Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Maya Bar & Grill – meän Helsingin vakkari

perjantai, elokuu 9, 2019

Totta nyt stadilaiset texmex-friikit Rautatientorin Mayan tietää?

Me landejuntit ei tiietty. Oltiin bongailtu ravintoloita, baareja, kahviloita ja muita syöttölöitä ja juottoloita sillä perusteella, missä näkyy punaiset valokyltit. Sonjan mielestä (ainakin silloin) se on hyvän raflan merkki. Edellisellä kerralla syötiin saman aukion Coloradossa ja ihastuttiin.

Sen jälkeen löydettiinkin jo Mayaan (punaiset kyltit löytyy!) ja rakastuttiin.

Yhden viikonlopun aikana käytiin ensin yhdellä hurmaantumiskerralla ja heti kahden yön päästä piti tulla uudelleen. Ihan tarkistamaan ettei se vain ollut mikään vahinko saada niin hyvää palvelua ja ruokaa niin viihtyisässä paikassa. Ei ollut ei. Sen jälkeen ollaan palattu, koska sen toisen kerran jälkeen jo päätettiin tästä tulleen meidän Helsingin vakkarirafla. Että vähintään kerran aina tänne kun pääkaupunkiin eksytään.

Se lupaus on pitänyt. Ei ole ollut muita vaihtoehtoja.

Mainittakoon tähän väliin ihan selvyyden vuoksi, että tässä postauksessa ei ole kyse mistään yhteistyöstä, vaan silkasta halusta ylistää lempparipaikkaa!

Takana on jo kymmenen  käyntiä, eikä yhtään floppia. Joka kerta me hämmästellään miten voi olla niin ihanaa paikkaa, josta ruokaa saa kohtuullisella hinnalla. Lisäksi se on poikkeuksetta niin hyvää, että ruokaa syödessään täytyy pitää ääntä niin kuin olisi kakstuhattaluvun jugurttimainoksessa.

Me harrastetaan ihan hullaantuneina pelkkää alkupalalistaa, eikä olla päästy siitä oikeastaan paljon pidemmälle. Ne minidillat on täydellisiä. Ravintolassa tulee aina kauhea valinnan vaikeus mitä haluaa syödä, koska haluais maistaa esim kaikkea. Täällä son aivan mahollista, koska alkupalalistan annokset on sen verran pieniä. Hintakin on kohdillaan: minidillat vie lompakosta 4,5 eurosta 7,9 euroon per annos. Eli maailma ei kaadu vaikka ottais monta annosta. Ja me yleensä otetaan.

Kattokaas vaikka!

Myös vegaanimenukin on saatavilla!

Tämän ilosanoman haluan teillekin jakaa, eli meidän vakikokoelma pienillä variaatioilla:

Savustettua fetajuustoa chimichurrikastikkeella (omfg)

Sieni-pinaatti quesadilloja ja mantelisalsaa

Ylikypsää porsaan niskaa ja habanerolla höystettyä ranskankermaa (tasan ainoa paikka, jossa voi edes syödä possua)

Lohi cevicheä

Passionhedelmämajoneesia ja rapeaa kanaa

100/5. That’s all.

Tästä riittää aina kahdelle. Kummallekaan ei jää nälkä, mutta ähkykään ei kerkeä iskeä.

On ihan parasta kun saa maistaa niin monenlaista yhdellä aterialla. Pidän myös ravintoloista, joissa tilataan yksi annos ja syödään se, mutta jaettavat elämykset on aina omanlaisiaan (lue: kivempia!). Ei ollut siis ihme, että ollaan tykästytty aina myös hyviin tapasravintoloihin. Sonja on tutustuttanut minut texmexiin ja muutenkin latinalaisiin makuihin. Ollaan kierretty reissuilla useammassakin texmex-syöttölässä, mutta ei ainakaan vielä Tukholmasta, Lontoosta eikä Teneriffalta ole löytynyt Mayaa voittanutta!

Viimeisimmällä kerralla päädyttiin vihdoin testaamaan vähän myös cocktail-listaa. Ajateltiin, että kymppi cocktailista on vähän kallis, koska oltiin jo niin tottuneita minidillalistan edullisuuteen. Hyvin piti silti hintalaatusuhde näissäkin. Ei ollut mitään bulkkikamaa Sweet Chili Bomb ja Pina Colada.

Muuta mainittavaa: vessoista löytyy hiuslakkaa. Pelastanut monta, MONTA kertaa.

Täyvvellistä. Viisi tähteä. Joka kerta.

Voin suositella!

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply