Yleinen

28.11.2018 Pää Pilvissä 5v!

perjantai, joulukuu 28, 2018

Viisi vuotta! (ja yksi kuukausi)

Blogisynttärit tuli ja meni! Mutta minun piti ehdottomasti saada rauhassa tutkia mitä kaikkea viiteen vuoteen on mahtunut.

Oli mielenkiintoista tutkailla pitkästä aikaa omaa kirjoitushistoriaa ja miettiä mikä kaikki tähän harrastukseen on vaikuttanut. Jälkikäteen on ollut helppo nähdä työelämään ja omaan elämään liittyvien asioiden vaikuttaneen juuri blogiin kaikista näkyvimmin. Työtilanne heijastuu rahatilanteeseen, joka taas on suoraan vaikuttanut mahdollisuuksiin matkustaa.

Viiden vuoden aikana on kirjoitettu ensin ihan älyttömällä tahdilla, ja sitten hidastettu tasaisesti vauhtia elämäntilanteiden mukaan. Nyt ei ole luvassa synttäreiden kunniaksi skumppaa ja lahjuksia, mutta vahinko takaisin viime vuoden synttäreiden ohituksesta. Otetaan siis ihan pienet muistelmat vuosien varrelta tähän väliin!

Ensimmäinen vuosi 2014

Julkaisuja yhteensä 130. Syyskuussa 2014 17 postausta.

Käytyjä paikkoja muun muassa: Aruba, Teneriffa, Tromssa, Santorini, Islanti

Keväällä hain vielä identiteettiäni bloggaajana ja kirjoittelin vaihtelevasti hassuja, lyhyitä ja töksähteleviä postauksia iPadilla otetuilla kuvilla höystettynä. Syksyllä lähdin vaihtoon Islantiin.

Samalla kun vietin elämäni syksyä ja kirjoitin kaikesta mahdollisesta vaihto-opiskelijan arjessa ja juhlassa alkoi blogikin kiinnostaa suurempaa yleisöä. Tällä hetkellä olen käynyt Islannissa neljä kertaa, ja postauksia laavakökkäreeltä on kirjoiteltu jo 68 kappaletta. Kaikki niistä löytyy blogin Ihana Islanti-osiosta.

Poiminta: RVN – HEL // Näkymiä lentopelkoiselle ohjaamosta!

Toinen vuosi 2015

Julkaisuja yhteensä 147. Elokuussa 16 postausta.

Käytyjä paikkoja: Amsterdam, Bryssel, Perth – Australia, Singapore, Hong Kong, Tallinna, Riika, Zurich, Etelä-Norja, Ruotsi, Longyearbyen – Huippuvuoret, Islanti.

Lopettelin keväällä tradenomin tutkintoani pikapikaa ja valmistuinkin puoli vuotta etuajassa kolmeen vuoteen. Samalla aloitin uudessavanhassa työssä ja kirjoitin hullulla tahdilla blogia. Ja mikäs olikaan kirjoitellessa, kun oli kokoajan reissuja ja työn myötä varaa lähteä mihin vain. Vuosi 2015 on tähänastisen elämäni vilkkain reissuvuosi. Samalla kävin kauempana kuin koskaan (Australiassa) ja toteutin siihen asti suurimman haaveeni matkasta Huippuvuorille. Olen onnellinen miten paljon kerkesin. Matkailu nimittäin jäi, kun työt yhtäkkiä marraskuun alussa loppuivat. Ei jäänyt säästöjä, koska kaikki liikenevä oli jo kulutettu lentolippuihin.

Mielenkiintoisia poimintoja:

Kulttuurierojen biitsipäivä Cottesloessa ja ”How are you?”

Helsinki-keskeisyys ärsyttää lappilaista matkustajaa

Miltä näyttää Longyearbyen

Kolmas vuosi 2016

Julkaisuja yhteensä 113.

Käytyjä paikkoja: Berliini, Southampton, Bournemouth, Portsmouth, Guernsey, Islanti

Julkaisujen määrän perusteella juttuja edelliseltä vuodelta oli vielä kertomatta. Muistan miten istuin marraskuusta tammikuuhun täydessä pimeydessä Sodankylässä. Ulkona oli pakkasta neljäkymmentä astetta, ja minä kirjoitin kahdeksasta viiteen vain blogia. Ilman kirjoittamista olisin tullut mökkihöperöksi ja hulluksi. Lähellä se olikin, ja sitten olikin pakko muuttaa Rovaniemelle työnhakuun. Keväällä kävin tyttöjen kesken Berliinissä Adelen keikalla ja pikkureissu ei ollut ikinä tuntunut niin hyvältä! Loppukeväästä pääsin taas töihin ja pikkuhiljaa jaloilleni.

Poiminta:

Guernsey on Englannin kanaalin helmi

Neljäs vuosi 2017

Julkaisuja yhteensä 61.

Käytyjä paikkoja: Tromssa, Madrid ja El Escorial, Guernsey, Islanti, Italia, Kroatia, Kreikka, Tallinna

Neljättä blogivuotta aloitellessa olin samalla aloittanut vakituisessa erittäin intensiivisessä, kiireisessä ja paineistetussa työssä. Vihdoin oli taas turvattu elämä, mutta lomia ja vapaapäiviä ei irronnutkaan enää samaan malliin kuin edellisissä työpaikoissa. Ensimmäisen vuoden aikana yksittäiset lomapäivät ja pieni kesäloma olivat lähinnä tulipalojen sammuttelua jaksamisen suhteen. Kirjoittaminen väheni radikaalisti, mutta oli siihen muitakin syitä. Tapasin Sonjan. Parasta koko vuodessa matkailullisesta näkökulmasta oli eeppisin koskaan voittamani palkinto: vuosi hotellissa! Cumulus Meilahti (nyk. Scandic Meilahti) tuli vuoden aikana tutuksi ja teinkin vuoden aikana runsaasti etätöitä Helsingin Päätalolla ihan kävelymatkan päässä.

Poiminta: Lamaannuttava matkajännitys

Viides vuosi 2018

Julkaisuja yhteensä 25.

Käytyjä paikkoja: Lontoo, Teneriffa, Riika, Tukholma, Gdansk, Islanti ja Tallinna.

Pitkät päivät päätetyössä vaativat veronsa. Ei ole jaksanut istahtaa blogin äärelle kuin silloin tällöin viikonloppuisin. Vuoden vaihteessa kävin lähellä burnoutia. Helmikuussa tehty reissu Kanarialle oli oikeasti rentoutumiseen. Siitä oli kaukana älytön hypetys blogiin. Tukholmasta ja Gdanskista en ole jaksanut julkaista vielä mitään. Luonnoksiin on kertynyt täytettä, mutta kaikkea ei ole saanut tuutattua ulos. Kesä-heinäkuussa oli pisin tauko koko blogin historiassa. Yli kaksi kuukautta. Syksyä kohden huomasin taas kiinnostuneeni kirjoittamisesta. Se alkoi tuomaan taas iloa! En pääse enää samaan tahtiin kuin alkuvaiheessa, mutta en aio asettaa itselleni tavoitteita. Kunhan saan purkaa luovuuttani tänne, se on tärkeintä. Olen saanut töissäkin alkaa tuottamaan intranettiin sisältöä blogitekstien ja uutisten muodossa. Ihan parasta!

Poiminta: Parasta Islannin etelärannikolla – Reynisfjaran musta hiekkaranta

Tulevalle vuodelle ei ole erityisiä suunnitelmia. Jatkan toistaiseksi asumista kahdessa kaupungissa ja samalla aktiivista rahan tuhlausta kaukojunalippuihin Tampereen ja Rovaniemen välille. Tammikuussa karkaan Tarun luo Lontooseen ja Guernseyhin. Samalla reissulla piipahdan mutkan myös ehkä Oxfordissa. Keväällä haluan myös johonkin. Sonja vihjasi Berliinistä, joten ehkä sinne. Tai ehkä vasta syksyllä. Jos minut kelpuutetaan matkaseuraksi. Unelmoin varovaisesti vähän kaikesta. Paitsi ehkä en jämähtämisestä.

Siitä ei taida kuitenkaan olla pelkoa!

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Katja / HistoriadeViajes perjantai, joulukuu 28, 2018 at 23:21

  Paljon onnea viisi vuotiaalle! Ja olipas muuten hauska lukea tämä koonti, koska olen seurannut alusta lähtien ja itse asiassa eteenpäin lukiessa muistin kaikki nämä reissut jossain määrin!!! Ja onnekasta seikkailuntäyteistä uutta vuotta myös. Täällä pysytään linjoilla olipa kirjoitustahti 20 tai 200 postausta vuoteen 🙂

  • Reply Maarit Johanna lauantai, joulukuu 29, 2018 at 10:40

   Kiitos Katja! 😊😊
   Nähdäänkös me muuten messuilla?🙌🏻

   • Reply Katja lauantai, joulukuu 29, 2018 at 16:01

    Mää en tänäkään vuonna pääse sinne. Taas kerran lukukauden AINOA kurssi on heti tuossa tammikuussa. :/
    Mutta ihania messuja teille kaikille muille, jotka sinne pääsee!

    • Reply Maarit Johanna maanantai, joulukuu 31, 2018 at 10:00

     Voi harmi! No, taas ens kertaan sitten 🙂 ja kiitos!

  Leave a Reply