Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Käristyskupolia karkuun osa 2: Kreikka vaihtuu Islantiin!

lauantai, 4 elokuun, 2018

NYT VOI TAAS HENGITTÄÄ.

Yleensä aina suunnittelen ja teen asioita harkinnalla, mutta osaan olla myös hyvin impussiivinen. Kirjoitin edellisen postauksen loppuun seuraavasti:

”Meillä on varattuna kesälomamatka syyskuuksi Pargaan, Kreikkaan. Muutaman kerran ollaan mietitty voisko sen vielä perua niin, että saisi rahat takaisin. Samalla rahalla lähtisi sitten vaikka Islantiin, koska nyt Sonjallakin on tullut hellelimiitti täyteen. Just nyt ei semmonen auringossa oleskelu hirviästi nappaa.”

Ihan viaton ajatus konkretisoitui seuraavana aamuna, kun Espanjaan ja Italiaan uutisoitiin saapuvan +50 asteen helle ihan tuotapikaa. Tunsin selekäpiitäni karmivan ajatuksen lämpökuolemasta. Mie en todellakaan selviäis hengissä sellaisesta, saati että kiinnostais vapaaehtoisesti maksaa sellaiseen kuumuuteen lomalle lähdöstä. Jos Espanjassa on järkkyhelteet, ne voi tulla Kreikkaankin. Pidettiin Sonjan kanssa heti puhelimessa aamupalaveri, jonka seurauksena soittelin illalla Tjäreborgille ja…

Peruutin meidän loman.

Noin vain.

Peruutuskuluja meni sata euroa per lärvi, mutta aivan sama. Sillä rahalla mitä takaisin saadaan, me varattiin jo uusi matka. Juurikin. Islantiin! Nyt ei hellettä enää kaivata.

Vuosi sitten kun lopapeysa päälläni intoilin Sonjalle ex-kotimaastani, sain kuulla etten kyllä varmasti ikinä sais sitä sinne mukana raahattua. No empä! Tarvittiin vain ennätyksellisen pitkä kuuma kesä.

Kahdeksan tunnin googlettelun seurauksena olin löytänyt sopivan halvat ja hyvät lentoyhteydet ja sellaisen majoituksen jonka juuri ja juuri kelpuuttaisin. Hyviä ja halpoja kyllä olisi ollut, mutta niin kaukana 101-alueelta, että no thanks. Loppujen lopuksi valinta oli helppo ja nyt kaikki on varattu ja maksettu.

Me lähetään Islantiin!!

Viideksi päiväksi syyskuun puolessa välissä.

Sonja näkee ensimmäistä kertaa kaiken sen mitä mulle on ”koti”.

On se lyhyt aika olla perillä kun haluaisi jäädä pidemmäksi aikaa. Siihen ei ole kuitenkaan likviditeettiä eikä lomapäiviä, joten tämän on riitettävä. Toistaiseksi. Vieläkään en kerkeä tekemään paluuta koti-kotiin Akureyriin, mutta se joutaa nyt odottaa. Tämäkään reissu ei jää kuitenkaan viimeiseksi 🙂

 

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Mimmu maanantai, 6 elokuun, 2018 at 10:51

  Islannissa haluaisin käydä, ei oo vielä tullut käytyä…
  vaikka en tee samoja kuin sinä ja vaihda etelämmän Euroopan suunnitelmia siihen.
  Siis en mä näistä helteistä nauti, liika on liikaa! Mutta toivon että ei kovin kuumottele meijän hoodeilla, tai että se ihana merituuli vilvottaa tarpeeksi..
  Onneksi oli vielä peruutusmahdollisuus teillä ja pääset takaisin Islantiin!! Sä oot vissiin eka jonka tiedän asuneen siellä, kauanko asuit ja miksi, jos saan udella 😀

 • Reply Pirkko / Meriharakka perjantai, 10 elokuun, 2018 at 08:56

  Etelä-Eurooppaan en kesällä lähtisi matkaa edes varaamaan, niin helteiden kuin ruuhkien pelossa, mutta syyskuuhun suhtautuisin sittenkin jo toiveikkaasti. Meillä on Balkanin kierros varattuna syyskuun kahdelle viimeiselle viikolle ja toivon, ettei paljon yli 30 enää silloin mentäisi … saa nähdä miten käy.
  Äskettäin olimme helteitä paossa Skotlannissa ja Irlannissa ja hyvin onnistui, yli 23 asteen ei taidettu mennä minään päivänä, mikä oli todellakin ihan ok!

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 14 elokuun, 2018 at 19:23

   Syyskuu joo, mutta se alkuviikko vielä pelottaa. Syyskuun loppu on kuitenkin jo syksyä, niin ehkä silloin voisi olla jo kohtuulliset kelit. Mekin ollaan nyt viikonloppuna lähdössä Puolaan, ja näyttää kelien puolesta jo lupaavalta: yli 20, mutta alle 25 astetta joka päivälle!

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta perjantai, 10 elokuun, 2018 at 21:13

  Hehe, olipa hauska veto 😀 mutta, minkäs sille voi jos tuntuu ettei hellettä enääm pysty käsittelemään 🙂 islantiin haluaisin kovasti ja toivottavasti lähivuosina pääsenkin 🙂 ihanaa islanti lomaa teille! 🙂

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi lauantai, 11 elokuun, 2018 at 09:17

  Islannissa en ole käynyt, mutta sen verran upeita kuvia olen sen maisemista nähnyt, että varmasti jossain vaiheessa sinne tulee lähdettyä. Ja heh, vaikka itse olen melkoinen helle-ihminen niin tämän kesän jälkeen ei välttämättä tarvi ihan nyt tähän alkusyksyyn lämpimästä lomasta haaveilla…kunnes tulee ne ensimmäiset syyssateet ja tuuli vihmoo niin että tukka lähtee päästä. 😀

 • Reply Kohteena maailma / Rami maanantai, 13 elokuun, 2018 at 15:58

  Vau – nyt on oikea asenne teillä! Peruutusmaksu on pieni siitä, että saa sellaisen loman mitä haluaa just nyt. On muuten ollut todella hauska seurata teidän videoita, jestas sentään, kun olen nauranut muutamaan otteeseen Musta-Mustempi-Toloppanen 😀

 • Leave a Reply