Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Afterworkit italialaisittain Rovaniemen Rossossa

keskiviikko, 7 marraskuun, 2018

*kaupallinen yhteistyö: S-ryhmän ravintolat / Rosso

Suunniteltiin, että pitäsköhän joskus suunnitella syystalvelle vaikka pikkupikkujouluja, äitiyslomaläksäreitä (ei omia!) ja muuta illanistujaista ihan pienellä työporukalla. Tampereella harrastamme useamminkin afterworkkeilua, mutta Rovaniemellä se on jäänyt aina lähinnä haaveilun tasolle.

Kahmittiin sitten kerralla monta suunnitelmaa yhellä iskulla ja marssittiin tuossa tiistai-iltana tyvärien kanssa Rossoon.  Elisa ja Sanni on minun luottoystävät jos on ruokaseura hakusessa. Näiden kanssa ei tartte nirsoilla ja jos ruokaa (tai jotakin muuta syötävää hyvvää) on tarjolla niin tietää keihin ainakin voi luottaa!

La Serata Romana – roomalainen ilta

Mahdollisuus tällaiseen Italia-fiilistelyyn ja afterworkeihin tuli ihan just sopivaan saumaan. Elisa on jäämässä pian äitiyslomalle, joten jonkunlaiset heipatukset olisi kuitenkin ennen pitkää paikallaan. Lisäksi minua oli houkuteltu mukaan kuoroon, joka on lähdössä ensisyksynä kilpailemaan Pohjois-Italiaan. Viimeisellä junamatkalla Rovaniemelle jo varovasti sanoin asialle kyllä, mutta viikon aikana fiilikseni mukaan lähdöstä sai varmennusta. No kyllä MINÄ nyt ITALIAAN. Ja vielä Riva del Gardaan, jossa toissa kesänä kerkesin pari päivää viettää.

Siinä punaruudullisten pöytäliinojen äärellä dippaillessa artisokkaa ja leipää yrttiseen oliiviöljyyn, mietin jo että miksi edes ajattelin perääntyä. Laulamisen lisäksi reissussa tulisi olemaan parasta yksi asia: ruoka.

Rossossa saimme pienen läpileikkauksen italialaiseen keittiöön.

Käytiin, syötiin ja nautittiin.

La Serata Romana-iltaan kuuluu kaikki: alkupalalautanen, pizzaa neljästä vaihtoehdosta niin paljon kuin jaksaa syödä (!!), jälkkäri, ja juomat. Pelkät syömiset kaventaa lompakkoa yllättävän vähän, vaikka kyse on kuitenkin kolmesta ruokalajista. Tai vaikka seitsemästä jos haluaa laskea kaikki pizzat erikseen. Ilman S-korttia pelkkä ruoka maksaa nokkaa kohden 29 euroa ja kortilla 25 euroa. Juomapaketti päälle 22,9 euroa ekstraa ja kortilla vain kakskymppiä.

Tällaisesta illasta – kohtuullista!

Ketjuravintoloiden valikoimat voivat olla skeptikoille vaikea sulattaa, mutta Rosson pizzat ei tosiaan olleet verrannollisia naapurin mättöpizzeriaan.

Tällaista meidän pöytään siis kannettiin:

Antipasteja ja Aperol Spritzejä

Ensiksi saatiin eteemme varsin instagram-ystävällinen lajitelma herkkuja. Ei me saatu maistettuakaan ennen kun kaikkien kännykät oli laulaneet instastorya tarpeeksi ja oli kuvat monesta kulmasta. Ja kun vihdoin maistettiin, ei harmittanut ollenkaan kuvaushetkestä aiheutunut odottaminen. Artisokka, meloni, parmankinkku ja ihanan pehmeä mozzarella olivat täydellisiä. Olen vasta hiljattain oppinut syömään vahingossa artisokkaa ja niitä ei jäänyt minun jäljiltäni palastakaan. Epäiltiin kyllä aluksi miten me jaksetaan syödä näin paljon kun pitäisi jaksaa vielä sitä pizzaa, mutta kaikki kyllä uppos ja sangen vilkkaasti! Tällainen lautanen sopisi aivan hyvin seurusteluiltaan jo yksinäänkin.

Juomapaketti oli suunniteltu kohdilleen, joten tietenkin antipastien kanssa nautimme autenttiset aperol spritzit. Taisi olla muuten ensimmäinen kerta kun join aperol spritziä ilman että ulkona on vähintään +30 astetta lämmintä. Italia-fiiliksiin pääsi ilman kelejäkin!

Positiivista oli, että alkoholittomiakin vaihtoehtoja löytyi, joten Elisalle kannettiin ihan oma limoncello-cocktail. Huomaavaista, ettei tarvitse mennä pelkällä limpparilinjalla.

Suomen roomalaisinta pizzaa ja viiniä

Tämän takiahan tänne tultiin. Syömään pizzaa! Kaikki muu on oheistoimintaa. 😀

Ohutpohjaiset ja vänkyrän malliset pizzat olivat mulle aivan uusi tuttavuus ja niin taisi olla myös Sannille ja Elisalle. Hartaasti maistelimme ensimmäisiä palasia. Vaihtoehtoina on neljä erilaista artesaanipizzaa, joista yllättävimpänä ja parhaimpana nousi esiin Rustica Vegana. Kasvispizzaa oli ryyditetty muun muassa granaattiomenan siemenillä, kovasti rakastamallani artisokalla ja kesäkurpitsalla. Ihan hitti! Pizzan olisi saanut täysin vegaanisena, mutta valittiin mieltymystemme mukaan ihan normaali juusto. Jos ei olisi niin kovasti huvittanut testailla muitakin pizzoja, oltaisi otettu varmaan useampi Vegana.

Jokaisen ”lätyn” kylkeen tuotiin myös majoneesi tai muu kastike, johon reunoja sai dippailla. Mahtava idea.

Pizzan kylkeen sopi Montiggi Riesling. Myös viineissä oli varaa valita alkoholitonta vaihtoehtoa. Välillä piti myös nollata.

Tunnustan. Jaksettiin syödä kolme. Pizza per naama oli kuitenkin aika hyvä suoritus antipastiöverien jälkeen!

Isommalla porukalla olisi varmasti keretty tilaamaan kaikkia pizzoja, mutta hyvä näin. Pizzat tuotiin yksi kerrallaan ja uusia ei tultu kyselemään ennen kuin edellinen oli viimeistä murua myöten hävitetty. Lihaisin pizzavaihtoehto jätettiin tällä kertaa kokeilematta, mutta ei meillä sitä ikävä näiden äärellä jäänyt. Erikoisimmat maut oli viimeisessä pizzassa, jossa oli muun muassa kylmäsavukirjolohta ja avocadoa. Siinä vaiheessa tunnelmointi meni ehkä kauemmas Välimereltä, mutta ei mitään pahaa sanottavaa siitäkään.

Miten kauniita nämä kaikki annokset olivat. Koko illassa makujen jälkeen parasta tällaiselle someaddiktille oli kaikkien pizzojen näyttävyys ja juomien kaunis väri sisustusta vasten.

Jälkiruokaa!

Alussa mietin että ompa tylsää kun jälkkärinä on vain piccolo pannacotta, eli pikkuruinen pannacotta. Tämän illan suunnittelijat on onneksi olleet viisaampia kuin mie. Lopuksi en olisi tietenkään edes enempää jaksanut. Pieni oli kaunista ja raikasta tämän illan loppukaneetissa ja riitti todellakin täyttämään makean himot. Ainakin mulla. Tytöt on kuitenkin molemmat aika sokerihiiriä! 😀 Meille ei enää maistunut alkoholivaihtoehdot jälkkärijuomiksi, mutta ystävällisesti ehdotettiin vaihtoehdoksi glögiä. Luomu mustikkaglögi oli valehtelematta parasta maistamaani ever. Ei kuulunut ainakaan Rovaniemellä suoraan listaan, mutta ihanaa että oltiin joustavia juomien suhteen, jälkkärillä ja muutenkin!

Kotiin tullessani tajusin että olimme istuneet Rossossa kolme tuntia! Olin ihan täysin varma, että aikaa oli kulunut ehkä puolet siitä. Ravintolassa ei yleensä kulu meillä sen kauempaa. Sisään, tilaus, juomat, ruuat, jälkkärit ja ulos. Ei vain tajunnut, että täällä mentiin suoraan pitkälle kaavalle. Kolme ruokalajia, joista pääruuatkin on jaoteltu useammaksi eräksi kestää toki kauemmin syödä. Samalla oli mukava syödä enemmän, koska ruoka ehti laskeutua ja samalla kerkesi hölistä vihdoin muustakin kuin työasioista pitkästä aikaa. Pidettiin siis oikeasti samalla vähän niin kuin pikkujouluja ja illanistujaisia. Ei minua haittais ollenkaan tulla vielä uudestaan testaamaan sama setti kun Elisa joulukuussa saatellaan äippälomalle.

Oli niin helppoa vain unohtua istumaan ja syömään – ja tilaamaan vielä yhden pizzan. Ompa vain aika ihanteellinen konsepti pienen porukan afterworkeille tai vaikka treffeille. Suosittelen! Täällä ei tarvi tuhlata holtittomasti tai vaihtoehtoisesti tyytyä buffet-laatuun, jos haluaa syödä niin paljon pizzaa kuin huvittaa. Onneksi Sonjan herkkulakko loppuu pian. Ja onneksi sillä ei taida olla mitään pizzoja vastaan. 🙂

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa, tai instagramissa!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply miraorvokki lauantai, 10 marraskuun, 2018 at 10:43

    Nyt mää viimein tulin lukemaan tän sun homman, kun sain oman postauksen ulos! 🙂 Näyttääpä kivalta tuo Rollonkin versio La Serata Romanasta! Meikäläinen yllättyi vallan positiivisesti Rossosta ja niin taisitte tekin! Ihanaa, että nuo juomat sai myös alkoholittomana ja meille kävi myös hyvin, että minä nolo olin unohtanut yhden seurueestamme olevan gluteeniton, mutta onneksi tuokin järjestyi heti sen enempää ihmettelemättä, eli gluteenitonkin sai syödäkseen. 🙂 https://www.rantapallo.fi/pondekengissa/2018/11/10/la-serata-romana-roomalainen-ilta-rossossa/

    • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 11 marraskuun, 2018 at 18:58

      Kiva kuulla! Oli tosi positiivinen kokemus ja kukapa ei pizzasta ja aperol spritzeistä pitäisi :p Sen ”virheen” tässä teki, että ei käynyt perjantaina tai viikonloppuna, että olisi voinut nauttia viinistäkin vähän enemmän. Nyt piti himmailla, koska seuraavana päivänä oli töitä. Pitääkin lukea sun postaus seuraavaksi 🙂

    Leave a Reply