Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Yhden naisen totuus yhdestä blogimatkasta

sunnuntai, lokakuu 6, 2019

Jokainen viikonloppu täynnä tekemistä. Aikaisia aamuja, velvollisuuksia.

Kivoja asioita, ihmisiä. Satoja kilometrejä matkustamista, tuhansiakin.

Väsymys, stressi, jännitys ja fyysinen huono olo.

Näillä spekseillä lähdin Hotel Telegraafin kutsumalle blogimatkalle Tallinnaan. Tiesin ainakin jotain mitä odottaa: upeaa hotellia ja uskomattomia kulinaristisia elämyksiä, joihin ei tällä likviditeetillä ihan olisi varaa. Blogimatkoilla otetaan kuitenkin kuvia, kirjoitetaan ylös tunnelmia ja yritetään muistaa asioita, joista saa myöhemmin sitä ”tykkiä kontenttia”. Vähän taas tiesin, kun astuin torstaiaamuna Megastarin kyytiin Länsisatamassa.

Lauantaipäivänä takaisin Suomen kamaralle astui nimittäin uudestisyntynyt, pilalle hemmoteltu ja erinomaisen hyvin levännyt nainen.

No kidding. Ekana iltana rentouduin ja tunsin olevani lomalla. Ja ihan täydellisellä lomalla.

Meillä oli huippuporukka. Viisi suomalaista ja viisi latvialaista bloggaajaa, kuvaaja, sekä matkan järjestäjä Jacqueline. Ohjelmassa oli sopivasti kaikkea: lounaita ja illallisia huippuravintoloissa, suklaakurssi ja vierailut Fotografiskaan ja Taidemuseo Kumuun. Ja mikä parasta: omaa aikaa! Hotellilla on oma spa, jossa kerkesin käydä kahdesti. Sen lisäksi oman Superior-huoneeni kylpyamme tuli testattua. Harvemmin pääsee kylpemään ihanassa vaahtokylvyssä skumppalasillisen ja macaron-leivosten kanssa.

Nukuin hyvin. Pääsin hierontaan. Näin Fotografiskan uusimmat ihan huikeat näyttelyt oppaan esittelemänä. Hengailin yksin hiljaisessa spassa. Maistoin niin älyttömiä makuyhdistelmiä. Kuulin juttuja ruokabloggaajien maailmasta. Tutustuin uusiin ihmisiin.

On ollut maailman paras idea perustaa blogi melkein kuusi vuotta ja viisisataa julkaisua sitten. Tällaiset reissut tuntuu kuin palkinnoilta hyvin tehdystä työstä. Vaikka miten yrittäisin, en keksi matkasta mitään negatiivista sanottavaa. Tämä reissu kirjaimellisesti paransi minut. Pakotti olemaan hetkessä. En ajatellut töitä, en muka oireilevaa hammassärkyäni tai vihoittelevaa vatsaani. En kerennyt stressaamaan seuraavan viikon asioista, koska kokoajan oli nokan alla jotain uutta elämystä.

Tiedostan, ettei tietenkään kaikki blogimatkat, pressimatkat ja pr-matkat ole yhtä juhlaa, vaan ohjelma saattaa olla erittäinkin tiivis ja väsyttävä ja mahdollisesti osittain epäkiinnostava. Tässä matkassa vain kaikki oli kohdillaan ainakin juuri minulle!

Stay tuned! Tiedossa ainakin hotelliesittely Telegraafista ja reissulla koetuista ravintoloista Kaks Kokka ja Restoran Ö, Mon Repos, Tchaikovsky ja Ore Restoran. Instagramissa löytyy koko reissu jo kohokohdista. Sieltä saa käydä jo kurkkimassa, jos kiinnostaa 🙂 Saa myös kysyä jos jokin kokemus tai ravintola erityisesti kiinnostaa. Vastailen mielelläni tietämykseni mukaan.

Reissulla mukana:

Anniina’s Kitchen, Hannan Soppa-ruokablogi, Beachhouse Kitchen, Marjon Matkassa, Lindas Virtuve, Piektdiena ja Liz Gorina.

Seuraa blogia facebookissabloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Marjo maanantai, lokakuu 14, 2019 at 17:58

  Kiitos mukavasta matkaseurasta. Vaikka minun osaltani Tallinnan reissu jäi vähän ”tyngäksi” kun jouduin säntäämään kotiin sairaan koiran luokse oli
  jo ensimmäinen päivä toiveiden täyttymys. Kaikki niin upeasti ja sujuvasti järjestetty ohjelma, joka ei ollut liian tiukka ja säntäilevä.
  Upea hotelli ja ruokatarjonta oli taivaallinen. Fotografiskan jo kerran kokeneena voin sanoa, että sinne voi aina mennä uudelleen. Mahtavat ja
  puhuttelevat uudet näyttelyt antoi sopivasta kulttuuria myös. Hierota Spassa oli jumalainen. Ihan 10+ reissu kaiken kaikkiaan <3

  • Reply Maarit Johanna torstai, lokakuu 17, 2019 at 15:51

   Kiitos samoin Marjo! Olen kyllä kaikkinensa aivan samaa mieltä. Harmi, että sinun piti kiirehtiä takaisin, mutta onneksi Minnie voi jo paremmin 🙂

  Leave a Reply