Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Lomailun tärkeydestä ja vähän Guernseystä

torstai, tammikuu 31, 2019

Olen ollut tätä kirjoitusta aloittaessa nyt kuusi päivää lomalla. Sain töistä vapaaksi viikon, ja lensin suoraan perjantaina Lontooseen. Nyt olen ollut jo monta päivää Guernseyssä Taru-siskoni ja miehensä huomassa. Meillä oli etukäteen suunnitelmia, mutta loppujen lopuksi emme ole tehneet paljon mitään. Tai olemme, mutta huomattavasti rennommin kuin olimme ajatelleet. Taru ja Callum ottivat molemmat jonkin verran vapaata kun tulin kylään ja kyllä on pakko sanoa, että…

…mitääntekemättömyys on parasta!

En ole edes ajatellut paljon mitään. Aamulla olen ehkä saattanut Tarua töihin ja käynyt haahuilemassa St Peter Portin keskustassa. Kotona tuijotellut kattoon ja käynyt sitten hakemassa Waitrosesta lounasta ja tutkinut hyvän tovin hummushyllyn eri vaihtoehtoja. Illalla saatamme vain istua sohvalla tunteja välillä hiljaa, välillä höpöttäen jotain ihan hölmöä. Ehkä olisi ajatellut, että kun kerrankin näkee siskoa, olisi aikaa vaikka useille pitkille ja syvällisille keskusteluille. Ei niitäkään silti aina jaksa, ja toisinaan voi vain istua vierekkäin ja tutkia netistä sohvatyynyjä ja marokkolaisia kuvioita mahdollisiin taideprojekteihin.

Tämä on ollut suorastaan retriitti!

Niin, olen siis lomaillut. Tällainen loma ilman suorittamista on minulle verrattain todella uutta. Suorittamisella tarkoitan esimerkiksi reissua johonkin kohteeseen, jossa haluaa ehdottomasti käydä ihan liian lyhyessä ajassa ihan liian monessa ravintolassa, nähtävyydessä tai jossain muussa koettavassa paikassa. Vuosi sitten Teneriffalla päätin oikeastaan ensimmäistä kertaa laittaa stressittömän vaihteen silmään, mutta olinkin juuri käynyt burnoutin kynnyksellä. En väitä, etteikö töissä olisi edelleen paineita, mutta ei se ainakaan ole ihan samanlaista kuin silloin. Guernseyhin matkustaminenkin on minulle nyt jo kuin tulisi kotiin. Ei tarvitse miettiä mitä kaikkea on pakko kokea, jotta saa mahdollisimman hyvät postaukset blogiin. Menen ja teen, mutta vain jos kelit suosii, ja jos jaksan.

Kirjoitin syksyllä lomattomasta lomasta, jonka aloitin lomailemalla kotona. Ei sopinut mulle laisinkaan, varsinkaan normaalin kesälomasesongin ulkopuolella. Rentoutumisesta ei ollut tietoakaan, eikä kroppa tajunnut päästää irti työasioista.

Huomasin silloin ja syvensin tajuamista asian suhteen nyt, että ainakin minä tarvitsen ultimate rentoutumiseen edes pienen maiseman vaihdoksen ja täydellisen mahdollisuuden suunnittelemattomuuteen.  Suomessa voisi toimia parhaiten mökkiloma Luostolla.

En muista koska olisin ollut viimeksi yhtä vapaalla myös tunnetasolla. Alkuviikosta harmittelin miksen ollut ottanut kahta viikkoa lomaa, mutta ei se nyt ole pituudesta kiinni. Viikossakin saa aivot tuuletettua myös hyvin jos sen tekee ihan juurta jaksain.

Loma ei ole vielä ohi. Minulla on pari päivää Guernseyssä, yksi Oxfordissa ja sunnuntai matkustamiseen. Paluu töihin maanantaiksi ei tunnu möröltä. Ehkä sekin jo kertoo omaa tarinaa levosta ja rentoutumisesta. Onneksi olen sentään tajunnut ottaa maanantain ja tiistain kotietäpäiviksi.

Postauksen kuvat ovat tältä viikolta Guernseystä kun kiertelimme ko tutuksi tulleissa paikoissa. Candie Gardensin vihreys on ihan parasta, ja Tarun työmatkakin kulkee sitä kautta. St Pauls Gardenista löytyi valokuvanäyttely, jossa yllättäen oli kuvattu suomalaisia! Forest Finns-näyttely pitikin tsekata läpi kunnolla kun kerran oli #suomimainittu. Loput kuvat ovatkin kauniista St Peter Portista. Ai että mie tykkään näistä maisemista. Neljä astetta ”lämmintä”, tuulee 12 metriä sekunnissa ja vähän ripistelee välillä vettä. Aivan sama. Moon lomalla!

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply