Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Budjettipaljastus ja pakkausvinkki Budapestiin

sunnuntai, kesäkuu 9, 2019

Kolme ja puoli päivää, neljä yötä.

Paljonko menee rahaa reissuun ja paljonko kului perillä? Mällättiinkö älyttömästi vai pysyttiinkö kohtuudessa?

Miten kannattaa pakata jos lentää Ryanairilla, eikä ottanut kuin sen pienimmän käsimatkatavaran mukaan?

Miepä avaan. Tämä taitaa muuten olla ensimmäisiä budjettipostauksia tässä blogissa ever. Budjetointia ollaan kyllä harrastettu jo aikaisemmilla reissuilla, kun on yritetty vakaasti pysyä kohtuudessa.

Tästä reissusta tuli kyllä ihan budjettimatka. Reissu ei kokonaisuudessaan maksanut paljoa.

Lensimme Ryanairilla ja nukuimme Easyhotel Budapest Oktogonissa, designin perusteella Easyjet-halpalentoyhtiön hotellissa.

Lennot maksoivat yhteensä 127,66 euroa, eli 63,83 euroa per henkilö.

Suoraan Tampereelta, joten ei tarvinnut budjetoida matkaan esimerkiksi junia Helsinkiin ja takaisin.

Hotelli saatiin myös halvalla. Neljä yötä maksoi yhteensä 191,75 euroa.

Aamiainen ei kuulunut hintaan, ja huone oli muutenkin todella pelkistetty. Sijainti korvasi monta puutetta.

Kohteen hintatasosta riippuen ollaan yritetty laatia ennen matkaa joku suunnitelma minkä verran halutaan maksimissaan kuluttaa. Unkari ei ole superkallis kohde, joten halvemmallakin pärjää. Sonja laittoi itselleen ehdottomaksi ylärajaksi koko oleskeluajalle sata euroa. Mie päättelin, että tuskin sellaisella summalla itse pärjään, joten tuplasin sen.

Kirjasin ylös kaikki ostokset kännykän muistiinpanoihin päiväkohtaisesti. Euroiksi siirsin summat valuuttamuunnin.comissa. Tässä tulos:

Keskiviikko

 • Taksi 8700huf
 • Vesipullo 300huf
 • 9000huf = 27,98 euroa

Lento laskeutui puolen yön hujakoilla perille, eikä siinä vaiheessa enää jaksanut ajatellakaan bussilla seikkailua keskustaan ja sieltä metrokyytiä hotellille. Tällaisina hetkinä taksi on hyvä. Koska minä päätin, minä maksoin.

Torstai

 • 3 Pajamas Breakfast 1500huf
 • Sisäänpääsy taidemuseoon 2900huf
 • 5 metrolippua 1500huf
 • Lounas Vapianossa 2175huf
 • Starbucks-kahvi 775huf
 • Adna Cafe 420huf
 • Välipalaa Lidlistä 604huf
 • Iltapalaslaissi PizzaMe 500huf
 • 10 374huf = 32,25 euroa

Melkein hotellin nurkilla oli kiva aamiaispaikka, joka ei ollut kalliskaan. Päivän kallein tikki oli museolippu. Lisäksi ostettiin 10 metrolipun nivaska puoliksi. Se riitti koko reissuksi.

Perjantai

 • Gastland Bistron aamiainen 1905huf
 • Kahvi Brew Brothersilta 325huf
 • Drinksut ja ranut Margit-saaren Stegissä 2840huf
 • Shakshukahummus Hummus Barissa 1245huf
 • Iltapäivän kuohuviinit Radisson Blu Bekessä 3088huf
 • Illallisaperitiivi Apropossa ja drinksut 2750huf
 • 12 153huf = 37,78 euroa

Pelkkää ruokaa ja juomaa! Aamiaispaikka oli tosi outo saksalaistyyppinen buffet, jossa oli munamaidossa paistettuja toasteja ja valtava valikoima ei-niin-houkuttelevan näköisiä pikkelöityjä kasviksia. Palvelustakaan ei varsinaisesti heru kehuja. Onneksi päivän muut ruuat olivatkin silkkaa ilotulitusta. Naapurin Radisson Blu Bekestä tuli meidän olohuone.

