Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Antakaapa ko kerron missä kahavini juon!

maanantai, lokakuu 22, 2018

Let me tell you a secret.

Niitä on melkein joka puolella. Kuljet niiden ohi ehkä joka päivä. Jonottaessasi täpötäyteen kivaan kahvilaan istumaan kiikerille jakkaroille, et ehkä tule edes ajatelleeksi niitä. Kun yrität kuunnella kaveriasi perjantai-iltapäivän kahvikupin äärellä, vaikka tekisi mieluummin laittaa vastamelukuulokkeet korviin, voi vastaus olla vain korttelin päässä.

The struggle is real!

#firstworldproblems

Pidän, ja me pidämme paljon kahviloista.  Monet kuitenkin on pakko ohittaa huonojen istuinvaihtoehtojen vuoksi. Meiltä on melkeimpä kokonaan pannassa sellaiset paikat, joissa on tarjolla vain huonoja selkänojia tai puisia penkkejä. Siinä ei auta, vaikka kahvilan vitriini pullistelisi mitä tahansa herkkuja. Parhaat paikat on sellaisia, joissa on isoja sohvia, joihin voi jäädä makoilemaan tai puoli-istuvaan asentoon lueskelemaan. Kevyt musiikki soi ehkä taustalla, mutta ei missään nimessä häiritsevän kovalla.

Puhun nyt hotellien aulabaareista, tai lobbyista. Tasokkaissa hotelleissa on melkein poikkeuksetta kivat lobbyt, joista saa ainakin kahvia, teetä ja erilaisia drinkkejä. Monesti paikalla ei ole ketään jos osaa valita paikan oikein. Viihtyvyyden eteen on nähty vaivaa ja tilat kutsuvatkin hengailemaan. Mulla on ehdottomat suosikkini molemmissa kotikaupungissani ja haluan jakaa nämä kohteet parhaine puolineen nyt teidän kanssa.

Arctic Light Hotel – Rovaniemi

Lasiterassi ja aula on sisustettu niiin upeasti, että paikalle voisi vain jäädä tuijottelemaan sisustuselementtejä. Olen kirjoittanut Arctic Light Hotellista ja sen aamiaisesta sekä ravintolasta aikaisemminkin, mutta vasta hiljattain tajunnut paikan hienouden ihan ”olohuoneena”. Kahvia saa kellonajasta riippumatta ja uusi PlanB-ravintolan baaritiski palvelee myös aukioloaikojen puitteissa. Lasiterassin sohvat oikein kutsuu löhöilemään. Sohville on heitelty myös vilttejä, joten mikäs siinä vaikka kääriytyä sellaisen alle hetkeksi lukemaan samalla kun maistelee kahviaan. Täällä saa melkein aina olla aivan rauhassa. Tosin pian on sesonki ja talo täynnä, joten saa nähdä! Ei se paikan viehkeyttä silti vähennä.

Noille sohville vois kevyesti unohtua pariksi tunniksi piiloon ulkomaailmalta.

Saahan paikalle toki jäädä ihan ruokailemaan. PlanB:n menu on vielä testaamatta, mutta sieltä saa mm. smoothiebowleja! Käyn Arctic Lightissa fiilistelemässä aina kun voin ja esimerkiksi jälkkärikahville sushin jälkeen paikka on mitä parhain.

Mutta minun ehdoton lemppari on silti:

Radisson Blu Grand Hotel Tammer – Tampere

En voi kylliksi kehua tämän paikan palvelua ja hinta-laatusuhdetta! Pelkkä kahvihetki Tammerissa kirjojen kanssa on pieni elämys ja luksusta.

Täällä asiakasta kohdellaan ilahtunein kasvoin kuin tärkeintä vierasta joka ikinen kerta. Se on se hienovarainen teeskentelemätön lisä palvelussa, että olo on Tammerissa aina pikkaisen tervetulleempi kuin muualla.

