Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Onko Tampereen kaupunkipyörä vitosen väärti?

maanantai, 10 kesäkuun, 2019

Pyörävuokra mietinnässä Tampereelta? Look no further! Tai no, jos meinaat pyöräillä ihan himona kovinki pitkälle ja vain mäkisiä reittejä, niin kato sitte suosiolla etteenpäin.

Me ollaan ihan himokävelijöitä. Askelmittarissa on kevään mittaan ennätykset paukkuneet, kun ollaan käyty ”valloittamassa” uusia kaupunginosia. Kävely kuitenkin jäi, kun Sonjan vanha nilkkavamma tuli uuden venähdyksen vuoksi kiusaamaan. Ja vielä parhaille kesäkeleille. Tier-skootterit ja minun auto ovat toki helpottaneet liikkumista. Skoottereissa kuitenkin on rajoitettu käyttöalue, eikä autollakaan pääse metsäpoluille. Liikkumisympäristö alkoi käydä pieneksi, joten jotain piti keksiä. Miehän googletin. Harkitsin vaikka pyörän ostoa jos se olisi ainoa keino päästä liikkeelle. Ei tarvinnut. Ainakaan vielä.

Tampereella on nimittäin myös kaupunkipyöriä!

Ne ovat rivissä melkein työpaikkaani vastapäätä. En vain koskaan ollut tajunnut, että niitä voisi käyttää, vaikkei turisti olisikaan.

Käyttö:

  • Vuorokausihinta on 5€, viisi euroa. Helposti selvää säästöä skoottereihin verrattuna.
  • Avaimen pyörään saa lunastettua Juvenes Centre Kioskista Keskustorilta. Vuokraukseen tarvitaan henkkarit. Pyörät sijaitsevat Frenckellin aukiolla käytännössä näköetäisyydellä kioskista.
  • Mukaan saat avaimen, jolla valitsemansa pyörän saa irti telineestä, sekä vaijerilukon avaimineen.
  • Sitten vain ajamaan!
  • Palauta 24h kuluessa.
  • Pyörän saa vuokrattua useammaksikin päiväksi, kunhan vuokratessa siitä ilmoittaa. Tällaisen tiedon ainakin sain. En tiedä onko vuorokausimäärälle rajoitusta. Sonja sai ainakin pyörän kahdeksi päiväksi.

Muuta huomioitavaa:

Ota oma kypärä tarvittaessa. Ei kuulu hintaan.

Penkin korkeutta voi säätää. Penkit on mallia leveä. Onneksi!

Pyörissä ei ole vaihteita. Ne ovat myös ihan todella raskastekoisia. Ei siis kannata haaveilla mitään Pyynikin valloituksesta, ellei omaa aivan supertiukkakuntoisia reisiä. En ehkä muutenkaan lähtisi näillä Pyynikille. Nämä pyörät on nimensä mukaisesti kaupunkiajoon ja fiilistelyyn.

Mutta niillä voi ajaa esimerkiksi Hatanpään Arboretumiin!

Meillä oli oikein hyvä lenkki Amurista keskustan kautta Hatanpäälle. Oli hirviä vastatuuli, mutta meillä ei ollut kiire. Pysähdyttiin ensimmäiselle niemennokalle ja Sonjalla tuli kiire veteen.

”Mitähän jos mie tästä vain yhtäkkiä ajaisinki tuonne järveen?”

Kerkesin naurahtaa hermostuneesti kun toinen oliki jo menossa vauhdilla reunalle. Sonjalla oli ajatuskulku hienon ”idean” jälkeen pettänyt, koska kipeällä jalalla ei saa ottaa vastaan, ja hädissään ei ollut tajunnut jalkajarrun olemassa oloa. Voi nainen!

Tuohon se matka sitten tyssäsi hetkeksi. Ei paljon kypärä suojaa jos meinaa tehä tuttavuutta järvenpohjan kanssa. Kaipa se olis pitäny sieltä pelastaa : D

Säikähdyksestä selvinneinä jatkettiin matkaa Cafe Elsaan Hatanpään kartanoon.

Oli hyvät kahavit ihanassa ympäristössä. Voin suositella! Hinnat ei päätä huimanneet ja vaihtoehdot vaikuttivat niin hyviltä, että voisi tulla toistekin. Miljöö on uskomattoman viehättävä. Paikalla oli myös hääpari ottamassa kuvia.

Olisi tuolla kauemminkin viettänyt aikaa, mutta tuuli niin kovasti. Ei uskallettu lähteä kauemmas kokeilemaan. Pyöräily verrattain kaukana keskustasta alkoi jo tuntumaan. Kumpikaan meistä ei ole pyöräillyt yli vuoteen ennen tätä, ja jo siltojen ylittäminen Laukontorilta Ratinaan sai reidet niin hapoille, että piti hetki taluttaa.

Oli siis hyvä hetki kääntyä takaisin keskustaan myötätuulen siivittämänä.

Päästiin kuin päästiinkin kotiin saakka ilman kastautumista Pyhäjärveen. Se tästä oliski vielä puuttunut.

Vastaus otsikon kysymykseen:

Kaupunkipyörät on todellakin vitskan väärti! Hinta on vieläpä poikkeuksellisen edullinen. Tämä on oikea valinta on tarve ajaa kauemmas kuin skootterilla pääsee ja ei haittaa ajaa hitaasti ja nautiskellen.

Sonjan postaus kokemuksesta tässä!

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply