Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Deliciously Ella – erityisen hyvää erityisruokaa Lontoossa

tiistai, 29 tammikuun, 2019

Ainoa must-see, must-do ja must-eat Lontoossa oli Deliciously Ella. Taru on seurannut Ella Millsin blogia vuosia ja halusi ehdottomasti käydä kokemassa paikan. Meillä on kotona Sodankylässä ollut käytössä Deliciously Ellan keittokirjat jo pitkään, joten nyt oli vihdoin aika nähdä kaikki itse. Me käytiin muutama vuosi sitten perheen kanssa The Mae Delissä, joka oli Ellan ensimmäinen deli Lontoossa. Taru ei ollut silloin mukana, joten oli korkea aika. En tiedä onko The Mae Deliä enää edes olemassa, mutta tämä ihana deli oli ainakin visiitin arvoinen!

Itseasiassa kahden visiitin. Kahden päivän aikana kerkesimme kerran aamupalalle ja kerran myöhäiselle lounaalle.

Deli on kahdessa tasossa, joten alakerrassakin on tilaa. Lauantaina aamiasella yhdentoista aikaan oli hiljaista ja saimme syödä rauhassa. Sunnuntaina kahdelta oli ruuhkaa, mutta saimme pöydän viiden minuutin jonottamisen jälkeen. 

Ruokavaihtoehtoja löytyy suolaista ja makeaa niin listalta kuin esillä olevista herkkukipoista, joista voi valita itselleen aamiaisbowlin tai lounasannoksen. Hinnoittelu on Lontoota, mutta ei mitenkään järkyttävän kallista verrattuna muihin delityyppisiin paikkoihin.

Kattokaa noita värejä! Jo pelkästään tuon hummuksen väri sai veden kielelle.

Tultiin toistekin koska ruoka oli niiiiin hyvää. Taru söi aamiaiseksi maissifrittereitä ja savupaahdettuja papuja avocadolla ja mie avocadoleipää. Todella tuhti aamiainen ja niin täynnä makuja. Tarun tee oli kuulemma parasta ikinä; Earl Greytä kookoscashew-maidolla.

Jälkkäriäkin oli pakko ottaa, kun oli siinä niin tyrkyllä. Brownie ja maapähkinävoileivos oli todella hyviä!

Lounaalla emme ottaneet listalta, vaan valitsimme bowlit. Esillä oli niin hyvännäköisiä herkkuja, ettei olisi kannattanut. Munakoisot tahinilla ja granaatinomenoilla vei kielen mennessään. Aivan super ja täys kymppi.

Vaikka ravintola oli täynnä, siellä ei siltikään ollut tungosta, vaan tilaa oli jätetty väljäksi. Tosi jees. Alakerrassa oli myös hana, josta sai kuplavettä niin paljon kuin jaksoi juoda.

Jos oltaisi oltu Lontoossa useampikin päivä, todennäköisesti olisimme tulleet vielä uudelleen. Listalla ja esillä oli niin paljon vaihtoehtoja, että olisi riittänyt ainakin viikoksi kaikkea erilaista erityistä hyvää.
Voin suositella erikoisruokavalioisille ja myös ihan ehdottomasti sekaruokavalioisille. Lontoo on gluteenittomien vaihtoehtojen luvattu maa, ja Deliciously Ellassa on menty vielä pidemmälle. Tarunkaan ei tarvinnut kysellä minkään vaihtoehdon vuoksi onko jokin vielä maidotonta. Erikoisruokavaliot edellä tehty ruoka ei mitenkään vähentänyt makuelämyksiä. Päinvastoin. Täällä on kaikki tehty tunteella.

Kenelle: gluteenitonta, maidotonta, vegaanista ja terveellistä ruokaa ja herkkuja kuluttaville ihmisille.

Missä: Weighhouse Street, Mayfair. Nurkan takana Oxford Streetiltä. Lähin tube: Bond Street

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply lena tiistai, 29 tammikuun, 2019 at 13:58

    Oijoi, ihania nää Lontoon ravintolavaihtoehdot. Oon lukenut Ellan keittokirjaa joskus ja se oli jo iso juttu silloin kun asuin Briteissä (oletan vahvasti, että sama Ella). Välillä vähän ikävä tuonne, vaikka reaaliteetit perheen ja mun asumisvaatimusten kanssa tunnistankin 😀

    • Reply Maarit Johanna tiistai, 29 tammikuun, 2019 at 14:31

      Taitaa olla sama Ella! Ja niimpä. Sitä on joka kerta pyörällä päästään kaikesta vaihtoehtojen runsaudesta. Lontooseen voisi tehdä vain ruokaretkiä. Onneksi pääsee useasti edes käymään 🙂

    Leave a Reply