Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

ParkInn by Radisson Central Tallinn – keskinkertaiseksi kallis

tiistai, 12 helmikuun, 2019

Kulutin päivän jos toisenkin valitsemalla hotellia Tallinnasta joulukuun alun reissuun. Halusin sen olevan vähän parempi kuin keskiverto, ja olin valmis maksamaan. Vertailin montaa huonetta ja hotellia, mutta kriteerinä oli ehdottomasti sijainnin ja aamiaisen lisäksi kylpyamme. ParkInnissä piti olla kaikki. Vaikka ei sitten ollutkaan.

Tämä oli ensimmäinen kerta kun hotelli Tallinnassa maksoi enemmän kuin Helsingissä samalla reissulla (suhteellisen samantasoinen Holiday Inn West Ruoholahti maksoi 90 euroa ilman aamiaista).

Jos olisin saanut Park Innistä alunperin varaamani huoneen, ehkä ei olisi ollut valitettavaa, mutta nyt valitettavasti oli.

Jo sisäänkirjautuessa erittäin ystävällinen ja pahoitteleva respa kertoi, ettei meille ole varatunlaista huonetta, koska varausjärjestelmässä oli ollut jotain häikkää. Hotellissa oli vain yksi huone jäljellä ja sekin parisängyllä, oi olemme siitä niiin pahoillamme. Oh, don’t. Saimme hyvitykseksi sänkyasiasta tervetuliaisjuomakupongit, jotka käytimme illalla lasillisiin talon viiniä. Huoneessa vasta tajusin, ettei sitä ammetta ollutkaan. He olivat pahoitelleet sänkyjä, ja olin ottanut hyvityksen vastaan tajuamatta kokonaan tilannetta. Eihän meitä nyt parisänky haittaa, päinvastoin.

Miten pikkuinen huone olikaan! Neliöitä oli varmasti vähemmän kuin edellisen yön Holiday Innissä. Näkymä oli sisäpihalle, tai jollekin välikatolle. Ei varsinaisesti tuntunut hinnan arvoiselta. Ja tuo kuva, voisi kuvitella siihen jonkun jo hypänneen ennen kuvausta.

Positiivista oli vedenkeitin ja se parisänky. Kummankaan ei tarvinnut nukkua peläten tipahtamista sänkyjen väliseen railoon. Valaistuksen sävyä sai vaihtaa haluamaansa väriin.

Harmittaa sanoa, että siisteydessä olisi ollut parantamisen varaa. Kylppärissä oli pieniä roiskeita ja jopa lakanoista löytyi pieniä tahroja. Lisäksi sänky oli pedattu huolimattoman oloisesti. Ei sellaiset minua niinkään muuten erityisesti häiritsisi, mutta ajatellen paljonko yöstä maksoin, nämä asiat hyppivät silmilleni. Ja tottahan se silti on, hotellissa kuuluisi aina olla todella puhdasta.

Illalla joimme hotellin aulabaarissa ne luvatut talon viinit. Ulkona oli aivan hyytävä ilma kun tulimme sisään lämmittelemään. Tiesin säätilasta jo etukäteen, ja juuri siksi olisin halunnut, ja olin varannut ammeen. Sellaisella kelillä paras tapa saada kylmyys pois ytimistä olisi joko kuuma kylpy tai sauna, eikä meillä ollut kuin vedenkeitin teen keittoa varten.

Yöllä rupesi ärsyttämään myös vielä äänieristys, tai pikemminkin sen puute. Käytävältä kuuluivat ihan  kaikki äänet huoneeseen.

Jos verrattain paljon valitettavaa, oli myös kiitettävää. Aamiainen oli nimittäin todella hyvä!

Smoothieita, vohveleita, lämpimiä monta vaihtoehtoa, granolat, pähkinät ja muut sellaiset mitä hyvälaatuisessa hotellissa kuuluukin olla. Erikoisia vähän Mäkkärin aamupalalistalta tutun näköisiä aamiaissämpylätoasteja vedin kaksi. Kahvi oli tosi hyvää. Aasialaisia varten oli nuudelipaketteja. Aamiaisessa ei siis ollut mitään valittamista. Vohvelien paistaminen itse oli jopa ihan hauskaa.

Kuitenkaan aamiainen ei poistanut sitä totuutta, että koin maksaneeni ihan todella paljon liikaa. Jos kylpyamme ei olisi ollut alunperinkään kynnyskysymys, olisimme saaneet Radisson Blu-ketjun hotellista huoneen todella paljon halvemmalla. Se jäi rassaamaan. Kaikista eniten häiritsi se, ettei hintalaatusuhde ollut kohdillaan. Hotelli saa olla täynnä ja kiireinen, mutta puhtaudesta ei pitäisi tinkiä tuumaakaan ja vieraille voisi myös selvittää täysin mikäli huone ei vastaa sitä mitä on varattu. Minulla on korkea kynnys mennä valittamaan varsinkin jos tiedän, ettei vaihtoehtoja siirtyä parempaan huoneeseen ole. Toki sitä jälkikäteen miettii olisiko saanut vaikka hinnan alennusta, mutta oma vika kun en kysynyt. Minusta sitä olisi kuitenkin pitänyt tarjota. Lasilliset talon viiniä eivät ole viittä euroa enempää hyvitystä.