Lauantai

 • Aamiainen Stikassa 4180huf
 • Kattobaari Leo 1800huf
 • Sitruunagelato Gellert-vuorella 600huf
 • Gulassikeitto Budan rannalla 1017huf
 • Massolit-kirjakahvilan kahvi ja keksi 1050huf
 • Välipalaa Sparista 737huf
 • Olive Treen ihana hummus 1585huf
 • rullapulla 300huf
 • Intercontinental-hotellin Mojito ja vissy 4144huf
 • 15 413huf = 47,92 euroa

Tuhlasin! Stika oli aiiivan ihana aamiaisravintola, vaikkakaan ei mikään edullisin paikalliseen hintatasoon ajateltuna. Seikkailimme Budan puolelle ja Gellert-vuorelle. Siellä piti nauttia gelatoa ja käydä kattobaarissa vissyllä. Gulassikeitto oli koko reissun tylsin kokemus. Onneksi Olive treen hummusannos pelasti kaiken pettymyksen. Kallein tikki oli mojito näköaloilla auringonlaskun aikaan ja halvin erään metroaseman edustalta kioskista ostettu rullapulla.

Sunnuntai

 • Aamiainen Stikassa 2980huf
 • Kylpyläkäynti Szechenyissä vuokrapyyhkeineen 7500huf
 • Lounas Vapianossa 2175huf
 • Airport Shuttle 100E 900huf
 • Lentokenttäsafkat ja vesi 3200huf
 • 16 755huf = 52,09 euroa

Stika todettiin hyväksi, joten sinne taas. Sen jälkeen viihdyin pari tuntia Szechnyissä ja Sonja oli piknikillä. Vapiano on toki tylsä ketjupaikka, mutta torstain pasta oli niin hyvä, että se piti käydä kokemassa vielä uudelleen. Tällä kertaa säästettiin ja mentiin lentokenttäbussi 100E:lla. Oli halpa ja nopea kyyti. Kentältä vielä eväät mukaan ja koneeseen.

Huomasin vasta budjettilaskelmaa tehdessäni, etten ostanut itselleni mitään! Siis tälle taputuksia ja kiljahduksia! Oon ollut todella pitkään sellainen, jonka on pakko ostaa Hard Rock Cafe-paita, Starbucks-muki ja jääkaappimagneetti ja lähettää kortteja ainakin viidelletoista ihmiselle. En ostanut mitään krääsää, enkä mitään edellämainittua. Ihan mahtavaa. Seläntaputuksia vielä tähän.

Kulutin kokonaisuudessaan ruokaan, juomaan, käynteihin ja liikkumiseen yhteensä 198,02 euroa, eli pyöreästi kaksisataa.

Oma osuuteni lennoista ja hotelleista oli 159,71 euroa, joten kokonaisuudessaan reissuun meni rahaa omalta kohdaltani 357,73 euroa.

Pakkaaminen

Ison säästön sain myös pakkaamalla äärimmäisen minimalistisesti. Se oli toki osasyy siihen ettei ollut edes mahdollista ostaa mitään. En kyllä mitään edes tarvitse, joten se siitä. Minipakkaaminen ei ollut minulle ”passi ja hammasharja” tyyppinen ratkaisu, vaan mietintää ja suunnittelua vaatinut asia. Ryanairilla saa koneeseen ilman lisämaksua vain pienen käsilaukun. Normaalikokoinen Kånken ylittää senttimääräisesti nämä koot, mutta käytännössä koko toimii erittäin hyvin pienikokoisena käsimatkatavarana. Minulla ei ollut erillistä käsilaukkua tai muuta mukana. Reppuun olin taitellut kuitenkin tyhjän ohuen kangaskassin reissulaukuksi. Sain runsaasti palautetta instadirectissä, kun reissuun lähtiessä julkaisin kuvan repustani ja ilmoitin kaikkien tavaroideni olevan siinä neljän yön reissulle. Samalla repulla olin mukana myös edellisenä viikonloppuna Tukholmassa. KAIKILLA samassa seurueessa matkaavilla oli mukana reppu ja/tai käsilaukku sekä perässä vedettävä lentolaukku. He hämmästelivät minua ja minä heitä.

Minulla oli kaikki tarvittava, mutta ei yhtään ylimääräistä.

Katsotaanpa:

Kaikki nämä mahtuivat Kånkeniin:

 • iPad ja laturi
 • puhelimen laturi
 • uimapuku
 • hiusharja
 • meikkipussi, deodorantti, pieni aurinkorasva, minishampoo
 • maitohappotabut
 • iso huivi
 • molempien passit
 • yöpaita
 • kolme t-paitaa
 • sortsit
 • alusvaatteet ja sukat jokaiselle päivälle
 • vesipullo
 • evästä (pähkinöitä ja vohvelisuklaata, mennessä oli vielä pari omenaa ja ruisleipiä)
 • unimaski
 • tyhjä kangaskassi

