Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Osa-aikainen manselainen

torstai, huhtikuu 12, 2018

Joulukuussa viimeistään liu’uin joka välissä etelään. Junaliput oli halpoja ja mieli keviä. Vuoden vaihteessa huomasin kutsuvani Tamperetta jo toiseksi kodiksi. Sitä se nykyään on. Säännöllisen epäsäännöllisesti pakkaan kamppeeni ja työkoneeni Rovaniemeltä etelään vievän InterCity-junan kyytiin ja kuljen päärataa pitkin melkein seitsemän tuntia Tampereelle. Tai sitten lennän, koska toisinaan Norskin nuorisolipulla ja junalla on Helsingin kautta puolet halvempaa ja nopeampaa matkustaa kuin IC-junalla. Sunnuntaina kaivan auton kinoksesta ja lähden sillä. Tasan 700km, 8h 30min. Ei sole mitään.

Toinen koti.

Kuulostaa liian hyvältä. Kauan ajattelin, ettei minua Rovaniemeltä mihinkään saa, tai jos saa, niin korkeintaan jonnekin toiseen pohjoisen kaupunkiin, ehkä Tromssaan tai Reykjavikiin. Näköjään se voi mieli muuttua nopiammin ko kerkiää kuvitellakaan.

Tampere on kaunis ja pieni. Mutta valtava verrattuna Rovaniemeen. Mitä useammin kuljen Pyynikiltä alas Puutarhakatua tai Satakunnankatua Finlaysonille tai Keskustorille, tuntuu tämä city kodikkaammalta ja idyllisemmältä. Rovaniemellä on Ounasjoki ja Kemijoki, täällä taas maisemaa hallitsee järvet ja 1900-luvun alun ihanat rakennukset. Ja nämä maisemat muutenkin. Oli ne sitten nähtynä Pyynikin näkötornista, Tornihotellin Moro Sky Barista, Näsinneulasta ja siltä yhdeltä ihanalta ranskalaiselta parvekkeelta, mie rakastan niitä. Mie helekkari rakastan tätä paikkaa. Niinkuin oon jo kertonut, otan helposti paikat omakseni ja teen niihin sydämessä kodin. Tampereesta(kin) tuli pikavauhtia sellainen. Ensimmäisellä kerralla tykästyin, mutta en sävähtänyt. Syksyllä jo rakastuin ja kyllähän te tiiättä, se oli kerrasta siinä.

Haluan yrittää ottaa aina Tampereviikkojeni aikana kaupungista kaiken irti. Käymme testaamassa ravintoloita, kahviloita, ja baareja, istumme Metso-kirjastossa tai vaikka Keskustorin Subwayssa lukemassa, erilaisissa tapahtumissa, lenkillä Pyynikin harjulla tai uimassa ja ja… Viikot kuluu yllättävän nopeasti! Osaan laskea aika äkkiä ne aamut, jolloin ollaan nukuttu pitkään ilman mitään suunniteltuja menoja. Arkisin olen tietenkin töissä, työpaikkani on kätevästi saman kadun varrella alle kymmenen minuutin kävelymatkan päässä.

Tampere tarjoaa ehdottomasti parastaan (siis sorry: tottakai vasta toiseksi parasta) ravintoloiden ja kahviloiden muodossa. Masussa on mielettömät sushit, Näsinneulan ravintolassa häikäisee maisemat. Bistro Venlaa ja Ravintola Tampellaa vastaan ei voi oikein minun mielestä lähteä kilpailemaan lounaspaikoissa.

Oon aika onnekas voidessani asua kahdessa kaupungissa. Niin paljon kuin työni välillä aiheuttaa uupumusta ja stressiä, tämä liikkuvuus on mahdollistanut ihan älyttömästi. Mulla on mieletön työporukka myös Tampereella. Käsittämätöntä miten elämä voi muuttua vuodessa. Kaiken varalta hain syksylle myös maisterivaiheen opiskelupaikkaa Tampereen yliopiston kauppiksesta. Mikäli se suunnitelma feilaa, mikään tässä kulkemisessa ei toivottavasti kuitenkaan muutu.

Ja täällä on tiiättäkö jo kevät!

(Pidätän itselleni oikeuden sanoa täällä, tarkoittaen Tamperetta, vaikka olen Rovaniemellä. Tällä kertaa olen pohjoisessa vain kääntymässä.)

