynykasassa.

Aamiainen oli perus Scandic, eli erinomaisen laaja valikoima vähän kaikkea. Mie olin onnellisimmillani kaurapuurosta, jota olin Italiassa viikon ikävöinyt. Kasvisvaihtoehdoista saa aina plussaa, ja mie hamstrasin paahdettuja kasviksia. Ja kahavia.

Oli pakko käydä kysymässä saisiko checkoutia myöhentää edes yhteen saakka, jotta kerkeäisi vielä vähän levätä. Tunti onnistui ilman erillisiä maksuja, jes!

Sitten kylpyyn. Oi herranjumala mie ootin sitä hetkeä kun saan kastaa varpaat aivan liian kuumaan veteen. Pakotin Sonjan kuitenkin ensin ammeeseen, koska arvelin sen arvostavan kokemusta minuakin enemmän, eikä se kuitenkaan viihtyisi sielä tuntia niinkuin mie. En ollut väärässä. Mie taas jäin ammeeseen piiitkäksi aikaa. Lämpimän kylvyn jälkeinen fiilis kun on kellahtanut pyyhkeessä puhtaisiin raikkaisiin lakanoihin on kuin olisi saanut kokovartalohieronnan, kääritty lampaan taljaan ja saanut rauhoittavia, paitsi parempi. Euforiaa.

Miksei meillä oo kylpyammetta?! Tuumittiin molemmat, että kyllä aina jos saa valita saunan ja ammeen väliltä, valitaan aina amme. Iankaikkisesti, amme : D Niin kivaa kuin saunominenkin on, kylpyä ei voita mikkään. Sinne ammeeseen jäi kaikki lentokoneessa kipeytyneet selät ja jalat. 

Onnistuneen reissun ja miellyttävän yöpymisen päätteeksi oli mukava painaa huoneen ovi kiinni. Tänne voisi tulla voucherilla toistekin.

Palvelu oli oikein ystävällistä ja lobbykin on muuten todella viihtyisän näköinen valtaisine sohvineen. Ravintola Más ja hotellin rooftop baari on pakko käydä joskus paremmalla ajalla myös testaamassa. Tämä oli aika loistava paluu takaisin kotia kohti.

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Veera sunnuntai, 20 lokakuun, 2019 at 21:52

    Amme on niin harvinaista luksusta! Kelpais mullekin oma amme saunan tilalle.

    • Reply Maarit Johanna maanantai, 21 lokakuun, 2019 at 10:05

      Sanoppa muuta! Mulla ei ole kumpaakaan kotona, joten olispa ihana saada amme 🙂

    Leave a Reply