Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Maanantai Tallinnassa on mahdollisuus!

tiistai, 19 maaliskuun, 2019

Tallinnaan on aina helppo lähteä ja hyviä syitä löytyy.

Nyt oli erityisen hyvä syy, koska Drama on the Road-Helillä oli puoli-ilmaisia laivalippuja arkipäiville. Mie olin vähän että YOLO, ja hain maanantaiksi vuosilomapäivän. Sentään ihan niin hullu en ollut, että olisin käynyt päivän Tallinnassa ihan Tampereelta. Aamulla matkustin ratikalla Länsiterminaaliin Kampista ja ysiltä oltiinkin jo Helin kanssa Eckerö Linen Finlandian ysikannen kahvilassa vetelemässä aamukahvia, hillajuustokakkua ja skagenia. Instastoryjen perusteella työkaverit olivat juuri aloittamassa työviikkoa. Olin aika tyytyväinen pikkuruisesta vuosilomastani.

Hyvä syy numero 1: laivalla oli todella rauhallista

Edelleen hämmennyn laivatunnelmasta johon ei kuulu ryntäily, käytävillä istuminen, joka paikkaan jonottaminen, kauhea meteli ja ihmismassat. Laivaan päästiin jonottamatta ja kahvilassa oltiin pöydässä aamupaloinemme jo parin minuutin päästä siitä kun päästiin koko laivaan sisälle. Siinähän se meni matkakin joutuisasti suunnitellessa mihin mennään ja mitä syödään.

Suunnattiin kohti Telliskiveä ja haaveiltiin kirppareista. Näläkäki oli. Keli ei varsinaisesti hivellyt korvia ja varpaita, mutta lumiseen peittoon kääriytynyt Tallinna oli kaunis. Vähän eksyttyämme löydettiin Balti Jaama Turg vintageliikkeineen ja omin käsin kudottuja sukkia myyvine mummoineen.

Vietiin myös raivonälkää kerryttävät vatsamme Humalakoda-nimiseen raflaan syömään. Nimestään huolimatta paikka oli oikein viihtyisä, valoisa ja moderni. Tultiin melkeimpä ensimmäisiksi asiakkaiksi ja kahdentoista korvilla juuri oikeaan aikaan. Meidän jälkeen porukkaa alkoikin lapata sisään. Eikä ihme, että paikka on suosittu.

Ruoka oli tosi hyvää! Risottoa ja munakoisohommia. Täydellistä.

Täydemmällä mahalla oli helpompi lähteä kylmään ulkoilmaan tutkimaan graffiteja. Puhelimeni sammutti itsensä kolmesti varotoimena, koska ilmeisesti meidän ulkokuvailut olivat sille liikaa. Onneksi vierihoito ihoa vasten helpotti vähän ja akkukin riitti lopulta kaikkeen tarpeelliseen, kuten ainakin sataanviiteenkymmeneen valokuvaan ja navigointiin kohti vanhaa kaupunkia. Telliskivi oli pikavisiitin perusteella just sellainen kohde, missä keväällä tai kesällä voisin roikkua kokonaisen päivän. Vierailuaikana siellä oli superhiljaista. Hetkittäin unohdin, että on maanantai.

Hauskinta Telliskivessä oli katutaiteen lisäksi ihan uudet mestat ja reitit. Vanhaan kaupunkiin päästiin melkoisen upeita muurin viertä kulkevia kiviportaita. Korkeuksissa odotti useampikin näköalapaikka. Siellä ei ollut meidän lisäksi kuin pari pelottavaa lokkia ja puluja. Lumiset katot näyttivät aika maagisilta.

Hyvä syy numero 2: Ei tarvitse jonottaa näköalapaikoille!

Tämä paikka löytyy osoitteesta Kohtu 12.

Siinä vaiheessa kun kännykkä oli sanonut sopimuksen irti jo sen viimeisen kerran, hiippailimme kiviportaat alas vanhaan kaupunkiin seikkailemaan ja lopulta ihan parhaaseen Rataskaevu 16-ravintolaan. Onneksi olin tehnyt pöytävarauksen. Vaikka oli maanantai, paikkaa ei kyselijät saaneet ilman varausta. Kerrottakoon heti alkuun, että:

Hyvä syy numero 3: Rataskaevu 16:n leipä. (Ja kaikki ihanat ravintolat noin yleensä!)

Se leipä on muuten jumalaista. Kerran aikaisemmin siellä ruokailleena oli leipä ainoana jäänyt paikasta mieleen. Ei ollut muistikuvissa vinoumia, koska se oli yhtä järisyttävää kuin aikaisemminkin.

Alkupalaksi Helille graavilohta ja mulle tuollaista ihanaa fenkoli-artisokkasalaattia. Tajusin vasta annoksen lopeteltuani, että kasvisruokaahan sitä tuli syötyä. Ei sitä jotenkin oikein edes ajattele, että ei tilaa lihaa. Valitsen vain listalta sitä mikä vaikuttaa herkullisimmalta. Tämä ei jättänyt kylmäksi. En edes enää muista mitä viiniä sen pariksi tilasin, koska ilmeisesti olin niin fenkolihuuruissani 😀 lol.

