Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Viikonloppu Riiassa satasella?

maanantai, 30 huhtikuun, 2018

Ai ettei alle satasella saa viikonloppulomaa?

Antakaapako mie vähän selevitän!

Toisesta kotikaupungistani Tampereelta pääsee kätevästi halvimmillaan 8,9 eurolla Helsinki-Vantaalle junalla, josta pääsee jo iisisti lentämään ihan minne vaan. Mutta onhan siellä Pirkkalassakin kenttä! Jopa kansainvälinen. Sen verran facebook-algoritmit jo minua tietää, että uskaltautuivat mainostamaan mulle Tampereen lentokenttää lähiyhteyksillä ja useilla ulkomaan kohteilla. Mainoksen uhri kun olen, piti tietenkin painaa linkkiä. Jos äitiltä olis kysynyt, oikeasti olis pitäny painaa tyhjällä lompakolla otsaa matkakuumeen laskemiseksi.

Tampereelta pääsee suoralla reittilennolla ainakin Tukholmaan, Helsinkiin, Riikaan, Budapestiin ja toki sesonkina muuallekin. Charteritkin kulkee. Mie olin haaveillut Tukholmasta ja Budapestista. Kumpaankaan ei löytynyt meidän aikatauluilla mitään järisyttävän halpaa yhteyttä millekään viikonlopulle ja Tukholma on aina toki kallis. Vähintään yhtä kallis kuin Helsinki. Ennen mainospostin klikkausta en ollut ajatellut hetkeen oikein mitään vaihtoehtoja. Tili ammotti tyhjyyttään ja palkkapäiväkin olisi tulossa vasta seuraavalla viikolla.

Mutta.

AirBalticin suorat menopaluulennot Tampereelta Riikaan näyttivät olevan halvimmillaan 55 euroa. Vapun jälkeiselle viikonlopulle hintaa oli 73 euroa. Vihjasin asiasta vaivihkaa Sonjalle heti kun pääsin töistä kotiin. Tiesin ettei kumpikaan meistä lievästi sanottuna nyt oikein kylve rahassa. Vartin päästä meillä oli lennot. Muijaa ei tarvinut paljoa lentoihin lämmitellä!

Lennämme lauantaiaamuna 5:35 ja palaamme sunnuntai iltana 23:30 lähtevällä lennolla. Maksimaalisesti aikaa perillä ja vain yksi yö. Sitä varten meillä oli käytettävissä yksi 62 euron arvoinen Hotels.com Rewards-yö. Riian hintataso ei hivo taivaita, joten luksustakin olisi saanut halvalla. Me valittiin kuitenkin keskeltä vanhaa kaupunkia kehuttu neljän tähden Radi un Draugi 83 euron yöhintaan. Maksettavaksi tuon voucherin jälkeen jäi huimat 21 euroa.

Älytöntä.

Eli: AirBalticin menopaluu lennot 73 euroa + Radi Un Draugin hotellista oma osuus 10,5 euroa.

Koko reissu 83,5 euroa per naama.

Kokonaisesta viikonlopusta! Toki ilman Hotels.comin voucheriakin voi päästä siihen sataseen per naama. Hyvätasoisia hotelleja löytyy 50-60 euron yöhintaan. Että terve. Palataan kohta siis taas Latviasta! Edellisestä reissusta kerkeskin jo kolme vuotta vierähtää.

Niin, ja heti seuraavana viikonloppuna kuuluu Tukholmasta, koska eihän meille nyt hyvän tähen riitä yks reissu kahteen viikkoon! Hups. Mikä ihimeen krooninen likviditeettikapeikko?

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

 

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Sunna maanantai, 30 huhtikuun, 2018 at 11:29

  Oi ihanaa, viikonloppubreikki! Tuon määrän rahaa polttaisi jo joku juomaintoinen baarissa yhtenä perjantai-iltana. Tulkaa käymään Budapestissä sitten kun mie asun siellä 🙂

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 30 huhtikuun, 2018 at 12:55

   No sanoppa muuta! Ja mie en ees onneksi oo juomaintoinen :p Mie haluaisin tulla kyllä. Ryanairillahan pitäs päästä suoraan Tampereelta Budapestiin. Se olis ihana breikki syksylle muuten. googlaamaan –>

 • Reply piyya maanantai, 30 huhtikuun, 2018 at 15:20

  Täytyypä mennä katsastamaan hinnat ja lennot, jos vaikka löytyisi sopiva ajankohta tuollaiselle edulliselle minibreikille 🙂

 • Reply Inka tiistai, 1 toukokuun, 2018 at 17:01

  Oo, kuulostaa mahtavalta!!! Vitsi oon kyllä mielissäni sun puolesta että onnistuit löytämään noin huikean matkadiilin, en olis itekään jääny kotiin jos reissukaverikin olis noin innossaan, jee! Odotan kiinnostuneena mitä kaikkea budjettiseikkailuja te Riiassa koette.

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 2 toukokuun, 2018 at 15:54

   Jee kivaa! Enkhän kaikki vinkit kirjoittele 🙂

 • Reply Linda torstai, 3 toukokuun, 2018 at 09:31

  Tuollaiset minilomat on ihan parhaita välillä. Aina ei tarvitse olla viikon tai kahden reissuja vaikka onhan nekin mukavia. Jännä miten edullisesti noita lentoja voi toisinaan löytää. Itse asun tällä hetkellä Maltalla ja tuossa keväällä alkoi taas matkakuume polttelemaan. Rahatilanne ei ollut kovin kummoinen itselläkään tuolloin mutta päädyin kuitenkin satasella Sisiliaan pariksi yöksi 🙂

  • Reply Maarit Johanna torstai, 3 toukokuun, 2018 at 14:04

   Siis sanoppa muuta! Ei tosiaan tarvita aina jotain tonnin budjettia jos oikeasti haluaa lähteä käymään jossain 🙂
   Sisilia kuulostais tosi kivalta kohteelta viikonlopuksi. Maltalla varmasti vähän erilainen kohdevalikoima edullisilla lipuilla kuin täältä Pohjolasta. :p

 • Reply Satu keskiviikko, 9 toukokuun, 2018 at 17:40

  Kyllä niitä löytyy kun pikkuisen kaivelee 😀 Mies käski laittaa eilen jäitä rahapussiin, käy kuulemma näppäimistä niin kuumana kun etsin lentoja 😀

  • Reply Maarit Johanna torstai, 10 toukokuun, 2018 at 10:56

   Hahaha 😀 Mahtava! Pakkohan sun on siis varata :p

  Leave a Reply