Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Tekemättä jääneet hotelliarvostelut

sunnuntai, 25 maaliskuun, 2018

Jotkut majapaikat säväyttää ja toiset taas ei niinkään. Toiset on niin tavallisen tylsiä, ettei niistä oikein voisi tehdä kokonaista postausta ilman yli-inhimillistä mielikuvitusta. Joissain voi olla sitä jotakin, mutta silti niistä kirjoittaminen uuvuttaa eikä oikein lähe. Siinä vaiheessa kun tajuaa jonkun hotelliarvostelun makoilleen luonnoksissa yli vuoden, saattaa olla jo vähän liian myöhäistä. Tai jos olet jo kirjoittanut kivan tekstin, ja tajuat että koko hotellista on tullut otettua yksi ainoa kuva. Ja siinäkin sänky on jo puoliksi myllätty ja toimii jo aktiivisesti vaatekaappina, koska siihen on levitetty koko matkalaukun sisältö. Että siltä pohjalta sitten tekemään!

Tässä teille pari tynkäarviota muutamasta kivasta paikasta, joista en sitten jaksanut vaivautua kirjoittamaan oikeaa postausta.

Les Rocquettes, Guernsey, Britannia

Kodikas majapaikkamme perhematkalla jouluna 2016. Tällä kartanohotellilla on oma panimo, jonka saman nimistä olutta ja siideriä myydään koko saarella. Verraton pub illallisvaihtoehtoineen tuli testattua jo edellisellä reissulla, mutta viihtyisät huoneet vasta jouluna. Kaikista paras juttu oli uima-allas kellarissa. Kerkesimme viihtyä siellä puoli tuntia, kun meidät häädettiin pois. Allasalue suljettiin uuden vuoden takia poikkeuksellisesti aikaisemmin. Mie tykkäsin kamalasti tämän mestan aamiaisista. Buffet oli suppea mannermainen aamiainen, jossa edusti ainakin murovalikoima. Olen vasta hoksannut miten paljon britit oikeastaan rakastavat erilaisia muroja. Mitä sokerisempia, sen parempi. Vissiin. Meille ne kokkasivat pyynnöstä eggs benedictejä ja muuten vain uppomunia esimerkiksi grillatun tomaatin kanssa. Siihen vielä puuroa jälkkäriksi. Niin täydellistä.

Hotelli ei sijaitse missään erityisessä keskustassa tai solmukohdassa. St. Peter Portin keskustasta kävelee ainakin 20min ylämäkeen.

Arvio: 3,5/5, ihan kiva. Uima-allas ehoton plussa

Hotel Santo Domingo, Madrid, Espanja

Kun ainoat kriteerit Madridin hotellille olivat hinta, sijainti ja kaunis uima-allas, oli valintana Hotel Santo Domingo ihan samanimisen metroaseman kohdalla. Respa yritti myydä economya parempaa huoneluokkaa parvekkeella lisämaksusta, mutta se mistä maksettiin, olikin ilmeisesti koko hotellin suurinta huoneluokkaa. Kelemit. Se huone, Allegro nimeltään, ei ollut kyllä economya nähnytkään. Suihkusta oli näköalat ja vettä sai erivärisillä ledivaloilla höystettynä. Jos siis osasi. Melkoiset blondiohjeet olisi se suihkupaneeli tarvinnut. Huoneen teemaan ja nimeen sointuen sisustus oli yhtä nuottiviivastotapettia kylppäriä myöten. Huone oli erittäin tilava ja hauska. Ikkunan äärestä kerkesi bongailla maisemia. Lituskat makkarapötkömäiset tyynyt vähensivät muuten ihan miellyttävää kokemusta.

Mutta se uima-allas! Se oli jotain. Näköalat tajuttomat ja ne allasbaarin cocktailit. Huh. Hintaa niillä oli, mutta sen verran upeita instakuvia sai, että ostin useammankin. Onneksi terassille pääsee illalla auringonlaskua bongailemaan, vaikkei majoittuisikaan. Lähistöllä on kymmeniä ravintoloita, ja metroasema heti edessä, joten sijainti on aika loistava.

Arvio: 4-/5. Kaikki muuten kohdillaan, mutta ne tyynyt. Niin oleelliset, ettei voi antaa kokonaista nelosta.

Scandic Tampere Station

Kuororeissu Tampereen Sävel-festivaaleille viime kesänä 2017 sujui mukavissa merkeissä, kun yövyttiin keskellä kaupunkia Scandicissa. Koko viikonloppu oli niin järjetöntä haipakkaa aamuneljän äänten avauksesta puolille öihin, ettei paljoa keretty hotellilla viettää aikaa. Kunhan nukkumassa käytiin kääntymässä. Alla on kaksi ainoaa kuvaa, mitä koko reissulta otin hotellin seinien sisäpuolelta. Bad blogger, bad bad.

Arvio: Ei paha, ehkä 3,5/5. Mutta ei sen kummemmin säväyttänytkään. Scandicin aamiaiset ovat aina muihin verrattuna laadukkaita ja valinnan varaa on paljon, niin oli täälläkin.

Omenahotel Yrjönkatu Helsinki

Juoksin hullua kyytiä Helsinki-Vantaalta jo myöhään illalla saapumisportiltani kohti matkatavara-aulaa, josta pääsisin juoksemaan kehäradalle. Kerkesin siihen junaan mihin halusin ja olin iltakympiltä keskustassa. Yövyttiin kaksi yötä Ompussa ennen Lontoo-Teneriffa-keikkaa, koska saatiin niin järjettömän hyvä tarjous: 55€/yö. Sonja oli saapunut jo aikaisemmin, joten pyysin ottamaan huoneesta edes yhden kuvan ennen kuin tulen.

Omppu on mahottoman perus, mutta todellaki hintansa väärti. Täältä löytyy jopa jääkaappi, vedenkeitin ja mikro. Sijainti ihan keskustassa oli hemmottelua ainaisen ratikalla värkkäämisen kanssa, kun vielä hengaili Meilahden residenssillä. Ainoa ihan kunnon miinus oli ovikoodin kanssa saikkaaminen. Se nimittäin toimi aina silloin kun sillä huvitti, ja aina ei tosiaankaan huvittanut. Voitte kuvitella miten meitä ei välillä tosiaankaan huvittanut…

Arvio: 2/5. Kolme tähteä vois olla jopa mahdollista, jos puitteet olisi hiukan uudemmat ja jos se koodi toimisi silloin kun sen pitäisi toimia. Muuten Omppu on aivan passeli. 

Että semmosta! Näin loppukaneettina hoksaa kyllä, että tällaiset perushotlat ja muut sellaiset ihan tavalliset luukut jää kyllä luonnosarkistojen kätköihin unohduksiin, ellei niissä ole jotain ihan todella erikoista twistiä. Ei siis ole mikään koko totuus, että tämäkin bloggaaja harrastaisi pelkkiä viiden tähden sviittejä. Vaikka niistähän se kaikista hauskinta olisi tänne aina kirjoittaa. Saahan sitä haaveilla! Mutta minkäs teet jos tulee aina varattua se halvin ja käytännöllisin, eikä sitä kaikista upeinta ja hienointa hiukan korkeammalla hintalapulla. (Tyhjä) lompakko edellä reissuun tai ei ollenkaan 😀

Kiinnosteleeko teitä tällaiset koosteet, vai otetaanko jatkossa hotelliarvostelut hotelliarvosteluna?