Se paras paikka istahtaa kahville tai rooibosteelle (huom: parasta rooibosta mitä oon saanut mistään ever!) on Vihtorin Veranta. Näin paikasta kuvan hotellin Facebook-sivulla ja oli pakko ottaa selvää millainen se on. Täydellinen. Ensi kokemuksen jälkeen oli pakko palata. Voisi kuvitella, että noin hienossa kohteessa tulisi käyttäytyä jäykästi, mutta ei suinkaan. Veranta on rento paikka! Kahvit ja teet eivät ole sen kalliimpia kuin kahviloissakaan ja ne tarjoillaan ainakin näyttävämmin. Täällä käytetään jopa niitä ihan alkuperäisimpiä astioita.

Jos asuisin Tampereella, kävisin Verannalla varmasti useamman kerran viikossa sohvia kuluttamassa. Verannalla on myös kirjahylly ja lautapelejä, mutta ei olla ehditty ihan sinne saakka.

Paikalla on aina ollut tosi rauhallista. Yleensä on saanut olla ihan kahdestaan tai jos muutakin jengiä on ollut, puheensorina on ollut hiljaista. Pidän erityisesti paikan tunnelmaan sopivasta soittolistasta, joka ei ole ikinä liian kovalla tai hiljaisella. Tänne on rauhaa rakastavana ilo tulla, kun kahviloissa huomaan monesti kaipaavani vastamelukuulokkeita.

Varmasti moni pystyisi suorilta nimeämään lempparikahvilansa. En tiedä ketään joka siihen sanoisi vastaukseksi random-hotellin baaria, josta ei löydy kahvipullaa ja leivostiskiä. Mie en sellaisia kuitenkaan (yleensä) tartte, joten minun lempikahvila on Tammerin Veranta. Se on paras.

Tässä siis muutama ihana löytö teillekin löydettäväksi!

Löytyykö ruudun takaa jo näistä mestoista kokemusta? Mitkä on teidän suosikkilobbyt vai vannotteko ihan ehdottomasti ”oikeiden” kahviloiden nimeen? Jätä kommentti 🙂

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Emma maanantai, lokakuu 22, 2018 at 22:47

  Noni, seuraava Tampereen bloggaajamiitinki sitten Verannalla! Näyttää ihanalta! Muuten, kun mää oli nuori niin tossa kohtaa oli yökerho ?

  • Reply Maarit Johanna tiistai, lokakuu 23, 2018 at 07:34

   Hei joo! Tuonne ehottomasti. Ja varokaaki pitämästä sillon ko mie en oo huudeilla :p
   Varmasti muuten ihan hieno paikka yökerhollekin. Nykyään tuolla kai on silloin tällöin jotain live-esiintymisiä 🙂

 • Reply Veera keskiviikko, lokakuu 24, 2018 at 07:17

  En muista, että olisin käyttänyt hotelien baareja tai kahviloita melkein ikinä hotellissa asuessakaan, niin ei ole edes tullut mieleen, että niissä voisi käydä muulloinkin. Helsingissä mulla on muutama suosikkikahvila, mutta tykkään aina testata uusia ja .seuraavaksi voisikin sitten mennä johonkin legendaariseen hotelliin istuksimaan. Niissä olis vielä se plussa, että monet on auki aamusta tai illasta paremmin kuin normikahvilat (varsinkin viikonloppuisin) eli voisi sitenkin sopia mun aikatauluihin….

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, lokakuu 24, 2018 at 08:31

   Siis just tämä! Viimeksi me oltiin Helsingissä Kämpin baarissa, koska sieltäkin saa vaikka mitä myöhään. Tosin Helsingissä kahvilat on keskustassa muutenkin pidempään auki kun vaikka Tampereella. Halusin silti näyttää millaista sielläkin on! Rauhalliset sopit löytyy myös. 🙂

 • Reply Radisson Blu Grand Hotel Tammer perjantai, lokakuu 26, 2018 at 12:47

  Lämmin kiitos vierailustasi ja tästä ihanasta tekstistäsi! Miten mukava kuulla, että Verantamme on onnistunut sinutkin hurmaamaan. Toivottavasti tavataan taas pian!

  • Reply Maarit Johanna perjantai, lokakuu 26, 2018 at 14:39

   Kiitos teille! Todellakin, pian taas 🙂

  Leave a Reply