Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

GLO Hotel Art ja 20h unta

keskiviikko, 1 toukokuun, 2019

Pidettiimpä pitkästä aikaa kunnon staycation Helsingissä!

Oltiin reissulla kaksi yötä torstaista lauantaihin. Suunnitelmissa oli vaikka mitä: festareita, museovierailuja, ruusupuistoja ja muuta. Mitään edellämainituista ei toteutettu. Sen sijaan me nukuttiin. Pitkiä yöunia ja päikkäreitä. Ihan luksusta. Kahden vuorokauden aikana kerkesi todellakin saada univelkoja tasoiteltua.

Vaihdettiin museokäyskentelyt piitkiin kävelyihin ulkona. Lenkkeiltiin ja haahuiltiin lähellä ja kauempana. Samalla luovuttiin kaikista suunnitelmista, mitkä hiersi korvan takana.

Oli ihan parasta!

Yötä oltiin Lönnrotinkadulla GLO Hotel Artissa.

Tuntui jotenkin oikealta viedä Sonja taidehotelliin.

Tämä jugendlinna erottuu ympäristöstään ja massiivisesta ovesta oli hieno astella sisälle. Aulatila on upea ja koristeellinen: kuin hengailisi jossain vanhassa kirkossa. Kävin parikin kertaa aulassa kahvilla ja otin pädin mukaan. Siellä nurkassa hengaillessa katsoin Handmaid’s talea, mussutin naapurin Lidlistä haettua croissanttia ja join kamalan hyvää kahvia.

Oon tykästynyt Kämp Collection Hotelleihin, vaikka normaalisti minulla ei todellakaan olisi niihin varaa. Mie kuitenkin kyttään innokkaasti tarjouksia.

Pari yötä Kämpissä irtosi vuosia sitten Australian matkalta kertyineillä Finnair Plus-pisteillä. Sviittiyön Klaus K:sta lunastin satasella Suomi100-vuoden kampanjan yhteydessä. Nyt oli jälleen tarjous juuri sopivaan aikaan, jossa tarjottiin kaksi yötä yhden hinnalla. Maksoin kahdesta yöstä GLO Comfort-huoneessa aamiaisineen 137 euroa. Tein pientä vertailua Hotels.comissa kyseiselle ajalle, enkä olisi saanut Omenahotelliakaan alle 150 euron. Hyvän tarjouksen äkkääminen piristää aina! Suosittelen varauksetta Kämp Collectionin uutiskirjeen tilaamista. Verrattomia tarjouksia tipahtelee aina silloin tällöin. Eikä nyt muuten ole mitään maksettua mainontaa vaan ihan omaa hehkutusta.

Meillä oli tosi kiva huone viidennestä kerroksesta. Huoneet eivät ole samassa jugendrakennuksessa respan kanssa, mutta illuusio samasta tilasta kyllä säilyy.

Eniten viehätti valosuunnittelu. Valot olivat yksi iso syy, miksi pidin kovasti myös Klaus K:sta.

Sängystä ei huonoa sanottavaa. Ihanan fluffyt tyynyt sai aseteltua mielensä mukaan ja peitot olivat jopa viileät, vaikkakin paksut ja ilmavat.

Tilaa oli tarpeeksi tavarat sai helposti kaappiin. Sonjalle oli myös nojatuoli kirjoittelua varten. Peilit oli upotettu tv-tasoseinän yhteyteen.

Ainoat negat mitä keksittiin liittyvät kylpyhuoneeseen. Vessan ovea ei saa lukkoon, vaan ovi vain vedetään kiinni. Tila on vähän turhan avoin äänellisesti ja niin sanotusti omaa rauhaa ei ole. Suihkutila ei ole täysin näköeristetty. Jos on liikkeellä vaikka ystävän kanssa, se voisi olla kiusallista. Muuten ei kerrassaan mitään huonoa. Oli hohtavan puhdasta. Huoneesta löytyi myös vedenkeitin, sekä kahvia ja teetä.

Sen verran kiva huone ja sen verran kiva sänky, että saatiin kerralla kunnolla univelkoja pois. Verhot sai kiinni, mikä ei kotona ole mahdollista. Nukahdettiin niin aikaisin, että aamuisin oltiin jo kärkkymässä aamiaiselle ennen ovien aukaisemista.

Aamupala tarjoiltiin Art Loungessa kellarikerroksessa.

Molempina aamuina istuttiin pieneen pyöreään looshiin ja luettiin samalla kiireettömästi Hesaria. Tuolla vietti mielellään nopeasti kuluvan tunnin.

Kahvi oli jumalaista. Sen kanssa olisi kaivannut jotain makeaa, mutta niin sanottua jälkkäripuolta ei ollut. Makeiden vaihtoehtojen ja hedelmien vähyys oli buffetin heikoin osuus. Tarjolla oli vain vesimelonia ja appelsiinia pilkottuna. Makeaa olisi löytynyt ohukaisten muodossa, mutta niiden päälle ei ollut sellaisia vaihtoehtoja, joista erityisesti välitän.

Muuten syötiin kyllä itsemme täyteen. Perunaröstit ja briejuusto on minun uusi lemppariyhdistelmä! Tarjolla oli myös tuorepuuroa, joista lauantaiaamun omenainen oli ainakin todella hyvää. Perjantaiaamuna oli myös mämmiä.

Lounge on tilana valoisa, eikä tunnu lainkaan kellarilta. Art Hotellin käsite tuntuu täällä ehkä eniten, kun taideteoksia roikkuu jokaisella seinällä.

Valaistus oli kaunista kaunista kaunista <3

Pitäisi lähteä enemmänkin vain hotellilomille nukkumaan! Viimeksi Helsingissä oltiin vain yksi yö, mutta touhuttiin kaikkea sitäkin enemmän. Tällainen nukkumaan – syömään – ulos haahuilemaan – skumpalle – nukkumaan -konsepti toimii kyllä myös aivan passelisti.

GLO Art oli tosi jees!

Hotelli oli kätevällä paikalla ja aivan ihana ja kuvauksellinen sekä sisältä ja ulkoa. Viihtyisiä nurkkia ja holvikaaria, sekä avarat, modernit huoneet.

Yleisesti olen todellinen hotelliloungejen (vai loungien? Miten tämä sana taipuu?) suuri fani ja tässäkin loungessa/aulassa oli niin ihana hengailla. Perjantai-iltana etsittiin paikkaa istahtaa jollekin pienelle syömiselle ja skumpalle. Punavuori, voitte kuvitella miten tukossa kaikki paikat oli. Paitsi vastapäätä olevan Radisson Blu Aleksanteri Hotellin aularavintola! Siellä oli meidän lisäksi vain viiden hengen ruotsalaisseurue. Se rauha. Aion harrastaa hotelliauloja myös jatkossa. Ja muutenkin hotelleja.

Kesällä huvittaisi ottaa nokka kohti Turkua ja testata uusi Sokos Seurahuone. Se on ollut yltympäri minun somea viime viikon aikana ja ihastuin siihen kuvien perusteella täysin. Se kattoterdekin, omg! Seuraavaksi voisin viedä Sonjan taidelomalle Turkuun. Saaristossa olisi myös eräs Dali-museon tapainen, joka on ollut visit-listalla on pitkään. Aboa Vetus ja Ars Nova olisi myös jo aika käydä uudelleen.

Tästä voisi tulla Suomi-cityjen kesä!

Mutta mitäs sanotte GLO Artista? 🙂

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa keskiviikko, 1 toukokuun, 2019 at 19:51

    Mua harvemmin kiinnostaa hotellit, ellei niissä sitten ole jotain persoonallista. Tässä on! Oon jo jonkin aikaa haaveillut, josko joskus yöpyisin täällä, mutta mulle on jo ylipäänsä vähän nihkeää Helsingissä yöpyminen – siksi, että sieltä pääsee yöksi helposti kotiin. Tuollaisella tarjouksella mun nihkeily saattaisi jopa loppua. Varmaan pitää ottaa vinkistä vaari ja pistää uutiskirje tilaukseen. Näissä sun kuvissa paikka näyttää vielä makeemmalta kuin mitä oon muuten siitä nähnyt. Nyt sormet ristiin, että tulisi mullekin hyvä tilaisuus päästä tuonne 🙂

    • Reply Maarit Johanna torstai, 2 toukokuun, 2019 at 08:22

      Joo jee! Siis oli todellakin persoonallinen vaihtoehto 🙂 Vaikka pidän tosi paljon ihan sellaisista neljän tähden ketjuhotelleistakin, oli tässä ihan omanlaisensa viba. Oon aikaisemminkin katsellut, että juuri GLO Hotelleihin saa tosi hyviä tarjouksia, joten kannattaa ehdottomasti seurata sitä uutiskirjettä. Haaveena olisi, että voisi ”kerätä kaikki” Kämp Collection Hotellit jossain vaiheessa aina yksi kerrallaan uuden tarjouksen yhteydessä.

    Leave a Reply