Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Postikortteja Gdanskista

tiistai, 8 tammikuun, 2019

Puoli vuotta sitten kävin yhdessä kauneimmista kaupungeista mitä olen koskaan nähnyt. Pohjois-Puolassa sijaitseva hansakaupunki on valloittanut monien suomalaistenkin sydämet tunnelmallaan, edullisuudellaan ja sijainnillaan. Me päädyimme paikkaan ihan vain, koska Turusta pääsi lentämään niin halvalla.

Reissu oli erityinen, mutta raskas. En jaksanut aikaisemmin palata Gdanskiin edes blogissa. Nyt on kuitenkin parempi aika. Haluan erityisesti jakaa teille pari vinkkiä ja muutaman lempiotokseni kaupungista. Ja hei Saila-täti! Tämä juttu on muuten omistettu sinulle 🙂

Kun ei ole mitään mitä odottaa, voi yllättyä iloisesti. Mie en tiennyt etukäteen Gdanskista mitään, enkä odottanut mitään. Silloin onni voi löytyä valokuvamuseon yllättävästä pikkuikkunasta, joka tarjoili hienoja näkymiä.

Koska aina on hyvä muuten aloittaa ruuasta, laitetaan parhaimmat makuelämykset ensin:

Syötiin övereita ja todella maukkaita aamiaisia sikahalvalla…

…kuin myös ehkä maailman toiseksi parasta sushia. (Ukki on opettanut, että koska parasta ei oo varmasti vielä maistanut, niin voi sanoa vain toiseksi parasta.)

Erikoisia ja muutamalla roposella ostettuja liekillä paahdettuja juustoisia piiraita pikkunälkään…

…ja isoja limppuviipaleita, joiden päälle kasattiin jotain tuorejuuston tyyppistä, kauhea läjä lihaa ja suolakurkkua. Yhtään paperia ei saanut syömisen avuksi, joten tuon evään jälkeen oli sormet ja naama ihan rasvassa. Nam!

Mutta se ruuasta.

Gdanskin ”the thing” on vanha kaupunki, joka on yhtä nähtävyyttä itsessään.

Toritunnelmaa joka puolella.

Turisteja oli toki paljon, mutta vilkkaimpanakin sesonkina elokuussa ei tuntunut turhan ruuhkaiselta missään. Silti löytyi tyhjiä ja viihtyisiä pikkukahviloita ja hiljaisia kujia.

AmberSky-maailmanpyöräänkään ei tarvinnut kymmentä minuuttia kauempaa jonottaa. 

Taiteen äärelle pääsi vaikka paikallisen postitoimiston takapihalla.

Maailmansotamuseota voin myös suositella! Vaikka en sotahistoriasta ole koskaan erityisesti innostunut, oli kohde vaikuttava jo arkkitehtuuriltaan. Täällä kannattaa edes käväistä.

Paljon me kerettiin kahteen ja puoleen päivään, mutta osattiin myös rentoutua. Yöt oltiin Hilton Gdanskissa, ehkä cityn parhaalla paikalla.

Hotellin patiolla oli ehkä ihanimmat löhöilytuolit, joihin mahtui loistavasti kaksi henkeä mukavasti. Kahvit ja aperol spritzit tarjoiltiin suoraan sinne. Perfect.

Kaupunki on ihan superkohde lyhyeen irtiottoon vaikka viikonlopuksi. Ei tarvi välttämättä edes pyydellä lomaa töistä. Matka on yhtä lyhyt kuin Köpikseen, mutta hintataso on murto-osan. Tänne joskus vielä palaan.

Cheers to Gdansk!

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa tiistai, 8 tammikuun, 2019 at 21:17

  Gdansk oli kyllä todella positiivinen yllätys! Kävin siellä ehkä nelisen vuotta sitten ja ihastuin ikihyväksi – niin tunnelmallinen, kaunis ja värikäs kaupunki. Kuvittelin Puolan ankeaksi, masentavaksi ja harmaaksi maaksi, mutta kaikkea muuta. Jostain syystä en oo vielä ehtinyt palata tutkimaan lisää Puolaa, mutta siellä on niin paljon paikkoja, minne pitää päästä käymään 🙂

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 9 tammikuun, 2019 at 11:42

   Miksiköhän mullaki on Puolasta ollut ankea ja harmaa kuva aikaisemmin?! 😀 Aikaisempi kokemus maasta oli yksi helmikuinen erittäin kylmä ja sateinen viikonloppu, joten ei ehkä ihme. Mutta haluttaisi kyllä lisää kokemuksia, koska fiilis on sellanen, että hyviä vois löytyä!

 • Reply Piyya tiistai, 8 tammikuun, 2019 at 21:45

  Gdansk teki sen myös minulle, YLLÄTTI positiivisesti. Sattui myös sopiva kesäkuinen lämpö, kaupunkia oli kiva kiertää, kaikkea kivaa ympärillä koko ajan,terasseilla oli kiva istuskella, eipä sitä paljon enempää kaipaa. Ja kun hintatasoltaan ei päätä huomaa niin uudestaanhan sinne on lähdettävä.

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 9 tammikuun, 2019 at 11:43

   Siis sano muuta! Hintataso vaikuttaa monilta osin siihen, miksi huvittais lähteä uudestaan ja suositella muillekin 🙂

  Leave a Reply