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa torstai, huhtikuu 12, 2018 at 21:48

  Tervetulos Tampereelle, edes näin osa-aikaisesti! Tai voinko oikein tällä hetkellä toivottaa mitään, sillä itse olen niin kaukana kotoa tällä hetkellä. Mutta kesäkuussa taas Suomen parhaassa kaupungissa. Varmaan törmäillään Pyynikillä tai Metsossa (mun työpaikka, vaikka vielä en haluakaan työhön paluuseen asti ajatella :D) tai jossain, sillä Tampere on varsin pieni paikka 🙂

  • Reply Maarit Johanna torstai, huhtikuu 12, 2018 at 22:04

   Kiitos Noora <3 Tottakai voit toivotella 😀 Mie oon ihan varma, että näin sinut Metsossa kerran yhden tapahtuman aikaan, (Saara Sarvas ja Saara Särmä oli puhumassa) mutta koska en ollut yhtään varma olitko se sie niin en kehannu moikata. 😀 Mutta ens kerralla sitte, kesemmällä 😛 Nauti sinun reissusta vielä!

   • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa perjantai, huhtikuu 13, 2018 at 18:00

    Haha, varmasti bongasit mut, ainakin olin tuona päivänä töissä. Ensi kerralla sitten moikkaillaan ihan kunnolla 🙂 Ja kun nyt olet osa-aikainen manselainen, meillä on FB:ssä ryhmä Tampereen seudun matkabloggaajat. Liity ihmeessä sinne, meillä on aina välillä miittejä, mitä tuossa kommentissa Lotalle vähän haikailit 🙂

    • Reply Maarit Johanna maanantai, huhtikuu 16, 2018 at 09:05

     Oooo mahtavaa! Pitää liittyä! 😀 Kiitos vinkistä, ehottomasti muuten treffaillaan ja toivottavasti oon paikkakunnalla kun miittejä järkkäillään ^^

 • Reply Tume torstai, huhtikuu 12, 2018 at 23:27

  Tervetuloa, täälä meitä 016-lähtösiä on jo monen monta muutaki! 🙂

  • Reply Maarit Johanna perjantai, huhtikuu 13, 2018 at 06:43

   Kiitti ? Lappilaisista saa jo kunnon joukkueen sieläki :p

 • Reply Lotta | Lanttimatkat perjantai, huhtikuu 13, 2018 at 12:34

  Oo! Ihanaa että oot tykästynyt Tampereeseen! Pitää ehdottomasti treffata joku kerta, kunhan mekin taas täältä maailmalta viimein kesän kynnyksellä kotiudutaan. ?

  • Reply Maarit Johanna perjantai, huhtikuu 13, 2018 at 13:54

   No ehottomasti! <3 Tampereella olis niin helppo järkätä isommatki bloggaajatreffit 🙂

 • Reply Kohteena maailma / Rami perjantai, huhtikuu 13, 2018 at 22:47

  Jee, hienoa että viihdyt! Eihän tämä mikään New York tai Rollo ole, mutta lähes parasta mitä maailma tarjoaa. Laitas viestiä, kun olet maisemissa, niin tehdään sellainen alkuasukassaitsiiinki, niin näet Tamperetta vähän laajemmin. Mutta, Manse pois otsikosta, sitä käyttää vaan turret 😀

  • Reply Maarit Johanna maanantai, huhtikuu 16, 2018 at 10:47

   Mie oon onneksi vielä vähän turre niin saan käyttää 😀 Saatta opettaa minut sitte tavoille ja juurruttaa murretta ja kaikkea muutakin mahollista! Jätin jo liittymispyynnön sinne teän tamperelaisten faceryhmään, joten olispa hauskaa päästä teän retkueeseen joku päivä matkaan.
   Kyllä minusta melekeen Tampere jo voittaa Rollot ja Nykit vaikken jälkimmäisessä vielä ole käynytkään! 😀

 • Reply Teea | Curious Feet lauantai, huhtikuu 14, 2018 at 09:27

  Tervetuloa Tampereelle <3! Treffataan joku kerta! :). Et oo messuilee tulossa ens viikolla?

  • Reply Maarit Johanna maanantai, huhtikuu 16, 2018 at 10:48

   Kiiitos <3 Todellakin! Kesällä viimeistään kun ajattelin viettää täällä pidempiä aikoja kerralla. Apua, mitkä messut? Oonko jääny jostain paitsi? 😀

   • Reply Teea | Curious Feet torstai, huhtikuu 19, 2018 at 20:47

    Niin nuo Supermessut Tampereella, huomenna alkaa :). Aattelin jos täällä pyörit usein, niin ihan kivat messut. Kotimaan matkailu on siellä edustettuna. Rami esmes on siellä puhumassa, mennään Saanan kanssa kuuntelee :). Mut nähdään viimistään vaik sit kesällä 🙂

  Leave a Reply