Kirjoitan enää harvoin hotelliarvosteluja varsinkaan perushotelleista, ja yleensä kirjoitan niistä mieleenpainuvista positiivista kokemuksista. Olen saanut ajoittain palautetta, etteivät pelkät positiiviset ja kehuvat tekstit saa blogia näyttämään rehelliseltä, koska kaikki matkakokemukset eivät voi olla aina täydellisiä ja mukavia. Eivät voikaan, tietenkään. Olen silti tehnyt hiljaa mielessäni aikaisemmin linjauksen, etten halua kirjoittaa kaikista negatiivisista kokemuksista. Aika harvoin todellisuudessa mitään suuria harmeja onkaan ilmentynyt reissun päällä. Bloggaamisen haluan olevan itselleni matkapäiväkirja pääasiassa kivoista muistoistani. Tämän jutun julkaiseminen ja harmitus kyseisestä yöpymisestä jäi kuitenkin pyörimään mieleen vielä pari kuukautta käynnin jälkeen, joten päätin julkaista jutun. Negatiivisellakin arvostelulla on kuitenkin paikkansa.

Ai niin, se hinta. 139 euroa. Liikaa.

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Henna / sooloiluja-blogi Tallinnassa tiistai, 12 helmikuun, 2019 at 14:35

  Sun pitää siirtyä hotelleista Airbnb:n puolelle! Oma kokemukseni on, että saat normaalin huoneen hinnalla sviittiin tai aparementokseen verrattavissa olevan tilan ja mukavuuden. Jos olet kiinnostunut, niin tuolla mun blogin yhteystiedosivulla https://sooloiluja.com/yhteystiedot/ on linkit mun kohteisiin. Meillä on pieni ullakkoasunto Tallinnan vanhassa kaupungissa, ja kun emme itse käytä sitä se on vuokrattavissa Airbnb:n kautta. Sama Turussa. Tervetuloa!

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 12 helmikuun, 2019 at 22:53

   Kiitos vinkistä! Laitetaan korvan taakse 🙂 oon kerran vasta käyttänyt airbnb:tä ja pidemmillä reissuilla haluaisinkin niitä jatkossa suosia. Pitäis ottaa kyllä asiaksi tutkia myös muita kuin hotellivaihtoehtoja jatkossa lähikohteissakin! Monesti yhden tai kahden yön reissuille on kiva ottaa just hotelli, jos siihen kuuluu aamupalat ja muu ”helppous”.

 • Reply Maaret tiistai, 12 helmikuun, 2019 at 15:59

  Swisshotel. Ainoa oikea paikka

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 12 helmikuun, 2019 at 22:54

   On muuten listalla ja haaveissa! Sitä on kehuttu aikasta paljon.

 • Reply Kthetraveller tiistai, 12 helmikuun, 2019 at 21:14

  Ooämgee! Toi hinta on jo dörtsi ja tarkistitko sänkyä UV-lampulla? Ties vaikka oli edellisen asiakkaan lakanat 😱

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 12 helmikuun, 2019 at 22:55

   En omista uv-lamppua, ja tulisin varmaan vainoharhaiseksi jos alkaisin sellaista vielä kantamaan 😐 Mutta joo, hintaa jos olisi tiputtanut vaikka viidelläkympillä niin olis vastannut tasoa. Edes siihen suuntaan.

 • Reply Johanna keskiviikko, 13 helmikuun, 2019 at 07:56

  On kyllä kamala hinta tosta hotellista, muistaakseni olen maksanut satasta vähemmän… Aivan perushotelli, mistään huoneesta ei hulppeita näköaloja, sijainti kun on mitä on. Majoittavat paljon aasialaisia ryhmiä ja hinta muuttuu kapasiteetin mukaan mutta tosi kalliin olet maksanut, samoin kova hinta myös Tallinnassa, mukavaa Estoriaakin saa 80 eurolla. Ja miksi kylpyamme?! Ties kuinka moni on siinä aikaisemmin seisoskellut, en usko että niitä putsataan erityisen hyvin… Park Innin respatyypit on aina ollut supermukavia, joskus saavuin klo 00:30 lennolta ja sain superison huoneen 🙂

  • Reply Maarit Johanna torstai, 21 helmikuun, 2019 at 15:57

   Joo on kyllä kallista. Estoria on kyllä kiva, samaten Virut ja muut, mutta halutti myös kokeilla jotain missä en ole aikaisemmin käynyt!
   Pidän hotellikylpyammeista jostain syystä 😀 On ne aina puhtaampia kuin mitä kotona. heh.
   Sulla on onneksi käynyt parempi tuuri huoneen suhteen kuin meillä. 🙂

 • Reply maiku_maiku perjantai, 22 helmikuun, 2019 at 22:55

  Me yövyimme aivan ihanassa pikku hotellissa, Von Stackelberg. Ihastuttava huone, kylpyamme ja hiljaisuus. Aamupalakin omaan makuun Bueno. Hintaa en valitettavasti muista, mutta iso suositus tälle.

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 24 helmikuun, 2019 at 14:11

   Kiitos vinkistä! Oon tsekkaillut kyseistäkin hotellia muutamaan otteeseen, mutta en ole vielä lämmennyt varaukseen saakka. 🙂

  Leave a Reply