Pääruuaksi Helille tuotiin turskaa ja mie otin pienen punajuurikeiton. Keitto jäi valitettavasti heikoimmaksi lenkiksi koko aterialla, mutta ei ollut huono ollenkaan. Maustaminen oli vain vähän turhan vähälle jätetty. Kaavin loputkin lautasen pohjalta viimeisillä leivillä.

Jälkkäriksi ajattelin pitkästä aikaa ottaa suklaakakkua. Melkein kaikissa ravintoloissa on listalla sitä, ja yleensä se on vaihtoehtona sellainen joka ei mene huti. Eikä mennyt täälläkään. Sata kautta viis. Mutakakkumainen koostumus ja niin sulaa suklaisaa, joo you get the idea. Vaikka annos oli pieni, tuntui että sen olisi voinut jakaa. Ensi kerralla otan Sonjan mukaan!

Helillä oli cashewpähkinäkreemiä, joka näytti ihan jäätelöannokselta. Voi kun olisi voinut vain maistaa listalta kaikkea. Monesti jää ravintoloista sellainen fiilis, että voisi vain ottaa alkupalalistalta vaikka neljä annosta ja jälkkärin. En mie jaksa alkaa isoja pääruokia syömäänkään!

Oltiin aikataulutettu reissu aika täydellisesti, koska kerettiin just maksamisen jälkeen reipasta kävelyä satamaan. Käväsin nopeasti Satamaturgissa hamstraamassa hunajahuulirasvoja ja yhden tuliaisvotkapullon, joita ei ilmeisesti Suomesta saa. Kyllä me oltiinki tööt. Se mitä menomatkalla ja kaupungissa kalkatettiin, oltiin paluumatkalla aika hiljaista ja väsynyttä sakkia. Paluumatka oli kuitenkin yllättävän rentouttava, koska laivassa oli niin hiljaista. Ei tarvinnut kuvitellakaan oikaisevansa jonnekin käytävälle tai nurkkaan. Tilaa oli, ja se oli oikein jees. Voisin aivan hyvin tilanteen salliessa harrastaa arkireissuja jatkossakin! Ja Helin kanssa oli tosi kiva käydä reissussa. Ottaen huomioon, että ennen koko matkaa oltiin tavattu sovitusti ainoastaan kerran 😀

Suosittelen ehdottomasti ja lämpimästi maanantaita matkapäiväksi Tallinnaan! Saa olla introvertitkin ihan rauhassa.

**Minusta otetuista kuvista kiitos Helille!**

Helin postaus meidän reissusta löytyy tästä linkistä!

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

 

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Dunia Toropainen tiistai, 19 maaliskuun, 2019 at 14:45

  Ihana Tallinna <3 Yksi mun lempipaikoista koko maailmassa. Upeita kuvia ja tunnelmia 🙂

  Dunia Toropainen
  https://duniatoropainen.blogspot.com/

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 19 maaliskuun, 2019 at 15:53

   Tallinna on ihana <3 Kiitos kommentista Dunia 🙂

 • Reply Heli / Drama On The Road tiistai, 19 maaliskuun, 2019 at 16:28

  Haha kiva nähdä periaatteessa samat kuvat mutta eri näkö- ja kuvauskulmasta kuin itsellä 😀 Mulla tulossa vielä Rataskaevu erikseen, koska siis herrajumala. Oon edelleen aivan silleen että mitä just söin ja saako sitä uudestaan 😀

  • Reply Maarit Johanna torstai, 21 maaliskuun, 2019 at 09:36

   Sano muuta :p Joo se oli ihana ja sinne pitäs päästä esim heti takasin!!

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi tiistai, 19 maaliskuun, 2019 at 21:01

  Helin blogissa kävinkin jo kommentoimassa, että itse olen lähdössä ensiviikolla Tallinnaan arkena. Koska asun täällä kaukana kehä3 ulkopuolella niin aamulaivaan en ehdi, mutta menenpä sitten iltapäivällä lähtevällä paatilla ja aion olla reteesti oikein kaksi yötä. Syystä että helppoa päiväreissua Tallinnaan ei näiltä leveyksiltä ole. 😀 Mutta ei se mitään, tuleepa arkivapaat hyvään käyttöön. 🙂
  Kivoja kuvia, voi kun kevät ehtisi ensiviikoksi Tallinnaan 😛 Taitaa olla turha toivo!

  • Reply Maarit Johanna torstai, 21 maaliskuun, 2019 at 09:38

   Ompa ihanaa, että kerkiät! 🙂 Kaks yötä, olen ihan kade kyllä. Yhden päivän ja vuorokauden reissuissa huonoin puoli on se, ettei jaksa eikä kerkeä edes niin moneen ravintolaan kuin haluaisi. Tallinnassa syöminen on best best best!
   Aina voi muuten toivoa kelejä. Mie kävin pari vuotta sitten vapun tienoilla Tallinnassa ja oli historian pahin lumimyrsky! Ei siis olisi ollenkaan outoa, jos maaliskuussa olisi keväistä :p Sormet ristiin!

  Leave a Reply