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

 

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Merja / Merjan matkassa sunnuntai, 25 maaliskuun, 2018 at 18:41

  Hah, olen yöpynyt Madridissa tuossa samassa hotellissa. Valitsin sen sijainnin perusteella ja se olikin loistava. Meillä oli muistaakseni ihan perushuone, ei ainakaan kuulostanut tutulta nuo suihkun näköalat. Uima-altaalla piipahdettiin vain todetaksemme, että siellä oli kaikki aurinkopedit jo varattu. Uitiin silti ja istuskeltiin jollain penkillä kuivattelemassa ennen huoneeseen menoa. Se on kyllä täysi mysteeri miksi en ole juonut siellä yhtään drinkkiä..
  Tykkään lukea hotelliarvosteluja, mutta itse en ole kirjoittanut ainuttakaan. Syynä varmaan just se, että kuvia tulee otettua loppujen lopuksi hotellista aika vähän. Enemmän sitä on innoissaan kaikesta muusta ja kotona sitten tajuaa, että niin.. olisihan sitä voinut hotellin sisätiloja kuvata enemmänkin. Tällainen hotellikooste on paikallaan silloin, jos yhdestä hotellista ei ole niin paljon sanottavaa. Ehkä saisin samantapaisen omistakin vähäisistä kuvista väännettyä 🙂

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 25 maaliskuun, 2018 at 18:50

   Mikä sattuma! 😀 Koska varausvaiheessa tuosta hotellista ei jäänyt kyllä käteen muuta kuin ihan kivat maisemat uima-altaalta. Ja se hienous paljastui vasta visiitillä. Muistan että silloinkin taisi olla melko täyteen ahdettu aurinkoterassi ja joutui jättämään kamppeet baarijakkaroille. Väsää hei ihmeessä hotellikooste ja käy mullekin linkkaamassa, kun oot valamis 🙂

 • Reply Anna | Tämä matka -blogi sunnuntai, 25 maaliskuun, 2018 at 19:18

  Mulla on nyt juuri työnalla postaus Italian masserioista. Tavallaan ne ovat kaikki ihan OK (osa siis todella hyviä) ja jokaisesta voisi kirjoittaa omankin postauksen, mutta silti yhdessäkään ei minusta ole riittävästi ideaainesta kokonaan omaksi jutuksi. Taas yhdistelemällä ne kokonaisuudeksi, joku voi saada vähän vertailupintaa ja ei tule kirjoitettua ”väkisin” mitään. Espanjan kohdalla on ihan sama juttu, eli Andalusissa oli monta ihan kivaa hotellia, mutta lukijalle parempi, että teen niistä koontipostauksen, kuin jokaisesta oman 🙂

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 26 maaliskuun, 2018 at 13:19

   No siis just tuo on ollut mulla ongelmana pitkään! Kun ei ole ollut oikein edes mitään yhteyttä niillä kaikilla ”ihan kivoilla” hotelleilla. Nyt näitä luonnoksia vain alkoi kertymään, niin oli helppo siivota oikeasti epäkiinnostavat alta pois ja tehdä tällainen kooste. Ehkä tästä pitäis tehdä jokavuotinen juttu, johon sais sullottua kaikki mistä ei muuten jaksa kirjoittaa. 🙂

 • Reply Heidi / Fiiliksiä & hetkkä torstai, 29 maaliskuun, 2018 at 21:23

  Sama homma. Mulla on just työn alla Hollannista kolmen koontipostaus, kun ei ne kanna yksistään 🙂 Samoin Sokos hotelleista ja Scandiceista. Ja sitte on taas majoitukseni vaikkapa Garmischissa, joka on just täydellinen mulle sinne, mutten pystys kirjottaa siitä ees kahta riviä. Tampere Stationista pitää sanoa, että hotellin värimaailma oli migreeniherkälle liikaa, kun kerran 3 yötä olin 🙂

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 30 maaliskuun, 2018 at 11:00

   Nonii, jes! Kiitos vertaistuesta 😀 Ei näköjään pelkästään oma ongelmani. Totta muuten nuo värimaailmat monissa nykyaikaistetuissa hotelleissa. Vähän liian räikeillä saattaa pilatakin vaikka lomansa.

  Leave a Reply