Reppu ei ollut edes kunnolla täynnä tästä kaikesta. Matkustin mekko ja huppari päällä ja Converset jalassa. Etukäteen katsottuna keli näytti siltä ettei kummempia vaatteita tarvita. En muutenkaan erityisesti halua kuljettaa esim. vaihtokenkiä mukana ellei ole aivan pakko. Esimerkiksi jonkun tapahtuman vuoksi tarvittavat vaatteet olisivat toki aivan eri asia. Kaikkia mukaan otettuja vaatteita ja tavaroita käytin. Mitään ei ollut liikaa! Ainoa mikä meni huti, oli takin puuttuminen. Torstai olikin yllättävän tuulinen päivä, joten kevyt Haglöfs olisi pelastanut tilanteen. Selvisimme kuitenkin huiveihin ja huppareihin suojautuen. Loppuaika olikin hellettä.

Käytän pakkaamisessa rullaustekniikkaa. Vaatteet viikataan puolittain päällekkäin ja rullataan tiiviiksi keräksi. Näin jokainen vaatekappale ei vielä yksittäin tilaa, vaan vaatteista tulee yhtenäinen kerä repun pohjalle. Pädin laitoin repun sisätaskuun ja kaikki muut tavarat mahtuivat aivan kevyesti vaatekerän päälle. Kevyttä meininkiä, eikä lentokentällä kukaan sanonut mitään.

Mites teidän budjetit ja pakkailut? Joko käsimatkatavaroilla reissaaminen ja budjetissa pysyminen luonnistuu?

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply ida ihana sunnuntai, kesäkuu 9, 2019 at 11:58

  Olin pari vuotta sitten äitini kanssa Wienissä pääsiäisenä, ja sitiä lähtien olen halunnut käydä Budapestissa, joka tuolta reissulta jäi 🙂 Se on kuulemma vielä paljon edullisempi kaupunki ja kuitenkin kaunis ja täynnä nähtävää!
  Kiitos postauksesta ja kivaa sunnuntaita!:)
  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  • Reply Maarit Johanna tiistai, kesäkuu 11, 2019 at 08:38

   Wien ja Budapest on molemmat ihan huippuja! Hintataso on kyllä alhainen Suomen tasoon tottuneelle. Voi huoletta syödä melkein mitä haluaa. Ainakin minusta se on parasta :p

 • Reply Cilla Maria / From sunset last night to sunrise this morning sunnuntai, kesäkuu 9, 2019 at 12:40

  Tein Keski-Amerikan 10 viikon reppureissun 40 litran repulla, joka menee käsimatkatavarana. Vaikka karsin monta kertaa tavaraa ennen lähtöä, huomasin silti matkalla, että vähemmälläkin olis pärjänny. Mutta onpahan viisaampi tulevia pidempiä reissuja ajatellen. Matkan aikana jouduin ostaa weekend-kassin, koska tulihan sitä reissussa osteltua tuliaisia ja muutama vaate + kengät, joten tila loppui kesken. Jouduin sitten viimesillä etapeilla laittamaan repun ruumaan ja otin weekenderin mukaan cabiniin.

  Ps. Kiitti Budapest-vinkeistä. Suunnitelmissa Itä- ja Keski-Euroopan reissu syksyllä ja tää vois olla yks kohde 🙂

  • Reply Maarit Johanna tiistai, kesäkuu 11, 2019 at 08:37

   Woow! Hienoa 😃 Tuohon miekin pyrkisin jos noin pitkäksi aikaa lähtisin.

   Budapest juttuja tulossa vielä lisää varmaankin tämän kuun aikana. Kivaa reissua sinne sitten!

 • Reply Emma maanantai, kesäkuu 10, 2019 at 21:40

  En vaan pääse yli tosta minipakkauksesta! Mä oon petrannut omaa pakkaamistani erityisesti kun viime vuonna matkustin paljon käsimatkatavaroilla, mutta nyt en taas ymmärrä miten mä onnistuin ottaan 17 kg tavaraa mukaan tänne viikon Kreikan lomalle 🙈

  • Reply Maarit Johanna tiistai, kesäkuu 11, 2019 at 05:23

   Emma mitä ihmettä 😲😂 Mie en varmaan tarvis noin paljoa kuukauden reissuunkaan. Mutta harjaantumistahan tuo vaatii. Ja jos on aina ollut tietynlainen ja toimiva tyyli pakata niin hankalahan siitä on pois oppia. Kunhan on kaikki tärkeät asiat mukana niin silloin pakkaus on onnistunut 😊

 • Reply Noora / Seikkailumielellä tiistai, kesäkuu 11, 2019 at 17:38

  Aika pienellä minäkin kyllä pärjään, mutta ihan noin minirepulla en ole vielä matkaan päässyt! Oma mallisuoritukseni tähän mennessä on 2 viikon kamat 35-litraisessa repussa. Silloinkin mukana oli kyllä turhaan toiset kengät ja pikkulaukku ja reissun jälkeen pistin itselleni muistiin, että seuraavalla kerralla en ota niitä turhaan mukaani. Mutta kuinkas kävikään, seuraavalle reissulle pakkasin ne kuitenkin ”varmuuden vuoksi” taas mukaani – enkä taaskaan käyttänyt kertaakaan! Seuraavalla kerralla en ota vaikka mikä olisi.

