Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Varjola kutsui ja mie vastasin

tiistai, 24 syyskuun, 2019

*Visit Jyväskylän kutsumalla blogimatkalla*

Jos ei odota mitään, voi hyvällä tuurilla yllättyä joka nurkalla.

Mie käväsin viikonloppureissun Jyväskylän seudulla naisporukalla. En ole oikeastaan harrastanut muutamaa poikkeusta lukuunottamatta bloggaajamatkoja tai muita pr-reissuja, koska Rovaniemeltä on ollut niin vaivalloista, kallista ja aikaa vievää lähteä yhtään mihinkään etukäteen ilmoitettuina päivinä. Olipa siksikin niiin kiva voida sanoa tälle reissulle KYLLÄ, kun Tampereelta pääsi paikalle niin helposti.

Viikonlopun ohjelma vaikutti jo heti kutsussa niin rennolta, että tämän reissun jälkeen tuskin olisi puolikuollut ainakaan liiasta paikasta toiseen juoksemisesta. Muuten en tutkinut oikein mitään etukäteen. Halusin yllättyä. Tämä on mulle ihan erityistä, koska olen hyvin harvoin reissuilla, joita en ole itse suunnitellut ja kokoajan vastuussa aikatauluista ja toimivuudesta. Halusin tietää miltä se tuntuu kun saa odottaa yllätyksiä.

Tavattiin koko joukko Matkakeskuksella perjantai-iltana ja lähdettiin suoraan Laukaaseen (vai Laukaalle?!) Varjolan tilalle. Pelkkä sana ”tila” sai ajattelemaan maatilan eläimiä, mutta Varjola on vähän muuta nykyään. Tilan historia kyllä juontaa juurensa 1800-luvun puoliväliin, kun Kuusaankoskelle tarvittiin uittopäällikkö. Viisi sukupolvea myöhemmin paikka on enemmänkin kunnon resort-tyyppinen lomakeskus. Alue on valtava. Palveluita ja ohjelmaa on vaikka mitä mönkijäajeluista kalastukseen, erilaisiin sauna- ja kylpykokemuksiin, ravintolaruokailuihin, ja tapahtumajärjestelyihin.

Ihastuin ikihyviksi!

Tällä reissulla kerkesi raapaisemaan vain pintaa.

Meidät majoitettiin riihihuviloihin, jotka sijaitsevat hiukan kauempana päärakennuksesta. Hauskat kaksikerroksiset rivarit olivat rinteessä taktisesti siten, että kaikista oli näkymä Kuusaalle. Sekin oli mulle ihan uusi juttu. Aukaisin huoneeni terassin ja kuulin heti kosken pärskeet matkan päässä. VAU! Illallinen tarjoiltiin päärakennuksessa matalakattoisessa mahtavan tunnelmallisessa kellarityyppisessä tiiliholvissa. Tutustuttiin porukalla, syötiin, skoolattiin ja aika vain katosi. Vielä enemmän se tuntui juoksevan kun päästiin poreisiin. Meille oli varattu savusauna, tunnelmallinen saunatila ja ulkoporeallas käyttöön koko illaksi. Hulluimmilla oli mahdollisuus käydä mutka syksyisen kirpeässä järvivedessä. Joo, kävin uittamassa varpaita ja päätin ettei ole ehkä minun juttu just nyt! Poreallas oli mahtava juttu. Tuntui kuin olisi jollain kaveriporukalla ollut viettämässä mökkiviikonloppua, vaikka oltiin tutustuttu vasta muutamaa tuntia aikaisemmin.

Tällaiset reissut tekee introvertin mielelle ihan hyvää. Onneksi kuitenkin saimme omat huoneet, joten omiin oloihin vetäytyminen oli myös ajoittain paikallaan. Aamulla kävin ennen aamiaista yksin ihastelemassa Kuusaan koskea. Rantakiville oli jo kerääntynyt porukkaa kalastamaan.

Päärakennuksessa aamiaista lautaselle kerätessä harmitti todella, että juuriko meidän täältä pitää poiskin lähteä. Olisin todella todella mielelläni jäänyt, vähintään vielä päiväksi ja yöksi! Paikka sai instan puolella kehuja myös storyssa ja julkaisemassani kuvassa. Ei tämä tainnut ihan kaikille olla pelkästään uusi tuttavuus.

Varjola on suomalaista hyggeä parhaimmillaan.

Idyllistä, rentouttavaa, luonnonläheistä. Pääsisipä pian uudelleen.

Varjola tarjoaa esimerkiksi todella hauskalta kuulostavaa aktiivista hemmottelupakettia isommille porukoille, johon kuuluu koskiseikkailu, vaijeriliuku kosken yli, yksityinen saunavuoro skumppaskoolauksella ja porealtaan käytöllä, salaattibuffa ja aamiainen yöpymisineen Riihihuviloissa. Saatiin jaettavaksi blogien lukijoille kyseiseen pakettiin tarjous.

***

Blogin lukijoille tarjous Varjolaan TÄSTÄ LINKISTÄ! 🙂

Koodilla ”IHANNAISET” saa paketista 10% alennuksen. Mainitse varauksen teon yhteydessä tämä alekoodi.

***

Matkalla mukana olivat:

Visit Jyväskylän matkanjohtajana Emmi,

sekä Essi: Piece by Piece,

Minna: Tyttö sinä olet vahva,

Marika: Teehetkien koti,

Katja: Optimismia ja Energiaa

Ilona: Torpan tyttö, joka muuten otti ylläolevan kuvan, kiitos! 🙂

Kiitos seurasta ja kivasta viikonlopusta!

Lisää Jyväskylä-juttuja vielä myöhemmin tulossa.

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply