Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Viisi syytä miksi Tampere on paras!

tiistai, 1 lokakuun, 2019

Onnea Tampere, Suomen kaunein kaupunki!

Mun toisella kodilla on tänään synttärit. Kunnioitettavat 240 vuotta. Sonja sanoi, etten missään nimessä saa otsikoida blogipostausta ”Oodiksi Tampereelle”, koska niin kornia ja kulunutta ei saa käyttää. Täytyy myöntää, että journalistia kannattaa vissiin joskus uskoa. Oodi mulla silti huvittais kirjoittaa. Tai ainakin listata muutama asia, joiden perusteella Tampere on paras!

Täällä on luonto lähellä.

Järvi-Suomen maisemat, harjut ja metsät. Parhaimmillaan se on täällä, ihan melkein kaupungin keskustassa. Pyynikki on meillä aivan naapurissa jokapäiväisenä kohteena. Pyhäjärven rantaa kulkiessa ei tunne olevansa edes kaupungissa.

Tämän vuoden ensimmäiset ja ainoat hillat keräsin Suolijärven reitiltä Hervannassa.

Ravintoloita ja kahviloita

Niin paljon, että vaikka joka päivälle uusi. Tämähän se on se minun paras harrastus. Kahvilat on meidän olohuoneita, koska pikku yksiö käy toisinaan aika pieneksi. On ihan parasta päästä näkemään, maistamaan ja kokemaan jotain uutta jatkuvasti. Tai vaihtoehtoisesti jotain hyväksi havaittua ties monettako kertaa.

Muusan aivan ihana terassi tuli koettua tänä kesänä ensimmäistä kertaa!

Stefans Steakhousen terassi oli meidän kesän to-do listalla, joten pakkohan siellä oli käydä. Meidän onneksi tihkusateen alkaessa siellä ei ollut ketään muita. Luksusta! Stefansin pihvit on överihyviä, mutta ihan liian isoja. Siksi meillä onkin sopimus, että syyään annokset aina puoliksi.

Verraton kulttuurikohde

Tampere hakee Euroopan kulttuurikaupungin titteliä vuodeksi 2026! Mie uskon tähän ihan satasella. Kaupungin kulttuuritarjonta on ihan omaa luokkaansa. Meillä on taidemuseo vastapäätä kotia, historiallinen työväenmuseo nurkan takana, lyhyt kävelymatka Pispalaan ja keskustaan. Vielä on kohteita, joista on kävellyt vain ohi. Yksi niistä on Milavida, joka vielä odottaa vierailua. Joku päivä!

Lisäksi esimerkiksi katutaidetta löytyy muualtakin kuin keskustasta, ja erilaisia taidekeskittymiä on jokapuolella. Tämä alla olevan kuvan kohde löytyy Kaakinmaalta.

Rentoa sakkia

Kumma kyllä, pääsin heti osaksi työporukkaa Tampereen toimistolla. Tyypit on aivan ihania! Blogipiireistäkin on löytynyt uusia tuttavuuksia. Outoa ja kivaa, kun sosiaalinen elinpiiri ei olekaan pelkästään lappilaisista koostuvaa porukkaa.

ja kohta täällä on myös ratikka!

Niin kerta! Ja vieläpä punainen ja ihan takapihalla.

On täällä toki muutakin, mutta tässä ainakin ehdoton top viisi. Ihanaa taas palata Tampereelle pitkän viikonlopun poissaolon jälkeen. Missasin juhlallisuudet, mutta mikäpä estää juhlistamasta ihan omineen kotona? Ei mikkään!

Mikä sinusta Tampereessa on parasta?

 

Seuraa blogia facebookissabloglovinissa ja instagramissa!

 

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Noora / Seikkailumielellä tiistai, 1 lokakuun, 2019 at 20:03

  Hih, minä olin blogissa tänään saman asian äärellä ja listani näyttää kovasti samanlaiselta. Jopa Suolijärvi on molemmilla mainittu! Kyllä Tampere vaan on hyvä paikka asua ja olla 🙂

  • Reply Maarit Johanna torstai, 3 lokakuun, 2019 at 22:20

   Ei jotenki yllätä, koska nää ON ne syyt miksi Tampere on tha best! Pittääki käyä sinunkin juttu lukemassa 🙂

 • Reply Eve tiistai, 1 lokakuun, 2019 at 22:02

  Tampere on kyllä ihana! Itse tykkään teollisen ajan historian näkymisestä kauounkikuvassa, sekä monipuolisesta teatterikentästä.

  • Reply Maarit Johanna torstai, 3 lokakuun, 2019 at 22:21

   Se muuten on myös viehättävää! Varsinkin Kehräsaari ja Finlaysonin alue on hurmaavia tunnelmaltaan. Sellaisia ei kovin paljoa muualla ole. Ja teatterit, niimpä <3

  Leave a Reply