  Kosmetiikan suhteen olen vienyt pakkaamisen kyllä pienimmälle mahdolliselle levelille, sillä mulla on ihan joka ikinen tuote deodorantista lähtien matkakokoisena. Laskin viimeksi, että näitä pikkutuotteita oli mukana 18 kpl ja kaikki siinä sallitussa, litran vetoisessa pussissa. Toki siitä voidaan kyllä olla montaa mieltä, tarvitseeko ihminen näin montaa kosmetiikkatuotetta, mutta minä käytin kyllä jokaista mikä mukana oli 😀

  • Reply Maarit Johanna tiistai, kesäkuu 11, 2019 at 21:12

   35 litran repulle myös taputuksia! Mie oon ehkä jo päässyt tuon ”otan varalta varakengät ja varamekon ja varatakin” yli, koska silloin vedin sitä isoa matkalaukkua aina perässä enkä koskaan käyttänyt edes puolia mukaan otetuista vaatteista 😀
   Mie harrastan kans matkakokoisia kosmetiikkajuttuja, mutta dödöä en ole vielä löytänyt minikoossa! Muistan, että joskus Finskin lennolla sai sellaisen joskus, mutta siitä on vuosia. Lidleissä on aika hyvä minishampooasioiden kokoelma, oon käyny sieltä monesti shoppailemassa reissuun lähtiessä.

 • Reply Jenna / Citylights & Sunsets perjantai, kesäkuu 14, 2019 at 12:42

  Ihan samalaisen budjettireissu tehtiin Samin kanssa Budapestiin, olisikohan ollut 2014. Mulla oli pelkkä perus käsilaukku ja oltiin kanssa 4 yötä, Ryanairin lennot tietysti. Silloin se ei tuottanut edes vaikeuksia, yritin pakata kevyttä vaatetta ja tosiaan vain yhdet vaihtovaatteet per päivä. Samilla oli reppu ja jotain mun ostoksia taisin sinne tunkea 😀 Jos vaikka nyt kahvi olis kaatunut päälle tai muuta, niin olisihan sieltä saanut vaatetta ostettua. Mä oon kyllä nykyäänkin aika kevyt pakkaaja, en vaan tarvitse mitään turhaa tilpehööriä. Nykyään omat kamat unohtuu muutenkin lapsen kanssa matkustaessa 😀 Mun sisko on mun vastakohta ja pakkaa koko vaatekaapin mukaan sillä periaatteella, että eihän sitä ikinä tiedä millanen fiilis on vaatteiden suhteen. Ehkä mä oon vaan vähän tylsempi pukeutuja, kun en jaksa hifistellä vaatteiden kanssa kotona saatika reissussa 😀

  • Reply Maarit Johanna maanantai, kesäkuu 17, 2019 at 15:00

   Yay! Edes yksi toinen kevyesti pakkaaja! 😀 Tuo yks vaatekerta päivää kohden on just sopiva ja kaiken saa toimimaan kunhan suunnittelee edes kohtalaisesti. Kaikki jotenkin aina ottaa esiin tuon ”mitä jos kahvi kaatuu päälle” selityksenä sille että ottaa kolme kertaa enemmän tavaraa mukaan.
   Mut joo, oon ite kotonaki samanlainen. Jos voin olla viis päivää samoissa vaatteissa kotona, niin miksi reissuun pitäis ottaa ihan kamalasti enemmän tavaraa. 😀

 • Reply Elina perjantai, kesäkuu 14, 2019 at 13:37

  Tosi vähällä sitä oikeasti pärjää! 🙂 Saan lähinnä morkkiksen jos oon pakannut liikaa mukaan, kevyt pakkailen siis myös. Kun sen kerran oppii niin sillä on helppo lähteä 😀 Toki riippuu niin kohteesta ja vuodenajasta, kesäkohteisiin kuitenkin tosi helppoa! 🙂

  • Reply Maarit Johanna maanantai, kesäkuu 17, 2019 at 15:01

   Hyvä! Jes, indeed! Ja kesäkohteet best 😀

 • Reply Iida In Translation lauantai, kesäkuu 15, 2019 at 16:33

  Onpa ihanan inspiroivan kevyesti pakattu! 🙂 Itsellä keventyi laukkujen sisältö, kun hoksasin, että lyhyessäkin reissussa voi pestä alusvaatteita ja paitoja käsin. Ihan noin kevyillä kantamuksilla en ole tosin vielä reissannut, kun mm. kamera vie oman tilansa.

  Ja Budapest on vaan ihana! <3 En ole ollut siellä vuosiin, olisi kiva mennä uusiksi.

  • Reply Maarit Johanna maanantai, kesäkuu 17, 2019 at 15:03

   Oi kiitos! Kiva olla inspiraatioksi! Niitä kommentteja tuli kyllä instassa siihen malliin, että aika moni aikoi ottaa kesäreissuilla opikseen pakkailusta 😀
   Joo tuo pesumahdollisuus on kyllä hyvä, mutta ite en ole sitä oikeastaan koskaan harrastanu. Ehkä jos on ollut majapaikassa parveke, johon on voinut jättää roikkumaan jotain. Kylppäri alkaa haisemaan oudolle jos pesee siellä vaatteita ja ne ei kuivu kunnolla. Toisaalta, ehkä sekin riippuu majapaikan laadusta :p

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi sunnuntai, kesäkuu 16, 2019 at 09:43

  Tuosta pakkaamisesta minun kyllä sietäisi ottaa mallia! Olen vissiin yhden ainoan reissun tehnyt käsimatkatavaroilla! No jahka minä vielä opin! Budjettipostaukset on ihan kivoja ja antaa vähän tavoitetta itsellekin. 🙂

  • Reply Maarit Johanna maanantai, kesäkuu 17, 2019 at 15:04

   Hienoa! Ei muuta kuin kokeilemaan 🙂 Vaikka pikkureissulle ensin. Kyllä myönnän että tuntui ekoilla kerroilla aika oudolta lähteä niin vähällä määrällä tavaraa, mutta loppujen lopuksi se olikin sekä helppoa, että helpotus!

 • Reply Heli / Drama On The Road sunnuntai, kesäkuu 16, 2019 at 10:09

  On kyllä vaatinut itseltä aivan uskomatonta opettelua, mutta kyllä vain, budjetointi ja kevyt pakkaaminen onnistuu nykyään no problem! Ylpein oon ehkä 10 päivän reissustani Helly Hansenin pienellä putkikassilla 😀 talvella, Briteissä ja Irlannissa….. Eli vaati villasukkaa ja kaulahuivia ja pitkähiasta ja vaikka ja mitä! Hienoo että myös sulla jääny krääsäostot. Ja juuri niin kuin sanoit, kun pakkaa pieneen reppuun niin eipä sitä tuliaista edes voi tuoda mukana 🙂

  • Reply Maarit Johanna maanantai, kesäkuu 17, 2019 at 15:33

   Siis TUO on jo jotain jos oot talvisesta reissusta Briteissä selvinnyt 😀 Mut sillon voi onneksi lennollekin kasata jo sen verran vaatetta päälle, että niillä selviääkin jo puoli matkaa. Krääsäostot on niin turhia! Ellei sitten oo etukäteen päättänyt ostaa jotain tiettyä. Oli nimittäin ihan eriasia lähteä vuorokauden reissulle Lontooseen pari viikkoa ennen joulua, kuin kesän kynnyksellä Budapestiin. Ostin hulluna lahjoja reissulta ja se matkatavaraelämys oli kyllä ihan erilainen 😀

 • Reply Kohteena maailma / Rami sunnuntai, kesäkuu 16, 2019 at 13:46

  Itsellä ei ole oikeastaan budjetti reissulla, joku taka-ajatus nyt takaraivossa mitä voi kuluttaa. Itsellä menee ravintoloihin ja baareihin sen verran rahaa reissussa, että sillä moni tekisi tuollaisen budjettimatkan niin kuin te. Toisaalta itselle ravintolat ovat usein reissun oleellinen osa, niin kukin taaplaa tyylilläämän. Budapestissä en ole käynyt, mutta tämäkin lisäsi kiinnostusta sinne entisestään.

  • Reply Maarit Johanna maanantai, kesäkuu 17, 2019 at 15:35

   Mulla olisi just tuollainen tavoite tulevaisuudelle. Enemmän kulutusta syötäviin ja juotaviin elämyksiin! Ne erikoisemmat ja laadukkaammat ravintolatkin kiinnostaisi ottaa listalle. Sitä varten pitäisi päästä pois tästä budjettimatkaajalle sopivasta likviditeetistä :p

  Leave a Reply