Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

40h tehobreikki Riikassa

torstai, 10 toukokuun, 2018

Otetaampa hiljainen hetki menetetyille yöunille.

Okei, komento takaisin. Ei ollut korrektia, ja sitä paitsi vahinko korjattiin. Meillä oli tehokas kahden päivän ja yhden yön matka Riikaan tuossa hetki sitten. Ikinä ei sais reissujuttuja aloittaa matkalta lentokentälle, mutta pakko vaan mainita! Jos kone lähtee 5:25 ja oikeasti starttas vielä vartin etuajassa, niin piti herätä aivan liian aikasin. Surkuteltiin jo etukäteen sitä miten päästään hotellille vasta kahdelta, joten levättiin tunti kentällä ennen kuin jaksettiin liikahtaa keskustaan. Aamulla kaduilla ei ollut siivouskonetta enemmän liikennettä, mutta meillä oli kylymä ja näläkä.

Jäimmä kuitenki hortoilemaan hetkeksi Ratslaukums-torille ja Mustapäiden talon edustalle, koska oli aika kiva olla perillä. Hotellille tavaroita viedessä saatiinkin onnellisesti aamupalan hinnalla aikainen sisäänkirjaus, joten surkuttelutkin jäi onneksi siihen.

Mitä kaikkea siis kerkeää kahdessa päivässä?

Jos siis meinaa siinä välissä nukkua vielä yhdet kunnon yöunet ja ainakin kolmet päikkärit. (Hotelliarvostelu aika kauhian kivasta Radi Un Draugista muuten tulossa erikseen!)

No vaikka mitä!

Esim kävellä semmoset 15 tuhatta askelta per päivä. Meillä saattoi mennä kilometrin kulkemiseen yli tunti, koska kierreltiin samalla useampikin souvenirshoppi, otettiin tuhottomasti kuvia ja ihasteltiin vaan. Sonja himoitti pihkapuita ja mie Laima-suklaata. Päätin jo heti alkuun etten osta mitään. Edes postikortteja. Sorruin kuitenkin turhuuteen ja ostin kolme aivan miniä purkkia hunajaa. Sentään käyttöön ja meripihkat jätin kauppaan! Onneksi edelliseltä reissulta tuli ostettua ihan tarpeeksi krääsää ja jääkaappimagneetti mulla Riiasta jo on.

Kuvattiin vapaudenmuistomerkkiä

eli Mildaa, käyskenneltiin puistoissa, ihasteltiin kukkia, kevään kirkkaan vihreitä lehtiä. Käveltiin lukkosillalla sekä seikkailtiin pikkukujilla väsymykseen saakka.

GoldenCoffeessa tutustuttiin paikalliseen keittiöön

ja tilattiin hapankaalikeittoa leivästä oh nom. Sonjaa ei vakuuttanu ja sen mielestä latvialaisten erikoisuuksien maistelu loppu siihen. Mie olin että jee, ja olisin voinu tilata vaikka toisenkin. Onneksi Latvia on halpa, ja kehtaa pienemmälläkin likviditeetillä tehdä tuollaisia kokeiluja. Kaikki rahat eivät kuitenkaan uppoa herkkuihin. Tai viiniin. 2dl pullo Riga shampanietista samassa paikassa maksoi 4,5e. Oli aika onnellista.

BakeBerry oli tuttu kahvila jo edelliseltä reissulta

ja voin edelleen suositella! Siellä maisteltiin (mie maistelin) leivoksia ähkyyn saakka. Ei sieltä enää saa pulla 0,12 eurolla, mutta halapaa sielä silti on. Leivokset on ihan tosissaan instafriendlyjä ja maksaa alle puolet siitä mitä samanlaiset Suomessa.

Käytiin nykytaiteen museo Arsenalsissa,

sekä Latvian valokuvataiteen museossa! Näistä on molemmista tulossa omat taidetiistai-postaukset piakkoin.

Ei oltas millään jaksettu, mutta tehtiin kompromissi ja lähettiin iltakävelylle.

Sillat näytti mielettömän kauniilta laskevassa auringossa.

Puksuteltiin junalla Jurmalaan,

koska Sonjalle oli pakko esitellä se 30km pitkä biitsi, mikä jo lentokoneesta oli näkyvissä. Suunnitelmat varpaiden kastelusta ei toteutuneet, koska rannalla oli aika hyytävä tuuli. Aurinko kehtas kuitenki paistaa, ja saatiin aika kivan aikaa kävellä pitkin rantaa ja pitsihuvilakatuja. Maistoin punavaloista Latvian 100-vuotispäiväksi suunniteltua jäätelöä ja istuttiin terdellä. Junamatka Jurmalaan kesti noin puolituntia suuntaansa ja maksoi alle kolme euroa per naama. Puolipäivä retki oli helppo yhdistää Riian matkaan, eikä tullut missään vaiheessa edes kauhea kiire. Toki olisi tarvinnut enemmän aikaa jos biitsille olisi jäänyt uimaan ja loikoilemaan.

Vietettiin väsynyttä iltateetä/iltaviiniä Radisson Blu Latvijan 26. kerroksen Skyline Barissa.

Olin varautunut hurjaan väentungokseen, mutta saatiinkin aivan oma kahden hengen pikkupöytä vähän syrjempää. Oli älytön valo, mielettömät maisemat vanhaan kaupunkiin ja kokemusähky kaikesta. Seuraavan aamun työ ei voinut siinä vaiheessa kaukaisemmalta tuntua. Viini oli halpaa ja minttutee tarjoiltiin suloisista pikkukupeista. Tätä paikkaa voi suositella kaikille näköalapaikkoja etsiville! Jopa vessassa oli panoraamaikkuna.

Kannattaako yhden yön reissut?

Tai siis 40h matkalla, jos aikoo hengailla pitkään hotellilla? Ihan todellakin! Olis vain tarvinut enempi unta lähtöä edeltävänä yönä, ja paluu klo 23:30 on myös turhan myöhään jos seuraavana päivänä pitää tehä töitäki. Hyvällä ja ymmärtäväisellä reissuseuralla ja hotellin sijainnilla on tällaisella matkalla aika suuri merkitys. Me ei oltu aamusta iltaan menossa, vaan yritettiin maksimoida sekä jaksaminen, uni, että näkeminen ja kokeminen. Ihan hyvä tiedostaa jo etukäteen, ettei kahteen päivään mahdu ehkä ihan niin paljon kuin haluaisi, mutta yllättävän paljon kerkeää jos vähän suunnittelee. Eikä me edes suunniteltu. Riian vanhakaupunki ja sitä ympäröivä keskustan alue on tosi pieni ja helposti suunnistettava. Tämon tällaiselle reissulle aika just hyvä. Ja alle satasella!!

Tästä postaukseen miten halavalla saatiin reissu: Viikonloppu Riiassa satasella?

Ja tästä jo Sonjan näkökulumaa samaisesta reissusta: 40 eeppistä tuntia Riikassa – Budjetti petti, mutta kerran sitä eletään helevetti

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply